Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Recommended Posts

Το Μικρό Πολυτεχνείο παρουσιάζει στην σκηνή του δυο ακόμα παραστάσεις της Ιρίνας Μπόικο το "Πολύχρωμο Παραμύθι" και το "Παντζαράκι".

ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, Για παιδιά 2,5-5 ετών)

Για τέταρτη χρονιά τα παιδιά συμμετέχουν σε μια πολύ χαρούμενη ιστορία γεμάτη χρώματα!

Το Πολύχρωμο Παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 5 χρόνων και είναι ένα πολυθέαμα με δύο ηθοποιούς και δέκα κούκλες από τις οποίες οι τρεις έχουν ανθρώπινο μέγεθος, πολλή μουσική και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο

ΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΑΚΙ (Για παιδιά 3-6 ετών)

Το έργο στηρίζεται σε λαϊκό ρώσικο παραμύθι

Για τρίτη χρονιά τα παιδιά φοράνε κουστούμια και μαζί με τους ηθοποιούς ζούνε την περιπέτεια του να μεγαλώνεις ένα παντζαράκι.

Μια φορά και έναν καιρό τρείς φίλοι ξεκίνησαν να πούνε ένα παραμύθι. Στην πορεία όμως τσακώθηκαν! Ποιό παραμύθι ήταν καλύτερο; Ένα τρομακτικό ή ένα τρυφερό; Και δεν θα γινότανε καν η παράσταση, αν δεν βοηθούσαν τα παιδιά! Έντεκα παιδιά από το κοινό, θα ανεβούν στην σκηνή θα φορέσουν τα ήδη έτοιμα κουστούμια και θα παίξουν μαζί με τους ηθοποιούς και τις κούκλες

στην παράσταση, αφού κάνουν ειδική προετοιμασία πίσω από την σκηνή με έναν από τους ηθοποιούς! Το Παντζαράκι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3-6 ετών. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση, στην οποία ουσιαστικά πρωταγωνιστούν 11 παιδιά από το κοινό, τα οποία υποδύονται 11 βασικούς ρόλους του έργου! Μαζί τους ένα σκιάχτρο 2 ηθοποιοί και ένα παντζαράκι που μεγαλώνει καθ' όλη την διάρκεια της παράστασης...τόσο πολύ που χρειάζεται διαρκώς η βοήθεια των θεατών για να συνεχιστεί η ιστορία!

Εχει πάει κάποια μαμά το παιδάκι της σε αυτές τις παραστάσεις? Αξίζει?

Διαφημίσεις

εχουμε παει και στις δυο παραστασεις. Οι ηθοποιοι ηταν πολυ καλοι με γλυκες φυσιογνωμιες. Η παρασταση ειναι οντως με την συμμετοχη των παιδιων. Εμενα μου αρεσε πιο πολυ η ιστορια με το παντζαρακι οπου τα παιδια καλουνται να παιξουν καποιους ρολους. Επισης πρωτη φορα πηγα σε τετοιου ειδους θεατρο (μικρη σκηνη και τα παιδια καθονται σε μαξιλαρες) και μου αρεσε πολυ.

κοριτσακια μου!

Πήγαμε την προηγούμενη εβδομάδα και είδαμε το Πολύχρωμο Παραμύθι με την κόρη μου , 2 ετών. Ηταν η πρώτη μας φορά στο θέατρο και είχα μια σχετική αγωνία για την παράσταση. Τελικά περάσαμε εξαιρετικά. Βοηθάει πολύ ο χώρος και η εγγύτητα με την σκηνή. Τα παιδάκια κάθονται σε μαξιλαράκια και υπάρχει μια σχετική ελευθερία κίνησης. Οι ηθοποιοί έχουν καλή χημεία με τα παιδιά "επιβάλλοντας" με τον τρόπο τους όταν χρειάζεται ηρεμία και ησυχία, ώστε να μπορείς να ευχαριστηθείς την παράσταση. Το απολαύσαμε...

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

Είναι στο σταθμό του Θησείου (ΗΣΑΠ), Ασωμάτων 7, έαν δεν κάνω λάθος, σχεδόν απέναντι από την μικρή εκκλησία, που υπάρχει στην πλατεία.

Εμεις πηγαμε σημερα στο Πολυχρωμο Παραμυθι.

Καλο ηταν αλλα μου αρεσε πιο πολυ η Πεταλουδα στη Μικρη Χωρα που ειναι της ιδιας κοπελας σκηνοθεσια και παιζει και η ιδια.

Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης την παρασταση τη διεκοπτε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ενα παιδακι του οποιου η μαμα δεν καταλαβαινε προφανως οτι αυτο δεν ειναι σωστο και το αφηνε να μπαινει στη σκηνη και να ρωταει τους ηθοποιους ο,τι θελει, οποτε χαναμε τον ειρμο.

Παντως αυτη η κοπελα πραγματικα προσεγγιζει αυτες τις ηλικιες

hGbPp3.png

Διαφημίσεις