Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κουφέτα...

b612

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Είμαι νέο μέλος και προκαταβολικά σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις που έχω πάρει μέσα από τις συζητήσεις σας.

Επειδή πρόκειται να φτιάξω της μπομπονιέρες βάφτισης, η οποία θα τελεστεί τέλος Απριλίου, θα ήθελα να ξεκινήσω να τις φτιάχνω από τώρα.Το σχέδιο έχει αποφασιστεί, τα υλικά έχουν αγορασθεί και το ερώτημα είναι το εξής: πρόκειται να αλλοιωθούν τα κουφέτα?Θα τυλιχτούν σε ένα κομματάκι τούλι- κάθε κουφέτο ξαχωριστά- και θα φυλαχθούν σε δροσερό και σκιερό σημείο.Σε δύο καταστήματα που ρώτησα, μου είπαν ότι δεν χαλάνε.Θα ήθελα όμως, βάση της δικής σας εμπειρίας να μου πείτε τι να προσέξω.Επίσης, είναι ασφαλές να αγοράσω χύμα κουφέτα ή να προτιμήσω τα συσκευασμένα(τα οποία, μάλιστα, δεν είναι κλεισμένα αεροστεγώς...:|)Εάν επέλεγα κουφέτο με γεύση καρύδας, είναι το ίδιο ασφαλές?Εάν γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο κατάστημα από το οποίο μείνατε ευχαριστημένες στις περιοχές Βύρωνα/Παγκράτι/Καισαριανή, ενημερώστε με μέσω πμ.Υπάρχει η δυνατότητα αγοράς από ΜΑΚRO, είναι όμως καλά ποιοτικώς?Οποιαδήποτε πληροφορία είναι χρήσιμη, γι'αυτό περιμένω τις απαντήσεις σας για να ξεκινήσω.

Ευχαριστώ και πάλι, να χαίρεστε τα μπουμπούκια σας!:)

Διαφημίσεις

εγω επειδη φτιαχνω μπομπονιερες για ενα μαγαζι με βαφτιστικα, εχω να σου πω οτι τα απλα κουφετα δεν χαλανε κ αντεχουν.

τα κουφετα ομως με γευσεις ειναι πολυ ευπαθή και αν τα αφησεις εστω κ 2 μερες σε ζεστη η σε ηλιο σκανε. δεν χαλαει η γευση αλλα η εμφανιση. κανουν ραγισματακια. εχω ακουσει πολλες φορες εκει στο μαγαζι οτι ειχαν φτιαξει ολες τις μπομπονιερες για ενα γαμο κ επειδη τα ειχαν αφησει σε ζεστη καποια σκασανε κ αναγκαστηκαν να τις λυσουν ολες για να τις ελέγξουν.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Όταν είχαμε ρωτήσει σε μαγαζί με μπομπονιέρες μας είχαν πει ότι αποφεύγουν τα κουφέτα με γέμιση τους θερινούς μήνες και για θερμοκρασίες πάνω των 25 βαθμών Κελσίου, γιατί μπορεί να σπάσουν.

Εμείς κάναμε τη βάπτιση Σεπτέμβιο μήνα στην επαρχία περίπου 250 χιλιόμετρα από Αθήνα. Τις μπονιέρες τις έφτιαξα εγώ εδώ στην Αθήνα και τις μεταφέραμε με το σύζυγο τον Αύγουστο με το αυτοκίνητο μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου με το air condition να δουλεύει. Μετά τις φυλάξαμε σε δροσερό και στεγνό μέρος. Διατηρήθηκαν τέλεια, παρόλο που τα κουφέτα τα είχα τυλίξει με λαδόκολλα (που χρησιμοποιούμε στο ψήσιμο). Το τούλι δεν μου φάνηκε και πολύ καθαρό για να ακουμπάει τα κουφέτα. Είχαμε μια ανησυχία μην ιδρώσουν τα κουφέτα με τη λαδόκολλα, αλλά εβρεξα τη λαδόκολλα και είδα ότι είχε τη δυνατότητα να απορροφήσει λίγη ποσότητα υγρασίας. Τελικά ούτε ιδρώσαν ούτε έσπασαν.

Τα παραγγείλαμε από elxisdoro που είχε την καλύτερη τιμή της αγοράς. Τα πήραμε με 10,8 ευρώ το κιλό ενώ στα μαγαζιά που πουλάνε μπονιέρες μας τα πούλαγαν με 25 ευρώ το κιλό!

To link είναι :

http://www.elxisdoro.gr/list.php?subcatid=515

Όμως ήταν λίγο αφερέγγυος ο μαγαζάτορας όσον αφορά το χρόνο παράδοσης. Από 2-3 μέρες που μας έλεγε στην αρχή έκανε 10 μέρες και πήγε 3 φορές ο σύζυγος να τα πάρει. Ευτυχώς ήταν στο δρόμο του και δεν μας πείραξε πολύ. Όμως δεν τα είχε στοκ και τα παρήγγειλε από το εργοστάσιο και ο σύζυγος τα πήρε κατευθείαν από τους υπαλληλους, οπότε τα κουφέτα ήταν φρεσκότατα. Επίσης η συσκευασία από ότι κατάλαβα δεν είναι αεροστεγής για να μην ιδρώσουν.

Επίσης το eshopgamou είχε πολύ καλή τιμή αλλά είναι Θεσσαλονίκη. Άλλη σκέψη που είχαμε ήταν να τα παραγγείλει γνωστός μας με ψιλικατζίδικο κατευθείαν από το εργοστάσιο του Χατζηγιαννάκη αλλά τελικά δεν χρειάστηκε. Στο εργοστάσιο που είχαμε τηλεφωνήσει δεν πουλούσαν λιανική.

Πιστεύω ότι αν προσέξεις στη μεταφορά και που θα τα φυλάξεις δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν τα αφήσεις στον ήλιο και σε ζέστη μπορεί και να αλλοιωθούν.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την βοήθεια ...Χατζηγιαννάκη λέτε να προτιμήσω έτσι ? Μου είπανε και να αυτά τα getta τα έχει δοκιμάσει ή χρησιμοποιήσει καμιά σας σε μπομπονιέρες ? είναι ωραία ?