Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλο ένα παιδί ε φ υ γ ε ...


UFO

Recommended Posts

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια το βράδυ της Κυριακής, η οποία προκάλεσε το θάνατο ενός 15χρονου Αφγανού πρόσφυγα, η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Με ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει στο athens.indymedia.org, η οργάνωση δηλώνει «ευθύς εξαρχής ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συμβάν. Υπενθυμίζεται ότι οι ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο η βόμβα που εξερράγη στα Πατήσια να μοιάζει σε συνδεσμολογία με αυτή που είχε εξουδετερωθεί έξω από το προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη το 2009, για την οποία την ευθύνη είχαν αναλάβει οι «Πυρήνες της Φωτιάς».

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B9-%C2%AB%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82%C2%BB

 

άλλο ενα παιδί έφυγε .... !!!!!

Στο Αφγανιστάν μπορεί να γλυτώσεις απο βόμβα στην Ελλάδα (μαλλον ) οχι

 

υ.σ.

(μετα λύπης μου όπως διαπίστωσε μια φίλη τηλεφωνικά δνε έιδα κατι να αναφέρεται για το θέμα... μαλλον γιατι ειναι Αφγανός ... ποιος ξέρει???)

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 62
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • UFO

    UFO 11 δημοσιεύσεις

  • elenik

    elenik 7 δημοσιεύσεις

  • DaF

    DaF 5 δημοσιεύσεις

  • DALIA

    DALIA 4 δημοσιεύσεις

το εχω ολη μερα στο μυαλο μου και σκεφτομαι αυτην την μανα η οποια εχασε το παιδι της απο βομβα στην υποτηθεται ειρηνικη χωρα που ηρθε για ενα καλυτερο μελλον..τι τραγικη ειρωνια ,εφυγε απο τον πολεμο για να χασει το παιδι της απο βομβα και το αλλο της παιδι κυνδινευει να χασει το φως του.

Μονο ο Θεος μπορει να δωσει δυναμη σε αυτη τη γυναικα και ελπιζω τουλαχιστων το κρατος να μην την αφησει ξεκρεμαστη και να την βοηθησει με το κοριτσακι της που ειναι στο νοσοκομειο αλλα και την ιδια να μπορεσει να πατησει στα ποδια της παλι.Τι να πω...δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα στον κοσμο απ το να χανονται παιδια.:cry:

Link to comment
Share on other sites

τραγική

τραγική ειρωνεία ....! ΤΡΑΓΙΚΗ ...μα έφυγε απο τον πόλεμο για να πεθάνει εν καιρό ειρήνης ... στην Ελλάδα !!!!!!!

τι άθλιος ο κόσμος που ζούμε ....!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

(για αυτούς που δνε θα ανοίξουν το λινκ)

Ο 15χρονος Αφγανός πρόσφυγας βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ψάχνοντας εχθές στα σκουπίδια, εξερράγη στα χέρια του βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε βαλίτσα παραπλεύρως κάδου σκουπιδιών.

Η έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, σημειώθηκε στις 22:41 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Πολίτη Φωτίου και Ιακωβάτων 61 στα Πατήσια, όπου βρίσκεται το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο άτυχος 15χρονος μαζί με τη μητέρα του και την 10χρονη αδελφή του, όπως πολλά βράδια έψαχναν στα σκουπίδια για κάτι χρήσιμο, όταν –σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- η μικρή Αφγανή υπέδειξε στον αδελφό της έναν ταξιδιωτικό σάκο που είχε αφεθεί δίπλα από έναν κάδο, στα 50μ. από το σπίτι τους. O 15χρονος πρόσφυγας πήγε να πάρει το σάκο και τότε σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία διαμέλισε τον νεαρό και είχε ως αποτέλεσμα το να χάσει τη ζωή του. Η έρευνα της αστυνομίας δεν έχει ακόμα διευκρινίσει αν η έκρηξη έγινε τη στιγμή που ο νεαρός προσέγγισε τον κάδο ή αφού μετακίνησε το σακίδιο. Όπως ωστόσο έγινε γνωστό, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε σωλήνα και βρισκόταν μέσα σε σακούλα. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν η 10χρονη αδελφή του θύματος και η μητέρα του, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ και ευτυχώς δεν διατρέχουν κίνδυνο. Το κοριτσάκι εισήχθη το πρωί στο χειρουργείο του «Αγλαΐα Κυριακού», για να της αφαιρεθούν θραύσματα από τα μάτια, στα οποία φέρει διαμπερή τραύματα και πρόκειται να χειρουργηθεί εκ νέου.

