Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Tους φίλους τους διαλέγεις ενώ τους συγγενείς....

alvadi

Recommended Posts

Το διαπιστώνω εδώ και λίγες μέρες στη πράξη....

Αν ξεκινήσω να μιλάω για τους συγγενείς μόνο κακίες θα πω......

Είμαι περήφανη για τους φίλους μου και τους φίλους που είχε διαλέξει ο άντρας μου. Δεν περιμενα ποτέ ότι θα με στηρίξουν. Εχουν κάνει αυτο που θα έπρεπε να είχε κάνει ο αδελφός του άντρα μου ή η πεθερά μου.

Θα σας το αναλύσω κάποια άλλη στιγμή αλλά πνιγόμουν και είπα να το πω...

Διαφημίσεις

Γλυκειά pam.. και ήθελα να σε ρωτήσω...

Τι βοήθεια, τι στήριξη έχεις τώρα?.. Θα την χρειαστείς όλη! Οι γονείς σου? Αδέρφια έχεις? Φίλες? Δεν πρέπει κάποιος να έρθει να μείνει μαζί σου για κάποιο διάστημα? Τι κάνεις προς το παρόν? Πώς τα κουμαντάρεις τα πράγματα. Που μένεις αλήθεια? Θυμάμαι ότι με την πεθερά σου δεν....

Δυστυχώς οι συγγενείς μερικές φορές κάνουν ότι μπορούν για να τους σιχτιρίζουμε... :evil::evil: ειδικά όταν τους έχεις ανάγκη!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Εχω ευτηχώς τη μαμά μου και είναι πραγματική βοήθεια. Αν δεν την είχα δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή θα είχα τόσο κουράγιο. Αδέλφια δεν έχω αλλά έχω μία ξαδέλφη σαν αδελφή και ευτηχώς φίλες και φίλους. Διαπίστωσα ότι έχω επίσης μία πολλή καλή εργοδότρια αφού με στήριξε και οικονομικά και ηθικά.

Εχω στήριξη προς το παρόν αρκετή, θα ήμουν ψεύτρα και αχάριστη αν έλεγα το αντίθετο. Με έχει πειράξει αφάνταστα όμως η συμπεριφορά του κουνιάδου και της πεθεράς που με αγνοουν παντελώς και περιμένουν να πληρώσω όλα τα έξοδα κηδείας εγώ. Δεν ρώτησαν αν χρειάζομαι ένα γάλα για το παιδί, και δεν είναι μονο το χρηματικό ούτε αν χρειάζομαι να μου πάρει καποιος το παιδί από το σχολείο ή να με βοηθήσουν με τα διαδικαστικά σε διάφορες υπηρεσίες.... Αυτό το ρόλο τον πήραν οι φίλοι.....

Διαφημίσεις

Με έχει πειράξει αφάνταστα όμως η συμπεριφορά του κουνιάδου και της πεθεράς που με αγνοουν παντελώς και περιμένουν να πληρώσω όλα τα έξοδα κηδείας εγώ....

Και υποτίθεται ότι αυτή η γυναίκα έχασε το γιό της.............. έλεος ρε παιδιά, τι άλλο θ' ακούσω?

Τι να πω ρε Μαράκι, καλή δύναμη, ευτυχώς που έχεις καλούς φίλους.

Α βρε κοριτσακι καλυτερα να μην σε βοηθήσουν πουθενα πια ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ αφού ουτε τη μνημη του παιδιού και του αδελφου τους δεν μπορούν να τιμήσουν..

Πως θα νιωθουν απεναντι στο παιδί - αδελφό τους αφού ο μόνος τροπος να του προσφερουν κατι για να νιώσουν καταρχήν αυτοι καλύτερα - να απαλύνουν τον πόνο τους, είναι να συμπαρασταθουν στην οικογενεια του...

Τι να πω... ντροπή τους...

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Αν σας πω ότι αυτη η γυναίκα που έχασε τον γιο της σκεφτεται να πάει στο κομμωτήριο να κουρευτεί για το μνημόσυνο και μιλάμε για μία γυναίκα 76 ετών, να βγάλει τις τρίχες από το πηγούνι της και να τσακωθεί μαζί μου προχθές γιατί ενω το Σάββατο της πήγε η μάνα μου τα παιδιά να τα δει τη Κυριακή το βράδυ είχε την απαίτηση να δει τη μεγάλη μου κόρη και να την φέρει στις 11 το βράδυ. Όταν της αρνήθηκα μια και το παιδί είχε σχολείο την επόμενη μέρα και τα άλλα κοιμοντουσαν μου είπε ότι δεν την ενδιαφέρει και μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα.... Και όλα αυτά μόλις 10 μέρες μετά το θάνατο του γιου της.

