Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανταλλαγή δώρων με νουνά ή όχι?

melita

Recommended Posts

Θα βαπτίσω το μάιο το μωρό μου. Η νονά της μου είπε ότι της πήρε κάτι δωράκια και μάλλον θα τα φέρει αύριο. Εμείς ώς γονείς προσφέρουμε κάτι στην νουνά? Τι κάνετε εσείς όταν σας φέρνει τα δώρα κ την λαμπάδα η νουνά?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

και εμεις το μαιο θα την βαπτισουμε και σημερα θα ερθει η νονα της να μας φερει λαμπαδα. Και επειδη, υποχρεωση δεν εχει μονο η νονα απεναντι στο βαπτιστηρι, αλλα και οι γονεις-βαπτιστηρι απεναντι στη νονα, θα επισκεπτουμε και εμεις τη νονα, μετα τη μ.πεμπτη που θα εχουμε βαψει τα αυγα, με τα κοκκινα αυγα και τσουρεκι και ενα δωρο ειτε προσωπικο ή κατι για το σπιτι κλπ. (το δωρο ειναι καθαρα προαιρετικο).

πάντα δώρα στους νονούς εννοείται!!! το τι εξαρτάται απ τη σχέση που έχεις. εμένα επειδή και οι 4 κουμπάροι είναι κολλητοί μας πάντα τους ρωτάω τι θέλουν κι αυτοί αντίστοιχα τι χρειάζονται τα παιδιά. κι αν κάποιος κάνει το δύσκολο στο να πει...ψιλομπινελικωνόμαστε αμφιτεροπλεύρως!:lol:

ως έθιμο πάντως συνηθίζεται ένα καλάθι με τσουρέκι, αυγά, κρασιά κτλ...

έχει πολύ ωραίες συσκευασίες αυτή την εποχή για το συγκεκριμένο λόγο.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Εμείς βαπτίζουμε στις 10 Απριλίου. Η νονά φέρνει λαμπάδα και τα σχετικά στο μωρό ή όχι?

όχι λένε ότι αν δεν είναι βαπτισμένο το μωρό δε μπορεί να συμμετέχει στα μυστήρια με λαμπάδες κτλ... αυτά για όποιον είναι φαν.

η πρώτη λαμπάδα που παίρνει η νονά ειναι της βάπτισης.

έχω δει για τα μωρά ν ανάβουν φαναράκια αντί λαμπάδας, αυτά τα χάρτινα.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

ως έθιμο πάντως συνηθίζεται ένα καλάθι με τσουρέκι, αυγά, κρασιά κτλ...

έχει πολύ ωραίες συσκευασίες αυτή την εποχή για το συγκεκριμένο λόγο.

Κι εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν για τις νονές μας φέτος! Θα χρειαστεί λες κάτι πιο προσωπικό;;;

Κι εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν για τις νονές μας φέτος! Θα χρειαστεί λες κάτι πιο προσωπικό;;;

πουλάκι μου εδώ τριγυρίζεις ε;;;

όχι λέω δε θα χρειαστεί. ή κάτι συμβολικό που μπορείς να βάλεις μέσα.

πχ μια συσκευασία απ τα fresh line με σαπούνια αρωματικά, ή ένα ωραίο cd με μουσική που προτιμάει, ή ένα βιβλίο που ξέρεις ότι θέλει (λέω εγώ τώρα)

της δικιάς μου της πήρα 2 μπλούζες απ τα μπένεττον και μια παιδική λαμπάδα με πεταλουδίτσες!!! μόνη της τη διάλεξε!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

πουλάκι μου εδώ τριγυρίζεις ε;;;

όχι λέω δε θα χρειαστεί. ή κάτι συμβολικό που μπορείς να βάλεις μέσα.

πχ μια συσκευασία απ τα fresh line με σαπούνια αρωματικά, ή ένα ωραίο cd με μουσική που προτιμάει, ή ένα βιβλίο που ξέρεις ότι θέλει (λέω εγώ τώρα)

της δικιάς μου της πήρα 2 μπλούζες απ τα μπένεττον και μια παιδική λαμπάδα με πεταλουδίτσες!!! μόνη της τη διάλεξε!

