Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μόνη στο διάλειμμα

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους τους γονείς

Το πρωτότοκο κοριτσάκι μου, που πάει Α΄δημοτικού, εδώ και λίγο καιρό, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων του σχολείου, κάθεται μόνη της, απόμερα σ΄ ένα παγκάκι. Στο σπίτι παραπονιέται ότι δεν την παιζουν τα άλλα κορίτσια. Αναγνωρίζω ότι έχει πληγωθεί αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να την κάνω να μου μιλήσει για τα συναισθήματά της και τι την έχει επηρεάσει.

Είναι ένα ζωηρό παιδί που του αρέσει η συμμετοχή και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε τέτοια θέματα. Και παρέες και φίλες είχε.

Ωστόσο έχω την αίσθηση ότι θέλει να παιζει με τους δικούς της όρους, οπότε αν στη "μοιρασιά" των ρόλων του παιχνιδιού νιώσει "ριγμένη" είναι ικανή να μείνει μόνη της απέξω και να θεωρήσει ότι οι άλλοι φταίνε που δεν την παίζουν. Μετά κλείνεται στον εαυτό της και η ιστορία επαναλαμβάνεται! Καμιά ιδέα για να τη βοηθήσω?

Edit E

Διαφημίσεις

κατ' αρχην μιλησε με τη δασκάλα. τι εχει πέσει στην αντήληψή της; συμβαίνει όντως; γιατί; μηπως εχει γινει κατι στην ταξη;

ειναι αρμοδιότητα των δασκάλων οταν τα παιδιά βρίσκονται στο χώρο του σχολείου. εκείνοι εχουν τα ματια και βλέπουνε.

age.png

γιωτα να σου πω τι θα εκανα εγω αν το η κορη μου η ο γιος μου τους συνεβενε κατι τετοιο . αφου δεν σου ανοιγεται πιοι ειναι οι λογοι που καθεται μονη της τα διαληματα θα εκανη το εξης θα επερνα πληροφοριες πρωτα απο την δασκαλα της τη κανει την ωρα του μαθηματος για την συμπεριφορα της , αν δεν προεκυπτει εκει καποιο θεμα θα προχωρουσια ποιο περα . θα ρωταγα καποιες μαμαδες που εχει οι κορη μου τις δικιες τους μεχρι προτινος φιλεναδες που συχναζουν σε καποιο παιδοτοπο για να πηγενα και εγω την μικρη να δω την αντιμετοπηση που εχει απο τα αλλα κοριτσια αλλα και η δικια μου τι κανει . ετσι ωστε να αντιμετοπησεις καλητερα το θεματακι σου . ελπιζω να σε βοηθησα .

Εχω ακριβως το ίδιο θέμα.Η κορη μου επίσης ειναι στην α δημοτικού φέτος και τωρα που ημουν στο σπίτι με αδεια την παρακολουθουσα μερικες φορες στο διαλλειμμα, το σχολειο ειναι ακριβώς απέναντι. Ετσι ακριβως, ενω απο πάντα ηταν πολύ κοινωνικο παιδι και μιλουσε σε ολους τωρα ειναι συνέχεια μόνη.

Με την δασκάλα δεν μπορώ να μιλήσω γιατι δυστυχώς εχουμε πέσει σε ενα αστροπελεκι που δεν ξερει τι του γινεται, εδω ξεχνάει τι τους βαζει την προηγούμενη.

Εχω την αισθηση οτι την εχει επηρρεάσει το κακό κλίμα στην ταξη, το θέμα ειναι πως θα μπορουσε να επανέλθει στα φυσιολογικά της;

Ευχαριστώ αγαπητές μαμάδες για τις χρήσιμες συμβουλές

Αυτό που έχω αντιληφθεί για τη δική μου κορούλα είναι ότι θέλει να κάνει την αρχηγό στο παιγνίδι και δεν της αρέσει να της υποδεικνύει άλλη "αρχηγός" τι να κάνει. Προτιμάει να βράζει στο ζουμί της και να παραπονιέται. Και βέβαια στην καρδιά της μάνας σημαίνει συναγερμός. Αυτό που προσπάθησα να της πω είναι το "κύλα σαν νερό", μάθε δηλαδή να ελίσσεσαι, βρες άλλο τρόπο να παιξεις ή μπες στο παιχνίδι και διαμόρφωσέ το...Οπως το νερό αν του κλείσεις ένα δρόμο θα βρει κάποια άλλη έξοδο.΄Κάπως έτσι. Με το πες πες κάποια στιγμή ξεκόλλησε από την αρνητικότητα κι έπαιξε κυνηγητό με κάτι άλλα παιδάκια.

