Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απορια για τα ml!

mariazante

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το τελικό διάλυμα μας ενδιαφέρει. Ρωτήστε κάποιο ΧΗΜΙΚΟ!!

Όποιος διαφωνεί να ανοίξει το σχολικό βιβλίο Χημείας της β' γυμνασίου και να διαβάσει τα αντίστοιχα μαθήματα για τα διαλύματα και τις περιεκτικότητες διαλυμάτων. Άντε... γιατί σήμερα τους έβαλα διαγώνισμα..... σ' αυτά ακριβώς!!

Φιλάκια!!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

πηρα τηλ τον νονο μου που ειναι παιδιατρος στην ελλαδα κ μου ειπε το ιδιο.θα παρω κ τη νονα του μικρου που εχει τελειωσει χημικος:mrgreen: να δουμε αν συμφωνουν οι 2 συναδελφοι:mrgreen:

το γαλα πισω γραφει το νερο+τη σκονη.δεν γινεται να μετρας ποσο φτανει η σκονη μετα αλλα ποσο νερο εχεις πριν. κ εγω ειχα διαφωνια με τον αντρα μου αλλα κ στο μαιευτηριο κ η παιδιατρος μου ειπαν οτι θε μετραω το νερο στην αρχη.

Η ανάμιξη στερεού σε υγρό, μπορεί να μεταβάλει τον τελικό όγκο του διαλύματος. Ενδέχεται να τον αυξήσει... (όπως γίνεται στην παρασκευή γάλακτος) ή ακόμα και ... να τον μειώσει!! (σε άλλες περιπτώσεις που δεν είναι της παρούσης στιγμής).

Όπως κι αν έχει.... το γάλα είναι ΜΕΙΓΜΑ. Επομένως μετράμε τον όγκο που έχει αυτό στο τέλος και όχι τον όγκο του ενός εκ των συστατικών του που είναι το νερό.

Αν φύγουμε από τους όγκους και πάμε στις μάζες (που τις μετράμε με τη ζυγαριά μας): Έχουμε 150 γρ νερό + 20 γρ σκόνη = 170 γρ γάλα. Ελπίζω να μην αμφισβητήσει κανένας τη ζυγαριά του!! ;):D

Με όμοιο τρόπο..... όταν αναμιγνύω στερεο και υγρό... περιμένω να ολοκληρωθεί η ανάμιξη και μετά κοιτάζω (στο μετρητή του μπουκαλιού μου) και διαβάζω την ένδειξη, όπου μου δείχνει πόσο όγκο γάλακτος έφτιαξα.

Και τονίζω πάλι... μην μπερδεύετε τα συστατικά ενός μίγματος, με το ίδιο το μίγμα.

Άλλο το νερό, άλλο πράγμα η σκόνη κι άλλο πράγμα το προϊόν ανάμιξης που είναι το... γάλα!

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

το γραφουν και τα κουτια επανω.ετοιμω γαλα μετραμε και οχι σκετο νερο.σαν φιλολογος ημουν χαλια στη χημεια αλλα αυτο το καταλαβαινω......

dev081pp___.png

πω πω αλκυον ενιωσα λες κ παω λυκειο χαχαχαα οντως κ η κουμπαρα μου που την πηρα τηλ μου ειπε το ιδιο κ με εκραξε κιολας γιατι ειναι χημικος:evil::lol:

Εγω παλι, τωρα καταλαβα ποσο γαλα καταναλωνε η μικρη οταν ηταν βρεφακι.. :oops::oops::oops:

Καλλιο αργα παρα ποτε βεβαια, θα μου ειναι χρησιμο για οταν με το καλο ερθει το επομενο!

Alcyon σου εγκυομαι πως αν με ειχες στην ταξη σου θα με περναγες μονο και μονο για να μην ακους αλλες κοτσανες! Δεν το 'χω καθολου λεμε!!! :lol::lol::lol:

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Όπως τα λέει η αλκυόν είναι παιδιά! Ακριβώς έτσι...

Εντυπωσιάστηκα όμως! Νόμιζα ότι όλοι έτσι μετράνε το γάλα που πίνει το μωρό τους...

