Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλεψη ύψος απο την ηλικία των 2

Recommended Posts

Η αδερφη μου πήγε το κοριτσακι της (2 ετων) στο παιδιατρο και της είπε ότι υπαρχει μέθοδος καινουρια για πρόβλεψη του ύψους. Διπλασιαζεις το ύψος που εχει σε αυτη την ηλικια και βρισκεις το μελλοντικο. Έχετε ακούσει κατι τέτοιο? Της είπε ότι η κόρη της θα γίνει 1.88! Έχει ψηλο μπαμπα, αλλα το βρίσκω λίγο υπερβολικο. Ο γιος μου δεν εχει κλεισει ακομα τα 2 και γι'αυτο δεν εχω αποψη ακομα...

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Κάπως άτοπη αυτή η πρόβλεψη μουφαίνεται. Για το ύψος παίζουνε πολλά ρόλο, οπως κληρονομικότητα,τυχον φυσικές δραστηριότητες, αν ειναι αγόρι ή κορίτσι..

Αν κρίνω απο τον εαυτό μου, μέχρι και την 6η τάξη του Δημοτικού ήμουνα ανάμεσα στα ψηλά παιδιά.

Με την εμφάνιση της περιόδου όμως, τελικά δεν ξεπέρασα το 1.65 ύψος :x

Κάπως άτοπη αυτή η πρόβλεψη μουφαίνεται. Για το ύψος παίζουνε πολλά ρόλο, οπως κληρονομικότητα,τυχον φυσικές δραστηριότητες, αν ειναι αγόρι ή κορίτσι..

Αν κρίνω απο τον εαυτό μου, μέχρι και την 6η τάξη του Δημοτικού ήμουνα ανάμεσα στα ψηλά παιδιά.

Με την εμφάνιση της περιόδου όμως, τελικά δεν ξεπέρασα το 1.65 ύψος :x

Α! Χριστίνα και εσείς έχετε γεννέθλια σήμερα!! Χρόνια πολλά και σε σας!! Υγεία!!!!!!!!!!! Να τη χαίρεσαι!!

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

• 10 months later...

το εχω ακουσει και εγω αυτο με τον διπλασιασμο.και χαιρομαι πολυ γιατι η κορη μου 2 ετων ηταν 86 εκ :D αρα αν συμβαινει αυτο θα ειναι στο 1.70-1.74.βλεπετε εχω ψυχολογικο με το υψος γιατι εγω ειμαι 1.60 :? βεβαια δεν ξερω ποσο ημουν 2 ετων αλλα αυτο που εχω ακουσει ειναι οτι στα κοριτσια η αναπτυξη υψουσ σταματαει οταν τους ερθει περιοδος και πραγματι εγω απο τοτε εχω να ψηλωσω και απο εκει που ολοι με λεγανε στα 11 οτι ημουν αναπτυγμενη (αφου ειχα το ιδιο υψος με τωρα μιας και μου ηρθε περιοδος 11.5 ετων) αργοτερα ημουν ο στουπος!!!!

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ!

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1.65.

ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 1.78

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ.. :wink:

Διαφημίσεις

Βρηκα αυτα για δειτε......

Αλήθειες και ψέματα για την ανάπτυξη του παιδιού σας

Είναι αρκετό να μετράτε το ύψος του μία φορά το μήνα

Αλήθεια: Ο παιδίατρος θα αναλάβει να μετράει το μικρό σας κάθε φορά που θα του κάνετε τη μηνιαία σας επίσκεψη και με αυτό είναι πολύ πιθανό να είναι σε θέση να σας ενημερώσει για το αν είναι ικανοποιητική ή όχι η ανάπτυξή του. Είναι άσκοπο να προσπαθήσετε να το κάνετε μόνη σας, δε θα σας εξυπηρετήσει σε τίποτα. Είναι πολύ δύσκολο να μετρήσετε ένα μωρό που δεν είναι σε θέση να σταθεί όρθιο, καθώς θα μετράτε διαφορετικά νούμερα κάθε φορά! Μετά τον πρώτο χρόνο, θα μπορείτε να το κάνετε μόνη σας μία φορά το τρίμηνο και μετά το δεύτερο χρόνο της ζωής του δύο με τρεις φορές το χρόνο.

Οι πτώσεις της ανάπτυξής του σημειώνονται μόνο στο ημερολόγιο του παιδιάτρου

Ψέμα: Αναπόφευκτα ο γιατρός σας είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναλύσει αυτές τις πτώσεις (ύψος, βάρος και σωματική διάπλαση) και να διαγνώσει κάποια ανωμαλία. Παρ’ όλα αυτά, η συχνή μέτρηση του παιδιού σας και η τήρηση ενός ημερολογίου για την πορεία της ανάπτυξής του από εσάς τις ίδιες είναι μια πολύ καλή αντίδραση.

Αν παρ’ ελπίδα εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα ανάπτυξης, η διάγνωση θα είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη δείχνοντας απλώς το ημερολόγιο στο γιατρό.

Στασιμότητα ή απότομες αλλαγές είναι ανησυχητικά φαινόμενα

Αλήθεια: Αν η γραμμή ανάπτυξής του δεν ανεβαίνει, αλλά παραμένει επίπεδη για πολλούς μήνες ή αν πάρει την ανιούσα ή την κατιούσα απότομα, χωρίς αμφιβολία πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε. Όταν αυτό το φαινόμενο επηρεάζει το ύψος του, τότε μπορεί να προμηνύει μια παθολογία για την οποία ευθύνεται η έλλειψη κάποιας ορμόνης σχετικής με την ανάπτυξη. Πρέπει, λοιπόν, να κινητοποιηθείτε όταν το παιδί σας δεν καταφέρει να ψηλώσει ούτε ένα εκατοστό για έναν ολόκληρο χρόνο ή αν επιβραδυνθεί η ανάπτυξή του και ψηλώνει μόνο δύο εκατοστά ετησίως, από τη στιγμή που έπαιρνε 5 με 6 εκατοστά μέχρι πριν ένα χρόνο. Όταν η γραμμή ανάπτυξης έχει να κάνει με το σωματικό του βάρος, το οποίο δεν έχει μια φυσιολογική εξέλιξη, αυτό ίσως να σχετίζεται με κάποια πάθηση του γαστρεντερικού.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του το παιδί μεγαλώνει πιο γρήγορα

Αλήθεια: Ανάμεσα στο χρονικό διάστημα της γέννησης και των δώδεκα μηνών, το μωρό σας παίρνει περίπου 25 εκατοστά: είναι αναγκασμένο να μεγαλώσει! Όμως δε διατηρεί αυτόν τον τρελό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής του. Στο δεύτερο χρόνο περίπου παίρνει άλλα δώδεκα εκατοστά. Στον τρίτο, όμως, χρόνο οι πόντοι που παίρνει μειώνονται στους εννέα. Από κει και πέρα σταθεροποιείται και τα επόμενα χρόνια παίρνει κατά μέσο όρο πέντε εκατοστά ετησίως. Αυτό συμβαίνει μέχρι την εφηβεία, όπου τότε θα γνωρίσει μια άλλη έκρηξη ανάπτυξης.

Η αδερφη μου πήγε το κοριτσακι της (2 ετων) στο παιδιατρο και της είπε ότι υπαρχει μέθοδος καινουρια για πρόβλεψη του ύψους. Διπλασιαζεις το ύψος που εχει σε αυτη την ηλικια και βρισκεις το μελλοντικο. Έχετε ακούσει κατι τέτοιο? Της είπε ότι η κόρη της θα γίνει 1.88! Έχει ψηλο μπαμπα, αλλα το βρίσκω λίγο υπερβολικο. Ο γιος μου δεν εχει κλεισει ακομα τα 2 και γι'αυτο δεν εχω αποψη ακομα...

το είχα ακούσει κι εγώ κι έβαλα την αδερφή μου να ψάξει στα βιβλιάρια των παιδιών της που τώρα είναι ο ένας 24 και ο άλλος 20 :lol:

απ ότι είδε... ΙΣΧΥΕΙ!!

όπως επίσης ισχύει (βάσει των μετρήσεων που έχει πάλι η ίδια στα βιβλιάρια των παιδιών) και κάτι άλλο που ήξερε αυτή

ότι το τελικό ύψος του παιδιού είναι αυτό που δείχνει στον πρώτο χρόνο + ένα μέτρο. Αν δλδ η μέτρηση του παιδιού στον χρόνο είναι 80 εκατοστά, το παιδί θα γίνει 1,80 :D

δε το πιστευω αυτο γιατι τοτε αν ειναι ετσι εγω θα επρεπε ενα χρονων να ημουν 60 εκατοστα :shock: και κατι τετοιο αποκλειεται αφου γεννηθικα 50!!!βασικα νομιζω οτι τιποτα δε παιζει ρολο απλα ειναι στον ανθρωπο...

• 4 weeks later...

Σύμφωνα με αυτό εμένα με περίμεναν να γίνω 180κάτι αλλά έμεινα στο 173. Πάντως γενικά βλέπω ότι τα παιδιά σήμερα (της εφηβίας) είναι γενικά ψηλά.

Ελπίζω ο γιος μου να μας περάσει στο ύψος. Σε λίγες μέρες κλείνουμε 2 χρόνια και θα μετρηθούμε. Δεν έχω πρόσφατες μετρήσεις αλλά αν θυμάμαι καλά πριν κανα 1-2 μήνες ήταν γύρω στα 88(;).

Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν στην ανάπτυξη παίζουν ρόλο και οι καταχρήσεις που μπορεί να κάνουμε καθώς μεγαλώνουμε(μάλλον παίζουν ρόλο).

Υγιή να είναι και ας είναι και 1,80 :D

Θοδωρής

Είναι δυνατόν να εργάζεσαι και να ζεις κάτω από την ίδια στέγη; Ιδού η απορία...

Και εγω δεν τα πιστευω. Ξαδελφη μου γεννηθηκε ψηλο παιδι και παρεμεινε ψηλη για τα τοτε δεδομενα μεχρι την Πεμπτη δημοτικου. Ξερετε τι υψος εχει? 1.55!!!

Διαφημίσεις

δε το πιστευω αυτο γιατι τοτε αν ειναι ετσι εγω θα επρεπε ενα χρονων να ημουν 60 εκατοστα :shock:

Μαλλον κατι δεν καταλαβες σωστα... Σημασια εχει ποσο ησουν στα 2 ακριβως...

Η μεθοδος ειναι τουλαχιστον 35 ετών...εχει δοκιμαστει σε μεγαλο δειγμα απο επιστημονες...το εχω καρατσεκαρει σε τουλαχιστον 30 γνωστα μου ατομα και προσωπικα...και στηριζεται στην διαπιστωση οτι ο ανθρωπος παιρνει το μισο του τελικου υψους του που θα εχει ως ενήλικας μεχρι την ηλικια των 2... :wink:

Κάπως άτοπη αυτή η πρόβλεψη μου φαίνεται. Για το ύψος παίζουνε πολλά ρόλο, οπως κληρονομικότητα,τυχον φυσικές δραστηριότητες, αν ειναι αγόρι ή κορίτσι.

Κι εσυ δεν το καταλαβες καλα Χριστινα μου... Δεν λεει οτι δεν συμβαλλουν αυτοι οι παραγοντες στη διαμορφωση του υψους... Απλα οτι το 1/2 υψος που θα εχει καποιος ως ενηλικας το εχει παρει ως τα 2 του... :wink:

• 2 weeks later...

Και εμένα ο παιδίατρός μου μου έχει πει αυτό που λέει η Franklin και ότι η μέθοδος αυτή υπολογισμού του μελλοντικού ύψους έχει δοκιμαστεί πολλάκις και θεωρείται γενικά αξιόπιστη. Με τη μόνη διαφορά ότι οι σχετικές μελέτες κάνουν λόγο για πιθανή απόκλιση έως και 5 cm προς τα πάνω ή ή προς τα κάτω. Δηλαδή το ύψος του παιδιού στα 2 χρόνια Χ 2 δείχνει περίπου το ύψος που θα έχει ως ενήλικας και όχι με απόλυτη ακρίβεια, ακριβώς επειδή και μετά τα δύο στη διαμόρφωσή του παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως η διατροφή, το περιβάλλον και άλλοι.

Φαντάζομαι ότι εξαιρέσεις θα υπάρχουν αλλά όπως λένε μάλλον επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Παντως εγω δεν θελω να επιβεβαιωθει σε εμας η μεθοδος γιατι η κορη μου στα δευτερα γενεθλια της ηταν 93 εκατοστα και δεν θελω να γινει 1.86 :shock: γιατι θα ειναι σαν καμήλα!!! :lol:

Ο γιος μας ήταν μόλις 85 εκ. στα 2. Μου φαίνεται περίεργο να γίνει 170 τη στιγμή που ο μπαμπάς του είναι 192 και εγώ 178...

Δεν θέλω να σε απογοητευσω...αλλα δεν παιρνει παντα το παιδι το υψος των γονιων του... δυστυχως για μενα...αφου και οι δυο μου γονεις ειναι 1.85 και 1.70 τα δυο μου αδερφια ειναι τηλεγραφοξυλα (1.95) κι εγω η Στρουμφίτα της οικογενειας...μολις 1,63!!! Βλεπεις τραβηξα φλεβα απο τους κοντορεβυθούληδες τους αδερφούς του μπαμπα μου... :lol:

Δεν θέλω να σε απογοητευσω...

Δεν απογοητεύομαι καθόλου...

Να είναι καλά στην υγεία του το μαναράκι μου και να είναι ευτυχισμένο!

Σιγά μη σκάσουμε για οτιδήποτε άλλο... :)

.png

Δεν θέλω να σε απογοητευσω...

Δεν απογοητεύομαι καθόλου...

Να είναι καλά στην υγεία του το μαναράκι μου και να είναι ευτυχισμένο!

Σιγά μη σκάσουμε για οτιδήποτε άλλο... :)

Συμφωνω με την αποψη σου αν και για πολλα θεματα 'πιανω' κι εγω τον εαυτο μου να σκεφτομαι διαφορα!!! :? Ο δικος μου ειναι 93 εκ .Τι σημαινει αυτο οτι θα γινει γιγαντας;Το καθε παιδι εχει τους δικους του ρυθμους αναπτυξης.Γερα παιδια που σφυζουν απο υγεια!!!Αυτο να ευχομαστε για ολα τα παιδακια, 5 ποντοι πανω πεντε κατω δεν εγινε και τιποτα το φοβερο!!

an1cxyD0g411110NDc3MTRkfDQ1NDg2NjQ1ZGF8b3VyIGxpdHRsZSBzdGFyIQ.gifas1cEUz0g410010MTA4ODIwcGR8MDAwNDcxN2R8b3VyIGZhaXJ5IGlz.gif

Γεια σας. Πρόσφατα επισκέφτηκα το site http://health.in.gr/tools/kidsheight.asp στο οποίο δίνοντας το ύψος των γονιών, την ηλικία του παιδιού, το ύψος και το βάρος του, υπολογίζει το ύψος του στην ενηλικίωση. Μου φάνηκε αρκετά καλό. :P

Γεια σας. Πρόσφατα επισκέφτηκα το site http://health.in.gr/tools/kidsheight.asp στο οποίο δίνοντας το ύψος των γονιών, την ηλικία του παιδιού, το ύψος και το βάρος του, υπολογίζει το ύψος του στην ενηλικίωση. Μου φάνηκε αρκετά καλό. :P