Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ψυχολογογικός πόλεμος


Recommended Posts

Καλημέρα σας!!

 

Είμαι καινούργια στο Φόρουμ και σήμερα που σας ανακάλυψα έπαθα την πλάκα μου!!!!!:D

Υπάρχουν θέματα και συζητήσεις για όλα!!!

 

Είπα και εγώ να πω το πρόβλημα μου και ελπίζω να με βοηθήσετε όσο μπορείτε γιατί με το ΙΚΑ δεν βγάζω άκρη και η λογίστρια της εταιρίας που εργάζομαι είναι "υπέρ" του εργοδότη.

 

Με το καλό γεννάω 04/09/2010!!!!!!! Δουλεύω εδώ και 1 χρόνο και 8 μήνες σε μία εταιρία. Πριν από αυτό ήμουν 6 μήνες άνεργη. Μόλις τους ανακοίνωσα (αρχές φεβρουαρίου) ότι είμαι έγκυος ξεκίνησε ο πόλεμος. Πρώτα μου ξεκαθάρισαν ότι σύνολο θα λείπω 1 με 1 1/2 μήνα. Άρα να ξεχάσω 2 μήνες πριν και 2 μήνες μετά την γέννα!! Μετά με φυσικότητα μου ξεκαθάρισαν ότι δεν θα έχω μειωμένο ωράριο και φυσικά για το εξάμηνο ούτε λόγος.

 

Χρειάστηκε να λείψω 2 μέρες αρχές Μαρτίου λόγω ενός μικρού προβλήματος υγείας. Μόλις επέστρεψα μου ανακοίνωσαν ότι αν έχω σκοπό να λείψω και άλλες μέρες να τους το πω για να με αντικαταστήσουν και να είμαι άνευ αποδοχών και να λέιψω "για πάντα" (ότι νάναι είναι...).

 

Από την προηούμενη εβδομάδα μου μίλάνε πολύ άσχημα και μου έχουν καταστρέψει όποια ωραία σκέψη και να κάνω για το νινί μου.

 

Επειδή η καιροί είναι δύσκολοι και το μόνο δικαίωμα που έχουμε εγώ και ο άνδρας μου είναι η απαγόρευση απόλυσης μου σκέφτομαι το εξής

 

Να ξεκινήσω άμεσα άδεια ασθένειας (επαπειλούμενη κύηση). Να γεννήσω με το καλό. Μετά να κάτσω 2 μήνες + 1 μήνα την άδεια + 6 μήνες το εξάμηνο του ΟΑΕΔ. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι ναι μεν θα είμαι ακόμα σε ενεργή σχέση με τον εργοδότη μου αλλά ουσιαστικά θα ξέρουμε (επειδή θα έχει προσλάβει άλλη μέχρι μου να γυρίσω) ότι δεν θα ξανα εργαστώ στην εταιρία αυτήν. Μόλις επιστρέψω από το εξάμηνο θα γίνει απόλυση.

 

Η ερωτήσεις μου είναι.

Θα δικαιούμαι επίδομα ανεργείας?

Πέρνω εδώ και 1 χρόνο 1600€ μικτά. Πόσα χρηήματα θα πάρω στην άδεια ασθενείας + στο τετράμηνο +στο εξάμηνο!

 

Η αλήθεια είναι ότι πολλά εξαρτώνται από τα χρήματα που δικαιούμαι γιατί ήδη τα βγάζουμε δύσκολα πέρα και + τις ανάγκες του μωρού λίγο φοβάμαι.

 

 

 

ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΤ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!!!

 

Σας ευχαριστώ πολύ:shock:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κοπέλα μου καταρχήν να σε καλοσωρίσω και να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου για το μωράκι σου.

Τώρα οσον αφορά τον εργοδότη σου δεν έχω λόγια........

Αν τους απειλήσεις με καμια επιθεώρηση εργασίας μήπως αλλάξουν τακτική???????????

Με ποιό δικαίωμα σου λένε οτι δεν θα καθίσεις τους μήνες που ορίζει ο νόμος αν είναι ποτέ δυνατόν............

 

Δυστυχώς δεν ξέρω να σε κατατοπίσω για το πρόβλημα σου ξέρω μόνο οτι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι καλό θα είναι να τους πιάσεις με το καλό και να τα βρείτε.

