Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ


Afroditi D

Recommended Posts

Εδω θα μπορουσαμε απο εδω κ περα να γραφουμε μόνο τις συνταγες Ζυμαρικών! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Πένες με σάλτσα από λιαστή ντομάτα, φρέσκια ντομάτα και κεφτεδάκια

 

Υλικά

 

½ κιλό πένες ή άλλο κοφτό ζυμαρικό

12 λιαστές ντομάτες στο λάδι τους

2 ντομάτες ώριμες τριμμένες

2σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

για τα κεφτεδάκια

400 γραμ κιμά μοσχαρίσιο

4φέτες ψωμί μουσκεμένο χωρίς τη κόρα

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη

1 ντομάτα μικρή τριμμένη

1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

2κουτ δυόσμο ψιλοκομμένο

2κουταλιές ελαιόλαδο

αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

 

Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το αλεύρι) και τα ζυμώνετε. Τα πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Ανακατεύετε τις λιαστές ντομάτες κομματιασμένες με το λάδι τους, τις φρέσκιες ντομάτες και το σκόρδο.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε αμέσως με το μίγμα της ντομάτας. Ρίχνετε και τα κεφτεδάκια και σερβίρετε σε πιατέλα.

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Το τεμπελο-φαγητό μου!

(το κάνω όπως καταλάβατε όταν βαριέμαι να μαγειρεύω με τις ώρες!)

 

Υλικά

- 6 αυγά

- 2 κούπες φέτα τριμμένη

- 1 λίτρο γάλα

- 2 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι

- 2 κούπες νερό

- 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό

- 1/2 κούπα βούτυρο

- λίγο αλάτι

- πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα πυρέξ το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε ωμό το μακαρονάκι επάνω στο βούτυρο. Από πάνω ρίχνουμε το γάλα και τις κούπες με το νερό να πάνε παντού. Πασπαλίζουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε επάνω από τα τυριά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Σκορδομακαρονάδα

 

* 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε

* 3 κουταλιές της σούπας πελτέ

* αλάτι και πιπέρι

* 1 1/2 κεφάλι σκόρδο

* 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

 

 

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε αλατισμένο νερό να βράσει

 

-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια

 

-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

 

-Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα σκόρδα

 

-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε

 

-Στην κατσαρόλα βάζετε το λάδι και τσιγαρίζετε λίγο το σκόρδο

 

-Προσθέτετε την ντομάτα διαλυμένη σε λίγο νερό

 

-Αλατοπιπερώνετε

 

-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της

 

-Ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου

 

Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6

300 γρ. ντοματάκι ψιλοκομένο (pummaro ή κάτι ανάλογο)

2 κουτάκια τόνου σε νερό

10 ελιές χωρίς το κουκούτσι

σκόρδο (1-2 δόντια, ανάλογα τα γούστα σας)

ρίγανη

λάδι

αλάτι - πιπέρι

κάπαρη

 

Εκτέλεση

Ροδίζουμε το σκόρδο με λίγο λάδι, κατόπιν προσθέτουμε τον τόνο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, την κάπαρη και τις ελιές ανακατεύοντας καλά.

Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις αυτά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό προσθέτοντας από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Πέννες με βότκα

 

Υλικά

1 πακέτο πένες μικρές

300 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

1 σφηνάκι βότκα

1 πιπερίτσα καφτερή

αλάτι - πιπέρι - βασιλικός φρέσκος - μαϊντανός

 

Εκτέλεση

Σε τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το ντοματάκι μαζί την πιπερίτσα και τον βασιλικό. Παράλληλα βράζουμε τις πένες.

Όταν είναι έτοιμες οι πένες τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την βότκα και τον μαϊντανό ανακατεύοντας δυνατά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά και το σερβίρουμε αμέσως!

