Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Από ξαπλωμένη - καθιστή

Δ+Β

Recommended Posts

Καλημέρα σας! Η δεύτερη μου κόρη είναι τώρα 10,5 μηνών, υγειέστατη πανέξυπνη αλλά με προβληματίζει το ότι ακόμα δεν σηκώνεται από ξαπλωτή σε καθιστή θέση. Αν τη βάλω εγώ κάθεται χωρίς να πέσει για όση ώρα την αφήσω. Μπορώ να κάνω κάτι για να τη βοηθήσω να περάσει σε αυτό το στάδιο? Με την πρώτη μου κόρη αν και είχαμε πρόβλημα με τα πόδια της εκ γεννετίς όλα γίνονταν πιο ομαλά. :confused:

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Διαφημίσεις

Γεια σου ... Εχω και εγω ενα μικρουλη στην ηλικια σας . Θελω να σε ρωτησω μπουσουλαει η μικρη? Εμενα απο ξαπλωτο σε κα καθιστη θεση κανει το εξις για το πετυχει παει στα τεσσερα και γυρναει απλα τον ποπο του και σεικωνεται , αλλα με τον κλασικο τροπο το να ειναι ξαπλα και να σεικωθει να κατσει οπως εμεις δεν το κανει!!!

Όχι, ούτε μπουσουλάει αλλά και ούτε πρόκειται αφού αρνείτε κατηγορηματικά να καθίσει μπρούμητα από νεογέννητο. Οπότε αποκλείουμε και αυτήν την περίπτωση. Με προβληματίζει μήπως υποβόσκει κάτι παθολογικό. Δε μπορώ να υποθέσω πως είναι από τα μωρά που μπορούν αλλά βαριούνται γιατί της αρέσει πολύ ακόμα και να κάνει βηματάκια κρατώντας την.

Κοιτα και μενα δεν μπουσουλουσε αρχισε εδω και καμια βδομαδα , δεν μπουσουλανε ολα τα μωρα ... Σεικωνετε ορθια μονη της ??? Εμενα ο δικος μου δεν του αρεσει το μπουσουλιμα και οταν το κανει μουγκριζει σαν να τον εκνευριζει κατι οποτε πιανετε απο επιπλα και περπαταει εσενα το κανει αυτο?? και αμα τον κραταμε περπαταει... Και μην ανυσυχεις ολα θα σου τα κανει το καθε παιδακι ειναι διαφορετικο και εγω ανυσηχουσα οταν εβλεπα το τι κανπυν αλλα παιδακια στην ηλικια μας αλλα απο τι καταλαβα το καθε παιδακι εχει το ρυθμο του... Προχθες συναντησα μια κοπελα στο σμ που η κορη της ηταν 1 ετος και μου ελεγε διαφορα οτι μπουσουλαει εδω και πολυ λιγο καιρο δεν σεικωνετε και δεν περπαταει και δεν ανησυχουσε και ηταν χαλαρη οποτε και εμεις αυτο πρεπει να κανουμε ....

Διαφημίσεις

Και να σκεφτείς pelagia μου ότι σήμερα μπήκα στον 6ο μήνα της τρίτης μου εγκυμοσύνης. Επεδίωξα και τρεις εγκυμοσύνες και ελπίζω η απόφασή μας αυτή να μας βγεί σε καλό γιατί νιώθω λίιιιιιγο κουρασμένη ψυχολογικά με τις πολλές απετήσεις της καθημερινότητας. Λοιπόν, όχι δεν σηκώνεται μόνη της αν και ψιλοπροσπαθεί αλλά γλυστράει. Δεν έχω και την απέτηση να το κάνει αφού δεν σηκώνεται από ξαπλωμένη. Θέλω να αφήσω τα πράγματα να έρθουν από μόνα τους απλά ανυσηχώ για το αν πρέπει να κάνω εγώ κάτι. Η παιδίατρος υποστηρίζει πως το φυσιολογικό είναι να το κάνει μέχρι τον 11ο μήνα με βάση τις στατιστικές αλλά από εκεί και πέρα τι???????

Η παιδίατρος υποστηρίζει πως το φυσιολογικό είναι να το κάνει μέχρι τον 11ο μήνα με βάση τις στατιστικές αλλά από εκεί και πέρα τι???????