Εδώ στριφογυρίζω.. στα κουτσομπολίστικα :P

Ελεγα να πάμε μαζί να της πάρω καμμια τσάντα ή ζώνη και στη νονά του Θοδωρή που δεν έχω τόσο θάρρος να της πάρω καποια εσάρπα ...μμμ το έχω κάψει το μυαλουδάκι μου.. Μάλλον και στη νονά της μπέμπας θα της πάρω κάτι πιο συμβολικό

κοριτσια μπορειτε να δωρισετε στις νονες και τραπεζομαντιλα, σουπλα, σεντονια, γυαλικα, μπουρνουζοπετσετες, αρωμα. Εγω της πηρα 8 πολυ ωραια σουπλα, χρωματος μπεζ απο το bed and bath. Πιστευω πως δεν εχει κατι παρομοιο και θα το χαρει ιδιαιτερα

Διαφημίσεις

Eμάς η νονά μας είναι μικρή και φοιτήτρια και της πήρα μια μοντέρνα τσάντα απο acsessorise. Ελπίζω να της αρέσει! :P Πέρισυ που δεν μας είχε βαφτίσει μας έφερε μόνο παπουτσάκια (αγκαλιάς αλλά τέλεια) κι εγώ η γαϊδάρα δεν της είχα πάρει τίποτα. Φέτος καλύτερα !!!!!!! :P

ssttaa

Καλά, έχω φάει φρίκη τώρα!

Μας έφεραν οι νονές μας τα δώρα και εγώ στην κοσμάρα μου!

Αισθάνομαι απαίσια τώρα και το κακό είναι ότι θα τις ξαναδώ μετά το Πάσχα....

ωραίες ιδέες!!!

βρε Μαράκι δε πειράζει! τα χρωστάς γι αργότερα.

γενικά εγώ είμαι των δώρων, μ αρέσει, για την ακρίβεια μ αρέσει να ξοδεύω (κακόοοοοο ελάττωμα ενίοτε).

αν έχουν οι κουμπάροι παιδιά προτιμότερα τα δώρα για τα παιδάκια τους!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

ωραίες ιδέες!!!

βρε Μαράκι δε πειράζει! τα χρωστάς γι αργότερα.

γενικά εγώ είμαι των δώρων, μ αρέσει, για την ακρίβεια μ αρέσει να ξοδεύω (κακόοοοοο ελάττωμα ενίοτε).

αν έχουν οι κουμπάροι παιδιά προτιμότερα τα δώρα για τα παιδάκια τους!

Αννούλα μου, πού είσαι? Χαθήκαμε!

Με τις νονές μας (που είναι ελέυθερες και οι δύο) έχουμε τη συνήθεια να κάνουμε δώρα και σε άσχετες φάσεις (δλδ είδα κάτι που μου αρέσει και στο παίρνω, γιατί απλά μου αρέσει και όχι γιατί έχεις γιορτή ή γενέθλια)

Μίλησε με τη μία από τις δύο πριν λίγο και της είπα ότι είμαι μ@....ς που το αμέλησα και με "έβρισε". Οτι είμαι βλάκας και να μην τρελαίνομαι!

Οπότε ουφ, θα τους πάρω αυτές τις μέρες από ένα ωραίο δωράκι και όλα καλάαααααα!!!

π. χ και εγώ τρελαίνομαι για δώρα και ψώνιααααααααα!!!

εγω κοριτσια,δεν παιρνω δωρακια,παιρνω τσουρεκια,πασχαλινα αυγα και τετοια.

προτιμω να παιρνω κι εγω κατι στα παιδακια τους,αντι στους γονεις.

Διαφημίσεις

εγω της παιρνω παντα ενα διακοσμητικο εποχης,δηλαδη τωρα το πασχα που εφερε τα δωρα της πηρα ενα πηλινο καλαθακι πασχαλινο που μεσα περιειχε σοκολατακια -αυγουλακια.

