Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα πρώτα μου γενέθλεια !!!!

Recommended Posts

Καλή σας μέρα

Τα γενέθλεια του γιού μου είναι 2 Απριλίου όμως πέφτει Μεγάλη Παρασκευή και λέμε να τα κάνουμε Κυριακή του Πάσχα απόγευμα!!! Επειδή το μεσημέρι όλοι κάπου θα πάνε για φαγητό λέω να κάνω γλυκά πιο πολλά και πιο λίγα αλμυρά.

Δεν ξέρω τί θέμα θα έχουμε ακόμα έχετε καμιά ιδέα ?? Σκεφτόμουν να είναι τα πρώτα μου γενέθλεια και να έχουν σχέση όλα με τον αριθμό 1 όπως και η τούρτα να είναι ο αριθμός ένα.

Επίσης στο Jumbo μπορώ να βρω διακοσμητικά και δωράκια ??

Δωράκια επειδή θα έχει παιδιά διαφόρων ηλικιών σκέφτομαι να τα κάνω προσωπικά διαφορετικό δώρο στον καθένα με προσωπική ευχαριστώ καρτούλα!!! Τι λέτε ???

Επίσης σκόπευα να κάνω και ένα suprise στους μεγάλους σε ένα κουτάκι το οποίο θα ανακοινώνει την 2η μου εγκυμοσύνη !!!!! Αλήθεια τι νομίζετε για πείτε ιδέες !!!

[/url]

Διαφημίσεις

ειλικρινά ωρείες οι ιδέες σου. Για τον μπουφέ σου καλά τα σκέφτηκες και θα ήθελα να σου προτέινω κάτι επειδή όλοι μας θα φάμε πολύ κρέας=λίπος εκείνη τη μέρα καλό θα ήταν τα γλυκά σου να περιέχουν λεμονι π.χ. τάρτα λεμόνι, παστάκι λεμόνι κτλ. για να "κόψει" το λίπος του μεσημεριανού και φυσικά μπορείς να χεις και άλλα είδη αλλά η πλειοψηφία να ναι σε λεμόνι -λέω εγώ τώρα-. Εγώ κάθε φορά μετά το φαγητό του Πάσχα προσφέρω τάρτα λεμόνι. Αν σου αρέσει η ιδέα θα ανεβάσω την συνταγή. Οσον αφορά τα δωράκια σίγουρα θα βρεις στο jumbo, καλό είναι να κάνεις μια λίστα τί θα πήγαινε στον καθένα έτσι ώστε να μην κάνεις άσκοπες αγορές. Και η ιδέα με το κουτάκι καταπληκτική, το κουτάκι το παραγγέλνεις και εκτυπώνεις το κειμενάκι σου!!! Άντε να χαρείς τις ετοιμασίες σας και με το καλό το καινούργο σου μωράκι.

ippoliti σε ευχαριστώ πάρα πολύ και χαίρομαι που σου άρεσαν οι ιδέες μου. Τα είπα και στον αντρα μου συμφώνησε σε όλα μόνο μου είπε να μείνουμε ακόμα λιγο για την ανακοίνωση εγκυμοσύνης όταν θα είμαι 3 μηνών και το βρήκα και εγώ καλύτερο όποταν θα κόψω μόνο εκείνο το κομμάτι και θα το ανακοινώσουμε σε 1 μήνα. Τώρα θα χαρούμε τα γενέθλεια του γιου μας :-D:grin:

Εχεις δίκαιο και εγώ προτιμάω τάρτα λεμόνι και σε παρακαλώ αν σου είναι εύκολο να μου ανεβάσεις την συνταγή

Σε ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές σου

[/url]

Γεια σου koullam με το καλό τα γενέθλια του μωρού σου και με το καλό οερχομός του δεύτερου!!Πριν από δύο μήνες είχα τα γενέθλια του Κωσταντή μου. Το θέμα μας ήταν ζούγκλα αν θες να πάρεις καμιά ιδέα εδώ έιναι όλα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=56209. Πολύ ωραίες οι ιδέες σου!Εγώ δωράκια ειχα πάρει κούπες από τα jumbo και μαρσμαλοους. Την τούρτα μόνη σου θα τη φτιάξεις? Αν ναι πειραματίσου με τη ζαχαρόπαστα βγαίνει πολύ καλό αποτέλεσμα!

Διαφημίσεις

peny σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Όχι την τούρτα είναι την μόνη που θα παραγγείλω μαζί με λιγα αλμυρά ! Τα υπόλοιπα θα τα φτιάξω εγώ.

