Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παχύσαρκα μωρά -- Παχύσαρκα παιδιά?????

Recommended Posts

Καλησπέρα είμαι νέα μαμά.

Ζητώ και από εσάς τη γνώμη σας, την εμπειρία σας.

Έχουμε ένα μωράκι που κλείνει τους 4 μήνες σε λίγες μέρες. Ένα παιδί που από την ημέρα που γεννήθηκε δεν χόρταινε με τίποτα!

Γεννήθηκε 4,070 και 53 cm, τώρα ζυγίζει περίπου 9,300 και ύψος 68. Και στις τρεις καμπύλες είναι εκτός..

Τρώει 240 ml ανά 4ωρο και πολλές φορές δεν χορταίνει και τον ξεγελάμε με πιπίλα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις χαμομήλι φυσικό.

Έχω ήδη αρχίσει και αγχώνομαι. Γιατί και εγώ ακούω και διαβάζω διάφορα. Και δεν έχει τελειώμο. Όταν τον βλέπεις δεν τον λες και τόφαλο (χαχα) μα σίγουρα όχι μανεκέν! Εντομεταξύ έχει τύχει και ο περίγυρος μας έχει και αυτός μωρά ηλικιακά όλα κοντά και κανένα δεν μοιάζει σε αυτό με τον δικό μας. Γνωρίζω φυσικά πως το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Αλλά ανησυχώ. Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να γίνει χοντρός αλλά και από την άλλη στεναχωριέμαι να καταλαβαίνω πως πεινάει...

Η παιδίατρος το πρώτο διάστημα μας έλεγε πως πρέπει να τρώει όσο θέλει, τώρα που βλέπει ότι έχει ξεφύγει μας λέει πως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως μόνο φρουτόκρεμα θα φάει το δικό μας και τίποτε άλλο! Έχει αρχίσει και εκείνη να αγχώνεται..

Συγνώμη που μακρυγορώ αλλά πραγματικά ανησυχώ.

Περιμένω τις δικές σας περιπτώσεις.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους σας.

Φιλικά,

Βασιλική:confused:

Διαφημίσεις

Ρε κοριτσι μου ειναι ΚΑΙ ψηλος ο μικρος δεν ειναι μονο ευσωμος. Τι αγχωνεται δηλαδη η γιατρος δεν καταλαβαινω. Μολις αρχισει να περπαταει βραστα χαραλαμπε θα παιρνει γραμμαριο 1 το 6 μηνο......το λεω γιατι και εμεις τα ιδια σκ@τα ειμασταν, ενταξει κοριτσι μεν αλλα ηταν 7,500 κιλα και 62 ποντους 4 μηνων.......τρια πουλακια τωρα στους 17 μηνες ειναι 10, 500 κιλα και ΔΕΝ παχαινει με τιποτα....μην τρελλενεσαι μια χαρα ειναι το μπουμπουκι σου.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εμας στον μεγαλο που ηταν βαρυς για το υψος του μας εβαλε καποιους περιορισμους η παιδιατρος τους οποιους και ακολουθησαμε για να μην γινει παχυσραρκος σαν τον μπαμπα του (και εγω ευτραφης ειμαι). Παντως απο οτα αρχισε τα στεραια ο ρυθμος αυξησης βαρους ελαττωθηκε. Φυσικα ποτε δεν εφαγε κρεμες. Χορτοσουπες και φρουτοκρεμες μονο (και κρεατοσουπα αργοτερα). Αυτη την στιγμη που ειναι 2μιση χρονων ειναι κανονικος για το υψος του. Απο εκει και περα νομιζω οτι το πως θα εξελιχτει εχει να κανει με την διατροφη της οικογενειας. Δεν ειναι συνηθες τα παχυσαρκα παιδακια απο γονεις τσιλιβιθρες ετσι δεν ειναι? Απο την αλλη αν εμεις τρωμε πολυ και εχουμε παχυντικες συνηθιες μπορουμε να πουμε στο παιδι εμεις θα φαμε παστα και εσυ ακτινιδιο??