Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κριτική από άτομα που ΔΕΝ έχουν παιδιά

Recommended Posts

Θυμάμαι πριν κάνω παιδί, ποτέ δεν κριτίκαρα κανέναν φίλο μου με παιδιά, γιατί απλά σκεφτόμουν "κάποτε θα κάνω δικά μου, ποιος ξέρει τι θα αντιμετωπίσω!"

Τώρα που έχω τη μικρή, εξακολουθώ να μην κριτικάρω, αφενός γιατί γονείς με συνομίληκα (ή μικρότερα παιδιά), τους κατανοώ πλήρως, αφετέρου, γιατί για φίλους με μεγαλύτερα παιδιά σκέφτομαι "ποιος ξέρει τι μου ξημερώνει?".

Δεν θα μιλήσω για την κριτική από άτομα που έχουν παιδιά (αυτό είναι άλλο θέμα). Αλλά με ενοχλεί πολύ όταν φίλες ή ακόμα και συγγενείς που δεν έχουν παιδιά, κριτικάρουν εμένα ή το παιδί μου...Πολύ όμως!Σε σημείο να θυμώνω!

Αφορμή στάθηκαν κάποια τελευταία περιστατικά. Φίλη μου κριτίκαρε τα πάντα- από το πώς κοιμίζω το μωρό, μέχρι γιατί το αφήνω να πέφτει κάτω να κυλιέται!Από το πώς την ταϊζω, μέχρι γιατί της δίνω το γάλα με το μπιμπερό. Και αν άκουγε τη μικρή να γκρινιάζει (λόγω κούρασης, είναι ο μόνος λόγος που την κάνει να γκρινιάζει και διαρκεί όχι πάνω από 2 λεπτά, γιατί μετά κοιμάται!) έλεγε "επιτέλους κοιμήθηκε!".

Πιο κοντινό πρόσωπο (σχεδόν συγγενής), έκανε τα ίδια και χειρότερα.

(Μπορώ να γράφω σελίδες από περιπτώσεις, σταματώ εδώ...)

Ξαφνικά όλοι το παίζουν ειδικοί!

Δε μιλάω όταν τα ακούω αυτά και δεν απαντάω, γιατί τα συγκεκριμένα άτομα τα βλέπω σπάνια και αν μιλούσα και έλεγα αυτό που σκέφτομαι, θα μαλώναμε και θα χαλούσα τις λίγες μέρες που περάσαμε μαζί.

Αλλά ειλικρινά, για τέτοια άτομα (δεν είναι μόνο τα δυο αυτά, αλλά και άλλα, τώρα την αφορμή του ποστ ανέλυσα!) το μόνο που σκέφτομαι είναι "θα κάνετε παιδιά και τότε να έρθετε να μου μιλήσετε!". Αχ, πόοοοοοοσο θυμώνω!

Τι μπορώ να κάνω?Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο?

Διαφημίσεις

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πολλές φορές μου έχει τύχει αλλά πίστεψε με δεν έχει να κάνει με το εάν έχουν παιδιά ή όχι, έχει να κάνει με τον άνθρωπο.

Εγώ σε ότι δε μου ταιριάζει απλά αδιαφορώ παντελώς ή αν έχω νεύρα απαντάω κατάλληλα.Αλλά πάντα με το "γάντι", δηλ. με τρόπο που ναι μεν "την λέω" στον άλλον αλλά δεν μπορεί με τίποτα να πει ότι δεν φέρθηκα καλά:P

Επίσης έχει τύχει πάρα πολλές φορές και εδώ στο φόρουμ αλλά και στην ζωή μου να πάρω πολύ καλύτερες συμβουλές από άτομα που δεν έχουν παιδιά απ'ότι από άτομα που έχουν.

Το τι βλέπω εγώ "καλό" ή "σωστό" σε ότι αφορά το παιδί μου απέχει πολύ με το πως το βλέπει κάποιος άλλος

rQGhp3.png

Επίσης έχει τύχει πάρα πολλές φορές και εδώ στο φόρουμ αλλά και στην ζωή μου να πάρω πολύ καλύτερες συμβουλές από άτομα που δεν έχουν παιδιά απ'ότι από άτομα που έχουν.