Νομίζω οτι αν κάνεις αυτό που σκέφτεσαι με τις άδειες, θα πάρεις πολύ λιγότερα χρήματα και αν με το καλό μπεις στο ταμείο ανεργίας πάλι θα είναι πολύ λίγα τα χρήματα.......

Τί να πω καλό κουράγιο σου εύχομαι και να μην σε στεναχωρεί τίποτα το μωρό σου είναι πάνω απο όλους και όλα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαροστώ πολύ ΝΙΚ! Είμαι όντως πολύ προβληματισμένη. Το κακό είναιότι κουράζομαι στην δουλειά. Δουλεύω 10-11 ώρες. Φυσικά για 8ωρο ή 9ωρο ούτε συζήτηση.

Απλώς θέλω να ξέρω τις επιλογές μου ώστε αν κλατάρω κάποια στιγμή να ξέρω τι να κάνω....

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα Giorgia

Εγω εχω αντιθετη αποψη.Να διεκδικισεις και να κερδισεις οτι δικαιουσαι!!!!

Και γω στην θεση σου αυτο θα εκανα.Στο πρωτο μου παιδι ειχα παρομοια εμπειρια .

Μην στεναχωριεσαι και μην τους δινεισ σημασια.Να σκεφτεσαι μονο το μωρο σου.

Αν ξαναλειψεισ γι οποιοδηποτε λογο να παρεισ αναρρωτικη.Πεσ στο γιατρο του Ικα οτι κανεις συνεχεια εμετους και δεν μπορεισ να δουλεψεισ η οτιδηποτε..Θα στην δωσει δεν μπορει.Και αυτο για να μην σε ισχυριστουν οτι απουσιασες χωρις να ενημερωσεις και σε πανε για παραιτηση -αφου δεν μπορουν να σε απολυσουν-Οταν εργαζομενος λειπει καποιες μερεσ απο την εργασια του χωρισ να ενημερωσει (δεν θυμαμαι ομως ποσες ακριβως )λυεται η σχεση αυτοματα.

Στισ ερωτησεις σου.

Φυσικα και δικαιουσαι αποζημιωση απολυσεως+ το επιδομα ανεργιας απο Οαεδ.

Για αδεια ασθενειας δεν γνωριζω ποσα ειναι λιγοτερα παντως απο το μισθο.

Αλλα επιδομα κυοφοριας +λοχειας+βοηθημα Οαεδ= ολος ο μισθος σου.Τους 4 αυτους μηνες θα ειναι σαν να ερζαζεσαι.Επισης +επιδομα τοκετου περιπου 1000 ?

Για το 6μηνο παιρνουμε ολοι ανεξαρτητος μισθου γυρω στα 700 το μηνα.

Ελπιζω να βοηθησα..Μη μασας !!!Μην τους κανεις την χαρη!!!!Ασε που μετα την γεννα θα πληρωνεσαι και θα εχεις ολο το χρονο να βρεις καποια αλλη δουλεια!!

Με το καλο το μωρο σου!!!

QJZup3.png

 

bxuCp3.png

Link to comment
Share on other sites

:lol:Σε ευχαριστώ πολύ Ρένα μου...

 

Αχ χα δεν ξέρω τι να κάνω.

Με μπέρδεψες σε ένα σημείο. Σήμερα που ρώτησα μία λογίστρια φίλη του άνδρα μου, μου είπε ότι αν πάρω άδεια ασθενείας + 4 μήνες άδεια από το ΙΚΑ + 6 μήνες από τον οΑΕΔ και μετά γίνει η απόλυση δεν θα έχω τα απαραίτητα ένσημα για να βγω Ταμείο.

 

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό?

Ευχαριστώ και πάλι...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημερα Giorgia

 

Aντιγραφω απο την σελιδα του ΟΑΕΔ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

 

Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:

· Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

· Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.

 

Δες τα αναλυτικα εδω:

http://www.oaed.gr/Pages/SN_84.pg

Ετσι μπορεις να υπολογισεις τις μερες σου.Παντως αποζημιωση παιρνεις .

QJZup3.png

 

bxuCp3.png

Link to comment
Share on other sites

:lol:Σε ευχαριστώ πολύ Ρένα μου...

 

Αχ χα δεν ξέρω τι να κάνω.

