Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νοιωθω να καταρέω......

motherof2

Recommended Posts

πιο πολύ ήθελα να τα γράψω για να τα πω κάπου γιατί προσωπικά όταν έχω οποιοδήποτε πρόβλημα...το γράφω (στην κυριολεξία)

σίγουρα είναι "φαινόμενο" που εμφανίζεται και σε άλλες μαμάδες απλά σήμερα αισθάνομαι ότι πραγματικά θα σκάσω :cry:

το γνωστό πρόβλημα του ύπνου.... μόνο που τα δικά μου τα παιδιά δεν είναι πια βρέφη για να μην κοιμούνται...

ειλικρινά έχω να κοιμηθώ εδώ και 4 χρόνια και 7 μήνες, όσο δηλαδή είναι ο γιος μου...δεν αντέχω ...μου έρχεται να βάλω τα κλάμματα :cry:

δεν έχω άλλα προβλήματα σοβαρά με τα παιδιά μου (δόξα το Θεό), αλλά δεν αντέχω....σαν αποτέλεσμα ΔΕΝ έχω κουράγιο να παίξω μαζί τους, ΔΕΝ έχω κουράγιο να τους διαβάσω παραμύθια ή γενικά να ασχοληθώ...δεν αντέχω... είμαι κομμάτια ....ΜΟΝΙΜΑ

γιατί βέβαια αν ο γιος μου (γιατί αυτός έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον ύπνο) χτες για πχ ξύπνησε 10 φορές το βράδυ!! (μετρημένες) πείτε μου πώς να αντέξω η δόλια όλη την υπόλοιπη μέρα.... ειλικρινά δεν ξέρω τί να κάνω .. τους έχω μιλήσει για αυτό, το πόσο με κουράζει που δεν έχω κουράγιο για τίποτα και κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν τους λέω " σας παρακαλώ πείτε μου τί ΔΕΝ θα κάνετε σήμερα" και μου λένε "δεν θα έρθουμε στο κρεβάτι σας" αλλά ιδίως ο γιος μου, δεν το τηρεί σχεδόν ποτέ.... και να πεις ότι δεν τους μιλάω για το συγκεκριμένο ....κάθε μέρα τους κάνω "εκπαίδευση" αλλά τίποτα (με την κόρη μου είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά ΟΧΙ καλά...) και τα δύο από νεογέννητα ΔΕΝ ΘΈΛΑΝΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...το πρόβλημα είναι ότι έχω καταρεύσει εκτός από σωματικά και ψυχολογικά πλέον...αισθάνομαι να έχω αποκλειστικά το μερίδιο της ευθύνης για όλο αυτό το σκηνικό, να είμαι άχρηστη και να μην μπορώ να εξηγήσω αυτονόητα πράγματα σε παιδί κοντά 5 ετών....

ειλικρινά δεν τα έγραψα για να ακούσω λόγια παρηγοριάς, ξέρω ότι και άλλοι τα περνάνε αυτά, απλά έπρεπε να τα βγάλω από μέσα μου μήπως και αισθανθώ καλύτερα....................

Διαφημίσεις

τα ιδια τραβαγαμε και εμεις μεχρι να γινει 1 ετους,μετα τα πραγματα βελτιωθηκαν και αντι για 5-6 φορες ξυπναγε 2-3 μεχρι 2 ετων,μετα δεν αντεξαμε αλλο και εδω και μισο χρονο κοιμομαστε ολοι μαζι,ετσι δεν ξυπναει,αλλα και να ξυπνησει ξανακοιμαται χωρις να μας ενοχληση.εμεις μονο αυτην την λυση βρηκαμε... :?

Εμένα είναι 3,5 και ακόμη ξυπνάει το βράδυ. Ερχεται και με τραβάει για να κοιμηθώ μαζί του. Παρόλο που τον παίρνει ο ύπνος σχεδόν αμέσως, μόλις φύγω απο δίπλα του, θα ξαναξυπνήσει και θα ακολουθήσουμε πάλι το ίδιο δρομολόγιο...

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Δηλαδή να μην ελπίζω ότι καποια στιγμή και η δικιά μου θα στρώσει; Ωχχχχ..... Έναν ύπνο έχουμε όλο όλο για απόλαυση,.... πάει κι αυτός!!! (είμαι υπναρού, τι να κάνω; :? )

Γιατί όμως το κάνουν αυτό; Μα δε νυστάζουν; Αφού τρέχουν σαν παλαβά όλη μέρα... Δεν κουράζονται; Υπάρχει κάποιος ειδικός να μας το εξηγήσει;

\ sL7ap2.png

Επίσης μπορεί κάποιος να μου βρει μια λογική εξήγηση γιατί η μικρή στη γιαγιά της πάει μόνη της για ύπνο και κοιμάται με τις ώρες (κοιμάται και κατά τις 9 το πρωί και το μεσημέρι κατά τις 3) ενώ στο σπίτι είναι όλο ενέργεια.... (το πρωί δεν ξανακοιμάται, κοιμάται κατευθείαν το μεσημέρι). Γιατί; Κάνω κάτι λάθος;

\ sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Σ αυτη την περιπτωση θα εφάρμοζα τεχνικες της Νταντας αμέσου δράσεως καθως και ενα βιβλιο που ειχε μπει παλιοτερα εδω (το εχω σπιτι και θα στο βαλω) το sleep with no crying solution (νομιζω).