Το τι βλέπω εγώ "καλό" ή "σωστό" σε ότι αφορά το παιδί μου απέχει πολύ με το πως το βλέπει κάποιος άλλος

Dalia μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όμως δε μιλάω για το τη συμβουλή που μου δίνει κάποιος. Μιλάω για εκείνη την κριτική του στυλ "καλέ, αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό!". Δεν πρόκειται δηλ. να μου αλλάξει αυτό που κάνω, ούτε με επηρεάζει καν, απλά με ενοχλεί που κριτικάρει, χωρίς να ξέρει πώς είναι!Δεν μπορώ να το εξηγήσω...

Αλλά πάντα με το "γάντι", δηλ. με τρόπο που ναι μεν "την λέω" στον άλλον αλλά δεν μπορεί με τίποτα να πει ότι δεν φέρθηκα καλά

Αυτό!Δεν είμαι καθόλου διπλωματική και αν μιλήσω, θα μιλήσω άσχημα, πώς μπορώ να τους "την π"ω, με το "γάντι"?Μάλλον δεν το "έχω"....

αχ καλη σε μενα εχουν τυχει μιαρια καλα απο το θεμα αυτο . εχω δυο παιδακια ο μικρος παει παιδικο η μικρη σπιτι την κραταει η μαμα μου . φυσικα το πρωτο σεναριο εχει πεχτει απο τους αλλους παππουδες που δεν εχουν καμια συμετοχη στο μεγαλομα τον παιδιων . πρωτη ατακα καλα τα παιδια συνεχεια αρωστα ειναι δεν τα προσεχεται καθολου !

δευτερη ατακα καλα αυτη η ξενια συνεχεια κλεει την εχεται καλομαθει (η ωρα του υπνου 17 μηνων η μικρη) .

τριτη ατακα 3,5 χρονων ο γιος μου καλε σπυρο ζηλευεις τον μπεμπη (ο αλλος εγγονος ) δεν εισαι καλο παιδι (φρικη)

και πολλα αλλα απο τους συγγενης που ακουω καθημερινα που δεν εχουν εγγονια και δεν ξερουν πως μεγαλωνουν.

η απαντηση μου σε ολα αυτα μια και μοναδικη πισω εχει η αχλαδα την ουρα , οταν θα ερθει η ωρα και θα κανουν εκεινη τα δικα τους παιδια η θα μεγαλοσουν καποιο εγγονη τοτε θα φανε τις ατακες τους στην μουρη τους . ειμαι ανθρωπος της πολυ μεγαλης υπομονης ξερω να περιμενω και ετσι μπορει να ακουστη λιγο κακο αλλα η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο .

Αντε καλέ, τι κάθεσαι και ασχολείσαι, αρκετά δεν έχουμε στο κεφάλι μας? :)

Να μιλησω λίγο απ' την άλλη μεριά... Όταν εγώ ήμουν 14 χρονών, ο αδελφός μου απέκτησε το πρώτο του παιδί. Δυο χρόνια αργότερα απέκτησε άλλο ένα. Ομολογώ ότι όλα μα όλα μου φαινόντουσαν περίεργα, γιατι αυτό το κάνει έτσι, γιατί το αλλο το κάνει αλλιώς, γιατί δεν τα μαλώνει, τα κακομαθαίνει κλπ κλπ. ΟΜΩΣ ποτέ δεν είπα τίποτα, όλα αυτά τα σκεφτόμουν εγώ, και όχι μόνο όταν ήμουν 14, και στα 24 τα ίδια σκεφτόμουν... γιατί ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ και, επειδή εκείνη την περίοδο εγώ ήμουν "αλλού", δεν είχα μπει καν στον κόπο να σκεφτώ κάτι παραπάνω... Τώρα μόνο καταλαβαίνω...

Γι' αυτό λέω, μην ασχολείσαι... τώρα δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν, θα 'ρθει όμως και η ώρα τους!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

αχ καλη σε μενα εχουν τυχει μιαρια καλα απο το θεμα αυτο . εχω δυο παιδακια ο μικρος παει παιδικο η μικρη σπιτι την κραταει η μαμα μου . φυσικα το πρωτο σεναριο εχει πεχτει απο τους αλλους παππουδες που δεν εχουν καμια συμετοχη στο μεγαλομα τον παιδιων . πρωτη ατακα καλα τα παιδια συνεχεια αρωστα ειναι δεν τα προσεχεται καθολου !

