Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ψυχολογική βία μετά το διαζύγιο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Είμαι μητέρα δυο ανήλικων τέκνων 15 και 6 χρονών αντίστοιχα. Πριν 4 μήνες υπογράφηκε το συναινετικό διαζύγιο μου με τον πρώην καθώς μου ασκούσε είτε ψυχολογική βία καθημερινά είτε σωματική σε κάποιες περιπτώσεις. Το ίδιο πράγμα συνεχίζεται να υφίσταστε κατά την διάρκεια όπως και μετά το διαζύγιο. Ο τελευταίος είναι ότι με απειλεί ότι θα μου πάρει την επιμέλεια των παιδιών. Τα παιδία έχουν στραφεί εναντίον μου καθώς τους κάνει όλα τα χατίρια στο να μη διαβάζουν, αγοράζοντας τα δώρα, πηγαίνοντας τα σε εκδρομές σε πανάκριβα ξενοδοχεία τα οποία δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και εγώ καθώς οικονομικά είμαι σε άσχημη κατάσταση λόγω εργασιακής κρίσης και λόγου χρόνου που δεν προλαβαίνω να τα κάνω όλα.

Επίσης, έρχεται στο σπίτι που έχει καθοριστεί ότι μένω εγώ και τα παιδιά μου όποτε θέλει καθώς το σπίτι ανήκει και στους δύο είτε χωρίς να με προειδοποιήσει είτε στιγμές που δεν είμαι εγώ σπίτι.

Έχω μιλήσει με 4 δικηγόρους, είτε δεν είχαν χρόνο, είτε μου έλεγαν ότι πρέπει να κάνω υπομονή καθώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Πέρα ότι υπομονή έχει τα όρια τους, έχει αρχίσει και με επηρεάζει ψυχολογικά καθώς δεν μπορώ να ξεφύγω από αυτόν. Το κακό είναι ότι έχει γνώσεις επί των νομικών και ξέρει τι κάνει.

Θα το εκτιμούσα αφάνταστα εάν κάποιος θα μπορούσε να μου δώσει κάποια συμβουλή.

Ευχαριστώ εκʼ των προτέρων.

Διαφημίσεις

Εγω θα σου πω επισης να κανεις υπομονη αλλα επειδη δεν εχω γνωσεις επι του θεματος εχω μια φιλη και μια μαθητρια δικηγορο να το ψαξουν λιγο το θεμα και θα σου πω..θα σου στειλω πμ αυριο

Εχει βγει το διαζύγιο ή έχετε βάλει την πρώτη υπογραφή? Ποιος έχει την επιμέλεια? Εσύ προφανώς. Στο συμφωνητικό που έχετε υπογράψει λογικά αναφέρονται οι ώρες που μπορεί να έρθει στο σπίτι. Το ότι ανήκει και στους δυο σας δεν του δίνει το δικαίωμα να έρχεται όποτε θέλει. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι ένα δικηγόρο (ποιος σας έβγαλε το διαζύγιο?). Αν δεν ανταποκρίθηκαν αυτοί οι τέσσερεις (πράγμα πολύ περίεργο...) ψάξε να βρεις κάποιον άλλο.

Τέλος... Υπομονή και ψυχραιμία. Αν θέλει να σου σπάσει τα νεύρα... να μην τα καταφέρει!

Ο τελευταίος είναι ότι με απειλεί ότι θα μου πάρει την επιμέλεια των παιδιών. Τα παιδία έχουν στραφεί εναντίον μου καθώς τους κάνει όλα τα χατίρια στο να μη διαβάζουν, αγοράζοντας τα δώρα, πηγαίνοντας τα σε εκδρομές σε πανάκριβα ξενοδοχεία τα οποία δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και εγώ καθώς οικονομικά είμαι σε άσχημη κατάσταση λόγω εργασιακής κρίσης και λόγου χρόνου που δεν προλαβαίνω να τα κάνω όλα.

Mην μπαινεις σε αυτο το τρυπακι συγκρισης. Ειναι λαθος. Δεν μετρανε μονο τα υλικα αγαθα.

Επίσης, έρχεται στο σπίτι που έχει καθοριστεί ότι μένω εγώ και τα παιδιά μου όποτε θέλει καθώς το σπίτι ανήκει και στους δύο είτε χωρίς να με προειδοποιήσει είτε στιγμές που δεν είμαι εγώ σπίτι.

Εννοεις εχει κλειδια?

Η αδιαφορια θα τον πονεσει. Οσο εσυ "τσιμπας" αυτος χαιρεται :?. Παιξ' το χαλαρη και θα δεις θα το κοψει :cool:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση.

Gavramid, σε ευχαριστώ πολύ, το εκτιμώ ιδιαιτέρα.

Ζοις, το διαζύγιο έχει βγει. Την επιμέλεια την έχω εγώ βάσει του συμφωνητικού όπως επίσης και οι ώρες έχουν προσδιοριστεί.

Ελενικ, συμφωνώ απόλυτα με τα υλικά αγαθά. Παρόλα αυτά δεν είναι απλά τα πράγματα. Κλειδιά δεν έχει αλλά τα παιδία του ανοίγουν.

