Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καρπενήσι ή Καλάβρυτα για διακοπές με το παιδί?

soevan07

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εγώ θα προτειμούσα καλάβρυτα είναι πιο κοντά και δεν έχει τόσες στροφές .

Το καρπενήσι ειναι ωραιο αλλα ειναι ταλαιπωρία να φτάσεις .

Λέμε στις διακοπές του Πάσχα να πάμε

Καρπενήσι ή Καλάβρυτα

με την μικρή μας μαζί!

Ed;Εσείς τι λέτε? Που θα ήταν καλύτερα για το παιδί?

Σόφι, εδώ είναι ακόμη χειμώνας, εχθές χιόνιζε και σήμερα είχε 8 βαθμούς και τώρα έχει 0 :evil::evil::evil:. Σου βάζω ένα λινκ που παρακολουθώ με μία παρακινδυνευμένη πρόβλεψη για τις επόμενες 15 μέρες όπου δείχνει ότι μέχρι Μ. Δευτέρα θα έχουμε καλό καιρό :D:D:D:D

http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|GR|GR010|KARPENISI&metric=1

Συνήθως τόσο νωρίς έχει κρύο και από άνοιξη τίποτε. Αν δεν σε πειράζει και πάρετε και τα χειμωνιάτικά σας θα είστε μια χαρά.

Σόφι, εδώ είναι ακόμη χειμώνας, εχθές χιόνιζε και σήμερα είχε 8 βαθμούς και τώρα έχει 0 :evil::evil::evil:. Σου βάζω ένα λινκ που παρακολουθώ με μία παρακινδυνευμένη πρόβλεψη για τις επόμενες 15 μέρες όπου δείχνει ότι μέχρι Μ. Δευτέρα θα έχουμε καλό καιρό :D:D:D:D

http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|GR|GR010|KARPENISI&metric=1

Συνήθως τόσο νωρίς έχει κρύο και από άνοιξη τίποτε. Αν δεν σε πειράζει και πάρετε και τα χειμωνιάτικά σας θα είστε μια χαρά.

Δεν μας πειράζει καθόλου το κρύο!!

Τον Νοέμβριο πήγαμε με την μικρή στην Λίμνη Καρδίτσα και είχε 2 βαθμούς!

Το διασκεδάσαμε το ίδιο!

Μας είπαν για ένα ξενοδοχείο "ευ-γιανν" στις Κορυσχαδες

έχεις υπόψη σου?

Είναι δύσκολη η διαδρομή?

Μας είπαν για ένα ξενοδοχείο "ευ-γιανν" στις Κορυσχαδες

έχεις υπόψη σου?

Είναι δύσκολη η διαδρομή?

Το Ευ-γιανν είναι ένας μικρός ξενώνας με 4-5 δωμάτια http://www.f-korysxades.gr/. Ειναι πολύ συμπαθητικός, ήσυχος με κήπο. Δεν είναι μέσα στο χωριό Κορυσχάδες αλλά πριν και σε πολύ βολική θέση για καφέ, φαγητό, βόλτες, δραστηριότητες. Με τα πόδια θα πηγαίνετε. Και φυσικά είναι 3χλ από Καρπενήσι.

Τώρα η διαδρομή για Καρπενήσι είναι από Αθήνα 3 ώρες και μόνο στο τέλος έχει στροφές/φουρκέτες κανένα 20'. Αν έρθετε μέρα μετά την Μακρακώμη θα την απολαύσετε όμως γιατί είναι και το καλύτερο τμήμα της. Αν ζαλίζετε η μικρή δόστης μόνο κανά κουλουράκι κάτι στεγνό χωρίς χυμούς, γάλατα και τα τέτοια.

Διαφημίσεις

Το Ευ-γιανν είναι ένας μικρός ξενώνας με 4-5 δωμάτια http://www.f-korysxades.gr/. Ειναι πολύ συμπαθητικός, ήσυχος με κήπο. Δεν είναι μέσα στο χωριό Κορυσχάδες αλλά πριν και σε πολύ βολική θέση για καφέ, φαγητό, βόλτες, δραστηριότητες. Με τα πόδια θα πηγαίνετε. Και φυσικά είναι 3χλ από Καρπενήσι.