Διαφημίσεις

:evil::evil::evil:

Υπαρχουν καποιοι ανθρωποι που αρεσκονται να χτυπουν αυτον που ηδη βρισκεται κατω...Αλλα ενα εχω να πω: Εστιν δικης οφθαλμος ος τα πανθ' ορα!

Μαρια μου αντλησε κουραγιο και στηριξη απ' αυτους που εχουν αποθεματα αγαπης... Φιλος ειναι αυτος που ερχεται οταν ολοι οι αλλοι φευγουν... Κι αφου εχεις φιλους κοντα σου μη φοβασαι τιποτα.

Σου στελνω ολη μου την αγαπη...

Εχεις όπως λες άλλους ανθρώπους να στηριχτείς, μην τα σκέφτεσαι αυτά και πικραίνεσαι παραπάνω, δεν αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι!!!!

Συμφωνώ απόλυτα, ούτε να τους ξανασκεφτείς, φρόντισε να είσαι τυπικά κάθετη από δω και πέρα για να έχεις και την ηρεμία σου (όσο μπορείς)

Επισης εχω παρατηρησει οτι καποιοι ανθρωποι οταν περασουν τα 70 αποκτουν μια μεγαλη δοση αναισθησιας και τους νοιαζει μονο ο εαυτουλης του...Ξεχναν αντρα, παιδια εγγονια και ασχολουνται με τις τριχες στο πηγουνι τους...καλη ωρα.

Μαρια μου, μην ασχολεισαι. Συγκεντρωσου στα παιδια σου, τους φιλους σου κσι στη ψυχουλα σου... Κι εμεις εδω ειμαστε... για οτι χρειαστεις..

καλά δε μπορώ να το πιστέψω ότι η συγκεκριμένη πεθερα-γιαγιά-μάνα, έχει τέτοια συμπεριφορά :!: τί να πω βρε παιδάκι μου!!! όντως καλύτερα μακριά τους, μόνο τα τυπικά και αυτά προς χάρη των παιδιών σου και για τη μνήμη του άντρα σου.....

Διαφημίσεις

αυτο να λεγεται!! αλλα μου φενεται απιστευτο το ποσο μεγαλη αναισθησια εχουν ορισμενοι ανθρωποι... βεβαια υπαρχει και η εκδοχη τον πονο του ο καθενας να τον μετατρεπει σε μισος για οτιδηποτε... παιζει και αυτο για να μη δειχνεις οτι πονας να εισαι αναισθητος, αλλα μου φενεται πολυ ,

Παμ κουραγιο σου λεω οσο μπορεις να κανεις καινα μη δινεις σημασια σε τετοιες συμπεριφορες , τα παιδακια σου να κοιτας και τους ανθρωπους που σου συμπαραστεκονται.

Μαρακι οπως σου εχω ξαναγραψει ζω τη κατασταση αυτη

μεσο μιας φιλης 10 μηνες τωρα κ αυτη τα ιδια αντιμετωπισε κ αντιμετωπιζει ακομα....δυστυχως......δεν την βοηθησαν σε τιποτα απο μακρια σαν θεατες παρακολουθουν τη ζωη της κ τα εγγονια παντα παραγγελια να τα παει η μανα τους στο σπιτι τους :evil: κ οχι να πανε σαν παππουδες-γιαγιαδες να τα δουνε στο σπιτι τους....δεν εχω λογια να το χαρακτηρισω ειλικρινα....

Δυστυχώς pam είναι μια πικρή διαπίστωση... :(

6 χρόνια πριν που εξαφανίστηκε η πεθερά μου από το σπίτι,αν κάποιοι νοιάστηκαν και μας στήριξαν ήταν κυρίως φίλοι και γείτονες.Τα αδέρφια της,όχι απλά αδιαφόρησαν αλλά δημιούργησαν και επιπλέον προβλήματα.

Η δική μου πεποίθηση είναι ότι έξω από την πόρτα του σπιτιού σου κανείς δεν σε νοιάζεται πραγματικά.Ωστόσο καμιά φορά ένας ξένος ίσως να ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα...

Διάλεξε όσους το αξίζουν.Στους υπόλοιπους δε νομίζω ότι χρωστάς τίποτα...

Εγώ θα απαντήσω με δύο μαντινάδες κάτι ξέρουν αυτοί που τις γράφουν..

