Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανακαίνιση – τρόπος πληρωμής

anti1980

Recommended Posts

Το σπίτι που μένουμε, είναι το πατρικό μου και είναι παλιό, πολύύύύύύ παλιό.:-(:roll: Μετακομίσαμε πολύ βιαστικά και δε προλάβαμε με την εγκυμοσύνη και τη γέννα να κάνουμε καμιά αλλαγή (εκτός του βαψίματος). Τώρα που η μικρή έχει μεγαλώσει λίγο και εγώ δουλεύω και είμαστε ποιο άνετοι, σκέπτομαι να το φτιάξω. Θέλω να κάνω μεγάλη ανακαίνιση στο σπίτι. Να το φτιάξω σαν καινούριο.

Έχω κάποια χρήματα στην άκρη για να αρχίσω και σκέπτομαι να απευθυνθώ σε εταιρία ανακαίνισης χώρων για να μου καλύψουν όλο το φάσμα των εργασιών και να μη ψάχνομαι από εδώ και από εκεί…

Το ερώτημα μου είναι, με ποιο τρόπο πληρώνονται οι εταιρίες αυτές????

Πρέπει να τους δώσω τα χρήματα όλα μαζί ή με δόσεις. Και αν δέχονται δόσεις, πόσο περίπου ζητάνε το μήνα (αν υποθέσουμε ότι το τελικό ποσό είναι 30.000 ευρώ)????

Ρωτάω γιατί δε μου φτάνουν τα χρήματα που έχω για να καλύψω όλο το ποσό και μάλλον θα χρειαστεί να πάρω δάνειο…

Και κάτι άλλο… όταν παίρνεις δάνειο τέτοιου τύπου (στεγαστικό, επισκευαστικό) πληρώνει η τράπεζα την εταιρία???

Κάθε απάντηση σεβαστή…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

να υπολογίζεις περίπου 800-1000 ευρώ το τετραγωνικό.

Συνήθως το χρήμα το δίνεις με την πρόοδο των εργασιών.

Η τράπεζα σου δίνει σε εσένα το δάνειο και εσύ κυνηγάς μετά τους καλλιτέχνες .

Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει να μετακομίσετε από το σπίτι και να υπολογίζεις τουλάχιστον ένα εξάμηνο με καθημερινό τρέξιμο και κυνηγητό των τεχνιτών, ακόμη και αν πάς σε εταιρία.

Πριν πας θα πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι να ζητήσεις, ακόμη και τη μάρκα των σωληνών νερού, των πλαστικών κουτιών διακλάδωσης για τα ηλεκτρικά, ακόμη και τη μάρκα για τις ασφάλειες, την κόληση των χάλκινων σωλήνων, τα πάντα.

Το σπίτι που μένουμε, είναι το πατρικό μου και είναι παλιό, πολύύύύύύ παλιό.:-(:roll: Μετακομίσαμε πολύ βιαστικά και δε προλάβαμε με την εγκυμοσύνη και τη γέννα να κάνουμε καμιά αλλαγή (εκτός του βαψίματος). Τώρα που η μικρή έχει μεγαλώσει λίγο και εγώ δουλεύω και είμαστε ποιο άνετοι, σκέπτομαι να το φτιάξω. Θέλω να κάνω μεγάλη ανακαίνιση στο σπίτι. Να το φτιάξω σαν καινούριο.

Έχω κάποια χρήματα στην άκρη για να αρχίσω και σκέπτομαι να απευθυνθώ σε εταιρία ανακαίνισης χώρων για να μου καλύψουν όλο το φάσμα των εργασιών και να μη ψάχνομαι από εδώ και από εκεί…

Πρέπει να τους δώσω τα χρήματα όλα μαζί ή με δόσεις. Και αν δέχονται δόσεις, πόσο περίπου ζητάνε το μήνα (αν υποθέσουμε ότι το τελικό ποσό είναι 30.000 ευρώ)????

Ρωτάω γιατί δε μου φτάνουν τα χρήματα που έχω για να καλύψω όλο το ποσό και μάλλον θα χρειαστεί να πάρω δάνειο…

Και κάτι άλλο… όταν παίρνεις δάνειο τέτοιου τύπου (στεγαστικό, επισκευαστικό) πληρώνει η τράπεζα την εταιρία???

