Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ" ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ

Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα! Εδω κ περιπου 10 μερες η μπεμπα μου, που ειναι σχεδον 4 μηνων, οταν πινει το γαλατακι της ¨χτυπιεται" σαν τρελη!

Δλδ, ενω ειναι ηρεμο το μωρο μολις καταπιει τις 3-4 πρωτες γουλιτσες αρχιζει να κουναει χερια, ποδια, κεφαλι κ να κλαιει κ να κοκκινιζει. Παρολα αυτα το γαλα το θελει, το πινει. Απλα το πινει με πολυ κλαμα...Μολις σταματησει κ ρευτει ησυχαζει ξανα. Εχω δοκιμασει να της το δωσω πιο κρυο-πιο ζεστο αλλα τπτ.Γενικως ειναι ησυχο μωρακι μονο κατα τη διαρκεια του ταισματος ειναι ετσι ανησυχη κ κλαψιαρα. Τι λετε να φταιει?

i55Ip3?r=1285530151

Διαφημίσεις

καλημέρα mariazei.μάλλον κάτι το ενοχλείτο παιδί γιάυτό κάνει έτσι.μπορεί να μην της αρέσει αυτό το γάλα πια.μήπως έκανε κάποιο εμβόλιο πρόσφατα?κι εμένα μου το έκανε αυτό για 10 μέρες μετά το εμβόλιο του μυνιγγιτιδόκοκκου αν δεν κάνω λάθος.πάντως κοίτα και το ενδεχόμενο κάποιας στοματίτιδας...υποθέσεις κάνω.

έχεις τσεκάρει τη θηλή του μπιμπερό;ρέει κανονικά; μήπως χρειάζεται περισσότερο άνοιγμα; ή να αλλάξεις νούμερο, να πας στα μεγαλύτερα;λέω δηλαδή μήπως το θέλει πιο γρήγορα και επειδή πεινάει, δυσανασχετεί που κουράζεται και δεν χορταίνει.

αν την τάιζες λίγο νωρίτερα από το σύνηθες, για να έχει υπομονή και χρόνο;

Υπάρχουν παρόμοια θέματα αν ψάξεις.

Έτσι κάνουν τα παιδάκια συνήθως που έχουν παλινδρόμηση. Τα ίδια ακριβώς έκανε και ο δικός μου σε συνδυασμό και με αλλεργία στο γάλα. Γουλίτσες έχει;το δερματάκι του πως είναι;ο δικός μου παρουσίαζε μια έντονη ξηρότητα στα ποδαράκια κυρίως λόγω της αλλεργίας.Δοκίμασε να του δίνεις μικρά και συχνά γεύματα. Ενημέρωσε τον/την παιδίατρό σου γιατί αν σου πεί και αυτός για ΓΟΠ μπορεί να σου συστήσει να κάνετε ένα υπέρηχο για να βεβαιώθείτε. Εμείς όταν το επιβεβαιώσαμε ξεκινήσαμε γάλα AR για την παλινδρόμηση και σιρόπι epadoren και η κατάσταση βελτιώθηκε και κυρίως αισθητά με την εισαγωγή των στερεών τροφών.

Πάντως μην το πιέζεις, δείνε του όπως σου είπα μικρα και συχνά γεύματα κάθε 2 ώρες περίπου.

ή το αντίστροφο, δηλαδή, μήπως ρέει πολύ για την μπέμπα και θέλει λιγότερη ροή. κάνε δοκιμή.

φιλάκια στην αγαπούλα σου. όλα να πάνε καλά γρήγορα!

Διαφημίσεις

κοριτσια μου εχω πολλα να σας απαντησω αλλα επειδη τωρα φευγουμε για φυσικοθεραπεια θα σας τα πω το απογευμα. ευχαριστω πολυ παντως!!!

i55Ip3?r=1285530151

αν δεν κάνει ρουκέτες το μωρό, αλλά έχει γουλίτσες, η γνώμη μου είναι να μην μπεις στη διαδικασία αλλαγής του γάλακτος, ιδίως αν το μωρό σου παίρνει ικανοποιητικό βάρος. να την ρεύεις συχνά κατά το τάισμα, όπως είπε και η g.stone, να της δίνει συχνότερα και μικρότερα γεύματα, να την κρατάς περισσότερο μετά το φαγητό και προτίμησε το ρηλάξ μετά το φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε η στάση του σώματός της να βοηθάει στη χώνεψη.