δευτερη ατακα καλα αυτη η ξενια συνεχεια κλεει την εχεται καλομαθει (η ωρα του υπνου 17 μηνων η μικρη) .

τριτη ατακα 3,5 χρονων ο γιος μου καλε σπυρο ζηλευεις τον μπεμπη (ο αλλος εγγονος ) δεν εισαι καλο παιδι (φρικη)

και πολλα αλλα απο τους συγγενης που ακουω καθημερινα που δεν εχουν εγγονια και δεν ξερουν πως μεγαλωνουν.

η απαντηση μου σε ολα αυτα μια και μοναδικη πισω εχει η αχλαδα την ουρα , οταν θα ερθει η ωρα και θα κανουν εκεινη τα δικα τους παιδια η θα μεγαλοσουν καποιο εγγονη τοτε θα φανε τις ατακες τους στην μουρη τους . ειμαι ανθρωπος της πολυ μεγαλης υπομονης ξερω να περιμενω και ετσι μπορει να ακουστη λιγο κακο αλλα η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο .

Άνθρωποι που στη λένε ξεκόβεις και τελειώνεις. Η ζωή μας και η ηρεμία μας είναι πολύτιμη για να αναλωνόμαστε σε λάθος σχέσεις. Καλά για αυτούς που δεν έχουν και συμβουλεύουν απλώς θα γελάσω ξέροντας τι τους περιμένει.

αχ αυτές οι μέρες του πάσχα!!!

κι εγώ ένα σωρό άκουσα,όχι για το τι κάνω...αλλά ότι το παιδί δεν θέλει κανέναν...

ποιον να θέλει?αυτούς που τους βλέπει 1 φορά το δίμινο?

τους παπούδες μου,τους θείους μου?ακόμα και τους γονείς τους βλέπει 1 φορά το μήνα και άν...

δεν δίνω σημασία στις βλακείες τους...

και πριν κάνω παιδί δεν σχολίαζα τους φίλους μας μπροστά τους...αλλά έβλεπα τα λάθη που έκαναν...και πάντα μου έλεγαν..."θα κάνεις κι εσύ παιδί και θα δεις"

έτσι όμως κάλυπταν τα δικά τους λάθη που έκαναν με το παιδί...

έκανα παιδί και δεν βλέπω κάτι διαφορετικά...(εκτός του ότι συγκινούμε με το παραμικρό!!)

βέβαια μου έτυχε ένα ήσυχο παιδί...

ο καθένας όμως κάνει ότι θέλει με το παιδί του...

εμένα ας πούμε επειδή δεν αγχώνομαι και δεν είμαι στην πρίζα όλη μέρα με το παιδίμε λένε αναίσθητη!!

τι να τους πεις?

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Πολλές φορές μου έχει τύχει αλλά πίστεψε με δεν έχει να κάνει με το εάν έχουν παιδιά ή όχι, έχει να κάνει με τον άνθρωπο.

Εγώ σε ότι δε μου ταιριάζει απλά αδιαφορώ παντελώς ή αν έχω νεύρα απαντάω κατάλληλα.Αλλά πάντα με το "γάντι", δηλ. με τρόπο που ναι μεν "την λέω" στον άλλον αλλά δεν μπορεί με τίποτα να πει ότι δεν φέρθηκα καλά:P

Για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω με τη Dalia. Το αν έχει ή δεν έχει κάποιος παιδιά δεν παίζει ρόλο. Πολλές φορές αυτός που δεν έχει βλέπει τα πράγματα πιο καθαρά και πιο ψύχραιμα από κάποιον που έχει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μετράει η πρόθεση. Αν κάποιος θέλει να "σου την πει" τα παιδιά είναι απλώς η αφορμή.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Η κριτική είναι στην ανθρώπινη φύση. Σίγουρα, όποιος δεν έχει γίνει γονιός δεν μπορεί να αντιληφθεί τις χαρές που σου προσφέρουν τα παιδιά αλλά και τις δυσκολίες. Υπάρχουν όμως και γονείς που λόγω χαρακτήρα παρόλο ότι έχουν παιδιά δεν αντιλαμβάνονται αρκετά πράγματα που έχουν να κάνουν με τη φύση των παιδιών. Άρα παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες στην κριτική που ασκεί ο καθένας, η μόρφωσή του, οι εμπειρίες του, η πρόθεσή του για αυτογνωσία και τόσα άλλα...