Θα της γινει καποιος ελεγχος του μυικου τονου.....νομιζω....:? σημαντικο νομιζω ειναι να προσπαθει να κινηθει, οχι πως προσπαθει να κινηθει. Εφοσον υπαρχει η προσπαθεια αυτο ειναι που μετραει. Προσπαθει με καποιον τροπο? Ουτε και η δικια μου σηκωνοταν με κοιλιακους σε αυτη την ηλικια....δεν ειχε τοσο γερους κοιλιακους, ιμαρτον....:lol: αλλα εκανε αυτο που κανει το μικρο της αλλης κοπελας. Γυρναγε μπρουμυτα και σηκωνοταν, και μετα τραβιοταν απο τα επιπλα και κουτσοπηγαινε.....Οταν την σηκωνεις στα επιπλα τραβιεται να δοκιμασει να προχωρησει? ..... γενικα κινητε το παιδι ή απλα καθετε ξαπλωτο αν δεν το πειραξεις? Αν απλα καθετε ξαπλωτο και δεν δειχνει κανενα ενδιαφερον για κινηση τοτε ισως πρεπει να το δειτε....δεν ξερω....παντως να σηκωνετε με κοιλιακους το κανει η μικρη τωρα τελευταια να ξερεις. Ειναι δυσκολη κινηση. Ακομα και για τους μεγαλους οταν ειναι αγυμναστοι, σκεψου το.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Μωρε ολα θα τα κανει , απλα εσυ δινε ερεθισματα για να σεικωνετε να ερχετε προς τα σενα και τετοια!!! Παντως νιωθω αθλια με αυτα που γραφεις και 3η εγκυμοσυνη εχω παθει πλακα εγω λεω πρωτα να παει σχολειο και μετα αλλο παιδι .... Παντος χερομαι πολυ για εσενα και θα χερομαι να τα λεμε συχνα μιας και εχουμε παιδακια στην ιφια ηλικια!!!

Θα της γινει καποιος ελεγχος του μυικου τονου.....νομιζω....:? σημαντικο νομιζω ειναι να προσπαθει να κινηθει, οχι πως προσπαθει να κινηθει. Εφοσον υπαρχει η προσπαθεια αυτο ειναι που μετραει. Προσπαθει με καποιον τροπο? Ουτε και η δικια μου σηκωνοταν με κοιλιακους σε αυτη την ηλικια....δεν ειχε τοσο γερους κοιλιακους, ιμαρτον....:lol: αλλα εκανε αυτο που κανει το μικρο της αλλης κοπελας. Γυρναγε μπρουμυτα και σηκωνοταν, και μετα τραβιοταν απο τα επιπλα και κουτσοπηγαινε.....Οταν την σηκωνεις στα επιπλα τραβιεται να δοκιμασει να προχωρησει? ..... γενικα κινητε το παιδι ή απλα καθετε ξαπλωτο αν δεν το πειραξεις? Αν απλα καθετε ξαπλωτο και δεν δειχνει κανενα ενδιαφερον για κινηση τοτε ισως πρεπει να το δειτε....δεν ξερω....παντως να σηκωνετε με κοιλιακους το κανει η μικρη τωρα τελευταια να ξερεις. Ειναι δυσκολη κινηση. Ακομα και για τους μεγαλους οταν ειναι αγυμναστοι, σκεψου το.....

Δεν δείχνει να είναι αδρανής.Από 2 μηνών σηκώνει το κεφάλι για να σηκωθει και γι'αυτό θεωρούσα πως θα σηκωθει γρήγορα αλλά...? Μπρούμητα γύρισε πρώτη φορά πριν καν 40ντήσει από πλάγια θέση και το έχει ξανά κάνει 2-3 φορές από τότε αλλά μάλλον ήταν τυχαίο γιατί δεν το επαναλαμβάνει. Τι να πω? Θα πάω στην παιδίατρο σε 2 εβδομάδες και θα δούμε.

Μωρε ολα θα τα κανει , απλα εσυ δινε ερεθισματα για να σεικωνετε να ερχετε προς τα σενα και τετοια!!! Παντως νιωθω αθλια με αυτα που γραφεις και 3η εγκυμοσυνη εχω παθει πλακα εγω λεω πρωτα να παει σχολειο και μετα αλλο παιδι .... Παντος χερομαι πολυ για εσενα και θα χερομαι να τα λεμε συχνα μιας και εχουμε παιδακια στην ιφια ηλικια!!!