παιρνω στο παιδι της ενα συμβολικο παιχνιδακι

εμεις παλι στο νονο και στη νονα της μεγαλης (που ειναι αδερφια μεταξυ τους) δε πηραμε τιποτα γιατι απλα αμα καθε φορα που ερχονται (σχεδον καθε βδομαδα )τους παιρνουμε και κατι χαιρετισματα....τους κανει ''δωρα'' η μικρη...περσυ τα χριστουγενα πχ απο μια ζωγραφια περιποιημενη τωρα το πασχα (σηεμρα πηγαμε) εφτιαξα γλυκο και με βοηθησε και το χαρηκαν ολοι (βασικα το τσακισανε )πχ...αργοτερα που θα μπορει περισσοτερο θα φτιαχνουμε κατασκευες....ειναι και θεμα τι σχεσεις εχεις με τους κουμπαρους...εμεις δε κραταμε τετοια τυπικα ....νομιζω η εικονα σημερα οι δυο νονοι και η μικρη που παιζανε μπουγελο στο σπιτι τους ειναι το καλυτερο δωρο.....αποψη μου παντα ε?

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Καλά, έχω φάει φρίκη τώρα!

Μας έφεραν οι νονές μας τα δώρα και εγώ στην κοσμάρα μου!

Αισθάνομαι απαίσια τώρα και το κακό είναι ότι θα τις ξαναδώ μετά το Πάσχα....

Το ιδιο εκανα με τη δικη μας νονα! Ελπιζω οταν την ξαναδω να βρω κατι να επανορθωσω, αλλα ειλικρινα δε μου ειχε περασει καν απο το μυαλο...

Εμείς συνηθίζουμε να κάνουμε δώρα στους νονούς.Το πρώτο ήταν στην βάφτιση της μικρής(απο ένα καλό ρολόι),και μετά στις ονομαστικές τους εορτές(πχ.στην κουμπάρα μου που είμαστε κολλητές και ξέρω τα γούστα της, πήρα μια τσάντα.Στον κουμπάρο πάμε συνήθως κάποιο ποτό,γραβάτα,ένα καλό στυλό ή όταν αναλαμβάνει ο σύζυγος τίποτα για το pc κτλ)

Χτες πήγαμε για ψώνια,εγώ,η κουμπάρα και η Μαρίλια και έτσι διάλεξε μόνη της τα δώρα της.Αύριο θα έρθει η νονά να μας φέρει και την λαμπάδα.Εγώ της πήρα επίσης μια κουκλίστικη λαμπάδα,που ελπίζω να της αρέσει!Πέρυσι της είχα πάρει ένα πασχαλινό διακοσμητικό για το σπίτι ;)

Μαρίλια 18/2/08

dev183pr___.png

Εμείς στις νονάδες των παιδιών μας παίρνουμε κάποιο καλό δώρο ( μπούζες, κοσμήματα, σεντόνια, κορνίζες αρώματα κτλ ) τα Χριστούγεννα που έρχονται να φέρουν τα δώρα στα μικρά. Τώρα το Πάσχα φτιάχνω καλαθάκια με κόκκινα αυγά και γεμίζω καμιά διακοσμητική πιατέλα με Πασχαλινά κουλουράκια.

Και εγώ ήξερα πως η πρώτη λαμπάδα που παίρνει ο νονός είναι της βάπτισης όμως η νονά της κόρης μου της είχε φέρει λαμπάδα το Πάσχα πριν την βάπτιση της και όταν ρώτησα τον παπά μου είπε να την ανάψω γιατί δεν είναι μεν βαπτισμένη αλλά αφού έχει σαραντίσει και την πήγα στην εκκλησία είναι κατηχούμενη ....μόνο να κοινωνήσει δεν μπορεί...τι να σας πω?

Αναστασακι να πεις στη νονα να μην φερει λαμπαδα.. Η πρωτη λαμπαδα που παιρνει το παιδι ειναι αυτη της βαφτισης.. δεν κανει να παρει αλλη πριν. Και εννοειτε οτι δενκανει κ να την αναψει. Δεν σας το ειπε κανεις?? Κανονικα το αβαπτιστο μωρο δεν πρεπει ουτε να παει στην Ανασταση, ουτε σε αλλα μυστηρια να μπει μεσα στην εκκλησια την ωρα του μυστηριου.. Εμεις που καναμε γαμο-βαφτιση μαζι, μας ειπε ο παπας (που ηταν κ πολυ ελαστικος) οτι ειτε θα βαφτισουμε πρωτα το μωρο, ειτε θα παραμεινει εξω απο την εκκλησια την ωρα του μυστηριου.. κ επειδη θα ηταν σκοτωμα για τι παιδι να τραβηξει τη διαδικασια της κολυμπηθρας κ μετα να παραμεινει κ αλλη μια ωρα τουλαχιστον εκει, επιλεξαμε να τον κρατησουμε εξω.