Με μπέρδεψες σε ένα σημείο. Σήμερα που ρώτησα μία λογίστρια φίλη του άνδρα μου, μου είπε ότι αν πάρω άδεια ασθενείας + 4 μήνες άδεια από το ΙΚΑ + 6 μήνες από τον οΑΕΔ και μετά γίνει η απόλυση δεν θα έχω τα απαραίτητα ένσημα για να βγω Ταμείο.

 

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό?

Ευχαριστώ και πάλι...

 

Georgia κοίτα να δεις στην εγκυμοσύνη λίγο πολύ όλες είχαμε τα προβληματάκια μας με τους εργοδότες γιατί δεν κάθεσαι κανονικά να συνεχίσεις για όσο καιρό αντέχεις να δουλεύεις απλά δούλευε το 8ωρο σου και μετά τέλος σπιτάκι σου δεν μπορεί να σου κάνει κανείς τίποτα γιατί και στην δουλεία σου θα πηγαίνεις και κανονικά σύμφωνα με το νόμο θα κάνεις το 8ωρο σου και τέλος :wink:κάτσε λοιπόν όσο αντέχεις για να μαζέψεις κανονικά και τα ένσημα σου και να πληρώνεσαι και κανονικά γιατί με επίδομα ασθένειας υπολόγιζε ότι θα παίρνεις λιγότερα χρήματα και αργότερα όταν θα νιώθεις ότι δεν αντέχεις πια πάρε την αναρρωτική σου ,δεν χρειάζεται τίποτα ιδιαίτερο εγώ θυμάμαι στον 8ο πια λίγο πριν ξεκινήσει η άδεια τοκετού μου είχαν σπάσει τα νεύρα (είχαμε συνεννοηθεί ότι θα καθόμουν παραπάνω για να παρατείνω το χρόνο μετά την γέννα γιατί δεν με είχε πιάσει το εξάμηνο για 10μέρες)οπότε έφυγα κυρία από την δουλεία πήγα στα ιατρεία του Ϊκα είπα στον γιατρό που είχε εκείνη την ώρα βάρδια ότι με έχουν συγχείσει αφάνταστα και πρέπει να έχω πίεση μου έγραψε 3ημέρες και μετά πήγα στον γυναικολόγο μου που έγραψε ότι υπήρχε επιπλοκή στην εγκυμοσύνη και την επόμενη στο ίδρυμα μάνας και παιδιού όπου μου έγραψαν άλλες 15μέρες γύρισα απλά για μια βδομάδα στην δουλειά και μετά ξεκίνησε η άδεια τοκετού .Οπότε καλύτερα συνέχισε και απλά μην δίνεις σημασία κάνε απλά την δουλειά σου και μετά τέλος σπιτάκι σου .Ουφ τα είπα.:mad:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλες σας!!!!

 

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις.

 

Μίλησα και με τους γονείς και φίλους μου, και παρόλου που ο καθένας μου έδωσε την δική του απάντηση, καταφέρανε να με ηρεμήσουν και να τα δω πιο καθαρά τα πράγματα. Αποφάσισα ότι θα κάτσω μέχρι όσο αντέξω. Και το τι θα γίνει μετά την γέννα θα το δω με το καλό τότε. Το μόνο σίγουρο για μένα είναι ότι δεν πρόκειτε να επιστρέψω στην δουλειά 1 ή 1 1/2 μετά την γέννα ( όπως μου ζητήθηκε εκβιαστηκά)!!!

Σας ευχαριστώ και πάλι....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλημερα Georgia1...

εγω έχω να σε συμβουλευσω να κοιταξεις την εγκυμοσυνη σου και το μωράκι που έχεις να φέρεις στον κόσμο, να μην αγχώνεσαι και να σκέφτεσαι πάντα θέτικα.Είχα κι έγω παρόμοια προβλήματα με τη δουλειά μου και σε καταλαβαίνω.Δεν σου μιλάω εκ του ασφαλούς κι εμείς έχουμε οικονομικά προβλήματα και περιμενουμε δίδυμα.Αυτό που σκεφτήκατε με τον άντρα σου να κάνεις και να διεκδηκήσεις όλα τα δικαιώματα σου.Αν νομίζεις οτι συγχύζεσαι και σου κάνει κακό να μιλάς με τον εργοδότη σου πάρε άδεια επαπειλούμενης κύησης και ζήτα απο κάποιον άλλο να μιλάει μαζί του.Πάρε κι ένα τηλ στην επιθεώρηση εργασίας και ενημέρωσε τους για την συμπεριφορά τους, εμένα με βοήθησαν πολύ.Σου εύχομαι να κάνεις ένα γερό μωράκι και όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύντα....