---------------------------------------------------------------------------------

 

Λιγκουίνι "λεμονάτα"

 

Υλικά

400 γρ. λιγκουίνι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

30 γρ βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γαλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομένο

40 γρ. παρμεζάνα τριμένη

αλάτι - πιπέρι λευκό

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Ρίχνουμε στο μίγμα τα βρασμένα ζυμαρικά και στη συνέχεια την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως!

 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ζυμαρικά με μπέικον και τσίλι

 

Συστατικά:

450 γραμμάρια σπαγγέτι

1 κουταλιά της σούπας λάδι

2 κόκκινα τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένα

6 φέτες μπέικον χωρίς τη φλούδα, σε κομματάκια

3/4 φλιτζάνι τσαγιού μασκαρπόνε

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

μαύρο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα: παρμεζάνα

 

 

Οδηγίες:

Βάζετε τα σπαγγέτι σε φαρδιά κατσαρόλα με βραστό νερό. Τα βράζετε 10 λεπτά ή μέχρι να "κρατάνε". Ζεσταίνετε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το λάδι, τα τσίλι, το μπέικον και τα σοτάρετε 4 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.

 

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και ξαναβάζετε στη ζεστή κατσαρόλα το τσίλι, το μπέικον, τη μασκαρπόνε, τον βασιλικό και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε για να ενωθούν. Τα σερβίρετε βάζοντας στην κορυφή τριμμένη παρμεζάνα.

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΑΛΤΣΕΣ

 

ΥΛΙΚΑ

 

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ {ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ, ΖΑΜΠΟΝ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ}

1/4 ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΚΡΑΣΙ

1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΥΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ {1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ} ΜΕ ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ 1-2 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ. ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΒΡΑΣΑΝ. ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

 

ΥΛΙΚΑ

 

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ {ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ, ΖΑΜΠΟΝ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ}

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

1/4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΚΡΑΣΙ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ {1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ} ΜΕ ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ. ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1-2 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΤΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΒΡΑΣΑΝ. ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

Link to comment
Share on other sites

Συνταγή Βέφα :wink:

 

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

 

Υλικά

 

1/2 κιλού καλαμάρια

1 κιλό μύδια με το όστρακο

1/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

400 γρ. σπαγγέτι λιγκουίνι ή bavette με άρωμα πέστο ή πιπεριάς

1/4 κούπας λάδι

1 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κουταλάκι τριμμένες καυτερές πιπερίτσες

ξύσμα 1 λεμονιού

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Ατομα: 5

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

 

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Εκτέλεση

 

Τρίψτε και καθαρίστε καλά τα μύδια. Βάλτε σε κατσαρόλα το κρασί με το χυμό λεμονιού να βράσει, ρίξτε τα μύδια, σκεπάστε και σιγοβράστε τα 5', ν' ανοίξουν. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σ' ένα μπολ και φυλάξτε το ζουμί. Σοτάρετε το σκόρδο και τις πιπεριές στο λάδι, να μαραθούν. Προσθέστε τις πιπερίτσες, το ξύσμα λεμονιού, τα καλαμάρια και το ζουμί από τα μύδια. Σιγοβράστε τα καλαμαράκια σκεπασμένα, ώσπου να μαλακώσουν. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι, στραγγίστε τα κι αδειάστε τα σε ζεστή πιατέλα. Καθαρίστε τα μύδια και κρατήστε μερικά με το όστρακο για τη διακόσμηση της πιατέλας. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα μύδια μέσα στη σάλτσα με τα καλαμάρια κι αδειάστε τα επάνω στα μακαρόνια. Σερβίρετέ τα αμέσως, πασπαλίζοντάς τα με το μαϊντανό και 2-3 κουταλιές λάδι.

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Νηστήσιμα και Υγιεινά".

