Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπερα ηθελα και εγω να ρωτησω πως μπορω να αφηνω τον γιο μου να κοιματε μονος του στο δωματιο του??ειναι 28 μηνων και θελει να τον κοιμιζω εγω και μετα φευγω και οταν μετα απο ενα 2ωρο σηκωθει και δεν με δει διπλα του ερχεται στην κραβατοκαμαρα μας.Πωσ να τον αφησω να κοιμαται μονος του ενω οταν ηταν μικρος το εκανε τωρα δεν θελει εχω δοκιμασει πολλα αλλα κλαειει πολυ και τον λυπαμε με παρακαλει πωσ μπορω να το κανω εχετε καμια ιδεα???δεν ξερω αν υπαρχει αυτο το θεμα με τον υπνο ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


και εγω αυτη την απορια εχω για την κορη μου που ειναι 9 μηνων ομως!!!!!!

ρωρα στον γιο σου ισως αν το δακοσμουσε το δωματιο του οπως θα ηθελε εκεινος με αυτοκινητακια να διαλεξει μονος του μερικα παιχνιδια να τον αφησεις να επιλεξει αν θελει η οχι καποιο φως στο δωματιο του η τωρα που ειναι καλοκαιρι να του πεις οτι η μαμα θα ειναι στο δωματιο με τον μπαμπα αλλα οι πορτες θα ειναι ανοικτες και αν με χρειαστεις θα ειμαι διπλα σου??????????:confused::?

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

 

328e.jpg328ep3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

max, ειναι απολυτα φυσικο να κλεει εφοσον οταν τον κοιμιζεις εισαι διπλα του και μολις ξυπνησσει εσυ εισαι απουσα. Τρομαζει και επισης θεωρει οτι τον κοροιδευεις.

Δοκιμασε να του πεις οτι "τωρα που ειναι ωρα για υπνο, ο καθενας θα ξαπλωσει στο δικο του κρεβατι. Θα αφησεις τις πορτες τελειως ανοιχτες (στην αρχη), θα ξαπλωσεις στο δικο σου και οταν εκεινος θα σε καλει να πας διπλα του, θα επικαλεισαι οτι εισαι κουρασμενη και νυσταζεις πολυ. Αφησε τον αν θελει να ελεγξει οτι εισαι πραγματι ξαπλωμενη και κοντευει να σε παρει ο υπνος. Σε καμια περιπτωση ομως δεν θα του επιτρεψεις να ξαπλωσει στο κρεβατι σου. Καθε φορα που θα το απαιτει, θα του εξηγεις μη ηρεμο τονο (παλι και παλι αν χρειαστει), οτι ο καθενας πρεπει να ξαπλωνει στο δικο του κρεβατι. Και επιβεβαιωνοντας του οτι τον αγαπας με φιλακι και αγκαλιτσα, στειλτον παλι στο κρεβατι του.

Χρειαζεται υπομονη και επιμονη απο μερους σου. Καλο θα ηταν να το ξεκινησεις στο μεσημεριανο υπνο που οι δικες σου αντοχες θα ειναι περισσοτερες απο το βραδυ.Δωστου και το αγαπημενο πχ.λουτρινο να το εχει διπλα του. Δεν ειναι ντροπη.

Αν ακολουθησεις σωστα τα βηματα, σου εγγυωμαι οτι σε τρεις μερες θα κοιμαται μονος του.

Καλη επιτυχια.