lMz8p3.png[
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλες,

 

Ρε κορίτσια, μην τρελένεστε...Από εξωσωματική(άάάάγχος εκεί να δείς) έμεινα έγκυος...Εμφανίζω αίμα:cry: από τον 1ο μήνα, 2 φορές! και αναγκάζομαι να τους το πώ(στην δουλειά εννοώ) γιατί έκατσα στο κρεβάτι....Άδειες από το Ικα κτλ κτλ Εμφανίζομαι στους 3,5 μήνες και έχουν κανονίσει να πάρουν άτομο για τη θέση μου. Και ο 2ος αγώνας αρχίζει : "είσαι επίφοβη εσυ"..."πότε φεύγεις;"...."έλα μωρέ, βγαίνει η δουλειά και χωρις εσένα..." κ.ά. Επειδή είμαι γενικά πολύ στενάχωρη, τους έγραψα στα παλιά μου τα παπούτσια, έκανα την δουλειά μου, πρόσεχα(πλάκα μου κάνεις; εδώ κάναμε αμάν με τον άνδρα μου.Βοήθησε και ο Θεός), φτάνω αισίως στον 8ο έχω κρατήσει την άδειά μου(4+1μήνες )για να μείνω με τον μπεμπίνο μου και τωρα;..."έλα, μωρε, που φεύγεις 5 μήνες...να σου δώσουμε δουλειά για το σπίτι"...."..πω,πω, πως θα αντέξουμε όταν θα λείπεις..." κτλ κτλ Δεν σας κάνω πλάκα..1,5 χρόνο είμαι μόνιμη εκεί...Απλά τους συνδέεις κανονικότατα.:wink:;-)

 

Τι δηλαδή, να μην κάνουμε οικογένειες;...Άντε, γιατί συγχύζομαι...(ορμόνες βλέπετε..χιχιχ):-):smile:

 

Φιλάκια και καλή τύχη σε όλες μας

Παστάκια ενωμένα ποτέ νικημένα

 

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb1f.lilypie.com/p4Epp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie First Birthday tickers" /></a>

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

λοιπον μου εχει τυχει κατι παρομοιο....τους πηγα στην επιθεωρηση εργασιας και εγιναν οοολοι αρνακια..στο καπακι πηρα αναρρωτικες...οπως βλεπω εισαι θεσ/νικη.να πας στην επιθεωρηση εργασιας και να ρωτησεις οτι σε απασχολει...ειναι πολυ εξυπηρετικοι.για αρχη μην κανεις καταγγελια απλα ενημερωσου..

αν θυμαμαι καλα ειναι προξενου κορομηλα 21...

φιλακια πολλα και μη μασας απο τετοια!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλως όρισες στην παρέα μας. Θα ήθελα να σε βοηθήσω όσο μπορώ στην υπόθεσή σου.

 

Καταρχάς θα ήθελα να σου πώ με σιγουριά οτι, ότι δικαιούσαι δεν μπορεί κανένας να σου το στερήσει.

Εγώ για δεύτερη φορά έγκυος στην ίδια εταιρία πήρα και μου έδωσε ο εργοδότης μου τα πάντα δίχως μα και μου.

 

Από τον 5ο μήνα και των δύο εγκυμοσύνων μου έπερνα άδειες από τον γιατρό μου επεπειλούμενες εώς ότου να έρθει η στιγμή των δύο μηνών πρίν και δύο μετά(ενημερώσου από τον υπεύθυνο υπάλληλο του ΙΚΑ εγώ απο εκεί ενημερωνόμουν και για το τί δικαιούμαι και για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται σε κάθε περίπτωση,όπου ανήκεις-είναι υποχρεωμένος να στα εξηγήσει αναλυτικά- και άσε τους λογιστές σαν λογίστρια που είμαι). Κανένας δεν έκανε τίποτα.