Κι επιτέλους κατάλαβα γιατί με ρωτάνε κοπέλες αν φτιάχνω συμπλήρωμα ή αν έχω 300αρι μπουκάλι όταν λέω ότι ο μικρός πίνει γύρω στα 260ml... 240 νερό αλλά γάλα 260+ (δεν έχει δείκτη από τα 250 και πάνω)!!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

δηλοταν ο παιδιατος λεει πχ οτι το στομαχι χωραει 100 ml πρεπει να κανονιζουμε μονοι μας να βαζουμε λιγοτερο νερο; κανενας δεν ειπε οτι πρεπει πχ να πινει 100 αρα βαλε 80. θα ρωτησω παλι την δικια μου,αλλαξα γιατρο,να δουμε τι θα πει κ αυτη

Διαφημίσεις

οι δοσολογιες ειναι αναλογα με την ηλικια του μωρου.οταν λεμε οτι ενα μωρο 4 μηνων πινει 150 γρ γαλα εννοουμε γαλα κ οχι 120 νερο κ 4 σκονη.δε θυμαμαι κ πολυ καλα τη δοσολογια :rolleyes: παραδειγμα εδωσα.

δε ξερω αν καταλαβες λαθος.εννοουμε οτι για να κανουμε 200 γρ γαλα βαζουμε 180 νερο κ 6 σκονη.κ τοτε βγαινει 200 γρ γαλα.αρα αν το μωρο το πιει ολο,ποσα γρ γαλα θα εχει πιει?μαθηματικα :lol:

Διαφημίσεις

καταλαβαινω τι λες.η γιατρος ειπε πχ να πινει 210 και τη ρωταω ..μετραμε το νερο η μετα μαζι με τη σκονη;κ λεει το νερο

και εμενα η γιατρός ακριβώς το ίδιο μου είπε, να μετράω με το νερό!

και εγω κοριτσια ξερω αυτο που λεει και η Δημητρα..μαλιστα ειχε ερθει μια φιλη σπιτι μου οταν ηταν πολυ μωρακι η μπεμπα μου και της εδωσα το γαλα να δει το μπιμπερο και την ειδα που το μετρησε μετα την σκονη δηλ ειχα κανει 180ml νερο αλλα εκεινη το μετραγε 200.την ρωτησα μου ειπε ακριβως αυτα που ανεφεραν οι προηγουμενες μανουλες ρωτησα και την παιδιατρο και διασταυρωθηκε.απλα πιστευω οτι εγινε αυτο που ειπε η Δημητρα,τα λενε πολλες φορες γρηγορα και δεν προλαβαινεις να καταλαβεις!εγω βεβαια οταν της κανω π.χ.240ml αν με ρωτησεις 240 θα σου πω απο συνηθεια και μονο...

και εγω στη μεγαλη ετσι μετραγα....οπως λεει η αλκυον...ισως σας λενε οτι να μετρατε το νερο γιατι εαν βαλεις πρωτα τη σκονη (πηγε να το κανει η πεθερα μου και μεχρι να της το εξηγησω χαιρετισματα...)τςο νερο που θα βαλεις μετα δεν μπορεις να το μετρησεις σωστα..δε ξερω εαν με καταλαβαινεται

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Τεχνικές λεπτομέρειες..... ρίξτε μια ματιά... αλλά μην αγχωθείτε κι όλας!! :lol: Γάλα φτιάχνουμε κι όχι πυρηνική βόμβα! :lol: :lol: :lol: [Εμένα μη μου δίνετε σημασία... μπορώ να μιλάω με τις ώρες για τέτοια πράγματα....]:P:lol:

--------

Η πιο σωστή τεχνικά μέθοδος παρασκευής ενός διαλύματος (στην προκειμένη περιπτωση του γάλακτος) είναι η εξής:

Βάζουμε λίγο νερό στο μπουκάλι μας (π.χ. 50 ml)

Προσθέτουμε τη σκόνη

Aναμιγνύουμε ελαφρώς

Συμπληρώνουμε μέχρι τον όγκο που θέλουμε να φτάσουμε (δηλαδή τα 170 ml)

Ανακινούμε καλά για να διαλυθεί πλήρως.

Με αυτό τον τρόπο δεν μένουν αδιάλυτα υπολείματα, ούτε σβολιάζει η σκόνη. Φυσικά η προϋπόθεση είναι να γνωρίζουμε πόσα ml γάλα θέλουμε τελικά (και όχι μόνο το νερό).

-------

Αν βάλουμε πρώτα τη σκόνη και μετά το νερό, επίσης γίνεται.

Πρέπει φυσικά να ξέρουμε πόσο ΓΑΛΑ θέλουμε να φτιάξουμε (κι έτσι δε χρειάζεται να μετρήσουμε το νερό μόνο του). Ο μόνος κίνδυνος εδώ είναι να κολλήσει η σκόνη στον πάτο του μπουκαλιού και να χρειάζεται ΠΟΛΥ χτύπημα για να διαλυθεί.

-------

Ο πιο απλός και σχετικά ανώδυνος τρόπος παρασκευής γάλακτος είναι να βάλουμε το νερό (το πόσο ακριβώς χρειάζεται το έχουν μετρήσει νωρίτερα άλλοι για μας και δίνεται ως συνταγή στο κουτί). Έπειτα βάζουμε τη σκόνη. Έτσι χωρίς να το μετρήσουμε και χωρίς να το καταλάβουμε έχουμε φτιάξει π.χ. 170 ml γάλα από (150ml νερό+... σκόνη)

βασικα ειναι και τι γραφει το κουτι πισω...γιατι πχ σε μενα στο αντιαλλεργικο ελεγε πρωτα ολο το νερο και μετα τη σκονη για να φτιαξω αυτο που ηθελα....σε ενα αλλο ελεγε λιγο νερο μετα σκονη και μετα συμπληρωμα....:rolleyes:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ο δικός μας ο παιδίατρος ήταν κατηγορηματικός. Μετράμε ΜΟΝΟ το νερό! Και το κουτί μετράει μόνο το νερό και δίνει οδηγίες ανά ηλικία βρέφους που αφορούν ποσότητα νερού σε ml και δόσεις σκόνης. Αλλά στην τελική δεν έχει και τόση διαφορά... σαφώς το γάλα που παράγεται είναι παραπάνω αλλά το πως το υπολογίζουμε μου ήταν σαφές από την αρχή.

uXGbp3.png

:confused::confused: θελει το μωρο 150 ml γαλα ,ΠΡΩΤΑ βαζουμε 150 ml νερο κ προσθετουμε 5 μεζουρες σκονη απο τισ οποιεσ η μια μεζουρα ισουτε με 30γ opote 30*5=150

για εμενα που εν ειμαι κ στα μαθηματικα ιδιοφιια απλα κοιταω πανω στο μπουκαλι που εχει 1 (30) 2(60) 3(90) 4(120) 5(150) 6(180) 7(210) 8(240) 9(270)

το τελικο αποτελεσμα ειναι κ παλι 150 γρ γαλα :rolleyes:

α! να συμπληρωσω οτι , αν δειξει εστω κ λιγο παραπανω ειναι απλα αφρος απο το κουνημα.. ;)

:confused::confused: θελει το μωρο 150 ml γαλα ,ΠΡΩΤΑ βαζουμε 150 ml νερο κ προσθετουμε 5 μεζουρες σκονη απο τισ οποιεσ η μια μεζουρα ισουτε με 30γ opote 30*5=150

για εμενα που εν ειμαι κ στα μαθηματικα ιδιοφιια απλα κοιταω πανω στο μπουκαλι που εχει 1 (30) 2(60) 3(90) 4(120) 5(150) 6(180) 7(210) 8(240) 9(270)

το τελικο αποτελεσμα ειναι κ παλι 150 γρ γαλα :rolleyes:

α! να συμπληρωσω οτι , αν δειξει εστω κ λιγο παραπανω ειναι απλα αφρος απο το κουνημα.. ;)

Ακριβως με το ιδιο σκεπτικο το εφτιαχνα κι εγω!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...