Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η Δραγώνα απειλεί δασκάλα;

Recommended Posts

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

[email protected]

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας κυρίας Θάλειας Δραγώνα βρίσκεται η δασκάλα του μειονοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου Εβρου κυρία Χαρά Νικοπούλου, επειδή υποστηρίζει με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι.

Η κυρία Δραγώνα επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας τη με «επίσπευση» της μετάθεσής της από τον Εβρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια η κυρία Νικοπούλου έχει γίνει κόκκινο πανί για τους εγκάθετους της Αγκυρας στη Θράκη, οι οποίοι θεωρούν πως η εκπαίδευση των μαθητών της μειονότητας θα πρέπει να έχει τουρκική σφραγίδα, ακόμη και αν αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων στο Μεγάλο Δέρειο.

Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου η κυρία Νικοπούλου βρέθηκε στην Αθήνα, όπου παρέλαβε από τα χέρια της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση 2010» για την έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «Δέρειο στη γνώση» Από το βήμα της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός επεσήμανε πως τόσο στο Μεγάλο Δέρειο όσο και στην υπόλοιπη Θράκη υπάρχουν μαθητές Πομάκοι οι οποίοι είναι και αισθάνονται Ελληνες και ζητούν τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση. Μετά τη βράβευση η κυρία Νικοπούλου παρουσίασε την εργασία της για το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, που παρακολούθησε και η υπουργός Παιδείας, η οποία στο τέλος τη συνεχάρη.

«ΜΑΖΕΨΟΥ...»

Στο διάλειμμα της εκδήλωσης η κυρία Νικοπούλου δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας για τα όσα δημόσια δήλωσε για την εκπαίδευση των Πομάκων από το βήμα. Οπως δήλωσαν στο «ΘΕΜΑ» αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, η κυρία Δραγώνα επέπληξε την εκπαιδευτικό κατηγορώντας τη για «άσκηση εξωτερικής πολιτικής στον χώρο του σχολείου», ενώ την απείλη σε ευθέως πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μετατεθεί μια ώρα αρχύτερα από τον Εβρο όπως η ίδια έχει ζητήσει. «Δεν είσαι σωστή δασκάλα», της είπε, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυρίας Νικοπούλου, η οποία της υπενθύμισε πως λίγο νωρίτερα βραβεύτηκε για το έργο της από την ίδια την υπουργό Παιδείας. Το επεισόδιο είχε συνέχεια, αφού η ειδική γραμματέας του υπουργείου, σε έντονο ύφος και κουνώντας τον δείκτη του χεριού της, κατηγόρησε την εκπαιδευτικό πως γίνεται... «υποχείριο» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που προσπαθούν να «στριμώξουν» την κυβέρνηση με ερωτήσεις στη Βουλή για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη και στον χώρο της μειονότητας.

Ακόμη και ο πρόσφατος εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου βρέθηκε στο στόχαστρο της κυρίας Δραγώνα, η οποία ζήτησε από την κυρία Νικοπούλου να «μαζευτεί» και να μη διανοηθεί να ντύσει τους Πομάκους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου με εθνικές παραδοσιακές στολές, αν και ήταν επιθυμία πολλών γονέων του χωριού.

Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με την κυρία Νικοπούλου, ζητώντας της να σχολιάσει τη συμπεριφορά της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας προς το πρόσωπό της. Η ίδια αρνήθηκε κάθε σχόλιο και δήλωση, επικαλούμενη τη θέση της ως δημοσίου υπαλλήλου, επιβεβαιώνοντας ωστόσο το φραστικό επεισόδιο με την κυρία Δραγώνα στους χώρους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στις 13 Μαρτίου.

~ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ «ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΩΝ»

Κόκκινο πανί γιατί καλλιεργεί την ελληνική συνείδηση στους μαθητές

Κόρη του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Νικόπουλου, η νεαρή εκπαιδευτικός δεν χρησιμοποίησε το αξίωμα του πατέρα της για να πετύχει έναν «καλό» διορισμό στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, αλλά ζήτησε να διοριστεί το 2004 στο Μεγάλο Δέρειο του Νομού Εβρου, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα μαζί με τον σύζυγό της, μεταφέροντας εκεί και τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Η παρουσία της στο απομακρυσμένο χωριό γρήγορα θορύβησε τους σκληροπυρηνικούς κύκλους της μειονότητας, αφού η εκπαιδευτικός αρνήθηκε να συναινέσει στη γραμμή τουρκοποίησης των Πομάκων μαθητών της, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν για την ίδια τα προβλήματα.

Ηταν η πρώτη εκπαιδευτικός στο χωριό που πραγματοποίησε εκδηλώσεις και παρελάσεις στις εθνικές επετείους. Που μίλησε στους μαθητές της για την Ελληνική Ιστορία, τους έμαθε ποιήματα και τραγούδια για το 1821 και το 1940, τα οποία τα παιδιά απήγγελλαν και στη συνέχεια τραγουδούσαν εξοργίζοντας τους εγκάθετους της Αγκυρας, οι οποίοι θεωρούν τουρκικό έδαφος την περιοχή! «Υπάρχουν κύκλοι του τουρκικού προξενείου που δεν επιθυμούν την παρουσία μου γιατί θεωρούν την περιοχή τουρκική. Φαίνεται ότι τους χαλάω τα σχέδια με το να κάνω απλώς τη δουλειά μου. Να διδάσκω δηλαδή τους μαθητές μου και να προσπαθώ να τους δημιουργήσω ελληνική συνείδηση», είχε δηλώσει στις 17/2/2009 η κυρία Νικοπούλου σε συνέντευξή της στο «ΘΕΜΑ».

Αρχικά επιχειρήθηκε η εκδίωξή της από το χωριό με συγκέντρωση υπογραφών, η οποία όμως εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού η πλειοψηφία των γονέων, των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου αρνήθηκε να υπογράψει. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο σε βάρος της, που μάλιστα καλύφθηκε τηλεοπτικά οπό το τουρκικό κανάλι TRT1, το οποίο πάλι δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Ακολούθησε ο ξυλοδαρμός της (8/2/2008) από μουσουλμάνο «τουρκόφρονα» κάτοικο του χωριού, που είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετήσει νάρθηκα στο χέρι της.

Πρόσφατα εφημερίδες της μειονότητας αναπαρήγαγαν την ψευδή είδηση πως η εκπαιδευτικός προσέβαλε τη θρησκεία του Ισλάμ ζητώντας από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ.

Ηταν μια είδηση καθαρά στημένη, που σκοπό είχε να στοχοποιήσει στον μουσουλμανικό κόσμο την κυρία Νικοπούλου, η οποία ήδη έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕΛ.22

Μεταφέρω με επιφύλαξη, λόγω της εφημερίδας, την οποία δεν έχω σε υπόληψη. Αν αληθεύει, πρέπει να ξυπνήσουμε από το βαθύ μας ύπνο.

Διαφημίσεις

καλα κανεις και εισαι επιφυλακτικη, η συγκεκριμενη εφημεριδα ειναι οργανο του λαος, καταλαβαινεις, νομιζω. :?

οσο για τους πομακους το θεμα ειναι μεγαλο και πολυπλοκο, ναι μεν η εκπαιδευση τους ειναι αλλα αντι αλλων, αφου δεν εχουν τα τουρκικα ως πρωτη γλωσσα, αλλα τα διδασκονται σαν πρωτη, στο σχολειο, απο την αλλη ειναι μουσουλμανοι, εντασσονται δλδ στην εκπαιδευση των μουσουλμανοπαιδων...

το θεμα αναδειχτηκε και στην ελευθεροτυπια:http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=143743

σαφως πιο τεκμηριωμενα κ ψυχραιμα.