 

Επίσης ενημερώσου από την επιθεώρηση εργασσίας για τα δικαιώματά σου πάνω γενικά στην εργασία σου-άσε που είσαι καλυμμένη λόγω εγκυμοσύνης δεν σε πειράζει κανείς-αναφέρσου και γιαα ψυχολογικό πόλεμο σε μία τέτοια κατάσταση που βρίσκεσε.

 

Ακόμη να ξέρεις οτι για ένα χρόνο από την ημέρα που γέννησες-άσχετα πότε θα επιστρέψεις στην εργασία σου ξανά- δεν μπορεί να σε απολύσει με τίποτα και για κανένα λόγω.

 

Επίσης πιστεύω να γνωρίζεις οτι πρίν τη γέννα δικαιούσε από το ΙΚΑ κάποια χρήματα και μετά που θα γεννήσεις διακαιούσε επίδομα λοχείας -τοκετου και επίδομα παιδιού από τον ΟΑΕΔ. Ρώτα στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΔ για διακαιολογητικά.

 

Όσον αφορά το 6μηνο του ΟΑΕΔ ξέρω οτι μερικοί εργοδότες δεν το δίνουν-εκεί θα το διαπραγματευτείς εσύ διότι δεν ξέρω αν κάνουν κάποια συνενόηση μεταξύ τους.

 

Πάντως τα χρήαμτα που θα πάρεις γενικά είναι καλά-

Μπορείς να ενημερωθείς από την σελίδα του ΟΕΑΔ και του ΙΚΑ.

 

Σου εύχομαι με το καλό να γεννήσεις το αγγελούδι σου και καλά ξεμπερδέματα.

Link to comment
Share on other sites

Καλά κουράγια ε όλες όσες αντιμετωπίζουν τέτοιες και παρόμοιες καταστάσεις! Κανένας δεν έχει δικαίωμα εννοείται να σου χαλάει το όνειρο και την ευτυχία που νιώθεις για να φέρεις στον κόσμο το αγγελούδι σου...όσοι φέρονται έτσι τουλάχιστον κακόψυχοι μπορούν να χαρακτηριστούν και όσοι το επωμίζονται, ας δίνει ο Θεός δύναμη. Εγώ επιστρέφοντας στην δουλειά μετά το εξάμηνο, μαθαίνω ότι είμαι πάλι έγκυος (!!!!), τι να κάνω αφού προέκυψε? αχ να έρθει με το καλό και να είναι γερό εύχομαι...καταλαβαίνετε ότι όχι απά γίνεται ψυχολογικός πόλεμος, δεν με πιστεύουν και θέλουν χαρτί του ΙΚΑ, μάλλον με είχαν για απόλυση όταν θα έκλεινα χρόνο και τώρα τους την χάλασα, ούτε επιδόματα μου έδωσαν (γάμου, παιδιού) ούτε τίποτε και δεν μιλούσα δεν μιλούσα αλλά τώρα τους την είπα γερά και πλέον περιμένω τα χειρότερα...δεν ξέρω μέχρι που μπορούν να φτάσουν, ίσως να κλείσουν το γραφείο (παράρτημα είναι σην Θεσσαλονίκη και τα κεντρικά Αθήνα) και να μου πούνε γειά! μπορούν δεν μπορούν δεν ξέρω, εντός των ημεών έχοω ραντεβού με δικηγόρο να μάθω όλα όσα δικαιούμαι και πρέπει να διεκδικήσω γιατί είπαμε δύσκολες εποχές μεν αλλά δεν είμαστε και δούλοι και οφείλουμε να φωνάζουμε για να κερδίσουμε ότι διακαιούμαστε γιατί αλλιώς ''βρίσκουν και κάνουν'' που λένε...!

άρα είμαστε πολλές που ζούμε τέτοιες μεγαλειώδεις στιγμές στις εργασίες μας που μόνο χαρά δεν είναι πλέον κι αυτό εξαιτίας ορισμένων κουτών εργοδοτών που πιστεύουν ότι αν απειλούν θα σε φοβίσουν γιατί έχεις την ανάγκη τους!:mad: έχω θυμώσει πάρα πολύ γιατί και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου είχαν σπάσει τα νεύρα μέχρι σάκχαρο που ανέβασα από την στενοχώρια μου και δεν έχω σκοπό να το ξαναπεράσω αυτό...!