Προσπαθώ να τη δελεάσω με παιχνίδια ή δίνοντάς της τα χέρια μου αλλά μένουμε μόνο στο σήκωμα του κεφαλιού ή αν βάλω τα χέρια μου μέσα στις χουφτίτσες της με σφίγγει για να σηκωθεί όρθια. Όσο για το δεύτερο να το κάνεις όταν θα είσαι σίγουρη για τις αντοχές σου. Θα ήθελα και τέταρτο αλλά σίγουρα όταν το μικρότερο θα έχει πάει σχολείο και αν βέβαια το αντέχει η τσέπη μας γιατί είναι πολύ δυσκολα τα πράγματα δυστυχώς όσο και αν μας αρέσουν τα παιδιά. Να είσαι καλά και να χέρεσαι το ζουζουνάκι σου!

Διαφημίσεις

Και να σκεφτείς pelagia μου ότι σήμερα μπήκα στον 6ο μήνα της τρίτης μου εγκυμοσύνης. Επεδίωξα και τρεις εγκυμοσύνες και ελπίζω η απόφασή μας αυτή να μας βγεί σε καλό γιατί νιώθω λίιιιιιγο κουρασμένη ψυχολογικά με τις πολλές απετήσεις της καθημερινότητας. Λοιπόν, όχι δεν σηκώνεται μόνη της αν και ψιλοπροσπαθεί αλλά γλυστράει. Δεν έχω και την απέτηση να το κάνει αφού δεν σηκώνεται από ξαπλωμένη. Θέλω να αφήσω τα πράγματα να έρθουν από μόνα τους απλά ανυσηχώ για το αν πρέπει να κάνω εγώ κάτι. Η παιδίατρος υποστηρίζει πως το φυσιολογικό είναι να το κάνει μέχρι τον 11ο μήνα με βάση τις στατιστικές αλλά από εκεί και πέρα τι???????

Μπραβο σου! Πως τα καταφερνεις με δυο παιδια περιπου ιδια ηλίκια και σε λιγο με το τριτο, γιατι εγω μια εχω και τα χω παιξει λιγο, ειναι πολυ ευκινητη και συνεχει ειμαι απο πισω της!!Και παλι μπραβο!!!

kai emena o mikros mou einai konta se ilikia me ti dikia sou Δ+Β kai parolo pou sikonetai me megali eykolia apo kathistos orthios, perpataei pianontas ton me to ena xeri, kai pleon mpousoulaei me megali eykolia, apo anaskela kathistos twra arxise na sikonetai. Mexri twra mono apo mproumita mporouse na katsei pigainontas pros ta piso. Nomizo pos to sikoma apo anaskela einai dyskolo gia ta mwrakia kai apetei kalous koiliakous. Afou i mikri sou akoma de sikwnetai eykola orthia i den mpousoulaei simainei oti den einai akoma arketa dynati. Ypomoni kai ego pistevo siga siga ola tha ta kanei.

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

Εμένα ο μικρός μου πέρασε τον 6ο μήνα μέσα στο νοσοκομείο, οπότε έφτασε στον 7ο και δεν καθότανε. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει και εσάς, πάντως κέρδισε τον χρόνο το παιδί όταν του πήρα το κλασικό πάρκο με τις χοντρές θηλιές απο το ΗΡΑ (θα έχει κι αλλού, αν και δεν συνηθίζονται πλέον). Γαντζωνόταν απο τις θηλιές κι έβαζε δύναμη. Τις πρώτες μέρες ήταν σαν γυμναστήριο, εξουθενωνόταν στο πάρκο!

ssttaa

Εμένα ο μικρός μου πέρασε τον 6ο μήνα μέσα στο νοσοκομείο, οπότε έφτασε στον 7ο και δεν καθότανε. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει και εσάς, πάντως κέρδισε τον χρόνο το παιδί όταν του πήρα το κλασικό πάρκο με τις χοντρές θηλιές απο το ΗΡΑ (θα έχει κι αλλού, αν και δεν συνηθίζονται πλέον). Γαντζωνόταν απο τις θηλιές κι έβαζε δύναμη. Τις πρώτες μέρες ήταν σαν γυμναστήριο, εξουθενωνόταν στο πάρκο!