Και οτι θες ρωτα με.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου το εχω εφαρμοσει αυτο που λες το μεσημερι και κοιμαται μονος του ερχεται καμια φορα ελεγχει και οταν με δει ξαπλωμενη γυριζει γυρω γυρω στο δωματιο του παιζει λιγακι μονοσ του και μετα απο κανα μισαωρο κοιμαται τελικα,η αληθεια ειναι οτι εχω ακομα το ντιβανακι μου στο δωματιο του και δεν το χω δοκιμασει βραδυ να κοιμηθει μονος του σιγουρα θα ναι δυσκολο λεω αυριο που θα ξεστρωσω να μαζεψω και το ντιβανακι να το βγαλω εντελως να δουμε θα κοιμηθει??η θα κλαιει???εχει συνηθησει να κοιμαται μονο με την τηλεοραση να παιζει το μονο που με φοβιζει οτι το βραδυ μετα απο 2 με 3 ωρες βαθυ υπνου ξυπναει και κλωτσαει τα ποδαρακια του σαν νευρικοτητα και μετα ξανακοιμαται απο την κατω μερια του κρεβατιου του εχω βαλει καγκελο και αυριο θα γυρισω το κρεβατι του προς τον τοιχο ελπιζω να μην πεφτει το μονο που ξεσκεπαζετε συνεχεια και για αυτο κοιμομουν διπλα του και τον σκεπαζα συνεχεια απλα με πιανει λιγο η φοβια μην παθει τιποτα δεν ξερω πως φοβαμαι τοσο αλλα δεν ξερω με πιανει μια ανυσηχια οτι αν ειμαι στο αλλο δωματιο και κοιμαμαι μηπως δεν τον ακουσω αν χρειαστει κατι αυτο.....τι γνωμη εχεισ???ποσο ειναι τα δικα σου τα παιδακια???

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

με πιανει μια ανυσηχια οτι αν ειμαι στο αλλο δωματιο και κοιμαμαι μηπως δεν τον ακουσω αν χρειαστει κατι αυτο.....τι γνωμη εχεισ???ποσο ειναι τα δικα σου τα παιδακια???

Θα τον ακουσεις, μην ανησυχεις. Οσο για το ξεσκεπασμα, φορεσε του υπνοσακο με χερακια ποδαρακια για να μην σου κρυωσει. Και φυσικα ΠΑΡΕ ΤΟ ΝΤΙΒΑΝΑΚΙ ΣΟΥ απο κει γρηγορα.

Τα δικα μου ειναι αντρες πια. Τοσο που ειδικα τον μεγαλο τον σκεπαζει πλεον το κοριτσι του. Για τον μικρο δεν ξερω ακομα.

Link to comment
Share on other sites

επιασε τελικα η στρατηγικη πηρα το ντιβανακι μου και κοιμαται μονος του ,λεμε καληνυχτα και μου λεει οχι μαζι μονος μου και κοιμαται βεβαια καμια φορα σηκωνεται κατα τισ 3 ξυπναει παει πανω κατω στο κρεβατι και ξανακοιμαται σε ευχαριστω για τισ πολυτιμες συμβουλεσ σου.

Link to comment
Share on other sites

Μη με ευχαριστεις. Μακαρι να μπορω να ειμαι χρησιμη. βλεπεις σε ριχνω μια γενια σχεδον. Πως λενε : εκει που εισαι ημουνα.εκει που ειμαι θα΄ρθεις.

Να εισαι καλα κοριτσακι μου και να χαιρεσαι το παιδακι σου.

Και κατι ακομα. Να εισαι σταθερη στις αποψεις σου οσων αφορα το παιδι. Εννοω, αν αρχισει να σου γκρινιαζει για το θεμα υπνου, μην παρασυρθεις και ξαναβαλεις το ντιβανακι σου ή του παραχωρησεις χωρο στο δικο σου συζυγικο κρεβατι.

Να θυμασαι: ειναι προτιμοτερο να πεις ενα μεγαλο βροντερο ΟΧΙ παρα να πεις αρχικα ΟΧΙ και μετα το αλλαξεις σε ΝΑΙ. Ακολουθησε τη συμβουλη μου στο μεγαλωμα του και θα με θυμηθεις.