Κάθε απάντηση σεβαστή…

να σου πω ο τροπος πληρωμης της εταιρειας ειναι καθαρα θεμα διακανονισμου που θα κανεις εσυ δηλ πως θα τα φερεισ εσυ αναιτα. οσο αφορα την τραπεζα δανειο σου δινει αρκει το ακινητο να ειναι δικο σου . αν η τραπεζα θα δωσει τα χρηματα απευθειας στην εταιρεια που θα αναλαβει την ανακαινηση θα πρεπει η εταιρεια να συνεργαζεται με τραπεζα που θα το δεχεται τον διακανονισμο.

Εσείς τι με συμβουλεύεται???

Να πάω σε εταιρία ανακαινίσεων ή να το ψάξω με μεμονωμένους τεχνίτες???

Και αν υποθέσουμε ότι κάνω το δεύτερο, η τράπεζα θα μπορεί να μου δώσει χρήματα στο χέρι για να τους πληρώσω???

0sShp3.png

PGnvp2.png

αα το είπαμε η τράπεζα τα δινει σε εσένα τα χρήματα.

Αν βρεις μόνη σου τεχνήτες:

1. Θα πρέπει εσύ ή ο άντρας σου να είστε μηχανικοί και να κάνετε ΚΑΘΕ μέρα επίβλεψη και φυσικά θα πρέπει κάποια πράγματα να τα κάνετε μόνοι σας

2. Θα χάσετε τον ύπνο σας από την αγωνία αν ο τεχνίτης θα εμφανιστεί την επόμενη μέρα

3. Θα πρέπει να ψάξετε (έτσι και αλλιώς) για τα ΠΑΝΤΑ, μέχρι και το στοκο και την άμμο για το σοβά

Αν έχεις τα κότσια πάρε μεμονωμένους τεχνίτες, μπορεί να βρεις και καλούς. Έτσι και αλλιώς στη διάρκεια της ανακαίνισης κάθε μέρα θα μετανιώνεις που ξεκίνησες. Κάποια στιγμή θα μπεις μέσα, αν είσαι τυχερή θα έχει γίνει καλή δουλειά και θα ξεχάσεις την κούραση, αν είσαι άτυχη με τους καλλιτέχνες, πάλι θα μετανιώνεις που έχασες 6 μήνες από τη ζωή σου

Διαφημίσεις

Κάποια στιγμή θα μπεις μέσα, αν είσαι τυχερή θα έχει γίνει καλή δουλειά και θα ξεχάσεις την κούραση, αν είσαι άτυχη με τους καλλιτέχνες, πάλι θα μετανιώνεις που έχασες 6 μήνες από τη ζωή σου

Πονεμένο σε ακούω… :rolleyes:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Φίλη προσωπικά ανέλαβα μονο μια φορά ανακαίνιση και αυτή καταστήματος, οπότε δεν εχω πολυ μεγάλη πείρα σ' αυτό τον τομέα. Θα σου πώ πώς έγινε όμως αυτή, άλλωστε νομίζω οτι "πάνω - κάτω" τα ίδια θα ισχύουν.....

Λοιπόν καταρχάς συμβουλή μου είναι να ψάξεις - να ρωτήσεις για ενα καλό συνεργείο ανακαινίσεων. Υπάρχουν πολλά και καλά συνεργεία που αναλαμβάνουν πλήρες "πακέτο" ανακαίνισης δλδ απο υδραυλικά και ηλεκτρολογικά μέχρι και μερική διακόσμηση χώρου!!!!! Έτσι θα έχεις να κάνεις μ' εναν "εκπρόσωπο" που θα πληρώνεις - συμβουλεύσαι - συζητάς - μαλώνεις και οχι με 1002 "νοματέους" :wink: Αυτός θα έχει πλήρη ευθύνη των εργασιών και την προμήθεια υλικών.

Τώρα πρωτού δώσεις το "ok" σ' αυτήν την εταιρεία (συνεργείο) για έναρξη της ανακαίνισης θα συζητήσης τον τρόπο πληρωμής. Συνήθως απο το συνολικό ποσό δίνεις μια προκαταβολή πρπ 10% - 20% του συνόλου με τις "υπογραφές". Αυτά είναι για τα "πρώτα υλικά" όπως λένε....Έπειτα συνήθως οι πληρωμές γίνονται "με την πρόοδο των εργασιών" δλδ εξ' αρχής συμφωνείται να γίνεται η πληρωμή ενός "Α" ποσού με την τοποθέτηση των γύψινων πχ ή η πληρωμή ενος άλλου "Β" ποσού με την τοποθέτηση των ηλεκτρολογικών και ούτω καθεξής.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι πριν την έναρξη να υπογράψετε ενα ιδιωτικό συμφωνητικό υπο μορφή συμβολαίου με την εταιρεία που θα αναλάβει την ανακαίνιση. Σ' αυτό θα γράφεται ξεκάθαρα οι υποχρεώσεις τόσο οι δικές σας όσο και της εταιρείας δλδ υλικά - κόστος - τρόπος πληρωμής - ποσά δόσεων κτλ. Σ' αυτό να επιμένεις και να ξέρεις οτι είναι δικαίωμα σας!!!!!