Αρχικά επικράτησε σύγχυση σχετικά με την ταυτότητα του νεκρού, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο για τον βομβιστή, ωστόσο η Αφγανή μητέρα αναγνώρισε ότι το θύμα ήταν ο γιος της.

Της ισχυρής έκρηξης, δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ωστόσο η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο τηλεφώνημα που σημειώθηκε εχθές στις 8:46 σε τηλεοπτικό σταθμό, να είχε σχέση με το συμβάν. Συγκεκριμένα, ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 8:46 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER λέγοντας ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην «ΕΒΕΕ» στα Πατήσια, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά. Η αστυνομία διαπίστωσε πως δεν υπήρχε στην περιοχή υπηρεσία με αυτά τα αρχικά και αφού η έκρηξη δεν έγινε στο χρονικό διάστημα που είχε δώσει ο άγνωστος, θεώρησε το τηλεφώνημα ασαφές. Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη έγινε έξω από το κτίριο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων).

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο η βόμβα που εξερράγη στα Πατήσια να μοιάζει σε συνδεσμολογία με αυτή που είχε εξουδετερωθεί έξω από το προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη το 2009, για την οποία την ευθύνη είχαν αναλάβει οι «Πυρήνες της Φωτιάς». Aπό τις μέχρι τώρα έρευνες που διενεργήθηκαν στον τόπο του περιστατικού βρέθηκαν και περισυνελέγησαν θραύσματα από κυλινδρικό μεταλλικό σωλήνα διαστάσεων 15 εκ. επί 7,5 εκ. περίπου που έφερε σπείρωμα στο άκρο, περίβλημα από μπαταρία, καθώς και ένα μεταλλικό σπείρωμα από λαμπτήρα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του τρομοκρατικού χτυπήματος εξετάζεται και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης έκανε την παρακάτω δήλωση από το σημείο του συμβάντος:

«Απόψε η τρομοκρατία έδειξε το πιο σκληρό το πιο απεχθές της πρόσωπο. Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες. Αυτοί οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους, είτε πρόκειται για αστυνομικό, είτε πρόκειται για μετανάστη, είτε για τον οποιονδήποτε πολίτη.

Αυτοί οι δολοφόνοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία είναι απέναντι τους, γιʼ αυτό είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες, αυτές οι ενέργειες τους ξεγυμνώνουν και πολύ σύντομα θα τους αποκαλύψουν».

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα, Δευτέρα, τη μητέρα και την κόρη στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται, στην οικογένεια του μικρού Αφγανού θα χορηγηθεί καθεστώτος επικουρικής προστασίας. Επίσης, η κηδεία θα γίνει με έξοδα του Δημοσίου και όπως αρμόζει στον πολιτισμό και τη θρησκεία του νεκρού παιδιού.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πρόσφυγες γνωστοί και ως λαθρομετανάστες γλυτώσανε από τις βόμβες

του Αφγανιστάν διανύσανε τόσο δρόμο γίνανε έρμαιο σε κάθε λαθρέμπορα θαλασσοχτυπηθήκανε στο Αιγαίο για να κυνηγήσουν ένα καλύτερο μέλλον το όνειρο.

Αντίθετα ψάχνοντας στα σκουπίδια για να φάνε ένα ΠΑΙΔΙ βρήκε τον θάνατο και ένα άλλο μάλλον θα χάσει το φως του *έτυχε να είχαν αφγανική καταγωγή και στην Ελλάδα του σήμερα παίζει κι αυτό το ρόλο του.

( το σχόλιο απευθύνεται σε διάφορα blog που πολλοί ανεγκέφαλοι γράψανε και τι έγινε αφγανός ήταν....)

Έχει καμία σημασία για τους ¨"επιζώντες¨"ότι βρίσκονται πλέον υπό την

προστασία της πολιτείας?Χρειάζεται κάποιος να σκοτωθεί για να μην αφήνουν τους ανθρώπους ανυπεράσπιστους και να τους παρέχουν τα

στοιχειώδη?η απάντηση είναι μάλλον ναι....