Τώρα η διαδρομή για Καρπενήσι είναι από Αθήνα 3 ώρες και μόνο στο τέλος έχει στροφές/φουρκέτες κανένα 20'. Αν έρθετε μέρα μετά την Μακρακώμη θα την απολαύσετε όμως γιατί είναι και το καλύτερο τμήμα της. Αν ζαλίζετε η μικρή δόστης μόνο κανά κουλουράκι κάτι στεγνό χωρίς χυμούς, γάλατα και τα τέτοια.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Έχουμε κάνει μακρινές αποστάσεις με το παιδί απο Αθήνα

(Καρδίτσα, Κεφαλονιά κλπ) και μέχρι στιγμής δεν είχαμε ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πρόβημα...

οπότε δεν μπορώ να πω οτι αυτό με αγχώνει και ιδιαίτερα,

όσο το να είναι η όλη διαμονή μας

ευχάριστη για την μικρή...

μιας και δεν είναι καλοκαίρι και δεν έχουμε θάλασσα για να παίξει και να περάσει η ώρα της....

Το έχω ακούσει οτι εκεί έχει μέρη για βόλτες κλπ (όπως λες κι εσύ)....

Οπότε το προτείνεις έτσι??

Τι άλλα αξιοθέατα θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε εκεί τριγύρω??

(με αμάξι εννοείται!)

Τι άλλα αξιοθέατα θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε εκεί τριγύρω??

(με αμάξι εννοείται!)

Θα σε παραπέμψω στη συζήτηση που είχαμε για τα Χριστουγεννα στο Καρπενήσι και έχει και τις εμπειρίες των κοριτσιών που ήρθανε http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=47996&page=4

Εγω απλώς να σου πω, αν τελικά επιλέξεις το Καρπενήσι οτι το ξενοδοχείο Casa di Neve http://www.casadineve.gr είναι τέλειο. Κάναμε εκεί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πριν 3 χρόνια και περάσαμε τέλεια. Αν αποφασισεις προς τα εκεί, αξίζει να ρίξεις μια ματιά.

Γεια σας και απο μενα. Φετος πηρα για πρωτη φορα δελτια κοινωνικου τουρισμου. Λεμε να παμε προς Ιονιο.(εχω μεγαλα παιδια που θα βγουν εξω και μονα τους -κλαμπ κλπ.) Εχετε να προτεινετε κατι απο τις δικες σας διακοπες?

Εγω απλώς να σου πω, αν τελικά επιλέξεις το Καρπενήσι οτι το ξενοδοχείο Casa di Neve www.casadineve.gr είναι τέλειο. Κάναμε εκεί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πριν 3 χρόνια και περάσαμε τέλεια. Αν αποφασισεις προς τα εκεί, αξίζει να ρίξεις μια ματιά.

Θυμάσαι πόσο είχατε πληρώσει το δωμάτιο??

Χλιδάτο μου φαίνεται....

και αυτό με τρομάζει λιγάκι ως προς την τιμή του...:|;)

Διαφημίσεις

Θυμάσαι πόσο είχατε πληρώσει το δωμάτιο??

Χλιδάτο μου φαίνεται....

και αυτό με τρομάζει λιγάκι ως προς την τιμή του...:|;)

Πριν 3 χρόνια που πήγαμε ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργείας του ξενοδοχείου και είχαμε δώσει (αν θυμάμαι καλά) 70 ευρώ για το δίκλινο.

Η ιδιοκτήτρια είναι απο Θεσ/κη, πολύ φιλικό άτομο, και νομίζω δε χάνεις τίποτα να της κάνεις ένα τηλέφωνο. Βλέποντας το site τους μπορώ να σου πω οτι το ξενοδοχείο είναι ομορφότερο στην πραγματικότητα. Πολύ όμορφος και ζεστός χώρος.

