Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νοσηλεύτηκα με συσπάσεις!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα,

χτες γύρισα σπίτι μετά από 5 μέρες νοσηλείας στο Γέννεσης. Με πιάσανε κάτι πονάκια σαν να μου έρχονταν περίοδος και πήγα για καρδιοτοκογράφημα. Μου είπαν πως δεν ήταν δυνατές αλλά ήταν πολλές οι συσπάσεις μου για την 29 εβδομάδα που διανύω και με κράτησαν μέσα!!! Μου έφυγε η γη κάτω από τα πόδια!!! Για 2 μέρες εξακολούθησα να έχω μετά ηρέμησα... Τώρα που βγήκα μου έδωσαν τα Yotopar μισό ανά 4 ώρες + μαγνήσιο. Και εκτός από αυτό, την 2η μέρα νοσηλείας μου έκανα αιματουρία... Καινούριο τρέξιμο... Μετά από υπέρηχο νεφρών μου είπαν πως το καμάρι μου έχει στριμώξει το νεφρό μου και αυτό πρήστηκε... Με αντιβίωση συνήλθα... Τώρα σπίτι... Απλά ανησύχησα πολύ, γιατί όλη η εγκυμοσύνη μου κύλησε τόσο ομαλά... και τώρα 2 προβλήματα μαζί... Είχε καμιά παρόμοια εμπειρία? Να πάρω δύναμη...

Διαφημίσεις

ξεκουρασου αραξε και μην αγχωνεσαι ευχομαι να σου πανε ολα καλα με την εγκυμοσυνη σου κα να μην ξανα ανησυχησεις ετσι

επαιρνα και εγω σε καποια φαση μαγνησιο για τις συσπασεις απο την 20η εβδομαδα και μετα βεβαια οποτε το θυμομουν γιατι εχει μια αηδια γευση οποιο και να παρεις

δεν ειχα τοσο συχνες η εντονες συσπασεις βεβαια απλα ο γιατρος μου θεωρησε καλο να το παιρνω για να μην υπαρξουν προβληματα και οποτε ενιωθα συσπασεις μονο το επαιρνα

αυτο μεχρι και την 37η εβδομαδα

καλο πασχα!!!!!

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

στη μεγαλη μου κορη νοσηλευτηκα για 3 μερες με συσπασεις στον 6ο μηνα(δε θυμαμαι ποτε τις βδομαδες )...πηγα γιατι δεν την ειχα ακουσει ολη μερα και γιατι ενιωθα παρα πολυ κουρασμενη....(συγκεκριμενα κοιμομουνα ολη μερα εκεινη τη μερα)....μου κανανε καρδιοτοκογραφημα για να δουνε τι γινεται με το παιδι αυτη ητανε μια χαρα αλλα εγω ειχα συσπασεις (και δεν ειχα καταλαβει χριστο μονο κατι μουδιασματα που ερχονταν και φευγανε )...δε μου ειπανε εκεινη τη στιγμη πολλα ...Στον αντρα μου ειπανε πολλα του τυπου θα της βαλουμε ορο και εαν δεν ηρεμησει η μητρα θα πρεπει να παμε για πρωορο τοκετο !!!(εγω στη κοσμαρα μου για να μην με αγχωσουν και εχουμε δυσαρεστα...)αποτελεσμα μεχρι να γεννησω ειχα συσπασεις επαιρνα τα γιουτοπαρ (τοτε τα λεγανε πρεπαρ ) ειχα φτασει να παιρνω ανα δυο ωρες και 3 φορες την ημερα μαγνησιο (βοηθαει στο να ηρεμησει η μητρα κατι τετοιο)...στον 8ο ο γιατρος ειχε σηκωσει τα χερια ψηλα που ακομη δε σταματαγαν με ειχε στειλει και για ειδικες εξετασεις για τον πλακουντα.,εφαγα ενεσεις κορτιζονης για να δυναμωσουν τα πνευμονια της μικρης σε περιπτωση που γενναγα προωρα,ειχει διαταξει ξαπλα,ηρεμια και ξαπλα και ηρεμια...ειχα φτασει η μονη βολτα μου να ειναι η εβδομαδιαια επισκεψη στο γιατρο....αποτελεσμα???με το που μπηκα στον ενατο να κοπουν μαχαιρι (εκοψα και τα χαπια τοτε αφου ειχαμε μπει ενατο ) και πηρα ολο το μηνα (αφησα 2 μερες...)...κατσε και ξεκουρασου και ολα θα πανε καλα:D:D:D:D

