Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόνος στη μέση μετά απο τη γἐννα


Recommended Posts

Καλησπέρα Αγλαϊα,

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες και μπαμπάδες του site. Nα μας ζήσουν τα μωράκια μας. Διαβάζω εδώ και καιρό όλα τα θέματα και έχω ξεπεράσει πολλά προβλήματα με την βοήθειά σας. Αρκεί να σας αναφέρω πληγωμένες θηλές, μαστίτιδα, κ.α. Ο γιός μου είναι 5 μηνών και τον θήλαζα αποκλειστικά μέχρι πριν 2 εβδομάδες. Εδω και ένα μήνα με πονάει η μέση μου. Με πόναγε τα βράδια που τον έπαιρνα απο την κούνια για να τον θηλάσω αλλά δεν έδωσα σημασία με αποτέλεμα να φτάσω σε σημείο να μην μπορώ να τον σηκώσω. Πήγα σε ορθοπαιδικό και μου είπε ξεκούραση. Μου πρότεινε movatec and norgesic αλλά δεν ήθελα να τα πάρω γιατί δεν ήθελα να σταματήσω να θηλάζω. Στη διάρκεια αυτού του μήνα ήρθε η παιδίατρος και μου είπε πως ο μικρός θα πρέπει να ξεκινήσει ξένο γιατί τους τελευταίους 2 μήνες είχε πάρει 400 gr κάθε μήνα. Με πέτυχε σε ευαίσθητη περίοδο.Είχα και τον άντρα μου που επέμενε να σταματήσω να θηλάζω, να πάρω χάπια για να περάσει η μέση και έτσι μετά απο συζήτηση τον έπεισα να δώσουμε λίγο ξένο γάλα να πάρει τα κιλά, να μην κόψω απότομα το θηλασμο,να αποθηλάσω σιγά σιγά και να δούμε πως θα ειμαι εγώ και το μωρό. Τελικά, έχει περάσει ένας μήνας και η μέση μου εξακολουθεί να με πονάει. Στο μωρό δίνω 2 γεύματα ξένο απο τα έξι συνολικά.Δεν ξέρω τι να κάνω. Όλο αυτό το καιρό είχε άδεια ο άντρας μου και είχε έρθει η μητέρα μου απο επαρχία. Χτες πήγα σε οστεοπαθητικό και μου έδειξε κατι ασκήσεις για τη μέση. Το πρόβλημά μου είναι οτι σε μια εβδομάδα δεν θα έχω καμμιά βοήθεια. Θα πρέπει μόνη μου να μπορώ να σηκώνω το παιδί. Με τις ασκήσεις δεν νομίζω να μου περάσει. Έτσι έλεγα αν γίνεται να πάρω τα χάπια που είχε πει αρχικά ο γιατρός, να διακόψω για μια βδομάδα το θηλασμό, να βγάζω το γάλα να το πετάω και μετά να ξαναθηλάσω. Δεν εχω διαβάσει κάτι παρόμοιο και δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω. Έψαξα στο e-lactancia για τα φάρμακα και δεν τα βρήκα, δεν ξέρω αν είναι συμβατά με το θηλασμό. Τι θα κάνατε στην θέση μου?Δεν θέλω να σταματήσω να θηλάζω, θέλω να γίνω καλά και να συνεχίσω.

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αγλαϊα,

 