Σχετικά με δάνειο...."στεγαστικό" δεν δίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις παρα μόνο "επισκευαστικό". Και στο λέω αυτό γιατί στα "στεγαστικά" ζητάνε μελέτη μηχανικού και άδεια πολεοδομίας, ενώ στο "επισκευαστικό" ζητάνε μεν μια απλή μελέτη μηχανικού (που συνήθως οι "σοβαρές" εταιρείες ανακαινίσεων παρέχουν μεσα στην τιμή) αλλά δεν μπλέκεις με πολεοδομίες - άδειες κτλ.

Παναγιώτης

από άποψη επιτοκίων επισκευαστικό = στεγαστικό.

Μέχρι 100.000 ευρώ το παίρνεις από την τράπεζα και φεύγεις. Από 100 και πάνω θέλει μελέτη μηχανικού.

Όσο για τον πόνο, δεν πέρασε μία μέρα από τους 5 μήνες που να μην προσπάθησε κάποιος τεχνίτης να κάνει το δικό του. Ειλικρινά θα ήθελα να βρω τεχνίτη που να του πεις κάνε αυτό και απλά να το κάνει χωρίς να πει και να κάνει το δικό του!

Για δάνεια κ.λπ δε γνωρίζω να σου πω. Θα σου πω όμως ότι ανακαινίσαμε πλήρως το σπίτι μου πριν 2 χρόνια. Δεν έμεινε τίποτα ίδιο και μιλάμε για κατασκευη 30 ετίας. Δεν αναθέσαμε σε καμία εταιρία την ανακαίνιση, τα κάναμε όλα μόνοι μας. Και προσωπικά δε μετάνιωσα στιγμή. Ούτε κουράστηκα ιδιαίτερα. Και εννοείται ότι ήμασταν καθημερινά από πάνω και εννοείται ότι τους τρέχαμε και όλα όσα μπορείς να σκεφτείς. Αλλά προσωπικά το ίδιο θα έκανα και με την εταιρία. Και καθόλου μηχανικός δεν χρειάστηκε να γίνω. Λίγο να σου κόβει μια χαρά είναι. Και ναι, μέχρι τους αρμους εμεις τους διαλέξαμε γιατί υπάρχουν πολλοί "καλλιτέχνες" της δεκάρας. Ένας εξ αυτών ενώ του πήγα γκρι αρμό να δουλέψει αποφάσισε μόνος του ότι δεν ταιριάζει γκρι αλλά κίτρινος. Την μια μέρα τον έβαλε και την άλλη τον αφαιρούσε και έβαζε τον γκρι... Και περί του οικονομικού μας έφτασε περίπου 40.000.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Κάθε απάντηση σεβαστή…

γεια σου anti1980!!

με λεν Μαρια και είμαι διακοσμήτρια αναλαμβάνω και ολικές ανακαινίσεις. αν σε ενδιαφέρει επικοινώνησε μαζί μου !!!

θα ήθελα αν μπορούσα να σε βοηθήσω!

edit admin

Διαφημίσεις

Αααχχχ κοριτσακι αν αναλαβεις μονη σου, ελπιζω μονο να εχεις ατσαλενια νευρα και διαθεση. Δεν θα ξεχάσω που περιμενα τον ηλεκτρολογο για καποιες αλλαγες στο σπιτι πριν το βαψω και το καθαρισω ωστε να μπουν τα επιπλα που επρεπε να γινει λιγο πριν τις διακοπες του Αυγουστου (καταλαβαινεις οτι καθομουν σε αναμενα καρβουνα) και ενω εχουμε δωσει ραντεβου μετα απο πολλα στις 08:00 και μου ερχεται στις 10:00 ανετος με την μπουγατσουλα και το γαλατακι του να τρωει χαλαρος μεσα στο σαλονι μου που ηταν γιαπι και να εχει κεφια. Πως δεν τον επνιξα εκεινη την μερα... Ευχαριστω λοιπον τον αντρα μου που με κρατησε και δεν ειμαι σημερα στη φυλακη.