Άνθρωποι που στη λένε ξεκόβεις και τελειώνεις. Η ζωή μας και η ηρεμία μας είναι πολύτιμη για να αναλωνόμαστε σε λάθος σχέσεις. Καλά για αυτούς που δεν έχουν και συμβουλεύουν απλώς θα γελάσω ξέροντας τι τους περιμένει.

αυτο εννοω και εγω οταν λεω οτι θα πω τις ατακες τους γιατι και εγω δεν θελω να χαλασω την καλη μου διαθεση και την αρμωνια των παιδιων μου γιατι ειμαι η μαμα τους και πιστευω οτι κανω το καλητερο για εκεινα δεν θα μπω στην διαδικασια να διξω στα παιδια μου οτι με ενωχλησε αυτο που λενε οι τριτη κατα εμενα . θελω να εχουν την ηρεμια τους γιατι αμα θα βαλω την διαδικασια των νευρων ειναι σιγουρο οτι πρωτα θα το νιωσουν τα παιδια μου και μετα οι υπολιποι . και οσο αφορα το θεμα με τους παππουδες δεν μπορω να τα ξεκοψω γιατι και τα δυο τα μικρα τους αγαπανε και εγω δεν εχω κανενα δικαιωμα να τους στερησω την αγαπη αυτη . ετσι δεν απαντω στα καυστικα σχολεια τους και οταν θα βρω την καταληλη ωρα που δεν θα ειναι παρων τα παιδια θα τους πω αυτο που θελω .:mrgreen:

Διαφημίσεις

αχ αυτές οι μέρες του πάσχα!!!

κι εγώ ένα σωρό άκουσα,όχι για το τι κάνω...αλλά ότι το παιδί δεν θέλει κανέναν...

ποιον να θέλει?αυτούς που τους βλέπει 1 φορά το δίμινο?

τους παπούδες μου,τους θείους μου?ακόμα και τους γονείς τους βλέπει 1 φορά το μήνα και άν...

δεν δίνω σημασία στις βλακείες τους...

και πριν κάνω παιδί δεν σχολίαζα τους φίλους μας μπροστά τους...αλλά έβλεπα τα λάθη που έκαναν...και πάντα μου έλεγαν..."θα κάνεις κι εσύ παιδί και θα δεις"

έτσι όμως κάλυπταν τα δικά τους λάθη που έκαναν με το παιδί...

έκανα παιδί και δεν βλέπω κάτι διαφορετικά...(εκτός του ότι συγκινούμε με το παραμικρό!!)

βέβαια μου έτυχε ένα ήσυχο παιδί...

ο καθένας όμως κάνει ότι θέλει με το παιδί του...

εμένα ας πούμε επειδή δεν αγχώνομαι και δεν είμαι στην πρίζα όλη μέρα με το παιδίμε λένε αναίσθητη!!

τι να τους πεις?

χε χε χε ακριβως το ιδιο κ μενα! με λενε ανιασθητη οσοι θελουν να κριτικαρουν. αλλοι πιο καλοπροαιρτεοι με λενε χαλαρη μαμα. δεν μπορεις να βγαλεις ακρη παντως.

πριν κανω παιδια μπορει κ εμενα καποια πραγματα να μου φαινοντουσαν "καπως" αλλα δεν εκανα κριτικη στους εκαστοτε γονεις, απλα τα σκεφτομουνα μεσα μου.

πλεον, που τα ζω τα πραγματα, εχω ορκιστει πως ποτε μα ποτε, οτι κ να δω κ οσο τραβηγμενο να μου φανει να μην κριτικαρω γιατι δεν ξερεις σε τι φαση ειναι ο καθε γονιος κ το καθε παιδι.