Τα πάντα περνούν και χάνονται

στου χρόνου τη πορεία

ένα μονάχα δεν περνά,

η ειλικρινή φιλία

.........................................................................

Ο θεός τα βάσανα στους δυνατούς τα δίδει

Γιατί εις στους αδύνατους δεν έχει εμπιστοσύνη

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Oπως έιπε και η Ντίνατ παραπάνω επειδή και γω έχω βιώσει παρόμοια κατάσταση με κολλητή μου φίλη , πέρασε και περνάει το ίδιο ακρίβως ! Δεν είχε την παραμικρή υποστήριξη από πεθερά , κουνιάδια κλπ. ¨Ολα μόνη της με 4 παιδιά ! Και αυτή απο κάποιο σημείο και έπειτα έκοψε κάθε επαφή ! Είναι απίστευτο , να χάνει η μάνα το παιδί της και να σκέφτεται τα έξοδα της κηδείας και τόσες άλλες κατινιές ! Κουράγιο ! Τις περισσότερες φορές οι ξένοι είναι πιο δικοί σου ! :?

Μαρία μου επειδή το έργο όπως σου εχω ξαναπει το έχω ζήσει...θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω πως σε βλέπει ο κουνιάδος σου καταρχήν:

Σας βλέπει σαν μπελά, μια υποχρέωση οικονομική και ηθική που θα πρέπει να επιφορτιστεί τώρα που πέθανε ο αδελφός του!!!

Επειδή το βλέπει σαν αγγαρία και υποχρέωση που θέλει να αποφύγει ότι και να σου προσφέρει θα στο προσφέρει με μισή καρδιά και γκρίνια άρα για μένα καλο είναι να του κάνεις μια ανοιχτή συζήτηση και αν δεν...τότε ουστ έξω από την πόρτα!!!

Η πεθερά δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι έχει χάσει το παιδί της και κάνει βλακείες με αποτέλεσμα να φέρεται χαζά και παιδιάστικα να θέλει να σε συναγωνιστεί σε όμορφιά φρεσκάδα κλπ...άλλωστε ξέρει πως ο μονος συνδετικος σαν κρίκος και πριν ήταν ο γιος της και τα εγγόνια της γιατί εσύ δεν την χώνευες το ίδιο και εκέινη. Συμβουλή μου να κάνεις για λιγο τα στραβά μάτια και αν συνέλθει γρήγορα έχει καλώς ιδάλλως ουστ και εκείνη και έξω μακριά!!!

Τέτοια βοήθεια να σου λείπει κορίτσι μου.

Μαρία μου επειδή το έργο όπως σου εχω ξαναπει το έχω ζήσει...θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω πως σε βλέπει ο κουνιάδος σου καταρχήν:

Σας βλέπει σαν μπελά, μια υποχρέωση οικονομική και ηθική που θα πρέπει να επιφορτιστεί τώρα που πέθανε ο αδελφός του!!!

Επειδή το βλέπει σαν αγγαρία και υποχρέωση που θέλει να αποφύγει ότι και να σου προσφέρει θα στο προσφέρει με μισή καρδιά και γκρίνια άρα για μένα καλο είναι να του κάνεις μια ανοιχτή συζήτηση και αν δεν...τότε ουστ έξω από την πόρτα!!!

Η πεθερά δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι έχει χάσει το παιδί της και κάνει βλακείες με αποτέλεσμα να φέρεται χαζά και παιδιάστικα να θέλει να σε συναγωνιστεί σε όμορφιά φρεσκάδα κλπ...άλλωστε ξέρει πως ο μονος συνδετικος σαν κρίκος και πριν ήταν ο γιος της και τα εγγόνια της γιατί εσύ δεν την χώνευες το ίδιο και εκέινη. Συμβουλή μου να κάνεις για λιγο τα στραβά μάτια και αν συνέλθει γρήγορα έχει καλώς ιδάλλως ουστ και εκείνη και έξω μακριά!!!

Τέτοια βοήθεια να σου λείπει κορίτσι μου.

Ολοσωστη σε βρισκω Αγγελικη μου...ετσι ειναι!! Εξω απο την ψυχη σου Μαρακι ..ουστ...ξουτ μακρια.....

Κάποιοι άνθρωποι ,δυστυχώς μισούνε τόσο πόλύ τα παιδιά τους που δεν έιναι τίποτα ικανό να τους κάνει να τα σεβαστούν και να τα αγαπήσουνε......Ούτε καν ο Θάνατος!!!!! :(:(:(:(:(:(:(

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...