Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ. ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΑΤΟΝΕΤΕΣ, ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΠΑΤΟΝΕΤΕΣ, ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.........

Διαφημίσεις

Είναι πολύ επικίνδυνο να καθαρίζετε τα αυτάκια του μωρού με μπατονέτα γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σπρώξετε το κερί ακόμα πιο βαθιά. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε ένα καθαρό βαμβάκι και να καθαρίσετε την περιοχή γύρω από τα αυτιά. Επίσης με τον ίδιο τρόπο στεγνώνετε καλά το εξωτερικό μέρος του αυτιού από το νερό μετά το μπάνιο για να αποφύγετε πιθανές ωτίτιδες. Τα παραπάνω με συμβούλεψε κορυφαία Ελβετίδα παιδίατρος και ο καλύτερος ΩΡΛ της πόλης μου.

Εγω τους τα καθαριζω με παιδικη μπατονετα. Δοξα τω Θεω μεχρι στιγμης δεν ειχαμε προβλημα με ωτιτιδες ουτε στον μεγαλο (2μιση χρονων) ουτε στον μικρο. Αν εμπιστευεσαι την παιδιατρο σου ρωτησε την...

Είναι πολύ επικίνδυνο να καθαρίζετε τα αυτάκια του μωρού με μπατονέτα γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σπρώξετε το κερί ακόμα πιο βαθιά. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε ένα καθαρό βαμβάκι και να καθαρίσετε την περιοχή γύρω από τα αυτιά. Επίσης με τον ίδιο τρόπο στεγνώνετε καλά το εξωτερικό μέρος του αυτιού από το νερό μετά το μπάνιο για να αποφύγετε πιθανές ωτίτιδες.

Ακριβώς τα ίδια μας είπε και η δική μας ΩΡΛ. Απαγόρευσε τη χρήση μπατονέτας για τον καθαρισμό των αυτιών όχι μόνο της κόρης μου αλλά και των δικών μας.

Από τότε που ακολουθήσαμε τη συμβουλή της η ωτίτιδα, η οποία σχεδόν κάθε μήνα ταλαιπωρούσε τη μικρή μας για αρκετό διάστημα, δεν ξαναεμφανίστηκε.

Και για του λόγου το αληθές διαβάστε το παρακάτω:

Ο καθαρισμός των αυτιών

Ο καθαρισμός του εσωτερικού του αυτιού με τις λεγόμενες «μπατονέτες» είναι σωστή μέθοδος καθαριότητας ή αποβάλλουμε έτσι τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας από εξωτερικές μολύνσεις και άλλους κινδύνους;

(Κ.Α., Αιδηψός)

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Κανδηλώρος απαντά ότι είναι μία λανθασμένη μέθοδος, γιατί τα αυτιά αυτοκαθαρίζονται.

Η ανάπλαση του επιθηλίου γίνεται από το τύμπανο και προς τα έξω κι έτσι αποβάλλεται το βύσμα («κερί») όταν χρειάζεται. Επιπλέον, ο έξω ακουστικός πόρος δεν είναι ευθύς.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, ο καθαρισμός με τις «μπατονέτες» τραυματίζει το δέρμα, τα μικρόβια που φυσιολογικά βρίσκονται εκεί πολλαπλασιάζονται και δημιουργούνται εξωτερικές ωτίτιδες, με πόνο, βουητό και πιθανώς αιμορραγία. Ακόμα, το βύσμα ωθείται προς το τύμπανο και μπορεί να προκληθεί βαρηκοΐα και πόνος.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=5&faqID=2639&la=1

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Μας το έχει πει κι εμάς ο παιδίατρος οτι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μπατονέτα για τον καθαρισμό των αυτιών!

Εγω όταν την κάνω μπάνιο της τα περνάω πολύ ελαφριά εξωτερικά

με την μπατονέτα για να μην την αφήσω με τα αυτάκια βρεγμένα!

Διαφημίσεις

Μας το έχει πει κι εμάς ο παιδίατρος οτι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μπατονέτα για τον καθαρισμό των αυτιών!

Εγω όταν την κάνω μπάνιο της τα περνάω πολύ ελαφριά εξωτερικά

με την μπατονέτα για να μην την αφήσω με τα αυτάκια βρεγμένα!

τι επαθε το ονομα σου;;

Η παιδίατρός μας μάς είπε να χρησιμοποιούμε παιδική μπατονέττα μετά το μπάνιο για να μαζεύουμε την υγρασία απ'έξω απ'έξω. Μερικές μαμάδες το κάνουν με πετσέτα αλλά δεν είναι τόσο αποροφητική.

Ερώτηση: με το βαμβάκι δεν μένουν πολλά χνούδια στο αυτί? Η μπατονέτα πάντως όχι απ'ότι βλέπω.

ADYsp2.png

Εγώ όταν ήταν πιο μικρή η κόρη μου χρησιμοποιούσα την μπατονέτα με αποτέλεσμα να φράξει τελείως το αυτί και να μην μπορεί να την εξετάσει η γιατρός. Για πολύ καιρό δεν μπορούσε να δει το εσωτερικό του αυτιού της, ευτυχώς δεν έπαθε ωτίτιδα ποτε και με τον χρόνο επανήλθε στο φυσιολογικό. Μετά από αυτό απαλό καθάρισμα με καθαρή βαμβακερή πετσέτα γύρω -γύρω και τίποτα άλλο..

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!