Αυτά είναι τα παρακάτω που λέω να φτιάξω

1. Κορμός Σοκολάτας

2. Τρούφες

3. Μούς Σοκολάτας

4. Τούρτα

5. Cheese Cake λεμόνι

6. Σουφλέ (κάτι σαν την πίτσα)

7. Αλμυρά όπως λουκανικοπιττάκια, τυροπιτάκια, κοτοπιτάκια κ.α

Βασικά αυτά μόνο γιατί όπως σας είπα ειναι την Κυριακή του Πάσχα και όλοι θα έχουν φάει το μεσημέρι οπόταν είπα να κάνω γλυκά πιο πολλά τι λέτε ?

[/url]

Εγω θα ελεγα να μην κανεις το παρτυ την Κυριακη του Πασχα αλλα ισως την επόμενη μερα, οι λιγες μερες αργοτερα. Εμενα ο γιος μου εχει γενεθλια Μ.Τριτη και τα προγραμματισω για την Τριτη του Πασχα. Πρωτον όλοι ειναι κουρασμενοι, μπορει να εχουν παει για φαγητο αλλου σε μαμαδες - πεθερες και να γυρισαν αργα, τα μικρα ειναι off απο όλη την κουραση της ημερας, και δευτερον υπάρχει κόσμος που γιορταζει και γινονται επισκεψεις εκεινη την μερα. Σου το λεω εγω που γιορταζω και οσες φορες αποφασισα να γιορτασω την Κυριακη λίγοι ήρθαν, ενω την Δευτερα ηταν καλυτερα και το εχω καθιερωσει.

Αυτα! αν όμως επιμενεις το μενου που διαλεξες ειναι ωραιο και ελαφρυ.

An to κανεις το Πασχα τοστε πολυ καλα κανεισ και δεν εχεις πολλα φαγητα!και εμφαση στο λεμονι λογω οτι θα εχουν φαει του σκασμου!

Αλλα κατα την γνωμη μου πολλα δεν ειναι τα γλυκα που θα κανεις?

Κανε και μια μεγαλη πιατελα με διαφορα φρεσκα φρουτα!πολυ δροσιτικο!

Στα τζαμπο εχει παρα πολλα πραγματακια για δωρακια των παιδιων

Ποσα ατομα λες να μαζευτουν?

Δυστυχώς λόγω του ότι τις άλλες μέρες έχουμε διάφορες υποχρεώσεις όπως βαφτίσεις και αρραβώνες δεν έχουμε άλλη κενή μέρα !!! Αναγκαστηκά πρέπει να τα κανουμε το πάσχα απόγευμα. Τους πιο πολλούς τους έχω ρωτήσει και θα μπορούνε το απόγευμα οπόταν ευτυχώς είναι οκ. Βασικα θα είναι 12 άτομα μεγάλοι, 4 παιδιά ηλικίας 15 χρονών και 5 παιδιά ηλικίας 4-10 χρονών. Δεν θα ήμαστε πολλοί οπόταν νομίζω τα γλυκά θα είναι αρκετά και μπορώ να πώ και πολλά. Το μους σοκολάτας λέω να το κάνω σε μικρή πιατέλλα γιατί θα είναι 3 γλυκά με σοκολάτα οπόταν θα το κάνω σε μικρή πιατέλλα. Αλμυρά τελικά βρήκα παγωμένα στα σουπερμαρκετ και πήρα ήδη ένα πακέτο λουκανικοπιτάκκια που αρέσουν στα παιδιά και λέω να πάρω και ένα πακέτο τυροπιτάκια για τους πιο μεγάλους.

Την τούρτα λέω να μην την παραγγείλω με σοκολάτα για να μην είναι βαριά και λόγω της μέρας τί λέτε εσείς ??

Επίσης τις προσκλήσεις τις έχω κάνει εγώ θα είναι μια απλή ορθογώνια πρόσκληση και έχει 2 φωτογραφίες του γιού μου σε 2 διαφορετικές φάσεις και έχω γράψει πάνω το πιο κάτω :

Γρήγορα πέρασε ο καιρός και γίνομαι αντράκι

Θα κάνω και γενέθλια το πρώτο μου κεράκι !

Τραγουδάκι σαν θ’ ακούσω το κεράκι μου θα σβήσω

Παλαμάκια θα χτυπήσω και θα σας ευχαριστήσω!