Το ίδιο πάρκο έχουμε και εμείς αλλά κανένα ενδιαφέρον. Η πρώτη μου κόρη είχε ραιβοιποποδία. Είχε γύψους και στα δύο πόδια από 14 ημερών μέχρι τον 6ο που κάναμε χειρουργείο και πάλι γύψους μέχρι τον 9ο. Ωστόσο είχε νοσηλευτει 2,5 μηνών για ένα αιμαγγείωμα στο κεφάλι, στους 3,5 για βροχιολίτιδα και στους 9 για ουρολοίμωξη λόγω παλλινδρόμησης ούρων στα νεφρά (απλά ήθελα να πω τον πόνο μου κι εγώ), παρ' όλα αυτά όλα έγιναν στην ώρα τους χωρίς να επεμβαίνω ιδιαίτερα. Τι να πω? Μάλλον κάνω λάθος που συγκρίνω μεταξύ τους τα παιδιά.

Το ίδιο πάρκο έχουμε και εμείς αλλά κανένα ενδιαφέρον. Η πρώτη μου κόρη είχε ραιβοιποποδία. Είχε γύψους και στα δύο πόδια από 14 ημερών μέχρι τον 6ο που κάναμε χειρουργείο και πάλι γύψους μέχρι τον 9ο. Ωστόσο είχε νοσηλευτει 2,5 μηνών για ένα αιμαγγείωμα στο κεφάλι, στους 3,5 για βροχιολίτιδα και στους 9 για ουρολοίμωξη λόγω παλλινδρόμησης ούρων στα νεφρά (απλά ήθελα να πω τον πόνο μου κι εγώ), παρ' όλα αυτά όλα έγιναν στην ώρα τους χωρίς να επεμβαίνω ιδιαίτερα. Τι να πω? Μάλλον κάνω λάθος που συγκρίνω μεταξύ τους τα παιδιά.

Ο ανηψιός μου δεν σηκωνόταν από την ξαπλωτή στην καθιστή θέση και μόλις έκλεισε τους 11 μήνες μας έστειλε σε ορθοπεδικό. Ο παιδίατρος είχε πει ότι ίσως είναι μια μικρή υποτονία η οποια διορθώνεται πολυ εύκολα. Ο ορθοπεδικός είπε ότι ήταν όλα πολύ καλά, ότι δε χρειαζόταν να δει καν παιδονευρολόγο όπως πρότεινε ο παιδίατρος και ότι ο μικρός δε σηκωνόταν γιατί απλά δεν ήθελε! Πράγματι, λίγο καιρό μετά το έκανε κ αυτό και στους 14μισι μήνες περπάταγε και μόνος του! Περιτό να πω ότι είχαμε ανησυχήσει αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι! Φαντάζομαι ότι κάτι αντιστοιχο θα συμβαίνει και στην κορούλα σου!

uXGbp3.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Εμένα η κορούλα μου είναι 8 μηνών και ακόμα να καθίσει καλά καλά μόνη της...την βάζω και κάθεται ενώ στηρίζω με το χέρι μου την πλάτη της. όταν φεύγω το χέρι μου από την πλάτη της γύρνει πίσω! τι μπορώ να κάνω για να καθίσει μόνη της...να την βάζω κάτω στο πάτωμα; αγόρα παρπατούσα (στρατά) και κάθεται για λίγη ώρα αλλά μετά βαριέται και αρχίζει το κλάμα!

• 4 εβδομάδες μετά...

Θα χρησιμοποιήσω το θέμα της Δ+Β για να μην ανοίγω άσκοπα καινούργιο τοπικ. Κορίτσια όταν λέμε οτι το μωρό αρχίζει να κάθεται μόνο του τι ακριβώς εννοούμε? Οτι μια μέρα θα την βρώ να κάθεται μόνη της ή πρέπει να τη βοηθήσω εγώ και να την βάζω να κάθεται? Ήθελα να ρωτήσω το γιατρό την τελευταία φορά αλλά δεν το είχα σημειώσει και μου διέφυγε.

Προς το παρρόν δεν κάνω τίποτα, γιατί δεν θέλω να της δημιουργήσω πρόβλημα. Μου δίχνει από μόνη της οτι θέλει να σηκωθεί ειδικά όταν τρώει, αλλά φοβάμαι να την αφήσω καθιστή. Θα ρωτ΄γησω το γιατρό βέβαια αλλά καμια γνώμη οι πιο έμπειρες? Είμαστε 6 μηνών.

