Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΓΑΛΑ!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

ο μικρος μου απο το τελος του 5ου εχει αρχισει φρουτοκρεμα και βανιλια. εχει τωρα μερικες μερες που εχει δειξει οτι δε θελει να πινει γαλα και απο χτες το αρνειται παντελως μετα απο μερικες γουλιες παρολο που πειναει γιατι αν του δωσω κρεμα θα τη φαει.

ανησυχω μηπως εχει καποια αλλεργια στο γαλα και οφειλεται εκει αυτη η αρνηση γιατι και δυσκοιλιοτητα ειχε μεχρι να μπει στις φρουτοκρεμες και εκζεμα πεταει στο προσωπο του απο την ωρα που γεννηθηκε.

ανησυχω γιατι με το να τρωει κρεμες και οχι γαλα η θρεψη του θα ειναι ανεπαρκης χωρια που λογικα θα αφυδατωθει οπως το παει!

Διαφημίσεις

λοιποοοονννννννν....

χαμογελακι πες μου κατι θηλαζεις??για να μπορω να βοηθησω εαν ειναι αλλεργια ή οχι....

να σου δωσω κανα δυο στοιχεια

επισης εννοεις οτι δε πινει και το πρωι και το βραδυ γαλα ή μονο μετα το φαηγτο??/

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εγω θα μιλησω για την περιπτωση που δεν θηλαζεις γιατι αν θηλαζεις δεν ξερω να σου πω τιποτα (εγω δεν θηλασα ουτε μια μερα :( )

Και η δικια μου η κορη καπως ετσι ξεκινησε.. Της εδινα ξενο γαλα απο την αρχη και μαλιστα θεωρουνταν απο τα πολυ φαγανα μωρα, απο τη στιγμη που οταν τα αλλα μωρακια της ηλικιας της επιναν 150 ml, εμεις κατεβαζαμε μεσα σε 10 λεπτα -και πολυ λεω- 210 ml και κλαιγοντας μας εδειχνε πως ηθελε κι αλλο.. Για να καταλαβεις, οταν νοσηλευτηκε στο Παιδων, περιμεναμε πως θα της κοβοταν η ορεξη (καθοτι αρρωστη) αλλα αυτο δεν εγινε ποτε, ισα - ισα φτασαμε τα 240 ml! :shock::shock: Μπαινοντας στον 5ο και χωρις να εχουμε αρχισει φρουτοκρεμα ή κρεμα βανιλια ή οτιδηποτε αλλο ξυπναει ενα πρωι και σταματαει εντελως το γαλα.. :? Τι κι αν αλλαξα ολα τα γαλατα του εμποριου, τι κι αν μειωσα τις ποσοτητες που της εδινα με το σκεπτικο πως "φουσκωνει" και δεν θελει αλλο, τι κι αν την ταϊζα στο 4ωρο ή ενιοτε στο 5ωρο για να ειναι πιο πεινασμενη... ΤΙΠΟΤΑ! :(

Αφου ειδα και αποειδα με τα γαλατα σε σκονη, ειπα -με την καθοδηγηση του παιδιατρου παντα- να της δωσω φρεσκο.. Αμ δε! Ουτε το φρεσκο που πινουμε εμεις ηθελε, ουτε το advance της δελτα που γλυκιζει λιγακι.. Κι ετσι κατεληξα στο neslac της nestle το οποιο το αραιωνεις με νερο! Για καλη μου τυχη αυτο το ηπιε! -Μη φανταστεις πολυ, 70-80 ml και στην καλυτερη περιπτωση 160 ml --> Τοτε κανουμε παρτυ!!! -

Αν λοιπον δεν θηλαζεις ισως βαρεθηκε το γαλα γενικως ή ισως βαρεθηκε το συγκεκριμενο γαλα και απλα θα πρεπει να αναζητησεις καποιο αλλο που να καλυπτει τις αναγκες του μωρου σου. Υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα να περναει απλα μια φαση και σε λιγο καιρο να πινει ξανα κανονικα!

Με τα μωρα δυστυχως ειναι λιγακι δυσκολο να βγαλουμε ακρη! :?

Καλο Πασχα και καλη Ανασταση! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

λοιπον, δε θηλαζω (δυστυχως) εδω και τρεις μηνες και οταν θηλαζα επινε και ξενο. αλλεργια δε πρεπει να ειναι γιατι διαβασα οτι το εκζεμα δεν εχει σχεση με το γαλα και δυσκοιλιοτητα ειχε παρολο που θηλαζα. η δυσανεξια στη λακτοζη κανει διαρροιες οχι δυσκοιλιοτητα.

τελος παντων τωρα αρχιζει και πινει παλι αλλα οχι οπως πρωτα και εχω την εντυπωση οτι οταν πειναει πολυ δεν το θελει γιατι μαλλον εχει καταλαβει οτι οι κρεμες τον πιανουν καλυτερα ειναι και μπουλουκος....δηλαδη ενω πινει λιγο γαλα και σταματαει αν του δωσω κρεμα θα τη φαει αρα δεν ειναι ουτε δοντια ουτε οτι δεν πεινα. ισως ζηλευει που εμεις τρωμε κανονικα καθως και ο αδερφος του που ειναι μονο δυο χρονων.

δεν ανησυχω τοσο για το βαρος γιατι μπορω να του φτιαχνω κρεμες με το γαλα αντι για νερο και γιατι ετσι κι αλλιως ειναι παχουλος περισσοτερο ανησυχω που παιρνει τοσο λιγα υγρα...γιατι και το νερο με το ζορι πινει 10 με 15 μλ δυο φορες τη μερα.....

Διαφημίσεις