msEMp3.png

λοιπον πριν 2 μηνες εκανα ριζικη ανακαινιση σε διαμερισμα στην θεσ.νικη. η πληρωμη εγινε ως εξης : 30% προκαταβολη, 30% δευτερη δοση ανλογα με την προοδο των εργασιων και 40 % εξοφληση με την παραδοση! εαν παρεις δανειο ξεπληρωνεις την εταιρεια και εσυ μετα δινεις τις δοσεις στην τραπεζα. γενικα εγω εμεινα ευχαριστημενη... και η παραδοση του σπιτιου εγινε σε 1 1/2 μηνα περιπου

λοιπον πριν 2 μηνες εκανα ριζικη ανακαινιση σε διαμερισμα στην θεσ.νικη. η πληρωμη εγινε ως εξης : 30% προκαταβολη, 30% δευτερη δοση ανλογα με την προοδο των εργασιων και 40 % εξοφληση με την παραδοση! εαν παρεις δανειο ξεπληρωνεις την εταιρεια και εσυ μετα δινεις τις δοσεις στην τραπεζα. γενικα εγω εμεινα ευχαριστημενη... και η παραδοση του σπιτιου εγινε σε 1 1/2 μηνα περιπου

Αυτό είναι που την προκείμενη στιγμή με ενδιαφέρει. Έχω αποφασίσει ότι θα το αφήσω να το αναλάβει μια εταιρία και το μόνο που με ανησυχεί τώρα, είναι ο τρόπος πληρωμής. Κάτι θα σκεφτώ όμως… που θα πάει…

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Ήταν πολύτιμη η βοήθεια σας.:-P

0sShp3.png

PGnvp2.png

Ti ανακαίνισή σκέφτεσαι να κάνεις; Εννοώ μόνο κουφώματα, πλακάκια, μπάνια κλπ ή και να γκρεμίσεις τοίχους και να αλλάξεις διαρρύθμιση; Πέρσι έκανα και ανακαίνιση σε ένα διαμέρισμα, βρήκε έναν έμπιστο υδραυλικό και αυτός μου βρήκε πλακατζή ηλεκτρολόγο κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Διαφημίσεις

Ti ανακαίνισή σκέφτεσαι να κάνεις; Εννοώ μόνο κουφώματα, πλακάκια, μπάνια κλπ ή και να γκρεμίσεις τοίχους και να αλλάξεις διαρρύθμιση; Πέρσι έκανα και ανακαίνιση σε ένα διαμέρισμα, βρήκε έναν έμπιστο υδραυλικό και αυτός μου βρήκε πλακατζή ηλεκτρολόγο κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Ολική ανακαίνιση θέλω να κάνω. Κουφώματα, πατώματα, ηλεκτρολογικά υλικά, υδραυλικά υλικά, μπάνιο, κουζίνα, μπαλκόνια, να γκρεμίσω και να χτίσω. Και επειδή δεν έχω τον χρόνο να τους κυνηγάω, θα απευθυνθώ σε εταιρία. και εννοείτε ότι πρώτα θα κάνω έρευνα μέχρι να βρω σε ποια θα το δώσω να το αναλάβει.

Εσύ ήσουν, απλά τυχερή. Τις περισσότερες φορές, οι μεμονωμένοι τεχνίτες ή καθυστερούν τις δουλειές, ή τα κάνουν θάλασσα και χτυπάς μετά το κεφάλι σου.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Eνα άλλο καλό με τις εταιρείες είναι οτι δίνουν απόδειξη, που εκπίπτει 100% ενώ με τους μεμονωμένους μάστορες πολύ δύσκολο να το καταφέρεις.

Σωστο και αυτό…!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

• 1 month later...

Καλημέρα melisoula!!

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για ανακαίνιση του πατρικού μου, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις σε 2 πραγματα?

1ον πόσο περίπου σας στοίχισε η ανακαίνιση (ανά τμ. ή συνολικά)

και 2ον με ποιο γραφειο συνεργαστήκατε κι αν μεινατε ευχαριστημένοι.

Ευχαριστώ πολύ!

• 8 χρόνια μετά...

Καλησπέρα!!! Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα ολική ανακαίνιση, αν κάποιος γνωρίζει κάτι, θα ήμουν ευγνώμων έστω για την παραμικρή πληροφορία!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...