 

 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10896943

Σε καθεστώς επικουρικής προστασίας από την πολιτεία τίθεται η οικογένεια του άτυχου 15χρονου Αφγανού που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη της βόμβας στα Κάτω Πατήσια.

Οπως δήλωσε τη Μεγάλη Δευτέρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, το καθεστώς αυτό θα χορηγηθεί στη μητέρα και την 10χρονη αδελφή του θύματος και θα διασφαλίσει ό,τι χρειάζεται σε θέματα στέγασης, σίτισης, νοσηλείας, παιδείας καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μπορέσει η οικογένεια να ταξιδέψει -αν επιθυμεί- σε κάποια άλλη χώρα.

 

Τη μητέρα από το Αφγανιστάν, η οποία τραυματίστηκε κατά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, επισκέφθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ο κ. Βούγιας.

«Είδα τη Ζαχρά. Η κατάστασή της είναι τραγική. Προσπάθησε να προστατέψει την οικογένειά της από έναν πραγματικό πόλεμο πολύ μακριά από εδώ και βρέθηκε στα Πατήσια να υφίσταται τις τραγικές συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου», δήλωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι της μετέφερε τη συμπαράσταση του Υπουργείου, της κυβέρνησης αλλά και όλου του ελληνικού λαού και τη διαβεβαίωσε ότι θα σταθούν δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί η ίδια και η οικογένειά της.

«Στην ταφή του άτυχου παιδιού που θα γίνει με τον τρόπο που επιβάλουν τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας της. Στην περίθαλψη του κοριτσιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ευχόμενοι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του«, εξήγησε.

«Όλη η Ελλάδα στέκεται δίπλα τους. Κάθε άλλη συζήτηση και προσπάθεια που γίνεται από κάποιους ώστε να αποκομίσουν σήμερα μικροπολιτικά οφέλη αποτελεί τουλάχιστον απρέπεια μπροστά στο δράμα αυτής της μάνας, αυτής της οικογένειας», κατέληξε ο κ. Βούγιας.

 

Κινδυνεύει να χάσει τα μάτια της η 10χρονη

Το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας η μικρή Αφγανή που τραυματίστηκε το βράδυ της Κυριακής σπό τη βόμβα, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση θραυσμάτων από τα μάτια.

Παρότι η 10χρονη φέρει μικρά τραύματα και η κατάσταση της υγείας της δεν απειλεί τη ζωή της, οι γιατροί εμφανίζονται απαισιόδοξοι αναφορικά με την ανάκτηση της όρασης της.

Η μαγνητική εγκεφάλου στην οποία υπεβλήθη η 10χρονη δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα, ενώ ούτε τα ζωτικά όργανα της μικρής έχουν πειραχθεί. Δυσμενείς, ωστόσο, είναι οι εκτιμήσεις των γιοατρών για την αποκατάσταση της βλάβης στα μάτια της.

Μεταλλικά θραύσματα έχουν τραυματίσει σοβαρά τόσο τα βλέφαρα όσο και το εσωτερικό των ματιών του κοριτσιού.

Κατά την επέμβαση στο νοσοκομείο Παίδων αφαιρέθηκαν όσο δυνατόν περισσότερα ξένα σωματίδια και έγινε συρραφή των τραυμάτων ενώ θα απαιτηθεί και νέα χειρουργική επέμβαση.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

κ το κοριτσακι κινδυνευει να τυφλωθει.....κ εγω αυτο σκεφτομουν ,γλιτωσαν απο τους 1000 κινδυνους στο αφγανισταν κ την τεραστια διαδρομη μεχρι εδω για να ξεκληριστουν απο βομβα στο κεντρο της αθηνας.....εχω σοκαριστει ....... αν δεν ειναι οι πυρηνες......φοβαμαι παααααρα πολυ οτι ειναι φασιστες......αντιποινα ισως για το γκαζακι στα γραφεια της χρυσης αυγης;;ποιος ξερει;;

ετσι κ αλλιως..... ξεκινωντας απο περσι το δεκεμβρη με το θανατο του αλεξη...... βλεπω οτι η ανθρωπινη ζωη εχει παψει πια να μετραει.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

 

υ.σ.

(μετα λύπης μου όπως διαπίστωσε μια φίλη τηλεφωνικά δνε έιδα κατι να αναφέρεται για το θέμα... μαλλον γιατι ειναι Αφγανός ... ποιος ξέρει???)