Σε αυτη την ηλικια ειναι η καταλληλη στιγμη για να την αφησεις σε ευθεια οριζοντια επιφανεια π.χ στο χαλι πανω απο ενα παπλωμα που θα εχεις στρωσει. Θα την αφηνεις εκει με διαφορα παιγνιδακια γυρω γυρω και θα καθεσαι και εσυ μαζι της και βλεποντας τα παιγνιδια σιγα σιγα θα επιδιωξει να κινηθει. Στην αρχη βαζοντας την μπρουμητα μπορει να δυσανασχετει αλλα να επιμεινεις και να της δινεις κινητρα. Παιγνιδακια μαλακα με εντονα χρωματα, μπαλες μικρες μαλακες. Και μην φοβασαι δεν θα παθει τιποτα.

εγω παλι εχω να πω οτι το καθε μωρακι εχει το χρονο τοου..και εμενα η δικη μου μπεμπα πηγαμε καπου στους 8,5μηνες στην παιδιατρο και με ρωτησε αν μπορει να χτυπησει παλαμακια και της απαντησα οχι..ε αυτο ητανε,με αγχωσε τοσο πολυ που τελικα ηταν το πρωτο πραγμα που εμαθε το μωρο..γιατι τοσο αγχος?επειτα οταν την εβαζα να κατσει και επεφτε δεν μπορουσε να σηκωθει οπως και δεν σηκωνοτανε μονη της απο το κρεββατι(και τωρα ακομα)..αλλα πλεον εχει αρχισει να κανει τα πρωτα της βηματα χωρις καν να μπουσουλησει και δεν καθεται στον ποπο της με τιποτα,την βαζεις στο καροτσι και την ξαπλωνεις και μεχρι να γυρισεις να δεις ειναι ορθια...ολα θα γινουν μανουλες με την διικη τους σειρα..χωρις παρεξηγηση την εμπειρια μου σας λεω..

Εννοειται δεν κανεις τιποτα με το ζορι ακολουθεις τους ρυθμους του παιδιου. Δινεις κινητρα απλως και οταν θελησει θα τα κανει ολα. Καποια στιγμη βαριουνται το ρελαξ και την αγκαλια και δυσανασχετουν και βαριουνται. Σε αυτη την περιπτωση καλο ειναι να τους δινουμε πεδιο να δρασουν χωρις να τα αναγκαζουμε βεβαια. Εγω ημουν πολυ φοβιτσιαρα και δεν του εδινα την ευκαιρια να εξελιχθει και ευτυχως το θεμα το εσωσε ο αντρας μου που του εδινε ευκαιριες και χωρο για να παει ενα βημα παραπανω χωρις να τον εμποδιζουν οι υπερβολικες μου φοβιες μην χτυπησει, η μην κανω κατι λαθος.

Εγω απο τον φοβο μου ακομα στην αγκαλια θα τον κραταγα αν γινοταν.

Θα χρησιμοποιήσω το θέμα της Δ+Β για να μην ανοίγω άσκοπα καινούργιο τοπικ. Κορίτσια όταν λέμε οτι το μωρό αρχίζει να κάθεται μόνο του τι ακριβώς εννοούμε? Οτι μια μέρα θα την βρώ να κάθεται μόνη της ή πρέπει να τη βοηθήσω εγώ και να την βάζω να κάθεται? Ήθελα να ρωτήσω το γιατρό την τελευταία φορά αλλά δεν το είχα σημειώσει και μου διέφυγε.

Προς το παρρόν δεν κάνω τίποτα, γιατί δεν θέλω να της δημιουργήσω πρόβλημα. Μου δίχνει από μόνη της οτι θέλει να σηκωθεί ειδικά όταν τρώει, αλλά φοβάμαι να την αφήσω καθιστή. Θα ρωτ΄γησω το γιατρό βέβαια αλλά καμια γνώμη οι πιο έμπειρες? Είμαστε 6 μηνών.

στην ηλικία του μωρού σου η μπέμπα μας σηκωνόταν στην καθιστή από την ημικαθιστή θέση (απο το ρελαξ πχ) και αρχίσαμε να την βάζουμε εμεις να κάθεται και σιγά σιγά σταθεροποιήθηκε. στους 8 μήνες σηκώθηκε μόνη της από ξαπλωτή καθιστή. Συμβουλέψου το γιατρό σου θα έλεγα!

uXGbp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...