προσεξε τι δηλωσε η δασκαλα: «Υπάρχουν κύκλοι του τουρκικού προξενείου που δεν επιθυμούν την παρουσία μου γιατί θεωρούν την περιοχή τουρκική. Φαίνεται ότι τους χαλάω τα σχέδια με το να κάνω απλώς τη δουλειά μου. Να διδάσκω δηλαδή τους μαθητές μου και να προσπαθώ να τους δημιουργήσω ελληνική συνείδηση»,

δλδ αν ειναι να δημιουργησει, σημαινει, λογικα, οτι δεν την εχουν...(δεν λεω τι εχουν κ τι δεν εχουν, τη φραση ερμηνευω) επισης θεωρει οτι αυτο ειναι η δουλεια της και οχι το να μαθει ελληνικα στους μαθητες της (οποιοι κ αν ειναι αυτοι) δλδ αν ηταν αλβανοι , παλι ελληνικη συνειδηση θα προσπαθουσε να δημιουργησει;;αν ηταν αφρικανοι, το ιδιο;;μας δουλευει η δασκαλα;;:rolleyes:

εγω μεχρι στιγμης εχω καταληξει στα εξης, με τις λιγες μου γνωσεις για το θεμα:

η περιοχη της θρακης ειναι πολυ ευαισθητη, η δραγωνα εχει συμμετασχει σε πολυ καλη κ μακροχρονη δουλεια για την εκπαιδευση των μουσουλμανοπαιδων, οι πομακοι αποτελουσαν κ φαινεται ακομη να αποτελουν το ..μηλο της εριδος...οποτε ας ειμαστε επιφυλακτικοι απεναντι σε τετοια δημοσιευματα, οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι και τα τρομολαγνικα σεναρια τους κανουν ακομα πιο δυσκολους.....:?

εγω παλι που δε σκαμπαζω και πολλα για βοηθηστε με λιγο....ελλαδα δεν ειναι και εκει???δε πρεπει να κανει ολα αυτα που κανει η κυρια δασκαλα???γιατι δηλ πρεπει να την νοιαζει εαν ειναι πομακος καποιος,τουρκος,ελληνας,αλβανος κλπκλπ...στην ελλαδα δε ζουνε??ελληνικη παιδεια δε πρεπει να παιρνουνε???ειλικρινα δε τον εχω πιασει εκει το θεμα...για κατατοπιστε με λιγο....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

καλα κανεις και εισαι επιφυλακτικη, η συγκεκριμενη εφημεριδα ειναι οργανο του λαος, καταλαβαινεις, νομιζω. :?

οσο για τους πομακους το θεμα ειναι μεγαλο και πολυπλοκο, ναι μεν η εκπαιδευση τους ειναι αλλα αντι αλλων, αφου δεν εχουν τα τουρκικα ως πρωτη γλωσσα, αλλα τα διδασκονται σαν πρωτη, στο σχολειο, απο την αλλη ειναι μουσουλμανοι, εντασσονται δλδ στην εκπαιδευση των μουσουλμανοπαιδων...

το θεμα αναδειχτηκε και στην ελευθεροτυπια:http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=143743

σαφως πιο τεκμηριωμενα κ ψυχραιμα.

προσεξε τι δηλωσε η δασκαλα: «Υπάρχουν κύκλοι του τουρκικού προξενείου που δεν επιθυμούν την παρουσία μου γιατί θεωρούν την περιοχή τουρκική. Φαίνεται ότι τους χαλάω τα σχέδια με το να κάνω απλώς τη δουλειά μου. Να διδάσκω δηλαδή τους μαθητές μου και να προσπαθώ να τους δημιουργήσω ελληνική συνείδηση»,

δλδ αν ειναι να δημιουργησει, σημαινει, λογικα, οτι δεν την εχουν...(δεν λεω τι εχουν κ τι δεν εχουν, τη φραση ερμηνευω) επισης θεωρει οτι αυτο ειναι η δουλεια της και οχι το να μαθει ελληνικα στους μαθητες της (οποιοι κ αν ειναι αυτοι) δλδ αν ηταν αλβανοι , παλι ελληνικη συνειδηση θα προσπαθουσε να δημιουργησει;;αν ηταν αφρικανοι, το ιδιο;;μας δουλευει η δασκαλα;;:rolleyes:

εγω μεχρι στιγμης εχω καταληξει στα εξης, με τις λιγες μου γνωσεις για το θεμα:

η περιοχη της θρακης ειναι πολυ ευαισθητη, η δραγωνα εχει συμμετασχει σε πολυ καλη κ μακροχρονη δουλεια για την εκπαιδευση των μουσουλμανοπαιδων, οι πομακοι αποτελουσαν κ φαινεται ακομη να αποτελουν το ..μηλο της εριδος...οποτε ας ειμαστε επιφυλακτικοι απεναντι σε τετοια δημοσιευματα, οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι και τα τρομολαγνικα σεναρια τους κανουν ακομα πιο δυσκολους.....:?

DaF, σου παραθέτω κείμενο συναδέλφου που γνωρίζει για τους Πομάκους περισσότερα πράγματα, από εμένα τουλάχιστον:

"Απαράδεκτη κατάσταση. Επί χρόνια προσπαθούν με το ζόρι να τουρκοποιήσουν πολιτιστικά και γλωσσικά τους Πομάκους, παρ' ό,τι εκείνοι ανθίστανται και αντιδρούν στον προσεταιρισμό τους τόσο από τους Τούρκους, όσο και από τους Βούλγαρους. Οι ίδιοι θεωρούν ότι κατάγονται από τους Αγριάνες, μια αρχαία ελληνική φυλή της Θράκης, η οποία εκσλαβίστηκε το Μεσαίωνα και εξισλαμίστηκε το 16-17 αιώνα. Και αυτή η εκδοχή είναι λίαν πιθανή με βάση την αρχιτεκτονική, τις αρχαιοπρεπείς ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν, τη χαλαρή αντιμετώπιση της μουσουλμανικής θρησκείας (π.χ τρώνε χοιρινό κρέας), διάφορα αναλλοίωτα χριστιανικά ήθη και έθιμα (π.χ το σταύρωμα του βρέφους στην κούνια του προτού κοιμηθεί και της ζύμης αμέσως μετά το ζύμωμα, την πρωτοχριστιανική πίττα με το νόμισμα, το συχνό βαφτιστικό όνομα Ηλίας), αρχαία και βυζαντινά ευρήματα κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι αντιτάχθηκαν τόσο απέναντι στους Τούρκους κατά την Επανάσταση του 1821, όσο και εναντίον της προσάρτησής τους από τη Βουλγαρία.

Παρά όμως τις διακηρύξεις και τις επιθυμίες των ίδιων των Πομάκων, το ελληνικό κράτος επί χρόνια τους βάζει σε μειονοτικά σχολεία όπου τους μαθαίνουν υποχρεωτικά τούρκικα χωρίς να είναι αυτή η μητρική τους γλώσσα (τα πομάκικα είναι βουλγαρικό ιδίωμα με επιδράσεις από την ελληνική και την τουρκική). Η δε προσέγγισή τους από τους τουρκόφωνους μουσουλμάνους της περιοχής συν τω χρόνω μεταβάλλεται από θρησκευτική σε πολιτική με την ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης. Τώρα προφανώς περάσαμε από την ολιγωρία στην προτροπή...

Ας αφήσουν επιτέλους τους ανθρώπους ήσυχους !

ΥΓ. Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνα του Κ. Μητσάκη, ότι στα Πομάκικα συναντούμε το γνωστό τραγούδι “Γεφύρι της Άρτας”, τραγούδι με ρίζες πολύ πριν από τη μάχη του Ματζικέρτ (1071), στην Ελλάδα. Οι Πομάκοι απομονωμένοι γεωγραφικά, κοινωνικά και πολιτιστικά, διατήρησαν την πιο αρχαία μορφή του τραγουδιού που συγγενεύει με την παραλλαγή της Καππαδοκίας, όπου αρχικά γεννήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=90#ixzz0jpzihSV8"

Οι Πομάκοι δεν έχουν τουρκική εθνική συνείδηση, το αποδεικνύουν τα τελευταία χρόνια με πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου προσπαθούν να προβάλουν τη δική τους κληρονομιά, παρά τους τραμπουκισμούς των φιλότουρκων που τους περιβάλλουν.