 

 

Παντως εγω ειδα τον Παπαδακη, που ασχοληθηκε με το θεμα και χθες και σημερα.

Τις ειδησεις των 8 δεν τις προλαβαινω και δεν ξερω.

Και το ραδιο αρβυλα εκανε καποια σχολια.

Οπως και να το κανεις σκοτωσαν 1 ανθρωπο διπλα στην μανα του!!!

 

Το πιο γελιο της υποθεσης, ειναι οτι οι οργανωσεις που λενε οτι δεν το εκαναν, τονιζουν οτι οι δικες τους βομβες δουλευουν!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Παντως εγω ειδα τον Παπαδακη, που ασχοληθηκε με το θεμα και χθες και σημερα.

Τις ειδησεις των 8 δεν τις προλαβαινω και δεν ξερω.

Και το ραδιο αρβυλα εκανε καποια σχολια.

Οπως και να το κανεις σκοτωσαν 1 ανθρωπο διπλα στην μανα του!!!

 

...καθώς επίσης και σχεδόν όλες οι εφημερίδες έντυπες και ηλ.

υ.σ.

δεν θεωρώ ότι πρέπει να υποβιβάζουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα με απότερο σκοπό.

nathael δεν αναφέρομαι σε'σένα

sorrυ για το off

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Βρε κοριτσια μου απο Αθηνα ...δεν ξερω αλλα δεν ειναι επισης τραγικο οτι μια ολοκληρη οικογενεια εψαχνε απο τα σκουπιδια για να φαει?????

στην θεσσαλονικη δεν ειναι τοσο συνηθισμενη εικονα αυτη..

η επειδη ζω εξω απο την θεσ-νικη δεν τα βλεπω?

σοκαριστικο θεμα οπως και ναχει...

Link to comment
Share on other sites

Παντως εγω ειδα τον Παπαδακη, που ασχοληθηκε με το θεμα και χθες και σημερα.

Τις ειδησεις των 8 δεν τις προλαβαινω και δεν ξερω.

Και το ραδιο αρβυλα εκανε καποια σχολια.

Οπως και να το κανεις σκοτωσαν 1 ανθρωπο διπλα στην μανα του!!!

 

Το πιο γελιο της υποθεσης, ειναι οτι οι οργανωσεις που λενε οτι δεν το εκαναν, τονιζουν οτι οι δικες τους βομβες δουλευουν!!!!!!!!

 

αναφέρομαι στο φόρουμ

Link to comment
Share on other sites

Βρε κοριτσια μου απο Αθηνα ...δεν ξερω αλλα δεν ειναι επισης τραγικο οτι μια ολοκληρη οικογενεια εψαχνε απο τα σκουπιδια για να φαει?????

στην θεσσαλονικη δεν ειναι τοσο συνηθισμενη εικονα αυτη..

η επειδη ζω εξω απο την θεσ-νικη δεν τα βλεπω?

σοκαριστικο θεμα οπως και ναχει...

είναι μαι τραγική εικόνα και σημαβίνει συχνα ...

πιο συχνά δε θα την βλέπουμε απο εδω και περα !

ειναι απο μόνο τραγικό όλο το σκηνικό !

Link to comment
Share on other sites

...καθώς επίσης και σχεδόν όλες οι εφημερίδες έντυπες και ηλ.

 

υ.σ.

δεν θεωρώ ότι πρέπει να υποβιβάζουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα με απότερο σκοπό.

 

nathael δεν αναφέρομαι σε'σένα

 

sorrυ για το off

αλλα που αναφερεσαι ????

ποιος είναι ο απότερος σκοπός ???:shock::shock::shock::shock:

αν σε καθε σχόλιο μου βρείσκεις μαγησες ... και ξόρκια και απότερους σκοπούς με εμποδίζεις απο το εκφρασω μια αποψη μια απορία μια γνωμη ?