Εγω στην κουμπαρα μου παιρνω ή κατι εποχιακο ή κατι προσωπικο.. Αλλα ειμαστε φιλες χρονια κ παντα το πασχα κατι της επερνα, η της εφτιαχνα πιατελες με κουλουρια κλπ.. Επειδη ασχολουμε κ με χειροτεχνιες εχει τυχει να της κανω δωρο μεχρι κ λαμπαδα.. (αφου εφτιαξα για ολους δεν θα εφτιαχνα για την κουμπαρα κ φιλη μου?:lol:)

Ομως δωρα μου κανει κ αυτη παντα χριστουγεννα , πασχα .. φετος μου εφερε ενα τελειο κεμαστο αβγο για το λαιμο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Η νονα μας ειναι παπαδοκορη και ειχε πει οτι δεν θα εστελνε λαμπαδα πριν τη βαφτιση.........κατανοητο! Αλλα το να μη μπορει να συμμετεχει ενα αβαπτιστο μωρο στην Ανασταση και σε αλλα μυστηρια πολυ υπερβολικο και αχαρο το βρισκω.......θα μου πεις απο αυτους ολα να τα περιμενεις........Θα την ρωτησω για αυτο ομως, ειμαι περιεργη.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εννοειται οτι κανω παντα δωρα στη νονα......ειναι μελος της οικογενειας κι αφου φερνει δωρα, θα παρει κιολας......συνηθως ειναι κεραμικα που φτιαχνω ειδικα γι αυτην....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Βερα οντως φαινεται καπως ομως ειναι λογικο..

Τα μυστηρια αφορουν τους πιστους της καθε θρησκειας.. για να θεωρηθει οτι ανηκει καποιος σε μια ομαδα πιστων πρεπει πρωτα να εχει παρει το βαφτισμα.. το παιδι μου απο τη στιγμη που ειναι αβαπτιστο δεν ειναι ακομα χριστιανοπουλο.. αρα δεν εχει νοημα να παει στην εκκλησια.. δεν ανηκει ακομα στους κυκλους της ..

και συνηθως τα μωρα μας ειναι πολυ μικρα για να τα εχουμε εξω τετοια ωρα.. εγω τον χαρη τον πηρα μονο προπερσι στην Ανασταση.. τις αλλες χρονιες κοιμοταν το παιδακι κ σιγα μην τον ξυπνουσα να παει για μιση ωρα στην εκκλησια. Εχει μπροστα του πολλα χρονια για να παει κ στην Ανασταση κ να τσουγκρισει αβγα κλπ κλπ.. Τωρα το μωρο 4 μηνων με ποια λογικη θα το παρω στην Ανασταση?? (κ βαφτισμενο να ηταν) θα κρυωσει, θα βγει απο το προγραμμα του, θα κουραστει κ κυριως θα τρομαξει απο τα νταπα ντουπα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μην τα μπερδεύετε ,,,,,ο γάμος , η βάπτιση , το ευχέλαιο , οι κηδείες , η κοινωνία αυτά είναι τα μυστήρια της εκκλησίας μας...

Η Ανάσταση δεν είναι μυστήριο , ούτε η Κυριακάτικη ακολουθία....Εμάς ο παπάς μας που έιναι και πνευματικός μας λέει ότι τα παιδιά φυσικά και μπορρούν να πάνε στην εκκλησία ( ως κατηχούμενοι ), δεν μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στα μυστήρια ...δηλ να κοινωνήσουν , ή να αλοιφθούν με το λάδι του ευχελαίου ....τότε πως πάμε και σαραντίζουμε στην εκκλησία ?

Εμάς το μικρό μας που γεννήθηκε και πολύ πρόωρα το έχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην εκκλησία και ευτυχώς ο θεός και οι άγιοι μας βοήθησαν να είναι γερό και δυνατό ....βέβαια το πως ερμηνεύονται ορισμένα πράγματα εξαρτάται από πολλά...