Άλλο μουσουλμανόπαιδες και άλλο τουρκόπαιδες. Για τη Δραγώνα έχουμε ήδη πληροφορηθεί την...προσφορά της στην ελληνική παιδεία και κουλτούρα.:rolleyes:

δλδ μπουμπουκακια μας λες οτι κανεις δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί, μονο και μονο επειδη είναι Μουσουλμάνοι??? :confused:

Ελεος!!!!!

Συγνώμη αλλα αν είναι ετσι οπως τα λες οι Πομάκοι παραείναι Ελληνες, ειδικά αν κανει κανεις την σκέψη οτι η πλειονοτητα των χριστιανων Ελλήνων τουλάχιστον σε οτι αφορα την εκκλησία 2 φορες τον χρόνο παταει (Επιτάφιο και Ανάσταση) και σε γαμους και βαφτίσεις.......

Μην νομίζεται οτι μου είναι ευκολη αυτή η παραδοχή, διότι το ομολογώ η αντιμετωπηση της γυναίκας απο το Ισλαμ "μου την σπαει ασχημα", αλλα να μην κανω αυτα που ...."κοροϊδευω".

Διαφημίσεις

δλδ μπουμπουκακια μας λες οτι κανεις δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί, μονο και μονο επειδη είναι Μουσουλμάνοι??? :confused:

Ελεος!!!!!

Συγνώμη αλλα αν είναι ετσι οπως τα λες οι Πομάκοι παραείναι Ελληνες, ειδικά αν κανει κανεις την σκέψη οτι η πλειονοτητα των χριστιανων Ελλήνων τουλάχιστον σε οτι αφορα την εκκλησία 2 φορες τον χρόνο παταει (Επιτάφιο και Ανάσταση) και σε γαμους και βαφτίσεις.......

Μην νομίζεται οτι μου είναι ευκολη αυτή η παραδοχή, διότι το ομολογώ η αντιμετωπηση της γυναίκας απο το Ισλαμ "μου την σπαει ασχημα", αλλα να μην κανω αυτα που ...."κοροϊδευω".

Δεν κατάλαβα την αγανάκτηση...Μπορείς να εξηγήσεις τι κατάλαβες εσύ από αυτά που έγραψα;

ωραια...ευχαριστω για την ενημερωση του τι εστι να εισαι πομακος...οποτε εχουμε παμακους,τουρκους ακαι ελληνες στην περιοχη....και η κυρια δασκαλα ενοχλησε τους τουρκους εκει που θελουν να αποκαλουνται μειονοτητα και τα τοιαυτα....σωστα???ή το πιανω λαθος οτ θεμα....(δεν ειρωνευομαι πραγματικα δε ξερω πολλα για αυτο το θεμα)

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Επί χρόνια προσπαθούν με το ζόρι να τουρκοποιήσουν πολιτιστικά και γλωσσικά τους Πομάκους, παρ' ό,τι εκείνοι ανθίστανται και αντιδρούν στον προσεταιρισμό τους τόσο από τους Τούρκους, όσο και από τους Βούλγαρους. Οι ίδιοι θεωρούν ότι κατάγονται από τους Αγριάνες, μια αρχαία ελληνική φυλή της Θράκης, η οποία εκσλαβίστηκε το Μεσαίωνα και εξισλαμίστηκε το 16-17 αιώνα. Και αυτή η εκδοχή είναι λίαν πιθανή με βάση την αρχιτεκτονική, τις αρχαιοπρεπείς ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν, τη χαλαρή αντιμετώπιση της μουσουλμανικής θρησκείας (π.χ τρώνε χοιρινό κρέας), διάφορα αναλλοίωτα χριστιανικά ήθη και έθιμα (π.χ το σταύρωμα του βρέφους στην κούνια του προτού κοιμηθεί και της ζύμης αμέσως μετά το ζύμωμα, την πρωτοχριστιανική πίττα με το νόμισμα, το συχνό βαφτιστικό όνομα Ηλίας), αρχαία και βυζαντινά ευρήματα κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι αντιτάχθηκαν τόσο απέναντι στους Τούρκους κατά την Επανάσταση του 1821, όσο και εναντίον της προσάρτησής τους από τη Βουλγαρία.