κ δεν μιλαμε για συμβουλες που μπορει να σου δωσει καποιος, οσο γενικες κριτικες. που πετας μια κουβεντα στον αερα χωρις να την αιτιολογεις ή εστω να δωσεις καποια λυση, μονο κ μονο για να πεις κατι. αυτο ειναι το εκενυριστικο, οχι οι συμβουλες.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

. και οσο αφορα το θεμα με τους παππουδες δεν μπορω να τα ξεκοψω γιατι και τα δυο τα μικρα τους αγαπανε και εγω δεν εχω κανενα δικαιωμα να τους στερησω την αγαπη αυτη . ετσι δεν απαντω στα καυστικα σχολεια τους και οταν θα βρω την καταληλη ωρα που δεν θα ειναι παρων τα παιδια θα τους πω αυτο που θελω .:mrgreen:

Εννοείται ότι τα μικρά δεν ξεκόβουν αλλά όσο μεγαλώνουν μπορούν να πηγαίνουν με τον μπαμπά τους και εσύ να "κάνεις δουλειές" και αντ' αυτού να πηγαίνεις για κανένα καφέ με τις φίλες σου.

Εγώ πραγματικά έχω ξεκόψει από δυσάρεστα άτομα και αυτοί συνήθως είναι συγγενείς είτε εξ' αίματος είτε εξ' αγχιστείας. Τους φίλους εννοείται ότι τους διαλέγουμε για να μην μας τη λένε. Ούτε μπαίνω στη διαδικασία να την πω σε κανένα. Επειδή θυμώνω με κακά σχόλια και θα μαλώσω αν μιλήσω σκέφτομαι άντε γεια και αν με ξαναδείτε γράψτε μου. Και πίστεψέ με έχω βρει την υγειά μου.

αχ βρε κοπελια, να ξερες ποσες φορες εχω πει κουβεντες πριν κανω δικο μου παιδι, και τωρα εχω φαει τα λογια μου......

οκ, ισως δεν τα ελεγα καταφατσα στον αλλο... αλλα παντως εκανα κριτικη...

-γιατι το αφηνεις να σε κανει οτι θελει?

-γιατι δεν το μαλωνεις?

-γιατι δεν το βαζεις νωρις για υπνο, ακομα ξυπνιο ειναι?

-τι παει να πει δεν θελει να φαει αυτο το φαι? γιατι του φτιαχνεις αλλο?

-ακομα να βγαλετε την πανα?

η καλυτερη εκδικηση σ αυτες τις περιπτωσεις ειναι ο χρονος...... και η φυση.......

θα κανουν και οι αλλοι παιδια.... δεν θα κανουν??????!!!!!!!!!!!!!:twisted::twisted::twisted::twisted:

Εννοείται ότι τα μικρά δεν ξεκόβουν αλλά όσο μεγαλώνουν μπορούν να πηγαίνουν με τον μπαμπά τους και εσύ να "κάνεις δουλειές" και αντ' αυτού να πηγαίνεις για κανένα καφέ με τις φίλες σου.

Εγώ πραγματικά έχω ξεκόψει από δυσάρεστα άτομα και αυτοί συνήθως είναι συγγενείς είτε εξ' αίματος είτε εξ' αγχιστείας. Τους φίλους εννοείται ότι τους διαλέγουμε για να μην μας τη λένε. Ούτε μπαίνω στη διαδικασία να την πω σε κανένα. Επειδή θυμώνω με κακά σχόλια και θα μαλώσω αν μιλήσω σκέφτομαι άντε γεια και αν με ξαναδείτε γράψτε μου. Και πίστεψέ με έχω βρει την υγειά μου.

οσο αφορα τον καλο μου εχω ενα θεματακι γιατι ο αντρουλης μου εχει μαγαζι δουλευει μεχρι αργα ετσι ο γιος μου οταν θελει την γιαγια και τον παππου λεει μαμα θα με πας και τι να του πω οχι τα παω και τα δυο . και βεβαια τα αφινω και φευγω παω γυμναστηρι ,για καφε αλλα υπαρχουν και μερες που λεει η πεθερα κατσε λιγο ολο φευγεις και επειδι δεν θελω τον αντρα μου να τον στεναχωρησω ειναι γλυκας καθομαι και εκει ακουω τα κουλα.

Αχ ανοιξες μεγάαααλο θέμα!!!!

Γιατί θηλάζεις τόσο καιρό το παιδί, δεν τρώει καλά, θα πάθει τίποτα από ασιτία (από τον 2ο μήνα)..