Link to comment
Share on other sites

οκ γεωργια μου να εισαι καλα και παλι σε ευχαριστω πολυ πολυτιμη η συμβουλη σου προς το παρον κοιμαται εντελωσ μονος του και ειναι πολυ ησυχος ομως ηθελα να σε ρωτησω και κατι ακομα σαν εμπειρη μανουλα που εισαι .Γενικα ο γιοσ μου ειναι πολυ ζωηρο παιδι και κουρασμενος να ναι δεν καθεται πουθενα σε ησυχια ολη την ωρα πανω κατω τα πρωινα και το απογευμα δεν κουραζεται??/αναρωτιεμαι πολλες φορες και καμια φορα τον βαζω για υπνο το μεσημερι και δεν κοιμαται καθεται στο δωματιο και παιζει και φυσικα ολο το απογευμα γκρινιαζει,κλαιει διχωσ λογο θελει το ενα του φταιει το αλλο και πολλεσ φορεσ φωναζει τσιριζει και ολο τον προειδοποιω και αν δεν ακουσει τον βαζω τιμωρια ηρεμει για λιγο ζητα συγνωμη και συνεχιζει τα ιδια τι να κανω????

Link to comment
Share on other sites

.Γενικα ο γιοσ μου ειναι πολυ ζωηρο παιδι και κουρασμενος να ναι δεν καθεται πουθενα σε ησυχια ολη την ωρα πανω κατω τα πρωινα και το απογευμα δεν κουραζεται??/αναρωτιεμαι πολλες φορες και καμια φορα τον βαζω για υπνο το μεσημερι και δεν κοιμαται καθεται στο δωματιο και παιζει και φυσικα ολο το απογευμα γκρινιαζει,κλαιει διχωσ λογο θελει το ενα του φταιει το αλλο και πολλεσ φορεσ φωναζει τσιριζει και ολο τον προειδοποιω και αν δεν ακουσει τον βαζω τιμωρια ηρεμει για λιγο ζητα συγνωμη και συνεχιζει τα ιδια τι να κανω????

Να ασχοληθεις μαζι του με ουσιαστικο τροπο.Ωρες δημιουργικης απασχολησης. Για να τον κρατησεις ηρεμο θα πρεπει να τον απασχολησεις με κατι.Παιζοντας δημιουργικα μαζι του τον εκπαιδευεις, τον ψυχαγωγεις, αναπτυσεις αριστη σχεση μαζι του και σε ανταλλαγμα της συνεργασιας του τον αφηνεις πχ να δει TV, ή του επιτρεπεις να κανει κατι τελος παντων με μετρο.

Φταξε χρονοδιαγραμμα στη μερα σου.Μοιρασε το χρονο σου στις δουλειες σπιτιου, παιδι, συζυγο, συγγενεις-φιλους και οποσδηποτε ασε χρονο για σενα.Ολα θα τα προλαβεις αν ακολουθησεις το προγραμμα.

Θα σου πω ενα παραδειγμα που εκανα εγω.Καθε Σαββατο ξεπατονωμουν να φερω το σπιτι στα ισα του απο καθαριοτητα. Λαθος. Το αλλαξα. Τεταρτη βαζω ηλεκτρικη, Πεμπτη σφουγγαριζω, Παρασκευη ξεσκονιζω, Σαββατο πλυσιμο, σιδερωμα (Ενδεικτικα σου λεω μονο τα γενικα, για παραδειγμα.)

Μοιραζοντας τα μεσα στην εβδομαδα, εχω χρονο καθημερινα και Σ/Κ χαλαρα δουλειες και ξεκουραση.Και υποψην δουλευω παντα απογευματικνη βαρδια.

Να ξερεις οτι αν δεν προγραμματισεις τη μερα σου θα περναει και θα απορεις ποσο γρηγορα περασε. Σιγουρα με ενα μικρο παιδακι δεν θα μπορεις παντα να ακολουθησεις το προγραμμα σου αλλα ΟΚ. Σε γενικες γραμμες θα εισαι εντος. Δοκιμασε το....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...