Παρόλα αυτά, μήπως έχει κάποιος ένα καλό δικηγόρο να μου συστήσει?

Ευχαριστώ εκʼ των προτέρων

Διαφημίσεις

Καλή μου Μαίρη_S,

Καταρχάς μην πτοείσαι... είναι πολύ νωρίς για να το βάζεις κάτω !

Ο μπαμπάς σας μάλλον χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα, στην προσπάθειά του (μάλλον) να σου κάνει πόλεμο νεύρων.. Δεν έχω νομικές γνώσεις να σε συμβούλευα πώς πρέπει να κινηθείς, αλλά, ως μάνα, θα πρότεινα να κάθεσαι να συζητάς με τα παιδιά σου (είναι αρκετά μεγάλα πλέον) για την καινούρια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσετε πλέον, εξηγώντας τους πως μπορεί με τον μπαμπά να είναι μαζί και να απολαμβάνουν πράγματα που δεν είσαι σε θέση εσύ να τους δώσεις (π.χ. υλικά), αλλά, πως θα είσαι εκεί, πάντα δίπλα στο πλευρό τους, να τα αγκαλιάσεις και να τα περιποιηθείς και ότι, παρά το γεγονός, πως δεν ζείτε κάτω από την ίδια στέγη, εξακολουθούν να απολαμβάνουν την φροντίδα και των δυο σας -σε διαφορετικό επίπεδο-...

Το ξέρω. Δεν είναι τόσο εύκολο στην πράξη όσο στα λόγια.. Κανόνισε να μιλήσεις και με κάποιν δικηγόρο να σου πει πώς μπορείς να προστατευτείς νομικά...Υπάρχει και η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 801 801 1177.. μήπως εάν μιλήσεις με κάποιον ειδικό σου δώσει μια εναλλακτική που εμείς δεν μπορούμε να προτείνουμε?

Πάντως, σε καμία περίπτωση μην του δίξεις πως "σπας" και να μην δείχνεις στα παιδιά την δυασαρέσκειά σου προς τον μπαμπά τους... Φάε το σίδερα, αλλά, όχι, αυτό μην το επιτρέψεις...

Μου κάνει εντύπωση αυτό που αναφέρεις πως απειλεί ότι θα πάρει εκείνος την επιμέλεια των παιδιών! Γίνεται? Νομίζω πως πρέπει να συντρέχουν άλλοι λόγοι για να αποφασίσει το δικαστήριο κάτι τέτοιο... Μην χάνεις χρόνο... Ρώτα τους ειδικούς να σε κατατοπίσουν κι ότι θες... για ψυχολογική υποστήριξη... εμείς εδώ είμαστε !

Καλό κουράγιο στον αγώνα σου ! Τώρα πρέπει να φανείς δυνατή !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

• 2 months later...

Elenik "Η αδιαφορια θα τον πονεσει. Οσο εσυ "τσιμπας" αυτος χαιρεται :?. Παιξ' το χαλαρη και θα δεις θα το κοψει :cool:"

Συμφωνώ απόλυτα με την ΕλένηΚ.

Μαίρη μου, διαβάζοντας την ιστορία σου καταλαβαίνω ότι νιώθεις τόσο πελαγωμένη από όσα σου συμβαίνουν, και χρειάζεσαι να ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, και να μην αφήνεις τον "τέως" να παίζει με την ψυχολογία σου.

ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ.

Αν έχεις έστω και μισή ή μία ώρα χρόνο, πήγαινε (κατά προτίμηση μόνη) μιά βόλτα σε κάποιο πάρκο ή θάλασσα, κάπου ήρεμα, και σκέψου ΕΣΕΝΑ:

Τι θέλεις, τι σε κάνει χαρούμενη;

Ο ΤΕΩΣ ΣΥΖΥΓΟΣ εχει καποια οικονομική άνεση, και υποθέτω ότι έμαθε να εξαγοράζει την αγάπη των παιδιών, ίσως και ... άλλου είδους αγάπη. Αν σε δεί ΔΥΝΑΤΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, θα δεις ότι θα κάνει πίσω, και θα σεβαστεί περισσότερο την νέα δύναμη μέσα σου. Τότε θα σε αφήσει ήσυχη, ή θα σε διεκδικήσει με νέους όρους - υπέρ σου.

Όσο για ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, πίστεψε την παροιμία:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,

ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝΕ ΑΓΑΠΗ.

Σιγουρα ζουμε σε μια εποχη όπου το χρήμα μας φερνει την διασκέδαση, το παιχνίδι

και τον ευχάριστο τρόπο ζωής. Αν αυτό είναι αρκετό, γιατί τα περισσότερα παιδιά πλουσίων και επωνύμων έχουν ΘΕΜΑ με το κεφάλαιο Αγάπη, Μοναξιά, Εσωτερικό κενό.

Η ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΕΙΑ. Θα τραβήξεις τα παιδιά με την στοργή και την δύναμη σου. Όχι με το κλάμα και την αδυναμία σου. Σκούπισε τα ματάκια σου καλή μου. Στηλώσου, ΑΓΑΠΗΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Καλή επιτυχία!