Γιατί το κοιμίζεις το παιδί στο στήθος σου, πρέπει να μάθει να κοιμάται μόνο του.

Μετά, αφού έμαθε να κοιμάται στην αγκαλιά μου, γιατί την κοιμίζεις στην αγκαλιά σου, πρέπει να μάθει να κοιμάται μόνη της στο κρεβάτι!!

Γιατί δίνεις στο παιδί την πιπίλα (κι ας σπρώχνει την γλώσσα της μέσα στο στόμα που είναι χειρότερο)

Γιατί δεν κάθεται σε άτομα που δεν γνωρίζει καλά, το έχετε κακομάθει.

Γιατί του κάνετε συνέχεια εξετάσεις και το πάτε συνέχεια σε γιατρούς. Είστε υπερβολικοί.

Γιατί, γιατί, γιατί....

Αν ήταν να ακούω την κάθε κριτική που μάλιστα συχνά είναι και από την ίδια μου την μητέρα, θα έπρεπε να με θεωρώ την χειρότερη μάνα. Κι εμένα με πειράζει να ακούω τα διάφορα από όλους τους ξερόλες, που οι συμβουλές τους μόνο κακό θα μας έκαναν, αλλά προσπαθώ να τους αγνοώ και μάλιστα συχνά απαντάω και απότομα πχ στην μαμά μου, για να τους κόβω το πολύ θάρρος/θράσος. Μπορεί όμως να γίνει εξαιρετικά ψυχοφθόρο. Εσύ θες στήριξη κι αντιθέτως ακούς τα χίλιαδυο κουλά από τον καθένα..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Ειναι τοσο εκνευριστικο οταν κανουν οτι τα ξερουν ολα...λες κλαι καθε παιδι ειναι το ιδιο!!!! Νευριαζω ιδιως με μαναδες που εχουν λιγο μεγαλυτερο παιδι απο το δικο μου και το παιζουν εμπειρια και αυθεντια!!!! Μη το ντυνεις ετσι θα ζεσταινεται.... δως του λιγο μπισκοτακι δεν παθαινει τιποτα....και άλλα πολλα...οταν δε παιρνουν την πρωτοβουλια να τα εφαρμοσουν στο δικο μου το παιδι γινομαι Τουρκος!!!!Εγω δε θα τολμουσα ποτε να παρω την ευθυνη να κανω κατι σε παιδι αλλου!!!! ουφ!!!!!!!ΔΕΝ υποφερονται!!!

"γιατι δε δινεις ενα κοκκαλο στοπαιδι να γλυψει να του περασει η ωρα;;; (7 μηνων παιδι)... εμεις ετσι κανναμε! (πριν 50 χρονια).....

"καλε βαλε λιγη ζαχαρη στη πιπιλα να μη γκρινιαζει..." (6 μηνων)

εμενα ειχε ερθει η πεθερ μου σπιτι στο 2 μηνων μωρο κι επεμενε να του βαλω αλοιφη με κορτιζονη επειδη ειχε συγκαει λιγο... εννοειτε της εδωσα πισω την αλοιφη και της ειπα να μην ανακατευεται. γιατι επεμενε κιολας οτι η αλοιφη ητανε καλη και την εβαζε και μια φιλη της κι οτι το παιδι δε θα παθει τιποτα....

ελεος!!!!!!!!!!!!

οτι μαλακια θες την ακους!!!!! γι αυτο τους αποφευγω ολους τους ξερολες για να μη συγχιζομαι. κι αλλο ο αλλος να κανει κριτικη κι αλλο να δινει μια συμβουλη. εχει μεγαλη διαφορα. τη συμβουλη την ακους κι αν θες τη δεχεσαι αλλα τη κριτικη και αμλιστα με υφος δε τη δεχεσαι. ειδικα απο ατομα που δε ξερουν πως ειναι να μεγαλωνεις παιδια, τις δυσκολιες, το προγραμμα σου, τη τακτικη σου....

και φυσικα δε μπορεις παντα να αδιαφορεις.... ποσο να αδιαφορησεις οταν δεχεσαι απανωτα χτυπημαματα....

Κι εγώ δεν ενοχλούμαι ιδιαίτερα όταν το άτομο που κάνει την κριτική δεν έχει παιδιά. Αντίθετα, το δικαιολογώ και σκέφτομαι χαμογελώντας από μέσα μου ότι όταν αποκτήσει δικά του παιδιά θα αναθεωρήσει.

