Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κρυολόγημα

Recommended Posts

Μια μέρα που είχαμε βγεί βολτίτσα έξω, είχε λίγο αέρα και την επόμενη της βόλτας η μικρή άρχισε να έχει συνάχι. Όχι πυρετό, όχι καταροή, μόνο μπούκωμα. Από τότε έχει περάσει 1,5 εβδομάδα καί δεν λέει να ξεμπουκώσει. Είμαστε μόνιμα με ορτισαλιν. Συνήθως πόσο διαρκεί ένα κρύωμα; Είναι 4,5 μηνών.

Sk6Gp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Βρε κορίτσια έχω μπερδευτεί. Η μικρή μου έχει ακόμα μπούκωμα στη μυτούλα της. Αυτό έχει ξεκινήσει μια εβδομάδα πριν το Πάσχα. Δεν έχει καταροή ούτε πυρετό και όλη την ημέρα φαίνεται καλύτερα. Μόλις τη βάζω για ύπνο το βράδυ, μπουκώνει με αποτέλεσμα να ξυπνάει συνέχεια και να βήχει γιατί φαίνεται σαν να πνίγεται. Στο εν τω μεταξύ έχει τώρα κανά 5θήμερο που μου κάνει απίστευτες γουλιές. Πήρα τηλ. την παιδίατρο και μου είπε να βάλω otrivin για μωρά 3 φορές την ημέρα για 3 ημέρες. Σήμερα είναι η 3η μέρα και δεν βλέπω βελτίωση. Για τις γουλιές μου είπε να βάζω μία μυτούλα ριζάλευρο στο γάλα της και αν δεν βελτιωθεί να κάνουμε υπέρηχο για ΓΟΠ. Ακόμα πίνει μόνο γάλα (Novalac ΙΤ 1, λόγω δυσκοιλιότητας).Στο εν τω μεταξύ με το ρυζάλευρο στουμπώνει κιόλας! :roll:

Εχω τις εξής απορίες:

Υπάρχει περίπτωση να έχει ΓΟΠ αλλά να εμφανιστεί σχεδόν 5 μηνών;

Υπάρχει πιθανότητα αυτό το μπούκωμα να είναι κάτι άλλο εκτός από ένα απλό κρύωμα; Αν ήταν απλό κρυολόγημα θα διαρκούσε τόσο πολύ;

Μπορεί αυτά τα δύο να έχουν σχέση μεταξύ τους; Δηλαδή το μπούκωμα να προκαλεί τις γουλιές; Υπάρχει πιθανότητα να έχουν σχέση τα δόντια με όλη αυτή την κατάσταση;

Please help... :-(

Sk6Gp3.png

Έχουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Την Κυριακή του Θωμά τον βαφτίσαμε και κρυολόγησε. Από τότε έχουμε ένα μόνιμο συνάχι και μπούκωμα κυρίως την νύχτα. Δεν νομίζω ότι οι γουλιές που κάνει το μωρό σου έχουν σχέση με το μπούκωμα. Εμείς πάντως έχουμε αλλεργία λόγω εποχής, γιατί το ίδιο ακριβώς έχω κι εγώ. Ρώτα την παιδίατρο, μήπως σου δώσει κάποιο αντισταμινικό.

Βρε κορίτσια έχω μπερδευτεί. Η μικρή μου έχει ακόμα μπούκωμα στη μυτούλα της. Αυτό έχει ξεκινήσει μια εβδομάδα πριν το Πάσχα. Δεν έχει καταροή ούτε πυρετό και όλη την ημέρα φαίνεται καλύτερα. Μόλις τη βάζω για ύπνο το βράδυ, μπουκώνει με αποτέλεσμα να ξυπνάει συνέχεια και να βήχει γιατί φαίνεται σαν να πνίγεται. Στο εν τω μεταξύ έχει τώρα κανά 5θήμερο που μου κάνει απίστευτες γουλιές. Πήρα τηλ. την παιδίατρο και μου είπε να βάλω otrivin για μωρά 3 φορές την ημέρα για 3 ημέρες. Σήμερα είναι η 3η μέρα και δεν βλέπω βελτίωση. Για τις γουλιές μου είπε να βάζω μία μυτούλα ριζάλευρο στο γάλα της και αν δεν βελτιωθεί να κάνουμε υπέρηχο για ΓΟΠ. Ακόμα πίνει μόνο γάλα (Novalac ΙΤ 1, λόγω δυσκοιλιότητας).Στο εν τω μεταξύ με το ρυζάλευρο στουμπώνει κιόλας! :roll:

Εχω τις εξής απορίες:

Υπάρχει περίπτωση να έχει ΓΟΠ αλλά να εμφανιστεί σχεδόν 5 μηνών;

Υπάρχει πιθανότητα αυτό το μπούκωμα να είναι κάτι άλλο εκτός από ένα απλό κρύωμα; Αν ήταν απλό κρυολόγημα θα διαρκούσε τόσο πολύ;

Μπορεί αυτά τα δύο να έχουν σχέση μεταξύ τους; Δηλαδή το μπούκωμα να προκαλεί τις γουλιές; Υπάρχει πιθανότητα να έχουν σχέση τα δόντια με όλη αυτή την κατάσταση;

Please help... :-(

Τραβα λιγο γαλα(μητρικο εννοειται) με τη συριγγα και σταξε στη μυτη της αρκετες φορες μεσα στη μερα. Μιλαμε για εντυπωσιακα αποτελεσματα

JBePp2.png?qDX8aAa3

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ βρε κορίτσια, τώρα πετάγεται κάθε τρεις και λίγο και κλαίει μες στον ύπνο της πολύ σπαρακτικά. Δεν ξέρω τι από όλα φταίει και πως να την κάνω να νιώσει καλύτερα. Μα όλα μαζί τα έπαθε η καημενούλα μου...

Μητρικό γαλατάκι δεν υπάρχει ούτε σταγόνα... :cool:

Sk6Gp3.png

• 1 month later...

Τελικά είμασταν στο τσακ για ωτίτιδα-βροχιολίτιδα. Γι' αυτό το καημένο έκανε έτσι. Και οι γουλιές από αυτό ήταν. Μόλις πήρε την αγωγή ηρέμησαν όλα... Ούφ!

Και το έλεγα στη γιατρό πως κάτι δεν πήγαινε καλά... και αυτή μου έλεγε πως ήταν κρυολόγημα... Ρυζάλευρα, ΓΟΠ...

Όπως καταλαβαίνετε άλλαξα γιατρο... :-D

Sk6Gp3.png