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

FARFALLE QUATTRO FORMAGGI

 

Υλικά

 

400 γρ. φαρφάλες

 

2 κουταλιές βούτυρο

 

2 κουταλιές αλεύρι

 

1 κούπα γάλα

 

1/2 κούπα τριμμένο πεκορίνο

 

1/2 κούπα τριμμένη γκούντα

 

1/2 κούπα τριμμένη γκοργκονζόλα ή ροκφόρ

 

1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα Reggiano

 

μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Βράστε τις φαρφάλες al dente, σε αλατισμένο νερό, με 2 κουταλιές λάδι. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα τυριών. Λιώστε το βούτυρο και σωτάρετε σ' αυτό το αλεύρι, για 1'. Ρίξτε μεμιάς το γάλα και ανακατέψτε το ζωηρά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε τα τυριά, εκτός από τη μισή παρμεζάνα κι ανακατέψτε τα επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, να λιώσουν. Κατεβάστε τα από τη φωτιά. Στραγγίστε τις φαρφάλες κι αδειάστε τις σ' ένα βαθουλό πυρέξ σκεύος. Περιχύστε τις με τη σάλτσα τυριών και πασπαλίστε τις με την υπόλοιπη παρμεζάνα και μπόλικο μαύρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 10' ή ώσπου να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήστε το φαγητό να σταθεί 5', πριν το σερβίρετε.

 

Καλή σας όρεξη :wink:

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

 

• 1 πακέτο κανελόνια

• 1 κ. σπανάκι καθαρισμένο

• 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο

• 150 γρ. παρμεζάνα

• 150 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα (καπνιστό)

• 2 αβγά

• 2 ντομάτες τριμμένες

• χυμό από 1 λεμόνι

• 2 κ.σ. βούτυρο

• αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

• 1/2 φλ. γάλα φρέσκο

• 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

 

1. Ζεματάμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σπανάκι, το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το ζαμπόν, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι. Με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα κανελόνια.

2. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για λίγο τις ντομάτες, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό.

3. Ρίχνουμε τη μίση σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψάκι, από πάνω βάζουμε τα κανελόνια και από πάνω την υπόλοιπη ντομάτα, το γάλα και την κεφαλογραβιέρα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 weeks later...
Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου...

 

μόλις την φάγαμε Μαίρη , απλά θ ε ϊ κ ή !!!!!!!!!! :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

 

Υλικά

 

150γρ. μπέικον

2 κουταλιές λάδι

1 κιλό κολοκυθάκια

1 κούπα κρέμα γάλακτος

400γρ. μακαρόνια βίδες

1 κούπα τσένταρ

1/2 κούπα κεφαλοτύρι

1 κούπα ρεγκάτο

2 αυγά

αλάτι-πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Σωτάρουμε στο λάδι το μπέικον. Κόβουμε σε φετάκια τα κολοκυθάκια και τους ανθούς σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε όλα να σωταριστούν με το μπέικον μέχρι να μαραθούν. Βράζουμε τις βίδες. Ρίχνουμε τις βίδες μέσα στα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα τους την κρέμα γάλακτος. Μέσα στα μακαρόνια πασπαλίζουμε τα τυριά και τα βάζουμε όλα μαζί σε πυρέξ. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

 

Υλικά

 

150γρ. μπέικον

2 κουταλιές λάδι

1 κιλό κολοκυθάκια

1 κούπα κρέμα γάλακτος

400γρ. μακαρόνια βίδες

1 κούπα τσένταρ

1/2 κούπα κεφαλοτύρι

1 κούπα ρεγκάτο

2 αυγά

αλάτι-πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Σωτάρουμε στο λάδι το μπέικον. Κόβουμε σε φετάκια τα κολοκυθάκια και τους ανθούς σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε όλα να σωταριστούν με το μπέικον μέχρι να μαραθούν. Βράζουμε τις βίδες. Ρίχνουμε τις βίδες μέσα στα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα τους την κρέμα γάλακτος. Μέσα στα μακαρόνια πασπαλίζουμε τα τυριά και τα βάζουμε όλα μαζί σε πυρέξ. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

 

 

 

 