Α!!!! Μια λεπτομέρια... Είχαμε πάει παρέα 5 ζευγάρια... και εγω και μια φίλη μου γυρίσαμε... Εγκυες!!!!! χι χι χι :-):-):-)

Πριν 3 χρόνια που πήγαμε ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργείας του ξενοδοχείου και είχαμε δώσει (αν θυμάμαι καλά) 70 ευρώ για το δίκλινο.

Η ιδιοκτήτρια είναι απο Θεσ/κη, πολύ φιλικό άτομο, και νομίζω δε χάνεις τίποτα να της κάνεις ένα τηλέφωνο. Βλέποντας το site τους μπορώ να σου πω οτι το ξενοδοχείο είναι ομορφότερο στην πραγματικότητα. Πολύ όμορφος και ζεστός χώρος.

Α!!!! Μια λεπτομέρια... Είχαμε πάει παρέα 5 ζευγάρια... και εγω και μια φίλη μου γυρίσαμε... Εγκυες!!!!! χι χι χι :-) :-) :-)

Eίναι πολύ ωραίο και καινούριο και αν και δεν έχω μείνει η πολιτική του γενικότερα και στο καφέ και στην ταβέρνα είναι πολύ φιλική και value for money. Ο άλλος ξενώνας δεν είναι τόσο πολυτελής απλά είναι πιο ήσυχος γιατί έχει και κήπο. Το casa di neve είναι στην πλατεία του χωριού Άγιος Νικόλαος και ιδανικό για να χαζεύεις κόσμο και αν έχεις μεγαλύτερα παιδιά να πάνε μόνα τους να παίξουν χωρίς επίβλεψη.

Πάντως βλέπω οτι οι περισσότεροι μου προτείνετε Καρπενήσι?

(πέρα απο την melina-m που μου προτείνει Καλάβρυτα λόγω κοντινότερης διαδρομής...)

Sophie η καταγωγή μου είναι από Καλάβρυτα και συγκεκριμένα από ένα χωριό λίγο πιο έξω.

Εννοείται ότι στο προτείνω! είναι ένα πολύ όμορφο μέρος και ειδικά οι διακοπές του Πάσχα σου δημιουργούν ένα αίσθημα οικειότητας στο συγκεκριμένο μέρος. Εχουν έλθει φίλοι μου Πάσχα μέσα στα Καλάβρυτα και τους άρεσε πολύ το μέρος.

Αν έχετε χρόνο θα μπορέσετε να κάνετε βόλτα με τον οδοντωτό, επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών, και φυσικά στο χιονοδρομικό κέντρο.

Απλά να ξέρεις ότι κάνει αρκετό κρύο και έχει και πολύ υγρασία...α! και πολλές στροφές κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Πάντως η διαδρομή είναι τέλεια!θυμάμαι όταν ήμουν μικρή και πηγαίναμε από τον δρόμο των Καλαβρύτων στο χωριό μου (γιατί τώρα πάμε από την σύραγγα του Αρτεμισίου για να γλυτώσουμε χρόνο), ότι προσπαθούσα να μην κοιμηθώ για να βλέπω αυτή την υπέροχη φύση!ειδικά πρίν κάψουν κάποιοι ανεγκέφαλοι αρκετές εκτάσεις.

Ανυπομονώ και εγώ το Πάσχα για να πάμε!

Εγω θα ψηφισω Καλάβρυτα, γιατι νομιζω οτι με μικρα παιδια ειναι βολικο το μερος αν μενεις μεσα στα Καλάβρυτα. Ειναι ολα στα ποδια σου, για βολτα και παιχνίδι στην πλατεια και εχει και μερη να δεις και πιο έξω.

0b8bfa6eaf.png

Διαφημίσεις

Εγώ αν ήταν να πάω κάπου φέτος το Πάσχα που είναι νωρίς θα πήγαινα κάπου ζεστά και παραθαλάσσια, όπως Μάνη. Τα βουνά είναι για το καλοκαίρι που έχουν δροσιά και πράσινο. Τα νησιά τα ψιλοφοβάμαι τέτοια εποχή μην αποκλειστώ.