μετά τους 6 μήνες, οπότε αλλάζει το γάλα οι γουλίτσες ελαχιστοποιούνται ή εξαφανίζονται. είναι θέμα ωριμότητας του πεπτικού, ανάμεσα στον οισοφάγο και το στομάχι.

καλημέρα

τα ίδια ακριβώς έκανε και το δικό μου μωρό στους 3,5 μήνες οπότε και δώσαμε ΝΑΝ AR για παλινδρόμηση αλλά χειροτέρεψε και περάσαμε σε ALFARE μετά από διαγνωση γαστρεντερολόγου του παίδων για αλλεργία και σιρόπι epadoren. Μετά από δύο μήνες δοκιμάζουμε ΝΑΝ lactose free και πάει καλά. φυσικά βοηθάει η εισαγωγή στερεών τροφών. αλλά και το ρυζάλευρο είναι σκέτο κ το φτιάχνω με το ειδικό γάλα.

σε ΄κάθε περίπτωση ο παιδίατρος θα σε κατευθύνει.

καλό κουράγιο

09BZp3.png

RCRYp3.png

Κοριτσια μου επεστρεψα!

Λοιπον, απο εμβολιο δεν νομιζω να ειναι ολη αυτη η ανησυχια αφου εχει καιρο που καναμε το τελευταιο.Στοματιτιδα?Δεν ξερω...Θα φαινοταν κατι στο στομα της που να μπορω να το διακρινω εγω?

Ολες τις θηλες απο τα μπουκαλια τις εχω ανοιξει κ νομιζω πως τρεχουν ικανοποιητικα τωρα...Τι να πω? Ισως χρειαζεται να παρω μεγαλυτερες.Θα το δοκιμασω σημερα κιολας.

Οσο πιναμε γαλα για προωρα(η μπεμπα ειναι προωρη) εκανε συχνα "ρουκετες".Mε το HUMANA που πινει τωρα δεν κανει ρουκετες αλλα γουλιτσες βγαζει συνεχεια...Πριν ενα μηνα που ξεκινησαμε το humana το μωρο ηταν μια χαρα κ το επινε ευχαριστα.Ολα αυτα μου τα κανει εδω κ 10 μερες κ βλεπω οτι οσο παει χειροτερευει το κλαμα...

Ειναι δυνατον στην αρχη να της αρεσε το γαλα κ τωρα οχι?

Τι ειναι παλινδρομηση?

i55Ip3?r=1285530151

Οντως μοιάζει με παλινδρόμηση ή αλλεργία. και εμείς αυτά τα συμπτώματα είχαμε με 2 μόνο εμετούς. Μίλα με το γιατρό σου γιατί και εγώ του ανέφερα τα συμπτώματα που λες εντελώς τυχαία αλλά τα θεώρησε ενδεικτικά παλινδρόμισης.

uXGbp3.png

Διαφημίσεις

Με τον όρο γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) εννοούμε την άνοδο των υγρών του στομάχου στον οισοφάγο (το σωλήνα που συνδέει το στόμα με το στομάχι) κατά τη διάρκεια της σίτισης ή μετά το γεύμα.

Η συχνότητα της ΓΟΠ στα βρέφη είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη ηλικία, λόγω παροδικής ανωριμότητας του ανώτερου πεπτικού σωλήνα. Μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου 70% των βρεφών κάνουν αναγωγές ‘γουλίτσες’ τους πρώτους 4 μήνες της ζωής τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των βρεφών αυτών ξεπερνούν το πρόβλημα μέχρι την ηλικία των 12 έως 18 μηνών.

Τα περισσότερα βρέφη με ΓΟΠ είναι χαρούμενα και υγιή. Μικρό ποσοστό των βρεφών με ΓΟΠ μπορεί ωστόσο να παρουσιάσει συμπτώματα λόγω της ΓΟΠ, όπως επίμονες ‘γουλίτσες’ ή εμετούς και ελλιπή πρόσληψη βάρους, αναπνευστικά προβλήματα ή δυσφορία κατά τη σίτιση.

Κάνε της ένα υπερηχογράφημα για να είσαι σίγουρη. Αν έχει πρέπει να της αλλάξεις το γάλα. Ρώτησε τον γιατρό σου να δοκιμάσετε ένα γάλα ar εμείς πίναμε milupa to aptamil ar αν θυμάμαι καλά,να ηρεμήσει τουλάχιστον λίγο το παιδί μέχρι να κάνετε υπέρηχο.