μπορείς να μου απαντήσεις αν μπορώ να ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγἠ για μια βδομἀδα και μετά να ξαναθηλάσω ? Πότε καθαρίζει το αίμα απο τα φάρμακα? Δεν ἐχει τὐχει σε κανέναν αυτό?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα Asterakimou,παρομοια περιπετεια με τη δικη σου περασα και εγω πριν σαραντησω.Με ποναγε η μεση φοβερα και πηγα στον ορθοπεδικο,μετα απο αξονικη τομογραφια διεγνωσε δισκοπαθεια,ειχαν μετακινηθει δυο σπονδυλοι.Ο γιατρος μου ειπε το εξης: οσα φαρμακα και αν παρεις εαν δεν ξεκουραστεις ο πονος δεν θα περασει και μπορει η κατασταση να χειροτερευσει.Μου ειπε να ειμαι σχεδον συνεχεια ξαπλωμενη με τα ποδια λυγισμενα στην κοιλια και να χαλαρωσω το κορμι μου αλλα και το πνευμα μου,κοινως να μην ειμαι σφιγμενη γιατι αλλιως δε θα ξεμπλοκαρουν τα νευρα.Τα προβληματα αυτα μου ειπε οτι θελουν μια γενικοτερη ηρεμια και συνηθως υποφερουν απο αυτα ανθρωποι τελειομανεις.Πρεπει να εκμεταλλευτεις την βοηθεια που εχεις τωρα και να ξεκουραστεις.Μπορεις να βοηθηθεις και απο καποιες φυσικοθεραπειες.Μη περιμενεις θαυματουργη αναρρωση απο τα χαπια.Το πιο πιθανο ειναι να μην κανουν τιποτα.Ξεκουρασου,ηρεμησε πνευματικα,κανε καποιες ασκησεις που θα σου δειξει ειδικος και νομιζω οτι θα γινεις καλα.Μη σταματας το θηλασμο για τη μεση.Κι εγω οταν ημουν σε αυτη την κατασταση ελεγα οτι θα υποφερω για παντα.Α!και κατι τελευταιο θηλαζε ξαπλωμενη ειναι σωτηριο!Περαστικα!

Link to comment
Share on other sites

Iphi, χάρηκα πολύ που μου απάντησες. Είχα απογοητευτεί οτι δεν το έχει περάσει άλλος το πρόβλημα. Ακόμα και ο άντρας μου μου λέει έχεις στεναχωρηθεί που δεν σου απαντάνε?

Να σου πω την αλήθεια, εδω και ενα μήνα δεν σηκώνω τον μικρό αγκαλιά αλλά δεν μπορώ να πω οτι ἠμουν ξαπλωμένη. Ασχολούμαι συνέχεια μαζί του και απο όταν γεννήθηκε έχω δώσει τα πάντα για αυτόν. Νομίζω έπαθα υπερκόπωση. Στην εγκυμοσύνη ξεκίνησα 57 κιλά και έχω φτάσει 54 και το παράδοξο είναι οτι τρώω αρκετά. Τι να πώ? Μου έδωσες λίγο θάρρος με αυτά που είπες. Εύχομαι τα καλύτερα για την οικογένειά σου. Να σαι καλά!

Link to comment
Share on other sites

asteraki, να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Για να τσεκάρεις τα φάρμακα στο e-lactancia, πρέπει να τα ψάξεις με τη δραστική τους ουσία και όχι με την εμπορική τους ονομασία! Δες λοιπόν τα συστατικά τους ή γραψε τα εδώ και ψάχνοντας με τη δραστική ουσία το σάιτ θα σου βγάλει τα φάρμακα που έχουν τη δραστική αυτή ουσία!

Πρακτικά τώρα, προσπάθησε να επιβαρύνεις τη μέση σου όσο γίνεται λιγότερο! Ακόμα και να μην ξαναθηλάσεις από τώρα, η μέση θα επιβαρύνεται κάθε φορά που θα σηκώνεις το μωρό, κάθε φορά που θα του αλλάζεις πάνα, κάθε φορά που θα το κάνεις μπάνιο κλπ. Ακολούθησε κάποιους βασικούς κανόνες, να σηκώνεις το μωρό λυγίζοντας τα γόνατά σου και όχι τη μέση σου. Να το αλλάζεις αν γίνεται σε ένα ψηλό σημείο, αλλιώς, αν το αλλάζεις στο κρεβάτι σου να γονατίζεις στο πάτωμα, ώστε να μην χρειάζεται να σκύβεις. Βρες ένα μπανάκι που να στέκεται στο χείλος της μπανιέρας, ώστε να μην σκύβεις ούτε όταν το κάνεις μπάνιο και ιδιαίτερα προσοχή την ώρα που το βγάζεις από την μπανιέρα, να το σηκώνεις και πάλι λυγίζοντας τα γόνατα, ώστε τη δουλειά να την κάνουν οι τετρακέφαλοι και όχι η μέση!

