Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΩΡΑΚΙ 9 ΜΗΝΩΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ.ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Η κορούλα μου είναι τωρα 9 μηνών την θήλαζα αποκλειστικά και από τον 6ο μήνα βάλαμε τροφές.Τώρα τρ'ωει το πρωι κατα τις 11 φρουτόκρεμα, το μεσημέρι κατα τις 2.30 κρεατοχορτοσουπα και το απόγευμα κρέμα δημητριακών.

Επειδή ειναι παιδακι που δεν κυνηγάει το φαγητο και έχοντας ενημερωθεί από το forum , της προσφερα απο μονη μου το στηθος αναμεσα στα γευματα και πάντα έτρωγε , λιγότερο ή περισσότερο.Θήλαζε δηλαδή το πρωι , ανάμεσα σε όλα τα γεύματα , το απόγευμα , το βράδυ και 1-2 φορές κατα τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εδώ και 6-7 περίπου μέρες , αρνειται το στήθος μου ανάμεσα στα γεύματα .Θέλει δηλαδή μόνο το πρωι οταν ξυπνήσει, το βράδυ πριν κοιμηθει και 2 φορές περιπου τη νύχτα.

Τί μπορει να συμβαίνει?Αρχίζει να μη θέλει πλεον το θηλασμο?

Υπάρχει περιπτωση να μου κοπεί το γάλα με αυτη την ξαφνική μείωση?

Επειδή αδιαθέτησα την προηγούμενη βδομάδα και συμπίπτει χρονικα με την αλλαγή, υπάρχει περίπτωση να επαιξε κάποιο ρόλο αυτό?

Η μητερα μου που δεν γνωριζει απο θηλασμο ( εκτος απο οσα έχει μάθει απο μένα!) επιμένει εδώ και καιρο να της δώσουμε ξένο γάλα γιατι φοβάται οτι αργότερα το παιδι δεν θα πινει άλλο γάλα και τώρα που της ειπα για την αλλαγή στην ορεξη της μικρής , μου ειπε οτι μάλλον το παιδι θέλει πια ''άλλες γεύσεις..''.Είναι δυνατόν να έχει δίκιο????

Σας παρακαλώ βοηθείστε με τις γνώσεις σας οι ειδικες περι θηλασμου....

Διαφημίσεις

Καλέ, τι άλλες γεύσεις να θέλει το παιδί; Κονσέρβα; Το μητρικό έχει κάθε μέρα άλλη γεύση, ανάλογα τι τρως εσύ!

Μπορεί πράγματι η αλλαγή να σχετίζεται με την επάνοδο της περιόδου. Εσύ συνέχισε να προσφέρεις όπως έκανες ή και σε διαφορετικές ώρες μέσα στη μέρα, όποτε μπορείς. Αν είναι κάτι παροδικό, το μωρό σε μερικές μέρες θα επανέλθει! Αν όχι, μας ξαναγράφεις. Ίσως και να θηλάζει πιο αποτελεσματικά τώρα και να χρειάζεται λιγότερα γεύματα ή ίσως να χρειάζεται λιγότερο πιπίλισμα για παρηγοριά και να προτιμάει να παίζει. Μήπως συνέπεσε η αλλαγή με το μπουσούλημα ή καμία καινούρια κατάκτηση; Αν είναι έτσι, τότε μπορεί να είναι ενθουσιασμένο και να προτιμά να ασχολείται με νέες δραστηριότητες. Συνέχισε να προσφέρεις για ένα διάστημα και αν δεν επανέλθει, το αφήνεις να κανονίσει μόνο του τους ρυθμούς του. Η ποσότητα των στερεών αυξήθηκε ή μένει η ίδια; Θα βοηθούσε αν ίσως μας έγραφες περίπου πόσα γεύματα και τι ποσότητα χοντρικά τρώει από στερεές!

HXuSp2.pngaS46p2.png