πειραζει να μην βαλω κολοκυθακια δεν μου αρεσουν :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

βεβαίως...θα τα φας με το ζόρι :lol::lol:

βάλε κάτι άλλο που σου αρέσει :wink:

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ταλιατέλες με προσούτο! (μοναδικό)

 

Υλικά

 

250 γρ. ταλιατέλες(ή οτι άλλο ζυμαρικό-πένες, ριγκατόνι, τορτελίνια)

150 γρ. προσούτο

300 γρ. κρέμα γάλακτος

1/2 ποτήρι ουίσκι

1,5-2 ποτήρια του νερού ,ζεστό νερό

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Λίγο βούτυρο

Πιπέρι φρέσκο

 

 

Εκτέλεση

 

Σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το προσούτο με το βούτυρο. Σβήνουμε με το ουίσκι , προσθέτουμε το ζεστό νερό, το πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε τις ταλιατέλες.Μόλις τα ζυμαριά πιούν το νερό προσθέτουμε την κρέμα γάλατος και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Μόλις "δέσει"το φαγάκι μας και η σάλτσα είναι έτοιμη , σερβίρουμε (ζεστά) πασπαλίζουμε με φλουδες παρμεζάνας και ελάχιστο φρέσκο ψιλοκμμένο μαιντανό(εάν θέλουμε) και απολαμβάνουμε!!

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

 

 

Συστατικά

(Μπορουν να γινουν και μικροαλλαγες... )

 

 

 

* 2-3 κούπες Ζυμαρικά (Κοχυλάκια ή Φιογκάκια ή Πένες...)

* 1/2 κούπα αρακά (κατεψυγμένο)

* 1/2 κούπα χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες

* 1/2 κούπα καρότο ψιλοκομμένο

* 1/2 κούπα καλαμπόκι

* 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

 

* κρουτον ή τριμενη φρυγανια ή σουσαμι

* Αλάτι(κατά βούληση) και λαδι(2-3 κ.)

* λεμόνι (κατά βούληση)

* Παρμεζάνα απαραίτητα!!

(εγω οταν εχω, προσθετω και ψιλοκομμενο πρασσο,

αφου το εχω σωταρει λιγο στην κατσαρολα με τα λαχανικα,

μας αρεσει πολυ!)

 

 

Οδηγίες

 

1. Σε κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σε νερό, όπου προηγουμένως έχετε προσθέσει λίγο αλάτι. Όταν βράσουν τα σουρώνετε

(να στραγγίξουν καλά) και τα βάζετε σε μία σαλατιέρα.

2. Παράλληλα βράζετε σε άλλη κατσαρολίτσα τα λαχανικά για περίπου 6-8 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στην σαλατιέρα μαζί με τα ζυμαρικά. (το αλατι ειναι προαιρετικο)

3. Σε ένα μπωλάκι χτυπάτε ελαφρά ελαιόλαδο (2-3 κ.), λίγο λεμόνι και λίγο αλάτι. Περιχύνετε την σαλάτα και ανακατεύετε καλά. Τέλος, προσθέστε (τι άλλο...?) τριμμένη παρμεζάνα.

 

Στην ιδια συνταγη θα μπορουσαμε για ποιο πλουσια γευση να προσθεσουμε τονο ή κοτοπουλο.

:wink::idea:

Link to comment
Share on other sites

Λατρεύω τα ζυμαρικά και μια πολύ σουπερ συνταγή που ξεσήκωσα από το Νηστικό Αρκούδι είναι αυτή εδώ "Σουφλέ μακαρόνι"

http://www.nistikoarkoudi.gr/Recipe.asp?rl=1&rc_id=399

 

Την έχω κάνει πολλές φορές και είναι εξαιρετική και ελαφριά!! :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

ΑΧΙΒΑΔΕΣ (ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΝΤΕ..) ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

 

1 συσκευασία αχιβάδες

1 γιαούρτι πλήρες 500 γραμ

4 ή 6 σκελίδες σκόρδο (κατά βούληση) σε λεπτά φετάκια

Βούτυρο

 

Βράζουμε τις αχιβάδες και τις σουρώνουμε σύμφωνα με το γνωστό πρωτόκολλο.