Ωστόσο το θέμα υπάρχει ακόμα. Εσείς πώς τα πάτε?

Edit E

Διαφημίσεις

Η ΑΠΟΨΗ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΛΑΡΤΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ.....ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ Π.Χ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΕΟΥΣ!ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΡΥΨΗ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΕΓΩΙΖΜΟ!!!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΩ!!!!

δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση,αλλά ήμουν εγώ ένα από αυτά τα παιδιά...καθόμουν μόνη την πρώτη χρονιά στην αυλή και η δασκάλα είχε ρωτήσει την μαμά μου αν έχουμε προβλήματα σπίτι...

η μαμά μου δεν θυμάμαι να έκανε κάτι,με το καιρό προσαρμόστηκα...παρόλο που είμαι ένας πολύ ομιλιτικός άνθρωπος,(γλώσσα δεν βάζω μέσα μου)δεν κάνω παρέες πολλές,λίγους φίλους και καλούς.

είχα μια κολλητή στο δημοτικό και μία στο γυμνάσιο που την έχω ακόμα και είμαστε κουμπάρες πια.

πιστεύω ότι με το καιρό θα βρει τις παρέες της,θα κολλήσει με κάποιο κοριτσάκι...

σου λέει πως περνάει στο σχολείο κάθε μέρα?τι σου λέει?

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Πιστεύω πως η κοινωνικοποίηση και το κομμάτι των συναναστροφών στο σχολείο είναι πιο σημαντικό από τα μαθήματα. Εγώ το βρίσκω τραγικό ας πούμε να είναι καποιο παιδί αστέρι στα μαθήματα αλλά να μην έχει φίλους και συντρόφους στο παιχνίδι.

Σίγουρα ο κόσμος εκτός σπιτιού είναι πιο σκληρός, αλλά έτσι δεν συμβαίνει στη ζωή? Απέναντι στα μαθήματα της ζωής είμαστε συχνά αντιμέτωποι με τις ίδιες μας τις "ελλείψεις".

Βλέπω ότι η κόρη μου τα πάει καλύτερα και σ΄αυτό την έχει βοηθήσει εκτιμώ το Θεατρικό Παιχνίδι που γίνεται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σχολείου υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων. Ξεθάρεψε και εκφράζεται καλύτερα. Βέβαια είναι "τσούχτρα" αλλά τείνω πια να αποδεχτώ ότι μάλλον αυτό είναι στοιχείο της προσωπικότητάς της και - ισως - να τη βοηθήσει κιόλας σε διάφορες φάσεις της ζωής της.

Edit E

Όπως είπαν και τα κορίτσια πιο πάνω, αρχικά καλό είναι να ρωτήσεις τη δασκάλα να σου περιγράψει ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα. Στο σπίτι ρώτα τη μικρή να σου ανοίξει την καρδιά της, ώστε να καταλάβεις αν πρόκειται για θέμα εγωισμού (όταν δεν δέχεται να παίξει με άλλους όρους εκτός των δικών της) ή για θέμα άλλου προβλήματος από την πλευρά των συμμαθητριών της.

Ίσως αν την έβαζες να παίξετε μαζί και να της φερθείς όπως φέρεται στα άλλα παιδάκια η ίδια (εδώ αναφέρομαι στην περίπτωση που θέλει πάντα να είναι αρχηγός) να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να κάνει φίλους αν δεν υποχωρήσει έστω και λίγες φορές.

1457745k8p286od3g.gif

Διαφημίσεις

• 9 months later...