Σας περιμένω όλους σας στο σπίτι μου

την Κυριακή στις 4 Απριλίου 2010 και ώρα 18.00

Για την ώρα νομίζετε ότι έιναι καλά? Σκεφτόμουν να έβαζα η ώρα 17:30 αλλά μετά είπα λόγω του ότι είναι Πάσχα να τους αφήσω να χωνέψουν κιόλας και να φτάσουν να γυρίσουν και απο εκεί που θα είναι !!:-D

Περί διακόσμησης τί στολίζουν συνήθως πείτε μου καμιά ιδέα για να μην ψάχνομαι.

Επίσης για δωράκια λέτε να πάρω και για τα 4 παιδιά της ηλικίας των 15 χρόνων ??

[/url]

Δυστυχώς λόγω του ότι τις άλλες μέρες έχουμε διάφορες υποχρεώσεις όπως βαφτίσεις και αρραβώνες δεν έχουμε άλλη κενή μέρα !!! Αναγκαστηκά πρέπει να τα κανουμε το πάσχα απόγευμα. Τους πιο πολλούς τους έχω ρωτήσει και θα μπορούνε το απόγευμα οπόταν ευτυχώς είναι οκ.

Επίσης για δωράκια λέτε να πάρω και για τα 4 παιδιά της ηλικίας των 15 χρόνων ??[/font][/font]

Αν τους ρωτησες κιόλας τότε εντάξει!!!

Για τα μεγαλα παιδια καλή ιδεά ειναι κούπες για το γαλα. Η κατι σε γραφική ύλη για το σχολειο, μολυβοθηκη ίσως.

Διαφημίσεις

Η για τα μεγαλα να παρεις t-shirts me stampa που διαλεγεις εσυ και στην βαζουν!κατι νεανικο.

Θα εχεις θεμα στα γεννεθλια κατι?πχ γουινι η πειρατες η το νουμερο ενα?

Στο σκλαβενιτη εχει ωραια πλαστικα τραπεζομαντιλα και πλαστικα πιατακια με μικυ να βαλεις οπωσδηποτε γιρλαντες και μπαλονια.!

Καλημέρα πήγα στο jumbo και πήρα δωράκια για τα μικρά παιδιά κουπες για το γάλα και έχουν και σοκολατένιο αυγό. Για τον πιο μικρό πήρα παγουράκι νερού πάλυ με αυγό σοκολατένιο και για τους μεγάλους μικρούς πήρα αυγά σοκολατένια kinder μιας και τους άκουσα που λέγανε ότι τους αρέσουν!!!

Για την πεθερά πήρα ένα καλαθάκι για τα πασχαλινά αυγά που κλείνει με λαγουδάκι πανω.

Για την μητέρα μου πήρα ένα πασχαλινό χάρτινο σπιτάκι και για την αδερφή μου που δεν είναι παντρεμένη ένα κουτί αποθήκευσης που κλείνει με λαγουδάκι :-D:lol:

Αυτά για τα δωράκια.

Για διακόσμηση τώρα ήθελα το θέμα να είναι τα πρώτα μας γενέθλεια αλλά δεν βγήκα τίποτα με αριθμό ένα οπόταν πήρα γουινι ! Χαρτομάντηλα, τραπεζομάντηλο, σφιρίχτρες, καπελάκια, ένα διακοσμητικό κλόουν που κρατά τούρτα για το τραπέζι και κεράκι που παίζει μουσική !!!!! Α πήρα και 2 πακετάκια αυγουλάκια σοκολατένια για να στολίσω σε ένα μπολάκι 1,50 ευρό το ένα τα είχε :lol:

Τα αυγά τα kinder τα είχε σε πολύ καλές τιμές 8,99 ευρό ενώ στο σουπερμαρκετ που τα είδα την προηγούμενη ήταν 10,99 :shock: :shock: :eek:

Α πήρα και 2 κάρτες βάφτισης που έχουμε την Δευτέρα και την Τετάρτη επίσης ένα καπελάκι για τον ήλιο για τον γιο μου γιατί δεν μας κάνουν τα περσινά και 2 εσωτερικά αμάνικα γιατί και πέρσυ το καλοκαίρι που πήρα μάρεσαν πολύ σαν ποιότητα και είχε και ωραία χρώματα.

Αυτά όλα μου στοίχισαν 80 ευρό.

Νομίζετε ότι τα πήρα όλα ξέχασα τίποτα ???? Θα τα ξανακοιτάξω και εγώ με την ησυχία μου και αν ξέχασα κάτι ξαναπηγαίνω. Αλλά πείτε μου και εσείς τι άλλο θα χρειαστώ

[/url]