Όσο αυτές οι κακούργες σουρώνονται, ροδίζουμε στην ίδια κατσαρόλα που καίει το σκόρδο με το βούτυρο.

Μόλις ροδίσει ελαφρά (όχι να γκαργκανιάσει) ρίχνουμε μέσα τις σουρωμένες αχιβαδίτσες και ανακατεύουμε με αυτοπεποίθηση.

Εν συνεχεία, πετάμε με μίσος μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά το γιαούρτι και ανακατεύουμε απομακρύνοντας παράλληλα την κατσαρόλα από την φωτιά.

 

Τρώμε χωρίς τύψεις. (απαραίτητο για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός και να μην γίνει όλο λίπος). ;)

 

 

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Καλησπέρα,

Μήπως ξέρει κανείς συνταγη για χωριάτικες χυλοπίτες?

 

Σας ευχαριστώ πολύ!!

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-xilopites.html

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Μήπως ξέρει κανείς συνταγη για χωριάτικες χυλοπίτες?

 

Σας ευχαριστώ πολύ!!

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-xilopites.html

 

Καλησπέρα Αφροδίτη,

 

Διάβασα την συνταγη, απο το site που μου πρότεινες.

 

Ομως ηιελα να ρωτήσω, την έχεις δοκιμάσει? Γράφει 30 αυγα, και μου φαινονται υπερβολικα.

 

Σ'ευχαριστώ

Ελενα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δροσερή Μακαρονοσαλάτα

 

500 γρ. ζυμαρικά (εγώ προτιμώ τα τρίχρωμα)

3-4 μέτρια καρότα τριμμένο

20 περίπου μικρά αγγουράκια τουρσί (Pickles) ψιλοκομμένα

1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα (εγώ χρησιμοποιώ Light )

1 με 1 ½ κεσεδάκι γιαούρτι ( εγώ χρησιμοποιώ Total 2%)

Λίγο καλαμποκέλαιο

Αλάτι

 

Προαιρετικό

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

 

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά (προσοχή μην τα παραβράσουμε) σε αλατισμένο νερό, και αφού τα σουρώσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουνε.

Παράλληλα ανακατεύουμε την μαγιονέζα και το γιαούρτι, προσθέτουμε λίγο λάδι ώστε να μην είναι τόσο πηχτό το μείγμα.

 

Χρησιμοποιούμε την κατσαρόλα η μια μεγάλη λεκάνη (για να μπορούμε να ανακατέψουμε καλά), και βάζουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε την σάλτσα ανακατεύοντας να πάει παντού, και μετά προσθέτουμε το καρότο, τα αγγουράκια και αν θέλουμε το κρεμμύδι (Βεβαία αν και είναι ωραίο στη σαλάτα το κρεμμύδι, γίνεται λίγο πιο βαριά).

Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει η σαλάτα, τρώγετε κρύα.

Η σαλάτα είναι τέλεια, γιατί είναι νομίζω υγιεινή, νόστιμη, και γιατί κρατάει μέρες στο ψυγείο γιʼ αυτές τις λιγούρες!!! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Θα ηθελα να σας ρωτησω, καπου διαβασα για γεμιστα κοχυλια γιγαντες. δεν τα εχω ξαναδει ποτε μου κ ουτε φυσικα τα εχω φτιαξει αλλα μου αρεσε πολυ σαν ιδεα.

εχει μαγειρεψει καμια σας? ειναι κατι σαν κανελλονια στη γευση?μου "μυρισε" ωραια αυτη η συνταγη κ λεω μηπως πρεπει να ξερει καποιο tip πριν τα φτιαξω.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...