δεν μου αρεσει !:-(

Link to comment
Share on other sites

Η οικογένεια δεν απέφυγε τον πόλεμο... (Καθημερινή, 30.03.10)

Της Μαριας Δεληθαναση

:cry:

Η οικογένεια Νατζαφί, πριν φθάσει να πουλάει ό,τι έχει και δεν έχει στην Ελλάδα, ήταν μια καλοστεκούμενη αστική οικογένεια της επαρχίας Γκαζνί στο Αφγανιστάν. Ο πατέρας ήταν διευθυντής σχολείου, ο αδελφός της γυναίκας του δάσκαλος στο ίδιο σχολείο και στενός συγγενής τους γνωστός πολιτικός του κόμματος Ουαχντάτ Ισλαμί (Χαζάρων σιιτών), αυτοεξόριστος στο Ιράν. Στην επαρχία Γκαζνί εδώ και χρόνια βασιλεύουν ο φόβος και το αίμα. Την ημέρα επιχειρούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και το βράδυ εκδράμουν οι Ταλιμπάν. Οι δεύτεροι, μεταξύ άλλων εγκλημάτων, είχαν σφαγιάσει την περίοδο της παντοκρατορίας τους το 2004 τους δασκάλους που τολμούσαν να διδάσκουν τα κορίτσια. Τότε δολοφονήθηκε ο κουνιάδος του κ. Νατζαφί. Ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή με την οικογένειά του. Στη διάρκεια της 5χρονης παραμονής στο Ιράν, η οικογένεια ζούσε υπό τον συνεχή φόβο των φρικτών ιρανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και της απειλής που δημιουργούσε η σχέση με το κόμμα Ουαχντάτ Ισλαμί.

Η πορεία από το Ιράν στην Ευρώπη κράτησε αρκετούς μήνες μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε η οικογένεια αποβιβάστηκε με δουλεμπορικό στη Μυτιλήνη και κατέληξε στο Κέντρο Κράτησης Παγανής απένταρη (αφού οι φήμες μιλούν για κόστος ταξιδιού 15.000 δολάρια) και εξουθενωμένη. Στην Αθήνα βρέθηκε να κατοικεί σε διαμέρισμα του κέντρου, μαζί με άλλες δύο οικογένειες, πληρώνοντας για στέγη 150 ευρώ τον μήνα. Με την άφιξή του στην Αθήνα ο κ. Νατζαφί πήγε στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να υποβάλει αίτημα για πολιτικό άσυλο. Οσοι έχουν διαβάσει τον φάκελό του δηλώνουν ότι τα στοιχεία πιστοποιούν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση πολιτικού πρόσφυγα. Κι όμως, η πρόσβαση στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη δεν στάθηκε δυνατή. Αν έως πριν από μερικούς μήνες το παραπεμπτικό από το ΕΣΠ διασφάλιζε την πρόσβαση, τους τελευταίους μήνες αυτό έχει αλλάξει και η κατάσταση των προσφύγων έχει επιδεινωθεί.

Ζούσαν από το συσσίτιο της Εκκλησίας

Ο πατέρας για να πληρώσει το ενοίκιο πουλούσε ό,τι έβρισκε, στο παζάρι του σιδηροδρομικού σταθμού στα Πατήσια. Η οικογένεια έτρωγε στο συσσίτιο της Εκκλησίας στην οδό Φυλής. Με διαψευσμένη κάθε ελπίδα, πλέον, σκέφτονταν να προχωρήσουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Προχθές το βράδυ, επιστρέφοντας τα παιδιά από βόλτα, νόμιζαν ότι βρήκαν κάποιο παιχνίδι. Ενθουσιασμένο το αγόρι άνοιξε τη σακούλα, έπιασε το ρολόι και...

«Η οικογένεια προσπάθησε να ξεφύγει από έναν πραγματικό πόλεμο και βρέθηκε σ έναν ακήρυχτο πόλεμο», δήλωσε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας. Το κράτος υποσχέθηκε στην οικογένεια καθεστώς επικουρικής προστασίας, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ταξιδιωτικά έγγραφα. Ομως ο πατέρας αρνήθηκε. Ενιωσε η πρόταση να τον προσβάλλει. «Είμαι πρόσφυγας», είπε. «Το ξέρω καλά. Δεν δέχομαι κάτι άλλο». Το υπ. Υγείας αύριο θα συνεδριάσει σχετικά. Αλλά για πόσο καιρό θα προσφερθεί στέγη; Η Ελλάδα δεν διαθέτει δομές για μόνιμη προστασία.

g4BDp3.pngyCdLp3.png
Link to comment
Share on other sites

Βρε κοριτσια μου απο Αθηνα ...δεν ξερω αλλα δεν ειναι επισης τραγικο οτι μια ολοκληρη οικογενεια εψαχνε απο τα σκουπιδια για να φαει?????