Κι εμένα αυτό που με ενοχλεί αφόρητα όμως είναι τα άτομα που έχουν κάνει ένα ή δύο παιδιά και ξαφνικά τα ξέρουν ΟΛΑ όμως και θα πρέπει να τους συμβουλευόμαστε ως τους υπέρτατους τζεντάι μάστερ. Το ότι κάποιος έκανε ενα ή δύο παιδιά και αυτά επέζησαν ως την εφηβεία, δεν τον καθιστά τον απόλυτο ξερόλα σε θέματα διατροφής, ψυχολογίας, παιδαγωγικής και ιατρικής.

Είμαι καμμένη, γι' αυτό.....:mrgreen:

.....δε νομίζω τάκη....

Για'μενα ένα άλλο πολύ σημαντικό το οποίο αποδίδει και γενικώς δεν έχω πολλά ευτράπελα είναι ότι προσέχω τι λέω και σε ποιον...

Σχεδόν κανένας δεν ξέρει σε τι ηλικία κόψαμε μπιμπερό,πιπίλα,πότε ξεκινήσαμε το φρέσκο γάλα, πως κοιμόμαστε, που κοιμόμαστε κ.τ.λ.

rQGhp3.png

Για'μενα ένα άλλο πολύ σημαντικό το οποίο αποδίδει και γενικώς δεν έχω πολλά ευτράπελα είναι ότι προσέχω τι λέω και σε ποιον...

Σχεδόν κανένας δεν ξέρει σε τι ηλικία κόψαμε μπιμπερό,πιπίλα,πότε ξεκινήσαμε το φρέσκο γάλα, πως κοιμόμαστε, που κοιμόμαστε κ.τ.λ.

σωστοοοοοοοοοοοο............ και πρακτικο!!!!!!!!!!!!!!!

κι εγω προσπαθω να μαθαινουν οι αλλοι μονο αυτα που θελω εγω, αλλα καμια φορα παρασυρομαι....

κι επισης οταν οι αλλοι βλεπουν τι κανεις.... εννοω οταν ειναι σπιτι σου, καποιος για επισκεψη και σχολιαζει τις κινησεις σου σχετικα με το παιδι;;;;

κι εγω προσπαθω να μαθαινουν οι αλλοι μονο αυτα που θελω εγω, αλλα καμια φορα παρασυρομαι....

κι επισης οταν οι αλλοι βλεπουν τι κανεις.... εννοω οταν ειναι σπιτι σου, καποιος για επισκεψη και σχολιαζει τις κινησεις σου σχετικα με το παιδι;;;;

βασικά είμαι άτομο που δεν αφήνω τέτοια περιθώρια.:?

ή εαν γίνει κάτι τέτοιο θα πω και καλά σε στυλ πλάκας αλλά θα το εννοώ " εμείς στο σπίτι μας έτσι κάνουμε" ή άλλο παράδειγμα.

φίλος: " γιατί πέρνετε τόσα πολλά παιχνίδια στον Θεόφιλο?"

εγώ μετά από 5 λεπτά: "Πως σου φαίνομαι σαν άτομο ? όλα καλά, έχεις κανένα παράπονο από’μένα "

Φίλος : όχι

Εγώ: είδες και εμένα οι γονείς μου με πέρνανε πολλά παιχνίδια και εξακολουθώ να είμαι μια χαρά

rQGhp3.png

εχω κανει κριτικη αλλα οχι κατα προσωπο,ας πουμε πχ σε ταβερνα με κατι γονεις που δε μαζευουν τα παιδια τους και ενοχλουν τον κοσμο,ε εκει τα παιρνω δε μπορω τοση αδιαφορια,οκ θα κανω παιδι και θα δω αλλα δε νομιζω να μαι τοσο στη κοσμαρα μου και να αφηνω τα παιδια μου να εχοχλουν τον ξενο κοσμο.

επισης με ενοχλει οταν ερχοντε φιλοι στο σπιτι με παιδια και νομιζουν οτι πρεπει εγω να κανω τη νταντα και αυτοι κααααθοντε,το σπιτι γινεται κ..λος και μετα πρεπει να μαζεψω το σπιτι.λες και το σπιτι ειναι παιδοτοπος.ενω στο δικο τους σπιτι τα χουν στρατιωτακια.