Εμένα η μπέμπα μου όταν το έκανε αυτό ήθελε κακάκια αλλά δυσκολευόταν, οπότε σφυγγόταν, νευρίαζε, κοκκίνιζε, κουνιόταν νευρικά και δεν ήθελε να φάει. Κάποιες φορές το έκανε πάλι όχι τόσο έντονα όμως όταν ήθελε να ρευτεί.

Κάνει τις ανάγκες της κανονικά;

Sk6Gp3.png

δεν σου το λεω για να σε επαναπαυσω, οπως λενε και τα κοριτσια ψαξτο κι αλλο, απλα κι εμενα ο δικος μου το εκανε με το humana και το αλλαξαμε,νομιζω μετα πιναμε το humana digestive comfort η καπως ετσι, επειδη του ρχοταν λιγο βαρυ, δεν ειχε αλλο θεμα υγειας,

μακαρι κι εσας να ειναι τοσο απλο

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

mariazei ακριβως την ιδια συμπεριφορα ειχε και η κορη μου πριν 2 μηνες περιπου.δεν το εκανε συνηθως απο την αρχη του γευματος,επινε λιγο και μετα αρχιζε το μαρτυριο.οταν ρωτησα την παιδιατρο μου ειπε οτι σου ειπαν οι περισσοτερες,παλινδρομηση.εσενα σου το κανει σε ολα τα γευματα??γιατι εμενα μπορει να το εκανε 2-3 φορες την ημερα για 2 μερες να ειναι οκ και μετα παλι τα ιδια.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Ειμαστε κ λιγο δυσκοιλιες...Αλλα καταλαβαινω οτι αυτη η συμπεριφορα δεν ειναι γιατι δεν μπορει να κανει κακακια...Οταν θελει να τα κανει συμπεριφερεται αλλιως.

Η αληθεια ειναι πως δεν κανει ετσι σε ολα τα γευματα αλλα σε 3-4 σιγουρα!Πινει κανονικα τισ πρωτες 4-5 γουλιες κ μετα αρχιζει να χτυπιεται κ να κλαιει.Κ φυσικα τρωει λιγοτερο οταν κανει ετσι.

Μιλησα χθες με την παιδιατρο μας στο τηλεφωνο κ μου ειπε να παρω το humana HA1 να δουμε πως θα παει με αυτο για μια εβδομαδα κ μετα θα δουμε τι θα κανουμε...

Μου ειπε πως ισως προκειται για αλλεργια.Την παλινδρομηση δεν μου την ανεφερε καθολου.Σημερα θα παρω το καινουριο γαλα να δουμε τι θα γινει.

Εσεις τελικα πως το ξεπερασατε?

Ευχαριστω πολυ ολες σας!

i55Ip3?r=1285530151

Διαφημίσεις

Εμένα ο μικρός δεν το έπινε καθόλου το υποαλλεργικό γάλα.Του δώσαμε το γάλα για την παλινδρόμηση και σε συνδυασμό με το epadoren βελτιώθηκε η κατάσταση της παλινδρόμησης τουλάχιστον αλλά της αλλεργίας δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις διαφορετικά. Όταν ξεκινήσαμε κρέμες πάλι δοκιμάσαμε sinlac υποαλλεργική αλλα ούτε αυτή του άρεσε ιδιάίτερα...

Οι αλλεργία στο γάλα υποχωρεί μόνη της μεγαλώνοντας το παιδάκι. Να ξέρεις πάντως πως αυτό είναι ένα δείγμα για πιθανές μελλοντικές τροφικές αλλεργίες...

Πέρασα τον ίδιο εφιάλτη για 2 μήνες! Η παιδίατρος με είχε προειδοποιήσει ότι μπορεί να συμβεί και συνέβη. Μου εξήγησε ότι είναι το λεγόμενο γαστροκολικό αντανακλαστικό, δηλαδή με το που κατεβαίνει το γάλα το έντερο κάνει συσπάσεις. Εμένα μου το έκανε ενώ θήλαζα κάνοντας πολύ αυστηρή δίαιτα μήπως και είχε κάποια αλλεργία αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε! Τελικά πέρασε από μόνο του. Δεν θα ξεχάσω αυτόν τον εφιάλτη. Το μωρό μου να πεινάει και να ουρλιάζει από τους πόνους. Κάποια στιγμή ανακάλυψα και έβαζα το σεσουάρ να δουλεύει την ώρα που έτρωγε. Κάποιες φορές είχαμε αποτέλεσμα :lol:. Δοκίμασε συνεχόμενους θορύβους την ώρα που τρώει, ίσως δεις βελτίωση.