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εμένα άρχισαν οι συσπάσεις περίπου 6,5 μηνών. Ξεκίνησα ουτοπάρ, αλλά τίποτα... 7 μηνών και κάτι ένιωσα ενοχλήσεις, πήγα για καρδιοτοκογράφημα και το αποτέλεσμα ήταν να έχω διαστολή 1! Μου πάτησαν αυτές τις απαραίτητες αλλά φοβερές/τρομερές κορτιζόνες και νοσηλεύτηκα 2 εβδομάδες με ορό. Στην μίαμιση εβδομάδα τα φάρμακα του ορού μου έκαναν τοξικότητα στο συκώτι με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου απο την αδυναμία... Ούτε το πηρούνι δεν μπορούσα να κρατήσω, έτρεμαν τα χέρια μου. Και οι συσπάσεις εκεί... κάθε τρείς και λίγο. Μου έκοψαν τον ορό και την πάλεψα με κάτι άλλα χάπια και ακινησία μέχρι να κλείσω την 36η εβδομάδα. Μετά συνέχιζαν οι συσπάσεις αλλά δεν ήταν συγχρονισμένες για τοκετό. Γέννησα 39η εβδομάδα με φυσιολογικό τοκετό και η μπεμπούλα μου είναι μια χαρά!

Μην αγχώνεσαι, και ξεκουράσου... όλα θα πάνε καλά!

Αχ τι τραβάμε για να γίνουμε μανούλες... :lol:

Sk6Gp3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ νοσηλεύτηκα με συσπάσεις στο Β τρίμηνο και γέννησα σχεδόν στην ώρα μου, με καισαρική.

Ακούγοντας για ανεξέλεγκτες συσπάσεις, υποψιάζομαι ότι ίσως να μην σας είπαν ότι κάτι πολύ βασικό είναι να μην αγγίζετε την κοιλιά σας, καθόλου όμως. Εγώ μόλις το έκοψα αυτό, κόπηκαν οι συσπάσεις μαχαίρι και δεν χρειαζόμουν ούτε φάρμακα. Από εκεί και πέρα, πέρασα την εγκυμοσύνη στο σπίτι, κρεβάτι-καναπέ. Καθιστή και ξάπλα δεν είχα συσπάσεις, όμως από ένα σημείο και μετά ούτε να σηκωθώ όρθια να πιω νερό δεν μπορούσα και ξεκινούσαν.

Αν αγγίζεις ακόμα την κοιλιά σου, κοψε το και έλα πάλι εδώ να γράψεις αν είδες κάποια διαφορά. Φυσικά μην κόψεις τα φάρμακα. Είσαι σε δύσκολη εβδομάδα και κάθε μέρα που περνάει το μικρό στην κοιλίτσα είναι σημαντική. Όλα τα μέσα προκειμένου να μείνει το μικρό στην κοιλίτσα είναι σημαντικά.

Βέβαια κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, αλλα πιστεύω ότι κόβοντας τα αγγίγματα θα δεις διαφορά. Επίσης, αν ξαπλώνεις ανάσκελα είναι πιο πιθανό να έχεις συσπάσεις. Η καλύτερη στάση είναι να ξαπλώνεις στο πλάι και μάλιστα καλύτερα στο αριστερό πλευρό, γιατί είναι καλύτερο για την κυκλοφορία του αίματος στις έγκυες.

Είναι μερικά πράγματα τόσο απλά και τόσο κοινά, αλλά δεν είναι ευρέως γνωστα γμτ... :-(

Εύχομαι χαλαρή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη.

Χρόνια Πολλά !

Αν και δεν χρειάστηκα νοσηλεία κατά την εγκυμοσύνη μου αλλά από τον 6 μήνα ήμουν με τα prepar & utregestan. Αυτό που είχα παρατηρήσει και εγώ είναι αυτό που είπε και η AthinaP "το άγγιγμα της κοιλίας". Δεν ξέρω τι σχέση έχει αλλά φοβόμουν να χαϊδέψω την κοιλία μου έκανα αμέσως σύσπαση.

Έκοψα τα φάρμακα αρχές του 9 αλλά ευτυχώς όλα καλά. Μην πω και καλύτερα…. Ούτε σύσπαση ούτε τίποτα…

Το μόνο που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και ηρεμία (δύσκολο βέβαια όταν ζεις το πρόβλημα αλλά πρέπει..)

Rikiki & Καραμελίτσα

να στε καλά, ήδη νοιώθω καλύτερα. Μου είπε ο γιατρός να μην ακουμπάω την κοιλίτσα μου (και πολύ στεναχωρέθηκα γιατί ο μπέμπης μου είναι <λίγο> υπερκινητικός!) και να μην σταυρώνω τα πόδια μου γιατί κόβω την καλή κυκλοφορία του αίματος. Προς το παρόν είμαι καλά μόνο 2 φορές ένοιωσα συσπασούλα αλλά ο γιατρός μου είπε ότι είναι φυσιολογικό.

Σας ευχαριστώ και χρόνια πολλά!!!