οκ θα κανω παιδια και θα δω αλλα καποια πραγματα πρεπει να τα βλεπουμε και μεις και να μην ενοχλουμε τον διπλανο μας.

τωρα οτι αλλα κακοπροαιρετα σχολια απο πεθερες και γνωστες με νευριαζουν μεν αλλα τα ξεχναω μετα απο λιγες μερες.

και να αφηνω τα παιδια μου να ενοχλουν τον ξενο κοσμο.

Βασικά, εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας ως ενόχληση. Το παιδί θα φωνάξει, θα τρέξει, θα παίξει. Για παράδειγμα γνωρίζω ανθρώπους ελεύθερους και χωρίς παιδιά που ενοχλούνται και με την απλή ύπαρξη ενός παιδιού σε απόσταση 10 μέτρων. Ένας τέτοιος μου την είπε κιόλας σε πάρτυ γενεθλίων σε παιδότοπο (!) γιατί πήρα μαζί μου τα παιδιά και δεν τα άφησα στη μάνα μου για να περάσω ευχάριστα με τον άνδρα μου. Σε παιδότοπο!:shock:

Καλά, θα έρθει και το δικό σου και θα τα πούμε καλύτερα μετά.:roll:

Κατά τα άλλα η απάντηση της Ντάλιας μου θύμισε το δικό μου αγαπημένο όλων των εποχών από άτομα που κριτικάρουν τον τρόπο που μεγαλώνω τα παιδιά μου. Αφού μου έχουν δώσει την πιο παράλογη συμβουλή για τα παιδιά μου (π.χ. δώσε μέλι στο βρέφος, δώσε λικέρ στο βρέφος, απείλησε το παιδί σου με τον αναπτήρα για να κόψει την πάνα, και άλλα τέτοια χαριτωμένα) και αρνηθώ, μου πετάνε το φοβερό: "Γιατί, τα δικά μου που τους το έκανα, τι πάθανε;" Ή "Εμένα που μου το έκανε η μάνα μου, τι έπαθα;"

Και εγώ πρέπει να κάνω άσκηση αυτοελέγχου για να μην απαντήσω τι έπαθαν.:rolleyes:

Α, και Ντάλια, δεν το εννοώ σαν σπόντα σε σένα. Εσύ απάντησες σε κριτική, δεν ξεκίνησες κριτική με αυτό το επιχείρημα.

.....δε νομίζω τάκη....

Βασικά, εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας ως ενόχληση. Το παιδί θα φωνάξει, θα τρέξει, θα παίξει.

Με πρόλαβες...

Α, και Ντάλια, δεν το εννοώ σαν σπόντα σε σένα. Εσύ απάντησες σε κριτική, δεν ξεκίνησες κριτική με αυτό το επιχείρημα.

:D

Έτσι ακριβώς, ποτέ δεν θα απαντούσα έτσι σε σοβαρότερα κατε με πράγματα...

Φυσικά το σοβαρό για τον καθένα είναι πολύ σχετικό

Δεν έχω βρει όμως την κατάλληλη ατάκα στα 2 παρακάτω και θέλω τη βοήθεια σας...

" ήρθε ο καιρός να κάνεις 2ο παιδί"

και επειδή ο μικρός δεν γουστάρει διάφορα γαριδοκαραμέλες και παρόμοια νομίζουν ότι του τα απαγορεύω και μου λένε

" δεν θα πάει δημοτικό εκεί θα δεις τι θα πάθεις, θα βγάλει όλη τη στέρηση" παλιά λέγανε " δεν θα μεγαλώσει λίγο θα δεις "

rQGhp3.png

Εγώ παντος όλους και αυτους που εχουν και αυτους που δεν έχουν παιδια τους απαντάω λεγοντας πως ¨αν υπήρχε συνταγή για το πως γινεται ο καλός γονιος και πως μεγαλωνεις σωστά ενα παιδί όλοι θα την ακολουθουσαν και θα την εκαναν. επιδή όμως δεν υπάρχει ο καθενας κάνει αυτό που πιστευει οτι ειναι καλύτερο για το ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ¨