Ωχ...αρχισαν τα δυσκολα?Τροφικες αλλεργιες? Μπορει να εμφανισει σε οποιοδηποτε φαγητο ε?

Δλδ παλινδρομηση κ αλλεργια πανε μαζι?

Άλλο η αλλεργία και άλλο η παλινδρόμηση. Απλά επειδή είναι και οι δυο καταστάσεις αρκετά συνηθισμένες στα βρέφη μπορεί να συμπέσουν.

Τροφική αλλεργία μπορεί να εμφανίσει σε οποιΟδήποτε φαγητό αλλα κυρίως εμφανίζουν στο ψάρι, αβγό, πορτοκάλι, ντομάτα, και πράσινα λαχανικά. Μερικά παιδάκια εμφανίζουν και σε πολλά άλλα φαγητά.

Δυστυχώς οι εξετάσεις για τις αλλεργίες τα λεγόμενα rast δείχνουν μετά τα 2 έτη.

Εντάξει μην αγχώνεσαι αυτά φαίνονται γιατί η εισαγωγή κάθε καινούργιας τροφής γίνεται σταδιακά γι αυτό ακριβώς τον λόγο.

καλησπέρα σας. εχω ένα μπέμπη που κοντέυει τους 2 μήνες. τον θηλάζω και του δίνω συμπλήρωμα το S gold 26. το θέμα μου είναι πως σχεδόν κάθε μέρα 2 φορές, κυρίως το πρωί και το απογευματάκι, κάνει γουλιές αλλά μεγάλες σε ποσότητα και ενίοτε ρουκέτες.. η παιδίατρος μου είπε να του δίνω λιγότερη ποσότητα πιο συχνά αλλά ο μικρός όταν πεινάει... πεινάει!! Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να του μειώσω τη ποσότητα!

καταρχήν , επειδή ειναι και το πρώτο μου θα ήθελα να μου πει κάποιος πώς ξεχωρίζουμε τη γουλιά απο τον εμετό. Ο άντρας μου λέει πως είναι γουλιές αλλά η ποσότητα που βγαίνει είναι μεγάλη!

Για ποιο λόγο να του συμβαίνει αυτό και γιατί στάνταρ τις ίδιες ώρες??

Να πω βέβαια πως το βάρος του είναι μια χαρά, πέρνει συνέχεια .

Πριν μια βδομάδα που τον πήγαμε στη παιδίατρο είχε φθάσει τα 5,5κιλά.

olgaholic άλλο οι γουλιές και άλλο οι ρουκέτες. Μικρά και συχνά γεύματα πρέπει να δίνεις. Δεν είναι δυνατόν εφόσον έχει αναγωγές να επιμένεις με μεγάλα γευματα επειδή πεινάει!!επιβαρύνεις περισσότερο το στομάχι του παιδιού έτσι. Δοκίμασε να τον ταϊζεις κάθε 2 ώρες περίπου και από λίγο. Κάνε ότι σου είπε η παιδίατρος.

δεν επιμένω γιατί έτσι την έχω "δει"! αλλά όταν το παιδί κλαίει και χτυπιέται επειδή εξακολουθεί να πεινάει έλα πες μου πόση ώρα θα το αφήσεις να κλαίει έχοντας και στο νου μη κάνει καμιά κήλη σαν αγοράκι που είναι!χώρια που μετά απο τόσο κλάμα εκνευρίζεται και δε μπορεί να κοιμηθεί και εκνευρίζεται ακόμα περισσότερο και πάει λέγοντας.

Το μωρό μπορεί να χτυπιέται όχι επειδή πεινάει αλλά επειδή ενοχλείται από το στομάχακι του πρίν ή κατά την διάρκεια του γεύματος . Έτσι έκανε και ο δικός μου. Μπορείς να του κάνεις έναν υπέρηχο για να είσαι σίγουρη.

Όσον αφορά την κήλη, αυτή δεν δημιουργείται από το κλάμα αλλά αν υπάρχει ήδη το έντονο κλάμα την κάνει εμφανη.

Δόκιμασε τουλάχιστον τα μικρά γεύματα και οι παιδίατροι το ίδιο συστήνουν.