Link to comment
Share on other sites

εγω΄λέω πρωτα να προσπαθησεις να φτιαξεις τις σχεσεις μαζι τους αν δεις οτι συνεχιζουν κανεις υπομονη να μαζεψεις ενσημα και μετα όπως ερθουν τα πραγματα

μην τους πας στην επιθεωρηση οσο εισια εκει γιατι τους ΄΄δίνεις '' στεγνα και δε θα τους αρεσει.

 

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια γεια σας!!

 

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις.

Είμαι αισίως στην 35 εβδομάδα και δουλεύω ακόμα (μαύρα).

Σταματάω βέβαια την άλλη εβδομάδα.

Τα πράγματα φτιάξανε λίγο αλλά πολλά προβλήματα κόμα.

Δεν έλειψα στιγμή + υπερωρίες και ούτε ένα ευχαριστώ.

 

Ειλικρινά έχω αρχίσει να είναι μπαινάκης βγαινάκης τα λόγια τους. Με νοιάζει μόνο να φέρω στον κόσμο ετούτο το παλικαράκι μου. Τέλος Αυγούστο ελπίζω.....

 

Φίλάκια:P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

βρε γεωργια μου γιατι μαυρα?

δηλαδη αυτη τη στιγμη δεν φαινεσαι ασφαλισμενη πουθενα δεν σου κολλανε ενσημα??

παιζει να χασεις θα χασεις τα επιδοματα σου...??

Link to comment
Share on other sites

Απλά να θυμίσω ότι όταν η απόλυση είναι αναίτια ο εργαζόμενος διεκδικεί μισθούς μέχρι τν επαγγελματική του αποκατάσταση, άσχετα με την αποζημίωση που έλαβε. Μέσω της δικαστικής οδού.

Έτσι αν κάποιος αναίτια απολυθεί Νοέμβρη και βρει δουλειά το επόμενο Ιούλιο (αρκεί να μπορεί να αποδείξει ότι έψαχνε για δουλειά πχ με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) θα του επιδικαστούν μισθοί για το ενδιάμεσο διάστημα. Απλά θέλει όρεξη να το κάνει κάποιος.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

βρε γεωργια μου γιατι μαυρα?

δηλαδη αυτη τη στιγμη δεν φαινεσαι ασφαλισμενη πουθενα δεν σου κολλανε ενσημα??

παιζει να χασεις θα χασεις τα επιδοματα σου...??

 

 

Rea μου έχω βγει με "πειραγμένη ΠΗΤ" από τις 17/7/2010 σε άδεια τοκετού. Αυτό εννοώ μαύρα. Για όλους φαίνεται ότι είμαι σε άδεια. Φυσικά ο εργοδότης μου από τις 17/7/2010 και μετά που συνεχίζω και δουλεύω δεν μου κολλάει ένσημα αλλά με πληρώνει τα μεροκάματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα!!!!

 

Σε ευχαριστώ Σωτηρία για το ενδιαφέρον σου!!! Γεννήσαμε στις 26 Αυγούστου!! 3530γρ το παλικαράκι μου! Όλα καλά πήγαν! Είμαστε υγιέστατοι και ευτυχισμένοι!

 

Σχετικά με την δουλειά απολύσανε το μισό προσωπικό την προηγούμενη εβδομάδα! Έχουν μείνει μόνο οι απολύτος απαραίτητοι!!

Περιμένουν να σαραντήσω για να ξεκινήσουν τα όργανα!!! Ευτυχώς έχω σούπερ συνάδελφο και με ενημερώνει και με καθυσυχάζει!! Θα περιμένω να δω τι θα γίνει! Δεν μπορώ να κάνω κάτι!

 

Αυτή την στιγμή ζω στιμές ευτυχίας με το παλικαράκι μου που κάθε μέρα αλλάζει και κάθε μέρα είναι και διαφορετική!!

 

Φιλιά πολλά! Θα σας γράφω τα νέα μου!!

Link to comment
Share on other sites

Georgia για το εξάμηνο που σκεφτόσουν πρέπει να ξέρεις ότι δεν μπορείς να το πάρεις αν δεν συνεναίσει ο εργοδότης σου. Μπορείς όμως να πάρεις τους 2 μήνες και την άδειά σου την κανονική και να γυρίσεις μετά. Το μειωμένο δεν μπορεί να στο κόψει! Απόλυση μπορεί να σου κάνει από τις 26 Αυγούστου 2011 και μετά εφόσον εσύ είσαι εντάξει και δεν τους δώσεις αφορμή (απουσίες κ.λπ.)