στην θεσσαλονικη δεν ειναι τοσο συνηθισμενη εικονα αυτη..

η επειδη ζω εξω απο την θεσ-νικη δεν τα βλεπω?

σοκαριστικο θεμα οπως και ναχει...

 

 

Δεν ξερω για Θεσσαλονικη, στην Νικαια συγκεκριμενα που μενω, βλεπω ανθρωπους που οταν τελειωνει η λαικη, παιρνουν αυτα που εχουν πεταξει για να φανε!!!!!!!!!

Η κατασταση ειναι τραγικη και νομιζω οτι τα χειροτερα, δεν τα εχουμε δει ακομα, δυστυχως!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Με τηλεφώνημα στην Καθημερινή λίγο μετά τις 11 άγνωστος άνδρας είπε πως την ευθύνη για την φονική επίθεση στα Πατήσια αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αντάρτικη Ομάδας Λάμπρος Φούντας»

 

Apo to troktiko.

Link to comment
Share on other sites

πηγή έθνος

Γράφει η Ρίκα Βαγιάνη

 

Αυτό το παιδάκι, πριν σκοτωθεί ψάχνοντας στα σκουπίδια, δεν το ήξερε κανείς. Δεν είχε διεκδικητές, δεν είχε προστάτες. Κι όμως, πριν καλά καλά βγει η ψυχούλα του, έσπευσαν να το «υιοθετήσουν» τόσοι πολλοί.

Στις πρώτες, συγκεχυμένες αναφορές, το παλικαράκι πήρε το σχήμα του τρομοκράτη: «Νέα περίπτωση Ξηρού;», βιάστηκαν να αναρωτηθούν οι αρχές, υιοθετώντας το οικείο από το παρελθόν μοντέλο. Βόλευε πολύ, αλλά κατέρρευσε αμέσως.

Τις επόμενες ώρες το σκοτωμένο παιδί είχε αποκτήσει έναν μικρό στρατό από υποψήφιους κηδεμόνες, που ζωντανό, ούτε να τους ονειρευτεί δεν θα μπορούσε. Κάθε ομάδα τον διεκδικούσε για λογαριασμό της: Οι Ελληνολάτρες τον πρόσθεταν στα επιχειρήματά τους περί «κορεσμού» της χώρας μας: Αν δεν είχε έρθει από μακριά απρόσκλητος, αν δεν ήταν παράνομος, δεν θα είχε αυτό το τέλος, εμείς τα λέγαμε. Οι θυμωμένοι αντεξουσιαστές, με έκδηλη την αμηχανία του ματωμένου αυτογκόλ, μουρμούριζαν γενικώς για «τη μοίρα του κατατρεγμένου». Οι φωνακλάδες της μιας πλευράς βρίζονταν με τους φωνακλάδες της αντίθετης, προσπαθώντας να δώσουν το δικό τους χρώμα στον πιο τραγικό θάνατο που υπάρχει: τον θάνατο χωρίς νόημα.

Το παιδάκι παράπεσε ανάμεσα στις ιδεολογικές χαραμάδες, ανήλικο, αθώο και αμετάκλητα νεκρό: Δεν προσφέρεται για «σύμβολο» κάποιου συγκεκριμένου στρατοπέδου, ίσως γιʼ αυτό όλα τα στρατόπεδα τώρα το διεκδικούν: Αγαρμπα, σπασμωδικά και αποτυχημένα, αφού ένα παιδί που ψάχνει στα σκουπίδια και τινάζεται στον αέρα από μια μπόμπα στον κάδο, φυσικά δεν «ανήκει» πουθενά.

Ας το αφήσουμε το παιδί στην παντοτινή του ησυχία: Η περίπτωσή του δεν κουμπώνει με κανένα από τα γνωστά και δοκιμασμένα σενάρια, δεν είναι κατάλληλο προς «πολιτική υιοθεσία». Ας αφήσουμε τη μάνα του να το κλάψει. Αλλωστε, δεν της μένει και πολύς χρόνος για πένθος: Πριν βγει η Μεγαλοβδομάδα, θα έχει γυρίσει στα σκουπίδια μαζί με τα παιδιά ή το παιδί που της απόμεινε. Χωρίς διεκδικητές. Χωρίς προστάτες.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...