Λοιπόν να πω και εγώ τη γνώμη μου....Παρότι μου αρέσει πολύ το Καρπενήσι τα Καλάβρυτα με είχαν εξυπηρετήσει πολύ με τον μικρό συν ότι μας άρεσαν πολύ. Γιατί είχαμε μείνει μέσα στα Καλάβρυτα στο www.hotelhelmos.gr και έτσι πηγαίναμε παντού με τα πόδια. Πήραμε αυτοκίνητο μόνο για τις εκδρομές. Σκέψου ότι έχει έναν πολύ μεγάλο πεζόδρομο που διατρέχει το χωριό όπου υπάρχουν ταβέρνες, καφετέριες και θυμάμαι και ένα πολύ ωραίο γαλακτοπωλείο όπου τα απογεύματα ο μικρούλης μου έτρωγε κρεμούλα ή ρυζόγαλο. Τώρα εμείς επειδή έχουμε μια ψύχωση με τα τρένα (δηλ. ο μικρός) κάναμε το συγκεκριμένο ταξίδι για να μπούμε στο τρενάκι!!!! Και όταν κάναμε τη βόλτα μέχρι το Διακοφτό ήταν πάρα πολύ ωραία και το καταευχαριστήθηκε. Σημειώνω όμως ότι είχαμε πάει πέρυσι το καλοκαίρι άρα δεν ξέρω τι παίζει από άποψη καιρού. Επίσης μου άρεσε που δεν είχε πολύ κόσμο ενώ στο Καρπενήσι είχε, τώρα βέβαια λόγω Πάσχα μάλλον θα έχει. Γενικά θα έλεγα ότι μείναμε οικογενειακώς με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!!

Προς Μοrchelina: άσχετο αλλά πέρυσι το Πάσχα είχαμε περάσει πολύ ωραία στη Σύρο που είναι κοντά και έχει και νοσοκομείο αχρειάστο να είναι (αν φοβάσαι για το παιδί σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό που αναφέρεις).

xZBdp3.png

Πήγα Σύρο το καλοκαίρι και μου άρεσε πάαααρα πολύ. Θα ήθελα πολύ να πάω Πάσχα σε νησί. Να έχει πράσινο, λουλούδια, ζέστη. Εδώ αργεί η άνοιξη και τέτοια εποχή με πιάνει μεγάλη ανυπομονησία. Ευτυχώς προβλέπεται τα επόμενα δύο Σ/Κ να είναι ηλιόλουστα και ζεστά και θα έχει και το τελευταίο χιόνι στο χιονοδρομικό οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε. Γιατί φέτος το χειμώνα φάγαμε πολύ βροχή και πήξαμε.

• 3 weeks later...
Θα σε παραπέμψω στη συζήτηση που είχαμε για τα Χριστουγεννα στο Καρπενήσι και έχει και τις εμπειρίες των κοριτσιών που ήρθανε http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=47996&page=4

Λοιπόν φιλενάδα,

πολύ ωραία η πόλη σου -το Καρπενήσι!

Ηταν ακριβώς αυτό που ήθελα για διακοπές με το παιδί!

Είχε κούνιες (ωραίες-καινούργιες :wink:)

παιδότοπους (http://www.evilion-village.gr/hotel/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=56〈=el)

sallon με απέέέραντο γρασίδι για τρέξιμο, μπάλα,

άλογα για ιππασία (τρελλή αμαζόνα η κόρη μου :lol:)

...ευτυχώς όλη την Μεγάλη Εβδομάδα μας έκανε και πολύ καλό καιρό!!

Η μικρή μας ξετρελλάθηκε!!

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το μέρος για χειμερινές (και όχι μόνο) διακοπές με παιδί!

000204AE.gif

Λοιπόν φιλενάδα,

πολύ ωραία η πόλη σου -το Καρπενήσι!

Ηταν ακριβώς αυτό που ήθελα για διακοπές με το παιδί!

Είχε κούνιες (ωραίες-καινούργιες :wink:)

παιδότοπους (http://www.evilion-village.gr/hotel/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=56〈=el)

sallon με απέέέραντο γρασίδι για τρέξιμο, μπάλα,

άλογα για ιππασία (τρελλή αμαζόνα η κόρη μου :lol:)

...ευτυχώς όλη την Μεγάλη Εβδομάδα μας έκανε και πολύ καλό καιρό!!

Η μικρή μας ξετρελλάθηκε!!

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το μέρος για χειμερινές (και όχι μόνο) διακοπές με παιδί!

ΧΑΙΡΟΜΑΙ:D:D που περάσατε καλά. Είστε πολύ τυχεροί από άποψη καιρού. Όντως οι δύο τελευταίες εβδομάδες ήταν τέλειες γιατί αν βρέχει με μικρά παιδιά είναι ζόρι ενώ με καλό καιρό είναι παράδεισος.

Εγώ πάλι ένα βίτσιο από Μ. πέμπτη ανέβηκα Θεσσαλονίκη, ευτυχώς μεθαύριο φεύγω γιατί σκάω.

Και ξες οι καλύτερες διακοπές στο βουνό είναι καλοκαίρι. Ανέβα Αύγουστο να ευχαριστηθείς δροσιά και πράσινο.

Καλέ πού είναι οι καινούριες κούνιες;

Καλέ πού είναι οι καινούριες κούνιες;

Εννοώ εκείνες μέσα στο Καρπενήσι..... που είναι πάνω στην γέφυρα....

....δίπλα απο το "cinema"

Τις λέω "καινούργιες" αυτές τις κούνιες

γιατί είναι αυτές οι τύπου "βρακάκι"

και όχι εκείνες οι παλαιολιθικές -οι ξύλινες της δικής μας εποχής!! :-P

Αλήθεια εσύ σε ποιό σημείο είσαι στο Καρπενήσι?

(μην μου πεις οδό -μέσω ίντερνετ ;)

σε ποιό ύψος εννοώ)

Καλά έγινες εξπέρ από Καρπενήσι. Εγώ μένω ίσα κάτω στη γέφυρα κανένα 5λεπτο. Έχω κολλήσει πολλά ένσημα σε εκείνες τις κούνιες γιατί είναι οι πιο δημοφιλείς το καλοκαίρι.

Πού μείνατε τελικά, είστε ευχαριστημένοι. Αν δεν θες να πεις στείλε μου πμ. Με ρωτάν γνωστοί και εγώ δεν έχω μείνει σε ξενοδοχείο φυσικά οπότε δεν ξέρω και πολλά όπως ας πούμε ταβέρνες που τις έχω δοκιμασμένες.

Morchelina σου έστειλα πμ για το ξενοδοχείο.

Απο ταβέρνες μείναμε πολύ ευχαριστημένοι!

Πήγαμε στη ταβέρνα "φωλιά", στο μεζεδοπολείο "λιοβόρι"

στο "evilion", στην πιτσαρία "γωνιά"

και ήταν όλοι εξυπηρετικότατοι και οργανωμένοι με νηστίσιμα πιάτα

(μιας και ήταν Μεγάλη Εβδομάδα)

Πήγαμε και στο Κεφαλόβρυσο αλλά ήταν κλειστά

(δεν υπήρχε ψυχή)

όπως επίσης θέλαμε να πάμε και στο "γαύρο"

που είδαμε οτι είχε πολλές ταβερνούλες αλλά δεν προλάβαμε.

Τέλος ανεβήκαμε και στο χιονοδρομικό που είχε κάτι ψιλά απο χιόνια στις πλαγιές

αλλά και πάλι δεν είδαμε ψυχή και κάναμε μεταβολή και φύγαμε.

Ίσως μια άλλη φορά να τα επισκεφτούμε και τα υπόλοιπα.