 

Εφόσον δεν πήρες αναρρωτική άδεια κατά τη διάρκεια της γέννας να ξέρεις πως μπορείς να εκμεταλλευτείς και 25 μέρες αναρρωτική (μέχρι τέλος του χρόνου) αν βρεις γιατρό του ΙΚΑ να σου τις δώσει ;)

 

Συμβουλή μου είναι ότι εφόσον χρειάζεσαι τη δουλειά να πάρεις μόνο αυτά που δικαιούσαι εκ του νόμου και όταν γυρίσεις με το καλό να προσπαθήσεις να τα βρείτε :)

 

Καλές διακοπές με το μωρό σου και να σου ζήσει.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!!!!

 

Σε ευχαριστώ Σωτηρία για το ενδιαφέρον σου!!! Γεννήσαμε στις 26 Αυγούστου!! 3530γρ το παλικαράκι μου! Όλα καλά πήγαν! Είμαστε υγιέστατοι και ευτυχισμένοι!

 

Σχετικά με την δουλειά απολύσανε το μισό προσωπικό την προηγούμενη εβδομάδα! Έχουν μείνει μόνο οι απολύτος απαραίτητοι!!

Περιμένουν να σαραντήσω για να ξεκινήσουν τα όργανα!!! Ευτυχώς έχω σούπερ συνάδελφο και με ενημερώνει και με καθυσυχάζει!! Θα περιμένω να δω τι θα γίνει! Δεν μπορώ να κάνω κάτι!

 

Αυτή την στιγμή ζω στιμές ευτυχίας με το παλικαράκι μου που κάθε μέρα αλλάζει και κάθε μέρα είναι και διαφορετική!!

 

Φιλιά πολλά! Θα σας γράφω τα νέα μου!!

 

Συγχαρητήρια κοπέλα μου! Να σου ζήσει ο γιοκας σου'! Απολαυσε τις μέρες σου και χ....ες τους. Να μας γραψεις τις εξελιξεις

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

γειά σας κι από μένα!!!

 

Είμαι έγκυος (επιτέλους!!!!) με εξωσωματική και εργάζομαι 10-12 ώρες την ημέρα συνεχώς όρθια. Στη δουλειά μου πρέπει να σηκώνω και βάρη και για σκαμπό η κάθισμα ούτε λόγος!!!

στη δουλειά όταν το μάθανε ότι είμαι έγκυος έγινε ένας μεγάλος χαμός!!! ο εργοδότης τσατίστηκε πάρα πολύ και γενικά με περιμένουν στη γωνία για εκδίκηση!!!

 

τι μπορώ να κάνω για να πάρω άδεια μεχρι να γεννήσω; δε νομίζω ότι θα μπορέσω να δουλέψω ξανά εκεί και φοβάμαι ότι αν χρειαστεί ποτέ μήπως πάθω κάτι!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Μπαμπουράκι..

 

Συγχαρητήρια και ειλικρινά σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχεις μία υπέροχη εγκυμοσύνη.

 

Σε καταλαβαίνω απόλυτα σχετικά με την δουλειά… Άστα θυμάμαι το τι τράβηξα εγώ.

Αν είσαι ΙΚΑ τότε θα πρέπει να πας σε Γιατρό του ΙΚΑ και να του ζητήσεις να σε γράψει άρρωστη. Κατά προτίμηση πήγαινε στο εξωτερικό Ιατρείο του ώστε να σου γράψει την άδεια πιο σίγουρα(όταν πληρώνεις κάτι γίνεται). Εξήγησε τι τραβάς. Να έχεις υπόψη σου όμως ότι δεν είναι υποχρεωμένος να σου γράψει άδεια.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό (άσχετο βέβαια με την άδεια) είναι να έχεις 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια (από την ΠΗΤ σου και πίσω) ώστε να πάρεις όλα τα επιδόματα από το ΙΚΑ.

 

Κορίτσια μου έχω πολλά νέα σχετικά με την δουλειά μου άλλα θα τα γράψω σε λίγο σε καινούργιο ποστ.

Πες μας Μπαμπουράκι μόλις έχεις νέα….

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...