Πολύ σημαντικό είναι να κάθεσαι άνετα και υποστηριζόμενη από πολλά μαξιλάρια στη μέση και στα χέρια όταν θηλάζεις. Επίσης να θηλάζεις όσο πιο συχνά γίνεται ξαπλωτή, με μαξιλάρια σφηνωμένα στην πλάτη σου για να σε στηρίζουν, μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι, αλλά όχι τον ώμο σου, έτσι ώστε το χέρι σου που είναι κάτω να μπορεί να μπει κάτω από το μαξιλάρι, και μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σου! Φυσικά προσέχεις και άλλες κινήσεις, όπως ψώνια, ανεβοκατέβασμα καροτσιού από σκάλες κλπ.

Κάνε τις ασκήσεις που σου έδωσε ο οστεοπαθητικός, θα σε βοηθήσουν πολύ περισσότερο από τα φάρμακα! Δεν ξέρω αν έχεις κάνει ακτινογραφία και αν έχεις κάποια κήλη ή απλά είναι μια φλεγμονή λόγω της καταπόνησης και της έλλειψης γυμναστικής. Αν είναι το δεύτερο, τότε μόλις δυναμώσουν λίγο οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι με τις ασκήσεις θα δεις μεγάλη βελτίωση!

Οι περισσότερες μαμάδες έχουν πόνο στη μέση μετά τη γέννα, οι μύες στην περιοχή έχουν χαλαρώσει από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, οι κινήσεις που γίνονται είναι επιβαρυντικές, πολλή ώρα στην ίδια στάση λόγω θηλασμού, σηκώνουμε συχνά το μωρό και συνήθως με λάθος τρόπο, και ενώ κουραζόμαστε, δεν γυμνάζουμε την περιοχή.

Α, και το βάρος που πήρε το μωρό τους 2 τελευταίους μήνες είναι μια χαρά! Μετά τον 3ο μήνα μειώνεται η πρόσληψη βάρους!

Σου εύχομαι περαστικά!

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ειμαι σιγουρη οτι πολυ συντομα θα σου απαντησει καποια εμπειρη μαμα ή η Αγλαια για το θεμα του θηλασμου.Οσο για τη μεση,ναι,θελει να ξαπλωνεις συνεχεια στο πλευρο με τα ποδια λυγισμενα στην κοιλια ετσι ξεμπλοκαρουν οι μυες.Ο γιατρος μου ειχε πει οσο ποναω να μη σηκωνομαι καθολου.Ενας καλος μου φιλος με προβλημα στη μεση πηγε στο νοσοκομειο και του εκαναν παυσιπονες ενεσεις και εξακολουθουσε να ποναει.Βασικα τα χαπια δεν ειναι θεραπεια αλλα εχουν να κανουν με τα συμπτωματα του προβληματος.Για να λυθει πρεπει να ξεκουραστεις και να χαλαρωσεις.Το μωρακι θελει τη μαμα του γερη και δυνατη αυτο ειναι το μεγαλυτερο καλο που θα του κανεις.Ζητα βοηθεια και απο ενα φυσιατρο και ολα θα πανε καλα.Ειχα φριχτους πονους και τωρα ειναι μια μακρινη αναμνηση.Περαστικα και παλι να χαιρεσαι το μωρακι σου και να προσεχεις τον εαυτο σου!!!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ενθαρρυντικά λόγια.

Sofuka ακτινογραφία έκανα και την είδε ο ορθοπαιδικός και μου είπε απλά οτι θέλει ξεκούραση. Η οστεοπαθητικός μου είπε οτι είναι φλεγμονή. Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν γυμναζόμουν παρά περπατούσα και ειδικά στον 9ο περπατούσα 3 ώρες τη μέρα. Ισως η μέση δεν άντεξε το βάρος. Έχω κάνει πολλά λάθη αλλά δεν ήξερα οτι μπορεί να με πιάσει η μέση. Επαθα και έμαθα. Αύριο θα φύγω για μια εβδομάδα θα πάω στη μητέρα μου που μένει επαρχία. Θα σας στείλω όταν επιστρέψω να σας πω πως είμαι. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εύχομαι να γίνω καλά γιατί μου έχει λείψει το μωράκι μου να το πάρω αγκαλιά.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...