Παρά όμως τις διακηρύξεις και τις επιθυμίες των ίδιων των Πομάκων, το ελληνικό κράτος επί χρόνια τους βάζει σε μειονοτικά σχολεία όπου τους μαθαίνουν υποχρεωτικά τούρκικα χωρίς να είναι αυτή η μητρική τους γλώσσα (τα πομάκικα είναι βουλγαρικό ιδίωμα με επιδράσεις από την ελληνική και την τουρκική). Η δε προσέγγισή τους από τους τουρκόφωνους μουσουλμάνους της περιοχής συν τω χρόνω μεταβάλλεται από θρησκευτική σε πολιτική με την ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης. Τώρα προφανώς περάσαμε από την ολιγωρία στην προτροπή...

Και επειδη μιλαμε για τον τοπο καταγωγης μου, ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα με τους Πομακους. Και να προσθεσω, πως ολοι μα οοοοοοοοολοι, ειναι καταξανθοι με γαλανα ματια...

ωραια...ευχαριστω για την ενημερωση του τι εστι να εισαι πομακος...οποτε εχουμε παμακους,τουρκους ακαι ελληνες στην περιοχη....και η κυρια δασκαλα ενοχλησε τους τουρκους εκει που θελουν να αποκαλουνται μειονοτητα και τα τοιαυτα....σωστα???ή το πιανω λαθος οτ θεμα....(δεν ειρωνευομαι πραγματικα δε ξερω πολλα για αυτο το θεμα)

Η κυρία δασκάλα ενόχλησε αυτούς που θέλουν με το ζόρι να αποκαλούνται οι Πομάκοι "Τούρκοι", ενώ δεν είναι. Μάλιστα, το ελληνικό μπαχαλοκράτος διδάσκει τουρκικά σε αυτά τα παιδιά, χωρίς να έχουν σχέση με αυτή τη γλώσσα. Δηλ. Για την ελληνική πολιτεία μουσουλμάνος=τούρκος, όσο κι αν διατείνεται για το αντίθετο.

Είναι σαν να λέμε ότι οι Αρμένιοι της Κων/πολης (αν έμεινε κανείς), πρέπει να μαθαίνουν ελληνικά, επειδή είναι χριστιανοί.

Οι Πομάκοι ζουν το εξής παράλογο. Είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, σλαβικής προέλευσης (από εκεί και το ξανθό γαλανομάτικό) που εξαναγκάζονται να μαθαίνουν ακολουθούν το τουρκικό πρόγραμμα και στις συναλλαγές τους με το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένοι να χειρίζονται την " κυριλέ" ελληνική γλώσσα (όχι την καθημερινή δηλαδή, αλλά την πιο επίσημη με τις διάφορες συμβάσεις της). Σύρε γύρευε μ' άλλα λόγια.

Όσο για τους Μουσουλμάνους της Θράκης για τον σύγχρονο αυτοπροσδιορισμό τους ως Τουρκους ευθύνη έχει το ελληνικό κράτος. Βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας όταν δεν έπρεπε και αφήσαμε το Τουρκικό κράτος να περιδιαβαίνει στα αναλυτικά μας προγράμματα σπουδών, γιατί πολύ απλά ήταν αδιανόητο τότε να υπάρχει Έλληνας με άλλο θρήσκευμα. Υποχρεωτικά ο Έλληνας ήταν χριστιανός ορθόδοξος.

Ρίξτε μια ματιά στο Τι είν' η πατρίδα μας που το έχουν κατακράξει όλοι. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και η Δραγώνα και η Φραγκουδάκη και η Ασκούνη. Βλέπεις την πολιτική και τους πολιτικούς με άλλο μάτι......

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις