Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αναπάντητες ερωτήσεις...

aglaia

Recommended Posts

αγλαϊα μου σε παρακαλω διευκρίνησε τί εννοείς.. πως μπορουμε να ορίσουμε το πιο σύντομα?

Δυστυχώς δεν μπορεί να οριστεί με την έννοια του τόσα λεπτά γιατί αν η μαμά έχει πολύ γάλα το σύντομα μπορεί να είναι τα 30 λεπτά ενώ για μια άλλη μαμά το σύντομα να είναι τα 10 λεπτά....

Ειδικά για σένα, δεν αλλάζεις στήθος αν το μωρό δεν δείξει διάθεση να αλλάξει. Αν το ίδιο το μωρό δεν δείξει ενδιαφέρον για να αλλάξει στήθος το αφήνεις στο ίδιο.

πχ εγω τον αλλαζω στήθος κάθε 20 λεπτά και αν καταλάβω οτι συνεχίζει και πεινάει τον ξαναλλάζω στήθος μέχρι να καταλάβω οτι χόρτασε, να μην θέλει το στήθος κτλ

Μάλλον γι αυτό κάνει πράσινα κακάκια. Προσπάθησε να του δίνεις γεύμα και στήθος ή τουλάχιστον να παίρνει το 70% τουλάχιστον του γεύματος από το ένα στήθος.

Αν το μωρό θηλάζει συχνά δίνεις το ίδιο στήθος για ένα δίωρο ή τρίωρο και μετά αλλάζεις στήθος για το επόμενο δίωρο ή τρίωρο. Υπάρχουν μητέρες που αναγκάζονται να εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο ανά τετράωρο ή ακόμη και πεντάωρο!!!

Για μερικές μαμάδες το να μείνει ο ένας μαστός χωρίς ερέθισμα για 5 ώρες σημαίνε μείωση της παραγωγής, για κάποιες άλλες αυτό είναι μονόδρομος γιατί το γάλα τους είναι πάρα πολύ...

και το γάλα που εκκρίνεται στην αρχή?? οι πρώτες σταγόνες ή οι πρώτες γουλιές??

Τα πρώτα 10 λεπτά για τις περισσότερες μαμάδες, όμως για κάποιες είναι τα πρώτα 20 λεπτά ενώ για άλλες μόνο τα 4-5 πρώτα λεπτά. Εξαρτάται και από το ρυθμό που θηλάζει το μωρό αλλά και από το πόσο είναι ρυθμισμένη η παραγωγή της μαμάς. Όσο πιο πολύ γάλα έχει η μαμά τόσο περισσότερο αργεί να αλλάξει η σύνθεση του γάλακτος...

Πόσα γεύματα κάνει το μωράκι σου το 24ωρο;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κατα μέσο όρο 8-10 γεύματα το εικοσιτετράωρο.. και όπως προείπα συνήθως η διάρκειά τους είναι 20 λεπτά (συν-πλην 2 λεπτά) απο τον κάθε μαστό.. ωραία, θα δοκιμάσω και αυτή την τακτική που μου λές (στήθος και γεύμα) αλλα τί γίνεται με το μαστό που δεν θα χρησιμοποιηθεί για 2-3 φορες? λογικα το γάλα θα συσσωρεύετε και μετά? αντληση με θήλαστρο ή υπομονή μέχρι να..ερθει η σειρά εκείνου του μαστού?

κατα μέσο όρο 8-10 γεύματα το εικοσιτετράωρο.. και όπως προείπα συνήθως η διάρκειά τους είναι 20 λεπτά (συν-πλην 2 λεπτά) απο τον κάθε μαστό.. ωραία, θα δοκιμάσω και αυτή την τακτική που μου λές (στήθος και γεύμα) αλλα τί γίνεται με το μαστό που δεν θα χρησιμοποιηθεί για 2-3 φορες? λογικα το γάλα θα συσσωρεύετε και μετά? αντληση με θήλαστρο ή υπομονή μέχρι να..ερθει η σειρά εκείνου του μαστού?

Το καλύτερο είναι να κάνεις υπομονή αν μπορείς για να μειωθεί κάπως η παραγωγή και να προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού. Τώρα μάλλον είναι αρκετά μεγαλύτερη από τις ανάγκες του.

Αν νομίζεις ότι έχεις παραφουσκώσει και δεν αντέχεις, μπορείς να βγαλεις με το χέρι ή με το θήλαστρο ελάχιστο (1-2 κουταλιές) για να ανακουφιστείς.

Και γω που νόμιζα ότι μόνο εγώ θηλάζω 4 συνεχόμενες ώρες κάθε βράδυ... C@t, αυτό με το πιπίλισμα στον αέρα το κάνει κι η δική μου όταν κουραστεί και μιλάμε πεθαίνω στα ΄γέλια...

haido, τελικά όλες έτσι θηλάζουμε, απλά κάποιες είναι πιο παραπονιάρες!

Με το πιπίλισμα εγώ γελάω τόσο που τραντάζομαι και ξυπνάει το κακόμοιρο!

Άλλο αστείο είναι το μπρος-πίσω του κεφαλιού όταν ψάχνει το στήθος, σαν τον Γούντι τον Τρυποκάρυδο! :lol::lol:

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Μετά εγώ είχα συνηθίσει να κάθομαι να θηλάσω 1 ώρα και βάλε και όταν αυτή τελείωνεστο 10λεπτο που έγινε μετά 5λεπτο λίγο μου την έσπαγε να σου πω την αλήθεια

Το φαντάζομαι... Στήνεις ολόκληρο σκηνικό, DVD, βιβλία, εφημερίδες, χαρτομάντηλα, νερά, μεζεδάκια, τηλέφωνα, τηλεκοντρόλ... επιτέλους, έχεις μάθει να μην ξεχνάς τίποτα, γιατί συχνά κάνεις τον ζογκλέρ, να προσπαθείς να φτάσεις το τηλέφωνο με το αξεσουάρ κρεμασμένο στο στήθος... και μετά σ'αφήνει στα κρύα του λουτρού! Ε, ΟΧΙ!

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Διαφημίσεις

Το φαντάζομαι... Στήνεις ολόκληρο σκηνικό, DVD, βιβλία, εφημερίδες, χαρτομάντηλα, νερά, μεζεδάκια, τηλέφωνα, τηλεκοντρόλ... επιτέλους, έχεις μάθει να μην ξεχνάς τίποτα, γιατί συχνά κάνεις τον ζογκλέρ, να προσπαθείς να φτάσεις το τηλέφωνο με το αξεσουάρ κρεμασμένο στο στήθος... και μετά σ'αφήνει στα κρύα του λουτρού! Ε, ΟΧΙ!

Στον θηλασμό είδα όλο το grey's anatomy από το πρώτο επεισόδιο (1.1 μέχρι και το 4.5), σύνολο περίπου 20 την χρονιά .... καταλαβαίνεις κόλλημα που έιχα φάει.... :lol:

Μετά είχα αρχίσει να βλέπω και τα τελευταία του lost που δεν είχα δει και πάνω εκεί μου τα χάλασε.... :shock:

Είχα φτιάξει κιτ θηλασμου με ένα τσαντάκι-ζωνακι με θήκες που περιείχε από τηλεκοντρόλ, τηλέφωνο, νερό .... :oops: το ξέρω είναι γελοίο αλλά όλο και κάτι ξέχναγα... :oops: αλλά εμένα μου έμενε να θυμηθώ το μωρό..... :lol:

WLn5p2.png

Στον θηλασμό είδα όλο το grey's anatomy από το πρώτο επεισόδιο

Ναι, ναι! Έχω τρομερό κόλλημα με τις ιατρικού τύπου σειρές, με νούμερο ένα τον Δρ. Χάουζ! Ο άντρας μου με κοιτάζει με γνήσια απορία, τι ανωμαλία είναι αυτή, μου λέει. (Μετά εκείνος βλέπει με πάθος τις αεροπορικές τραγωδίες στο ΣΚΑΙ και είμαστε πάτσι :lol: ). Το Lost δεν το έχω δει ποτέ (κρατιέμαι).

Καλή ιδέα το κιτ θηλασμού. Τι καλά να υπήρχε και σύστημα σύνδεσης με την τουαλέτα, γιατί με τόσα νερά που πίνω με έχουν φάει τα πήγαινε-έλα. :lol:

1103660.png

________

Ναι, ναι! Έχω τρομερό κόλλημα με τις ιατρικού τύπου σειρές, με νούμερο ένα τον Δρ. Χάουζ! Ο άντρας μου με κοιτάζει με γνήσια απορία, τι ανωμαλία είναι αυτή, μου λέει. (Μετά εκείνος βλέπει με πάθος τις αεροπορικές τραγωδίες στο ΣΚΑΙ και είμαστε πάτσι :lol: ). Το Lost δεν το έχω δει ποτέ (κρατιέμαι).

Καλή ιδέα το κιτ θηλασμού. Τι καλά να υπήρχε και σύστημα σύνδεσης με την τουαλέτα, γιατί με τόσα νερά που πίνω με έχουν φάει τα πήγαινε-έλα. :lol:

Και γω βλέπω φανατικά Δρ. Χάουζ αλλα΄το μεγάλο μου κόλλημα είναι το Nip Tuck... Αλλά γιατί χρειάζόμαστε όλες ΤΟΣΟ πολύ νερό στο θηλασμό? Εγώ ποτέ δεν έπινα και τώρα κατεβάζω λίτρα.

Κουράγιο συναδέλφισες...

Αλλά γιατί χρειάζόμαστε όλες ΤΟΣΟ πολύ νερό στο θηλασμό? Εγώ ποτέ δεν έπινα και τώρα κατεβάζω λίτρα.

Για να παράγεις ένα λίτρο γάλα χρειάζεται να πιεις τουλάχιστον ένα λίτρο νερό επιπλέον από αυτό που έπινες συνήθως... :wink:

Για να παράγεις ένα λίτρο γάλα

ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ;;;!!! :shock::shock:

Φτιάχνουμε έναν άνθρωπο, τον κουβαλάμε και όταν τον βγάλουμε τον ταίζουμε με ένα λίτρο γάλα την ημέρα; ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΣΘΕΝΕΣ ΦΥΛΟ;

1103660.png

________

Διαφημίσεις

Aglaia η καποια παλιοτερη μανουλα θα μπορουσε να μου απαντηση στα παρακάτω?

ειμαστε τωρα 6 εβδομαδων σχεδον και θηλαζω αποκλειστικα

παρατηρησα οτι το γάλα εχει πιο διαφανες χρωμα. Σημαινει αυτο κατι?? ακουσα οτι αυτο μπορει να σημαινει οτι το γαλα προκαλει κολικους στο μωρο και ισως να πρεπει να σταματησω τον θηλασμο. Το μωρο εχει πονακια και αερια, υπαρχει περιπτωση να εχει να κανει με το γαλα μου? Την δινω το ενα στηθος σε καθε θηλασμο και οχι λιγο απο το ενα και λιγο απο το αλλο

ακομα ενω ενιωθα το στηθος μου βαρη και προισμενο εδω και 5 μέρες το νιωθω παρα πολυ μαλακο και "αδειο". Ειναι φυσιολογικο?? την τελευταια εβδομαδα το μωρο δεν θηλαζει πανω απο 15 λεπτα ενω μεχρι πριν λιγες μερες την ειχα και 1 ωρα στο στηθος. Παρολα αυτα το μωρο δεν παραπονιετε οποτε υποθετω οτι τρωει.....ειναι φυσιολογικο για μωρο 5-6 εβδομαδων? Αν εδινα σκονη γαλα ποσα ml θα ετρωγε το μωρο σε αυτην την ηλικια? θελω να προσπαθησω να βγαλω γαλα για να δω ποσο τρωει...

Aglaia η καποια παλιοτερη μανουλα θα μπορουσε να μου απαντηση στα παρακάτω?

παρατηρησα οτι το γάλα εχει πιο διαφανες χρωμα. Σημαινει αυτο κατι?? ακουσα οτι αυτο μπορει να σημαινει οτι το γαλα προκαλει κολικους στο μωρο και ισως να πρεπει να σταματησω τον θηλασμο. Το μωρο εχει πονακια και αερια, υπαρχει περιπτωση να εχει να κανει με το γαλα μου? Την δινω το ενα στηθος σε καθε θηλασμο και οχι λιγο απο το ενα και λιγο απο το αλλο

ακομα ενω ενιωθα το στηθος μου βαρη και προισμενο εδω και 5 μέρες το νιωθω παρα πολυ μαλακο και "αδειο". Ειναι φυσιολογικο?? την τελευταια εβδομαδα το μωρο δεν θηλαζει πανω απο 15 λεπτα ενω μεχρι πριν λιγες μερες την ειχα και 1 ωρα στο στηθος. Παρολα αυτα το μωρο δεν παραπονιετε οποτε υποθετω οτι τρωει.....ειναι φυσιολογικο για μωρο 5-6 εβδομαδων? Αν εδινα σκονη γαλα ποσα ml θα ετρωγε το μωρο σε αυτην την ηλικια? θελω να προσπαθησω να βγαλω γαλα για να δω ποσο τρωει...

Να σου ζήσει

Πιο διαφανές το γάλα είναι στην αρχή που είναι και πιο αραιό.

Το γάλα σου δεν έχει τίποτα και δεν φταίει για τα πονάκια και τα αέρια του μωρού σου.Είναι λογικό να έχει πονάκια και αέρια σε αυτή την ηλκία.

Αν δεν το θήλαζες πιθανόν να ήταν χειρότερα.

η τακτική που χρησιμοπιοείς με το ένα στήθος είναι μια χαρά αν έχεις υπερπαραγωγή.

Το στήθος σου δεν είναι πια βαρύ γιατί έχει ρυθμιστεί η παραγωγή σου και δεν χρειάζεται πλέον να αποθηκεύει το γάλα αλλά το παράγει τη στιγμή του θηλασμου!

Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο τρώει γαιτί μπορεί με το θήλαστρο να μη βγάλεις την ποσότητα που θα φάει το μωρό σου απο το στήθος.

Μην αγχώνεσαι αν βρέχει 5-6 πάνες την ημέρα και παίρνει βάρος είναι μια χαρά

Η μικρή μου απο νεογέννητο δεν καθόταν πάνω απο 5 λεπτά στο στήθος και μόνο στο ένα κάθε φορά,και μόλις σαράντισε και μετά τρώει σε 3 λεπτά,αφού αναρωτιεμαι τι προλαβαίνει να φαει!

.png.png.png

Τελεια! :D

παρατηρησα οτι το γάλα εχει πιο διαφανες χρωμα. Σημαινει αυτο κατι?? ακουσα οτι αυτο μπορει να σημαινει οτι το γαλα προκαλει κολικους στο μωρο και ισως να πρεπει να σταματησω τον θηλασμο.

Το γάλα είναι πιο διαφανές στην αρχή και μετά γίνεται πιο άσπρο όσο το παιδί θηλάζει... Οποιος σου είπε να σταματ¨ησεις τον θηλασμό δεν ξέρει τι του γίνεται... :evil:

Το μωρο εχει πονακια και αερια, υπαρχει περιπτωση να εχει να κανει με το γαλα μου? Την δινω το ενα στηθος σε καθε θηλασμο και οχι λιγο απο το ενα και λιγο απο το αλλο

Ολα τα μωράκια έχουν αέρια και λίγα πονάκια... Συνήθως είναι συχνότερα το απόγευμα, ΄τα παιδιά όμως που θηλάζουν έχουν λιγότερο πονακια, αερια, κολικούς... :D

ακομα ενω ενιωθα το στηθος μου βαρη και προισμενο εδω και 5 μέρες το νιωθω παρα πολυ μαλακο και "αδειο". Ειναι φυσιολογικο?? την τελευταια εβδομαδα το μωρο δεν θηλαζει πανω απο 15 λεπτα ενω μεχρι πριν λιγες μερες την ειχα και 1 ωρα στο στηθος. Παρολα αυτα το μωρο δεν παραπονιετε οποτε υποθετω οτι τρωει.....ειναι φυσιολογικο για μωρο 5-6 εβδομαδων?

Το στήθος δεν θα είναι πάντα πρησμένο... Τώρα που εδραιώθηκε η γαλουχία, ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μωρού και όχι στις ορμόνες οπότε το μέγεθος του θα ξαναγυρίσει σιγά σιγά σχεδόν στα παλιά...

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παράγει γάλα !!!!!!

Αν εδινα σκονη γαλα ποσα ml θα ετρωγε το μωρο σε αυτην την ηλικια? θελω να προσπαθησω να βγαλω γαλα για να δω ποσο τρωει...

Γιατί θες να μπλέξεις έτσι χωρίς λόγο, Τα μωρά πίνουν περίπου ένα λίτρο γάλα, κι εσύ τόσο παράγεις. Αν δοκιμάσεις να βγάλεις με το θήλαστρο πιθανόν να μην μπορέσεις να βγάλεις ούτε το μισό, με αποτέλεσμα να νομίσεις ότι δεν έχεις άλλο γάλα, ότι δεν φτάνει στο μωρό σου, κλπκλπ

Αφου το μωρό σου τρώει και δεν παραπονιέται δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να μπλέκεις με θήλαστρα..

Παίρνει βάρος;

Τα κάκα του τι χρώμα είναι;

Αν πάλι αποφασίσεις ότι δεν θέλεις να θηλάσεις άλλο, πες το να σου πούμε τι να κάνεις...

WLn5p2.png

Euxaristo koritsia!

Felinidoc ..fusika kai thelo na thilaso...tora pou perasan ta duskola tha stamatiso??? !!

παρατηρησα οτι το γάλα εχει πιο διαφανες χρωμα. Σημαινει αυτο κατι?? ακουσα οτι αυτο μπορει να σημαινει οτι το γαλα προκαλει κολικους στο μωρο και ισως να πρεπει να σταματησω τον θηλασμο.

Το γάλα είναι πιο διαφανές στην αρχή και μετά γίνεται πιο άσπρο όσο το παιδί θηλάζει... Οποιος σου είπε να σταματ¨ησεις τον θηλασμό δεν ξέρει τι του γίνεται... :evil:

paidiatros to eipe sthn kopela pou gennise idia mera me emena...eipe oti ths patise to stithos kai to gala pou bgeike itane diafanes giauto ths eipe na stamatisi ton thilasmo

Το μωρο εχει πονακια και αερια, υπαρχει περιπτωση να εχει να κανει με το γαλα μου? Την δινω το ενα στηθος σε καθε θηλασμο και οχι λιγο απο το ενα και λιγο απο το αλλο

Ολα τα μωράκια έχουν αέρια και λίγα πονάκια... Συνήθως είναι συχνότερα το απόγευμα, ΄τα παιδιά όμως που θηλάζουν έχουν λιγότερο πονακια, αερια, κολικούς... :D

pantos to moro mou fonazei mesa ston upno tou apo ton pono..kurios tis proines ores...guro stis 6 me 7 to proi!

[

Αν εδινα σκονη γαλα ποσα ml θα ετρωγε το μωρο σε αυτην την ηλικια? θελω να προσπαθησω να βγαλω γαλα για να δω ποσο τρωει...

Γιατί θες να μπλέξεις έτσι χωρίς λόγο, Τα μωρά πίνουν περίπου ένα λίτρο γάλα, κι εσύ τόσο παράγεις. Αν δοκιμάσεις να βγάλεις με το θήλαστρο πιθανόν να μην μπορέσεις να βγάλεις ούτε το μισό, με αποτέλεσμα να νομίσεις ότι δεν έχεις άλλο γάλα, ότι δεν φτάνει στο μωρό σου, κλπκλπ

Αφου το μωρό σου τρώει και δεν παραπονιέται δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να μπλέκεις με θήλαστρα..

Παίρνει βάρος;

Τα κάκα του τι χρώμα είναι;

to moro exei parei baros pano apo ta fusiologika oria mesa ston mhna . Sxedon 1.5 kilo! Thn peira 3 kila kai 45 ekatosta upsos kai tora einai 4380 kai psilose 10 pontous. Mallon anaptusete kalutera apo oti mesa sthn koilia

Ta kaka tou allote einai polu ugra san diarreia kai alote kitrina san moustarda. Otan exei pola ponakia einai prassina.

Διαφημίσεις

paidiatros to eipe sthn kopela pou gennise idia mera me emena...eipe oti ths patise to stithos kai to gala pou bgeike itane diafanes giauto ths eipe na stamatisi ton thilasmo

:evil::evil::evil::evil:

Αγλαιαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πράττει κακούργημα, το καταλαβαίνετε ;;;;;;;;;;;;;;;

pantos to moro mou fonazei mesa ston upno tou apo ton pono..kurios tis proines ores...guro stis 6 me 7 to proi!

Και εμένα έκανε τα ίδια και όταν τελικά έκανε κακά της ξυπνούσε κιόλας :shock::cry::cry::cry:

to moro exei parei baros pano apo ta fusiologika oria mesa ston mhna . Sxedon 1.5 kilo! Thn peira 3 kila kai 45 ekatosta upsos kai tora einai 4380 kai psilose 10 pontous. Mallon anaptusete kalutera apo oti mesa sthn koilia

Τέλεια!!!!!!!!!!!!! :D

Αυτά που σου είπα για το θήλαστρο ισχύουν... μην μπλέξεις χωρίς λόγο....

Ta kaka tou allote einai polu ugra san diarreia kai alote kitrina san moustarda. Otan exei pola ponakia einai prassina.

Τα φυσιολογικά είναι τα κίτρινα σαν μουστάρδα, αν παρατηρείς πολλά πράσινα μπορεί να έχεις ελαφριά υπερπαραγωγή. Καλά κάνεις και του δίνεις μόνο ένα στήθος την φορά :D

WLn5p2.png

και μην πιστέψεις κανένα παιδίατρο ή μη,αν σου πει ότι το παιδί έχει διάρροια και άρα να σταματήσει ο θηλασμός!οι κενώσεις των μωρών που θηλάζουν πολλές φορές μοιάζουν διαρροικές ,αλλά ΔΕΝ είναι διάρροια.

.png

.png

ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ;;;!!! :shock::shock:

Φτιάχνουμε έναν άνθρωπο, τον κουβαλάμε και όταν τον βγάλουμε τον ταίζουμε με ένα λίτρο γάλα την ημέρα; ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΣΘΕΝΕΣ ΦΥΛΟ;

Ποια η έκπληξη;

Ένα μωρό που βάζει ένα κιλό το μήνα (για τους πρώτους 3 μήνες) σημαίνει ότι πίνει ένα λίτρο την ημέρα. Υπάρχουν όμως και μωρά που βάζουν 1,5 κιλό το μήνα, αυτά πίνουν 1,5 λίτρο την ημέρα!

Για το "σθενές" φύλο σας συμβουλεύω να βρείτε το ντοκυμαντέρ του National Geographic για τους χιμπαντζήδες... Έχει μία απιστευτη σκηνή όπου η αρχηγός της ομάδας κάνει επίδειξη δύναμης. Σηκώνεται όρθια και σέρνει ένα δέντρο! Το παιδί της, όχι βρέφος πια, είναι γαντζωμένο πάνω της και θηλάζει! Αυτό το ντοκυμαντέρ είαι το αγαπημένο του γιου μου! :wink:

ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ;;;!!!

Να είσαι καλα , με έκανες και γέλασα :D:D:D:D:P

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

καλησπέρα σας μητέρες.. ενα νέο "θέμα" προέκυψε στην σχεση μου με το μωρο μου και θα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας.. μεχρι πριν λιγο καιρο ο τρόπος που θήλαζα ήταν 20 λεπτά στο κάθε στήθος και αν συνέχιζε να πεινάει απλά τον άλλαζα στήθος μέχρι ή να κοιμηθεί ή να χορτάσει.. έχοντας ένα άλλο δίλημα η αγαπητή μας Αγλαϊα μου ειπε καλύτερα να θηλάζω απο το ένα στήθος την φορά και έτσι έπραξα (είχα υπερπαραγωγή).. έκτοτε ομως ο μικρός μείωσε τον χρόνο που τρώει στο μισό, δηλαδη.. ενω έτρωγε 20 λεπτά ανα στήθος, τώρα τρώει απο το ένα 20 λεπτά και δεν θέλει άλλο να φάει.. παίζει ρόλο που άλλαξε ο τρόπος θηλασμού, που πλησιάζουν οι μέρες της εδραίωσης ή κατι άλλο?? επίσης έχει μειωθεί και ο χρόνος που κοιμάται, στο μισό.. ενώ μέχρι τώρα ξυπνούσε ανα 3 ώρες και κάτι για να φάει τώρα ξυπνάει πάνω στο δίωρο ή δεν κοιμάται καθόλου μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενό του γεύμα και η πείνα του είναι τόσο μεγάλη που δεν λέγεται!! αξίζει να σημειώσω ότι το βράδυ (και ευτυχώς δηλαδή :lol:) θα κοιμηθεί απο 4-6 ώρες.. τι μπορεί να φταίει αγαπητές μου??

ευχαριστω εκ των προτερων

καλησπέρα σας μητέρες.. ενα νέο "θέμα" προέκυψε στην σχεση μου με το μωρο μου και θα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας.. μεχρι πριν λιγο καιρο ο τρόπος που θήλαζα ήταν 20 λεπτά στο κάθε στήθος και αν συνέχιζε να πεινάει απλά τον άλλαζα στήθος μέχρι ή να κοιμηθεί ή να χορτάσει.. έχοντας ένα άλλο δίλημα η αγαπητή μας Αγλαϊα μου ειπε καλύτερα να θηλάζω απο το ένα στήθος την φορά και έτσι έπραξα (είχα υπερπαραγωγή).. έκτοτε ομως ο μικρός μείωσε τον χρόνο που τρώει στο μισό, δηλαδη.. ενω έτρωγε 20 λεπτά ανα στήθος, τώρα τρώει απο το ένα 20 λεπτά και δεν θέλει άλλο να φάει.. παίζει ρόλο που άλλαξε ο τρόπος θηλασμού, που πλησιάζουν οι μέρες της εδραίωσης ή κατι άλλο??

Έλενα, ο χρόνος μπορεί να έχει μειωθεί γιατί μπορεί να χορταίνει το μωρό πιο γρήγορα. Μένοντας στο ένα στήθος παίρνει το πιο λιπαρό γάλα οπότε χορταίνει και γι'αυτό δεν θέλει άλλο. Μεγαλώνοντας άλλωστε τα μωρά αποκτούν την ικανότητα να ρουφάνε με μεγαλύτερη μαεστρία :wink:

Αν το μωρό σου παίρνει βάρος, και αν οι βρεγμένες πάνες του είναι 5-6 τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

επίσης έχει μειωθεί και ο χρόνος που κοιμάται, στο μισό.. ενώ μέχρι τώρα ξυπνούσε ανα 3 ώρες και κάτι για να φάει τώρα ξυπνάει πάνω στο δίωρο ή δεν κοιμάται καθόλου μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενό του γεύμα και η πείνα του είναι τόσο μεγάλη που δεν λέγεται!!

Όσο μεγαλώνουν τα μωρά αρχίζουν να αποκτούν τον δικό τους ρυθμό στον ύπνο.

Επίσης κατά τη γνώμη μου θα σου πρότεινα να μην περιμένεις το τρίωρο για να το θηλάσεις. Να του δίνεις και στο δίωρο. Το μητρικό γάλα χωνεύεται εύκολα και έτσι μπορεί το μωρό να πεινάει γρηγορότερα.

αξίζει να σημειώσω ότι το βράδυ (και ευτυχώς δηλαδή :lol:) θα κοιμηθεί απο 4-6 ώρες.. τι μπορεί να φταίει αγαπητές μου??

ευχαριστω εκ των προτερων

είσαι πολύ τυχερή όπως έχεις καταλάβει κι από τις εξοστορήσεις άλλων μαμάδων στο φόρουμ :wink:

Καλή συνέχεια!

marle καταρχήν σ ευχαριστώ..

φυσικά και δεν περιμένω να περάσει το 3 ωρο για να το ταϊσω..

δεν ξερω κατα πόσο θ ακουστει χαζο αλλα οταν πειναει ο μικρος το κλαμα του ακουγεται σαν λα λα αντι για ουα ουα (τουλάχιστον έτσι ακούγεται στα δικά μου αυτιά) κι ετσι η πρώτη μου κίνηση είναι να.. εμφανίσω "τον δίσκο" με το γεύμα του!! όσο αφορά τις βρεγμένες πάνες δόξα το θεο είναι γύρω στις 7-8 την μέρα, οποτε δεν ανησυχώ.. ευχαριστώ και πάλι

δεν ξερω κατα πόσο θ ακουστει χαζο αλλα οταν πειναει ο μικρος το κλαμα του ακουγεται σαν λα λα αντι για ουα ουα

Εμένα δε μου φαίνεται καθόλου χαζό, και η δική μου το ίδιο έκανε...αφού δεν λέγαμε ''το μωρό πεινάει'' αλλά ''το μωρό έκανε λα''!!!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...