Γενικα : Το βασικο είναι να κοιμαται το παιδι χωρις εσενα (ωστε οταν ξυπναει να μην σε αναζηταει) και οταν φευγει απο το κρεβατι να τον ξαναβαζεις χωρις να το κοιταξεις στα ματια και λεγοντας απλα "ειναι ωρα για υπνο αγαπη μου". Την 3η φορα το κανεις χωρις να το κοιταξεις στα ματια. Τσπα δεν τα θυμαμαι ακριβως θα τα διαβασεις παρακατω γιατι βρηκα κατι.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2242&highlight=nanny

http://www.supernanny.co.uk/TV-Show/Clips/Clips/Sleep-Separation-Technique.aspx

Μην αισθανθεις ασχημα με διαφορα που θα διαβασεις . Στην περιπτωση σου επιβαλλεται να κανεις κατι.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Έτσι όπως τα λέτε είναι. Αν δεν κοιμηθείς καλά το βράδυ δεν έχεις υπομονή για τίποτα. Αλλα υπάρχει λύση; Και εμείς ξυπνάμε τα βράδια. Μια φορά τον μήνα θα κοιμηθεί χωρίς να ξυπνήσει καθόλου, μια φορά τον μήνα θα ξυπνήσει στις 3:00 ή στις 4:00 τα χαράματα και θα θέλει να παίξει και όλα τα υπόλοιπα βράδια ξυπνάει απο 3-10 φορές γιατί έχασε την πιπίλα του.

dev277pr___.png

motherof2 σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγω με τον μεγάλο μου τον γιο! Αλλά τώρα κοιμάται σαν αγγελούδι. Πως έλυσα το προβλημα: Κάποιος γνωστος μου ειπε οτι ειχε και αυτος το ιδιο προβλημα και μου προτεινε ενα βιβλιο "Κοιμήσου παιδί μου Πώς να λύσετε το πρόβλημα του ύπνου στα παιδιά" Συγγραφέας: Εστιβίλ, Εδουάρδ | Μπεχάρ δε, Σύλβια, Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ. Το πήρα το διάβασα και έκανα κατα γράμμα ότι λεει!! Κορίτσια είναι απίστευτο επιασε! Έχει μια μέθοδο πολυ ωραία και το τελικό αποτέλεσμα εκπληκτικο. Σου το συστήνω ανεπιφύλακτα και μπορείς να το βρεις σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

motherof σε καταλαβαινω απολυτα..παροτι το περασα αυτο μεχρι πριν λιγες ημερες που κοιμαται ολο το βραδυ μονορουφι μου ξυπναγε καθε 15 λεπτα και ηθελε να παιξει..ειχα τρελαθει..την υπολοιπη μερα ημουν ρακος..δεν ειχα κουραγιο ουτε να μιλησω ποσο μαλλον να παιξω..εμενα βεβαια το εκοψε δια μαγειας αλλα διαβασα διαφορα βιβλια τα δοκιμασα σχεδον ολα,νομιζω βεβαια πως στο δικο μου παιδι δεν επιασε τοσο η τεχνικη (γιατι δεν ειχα)οσο η τυχη.ετυχε..νομιζω..κοιμουνται ενδιαμεσα?την ημερα δηλαδη?

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Είναι το πιο απογοητευτικό και το πιο κουραστικό πράγμα να μην κοιμάσαι τα βράδια. Δεν έχεις όρεξη και κουράγιο για τίποτα κατα τη διάρκεια της μέρας. Βλέπεις παντού κρεβάτια. Στο δρόμο, στο γραφείο, παντού. Είχα φοβερά και αμέτρητα δρομολόγια όταν ήταν ο γιος μου μηνών. Είχε πονάκια αλλά και όταν αυτά τέλειωσαν συνεχίστηκαν τα δρομολόγια. Ευτυχώς μόλις είχε χρονίσει, αρχίσαμε να στρώνουμε με διάφορα τεχνάσματα βέβαια. Έχω γράψει τί έχουμε κάνει και σε άλλο παρόμοιο τόπικ. Ακολούθησε τις συμβουλές των κοριτσιών, μήπως και πιάσει καμία. Σε καταλαβαίνουμε παντως, να ξέρεις. Εϊναι λίγες μάνες που δεν έχουν ρίξει ξενύχτια, αλλά βέβαια και το δικό σου, να μην κοιμάσαι επί 4 χρόνια, δεν παλεύεται εύκολα!! Ελπίζω να πιάσει κάτι από όλα αυτά που σου προτείνουν. Κουράγιο κορίτσι. Ζήτα και λίγο τη βοήθεια του μπαμπά, εαν αυτό είναι δυνατόν, να σηκωθεί μήπως και κερδίσεις λίγο ύπνο. :wink: Εύχομαι να βελτιωθεί η κατάσταση σύντομα, γιατί ο ύπνος μας προσφέρει σημαντικά οφέλη, μεταξύ των οποίων το πιο σημαντικό θεωρώ ΄πως είναι η ψυχική μας ισορροπία.Κουράγιο κορίτσι μου, εύχομαι να περάσει.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Επίσης μπορεί κάποιος να μου βρει μια λογική εξήγηση γιατί η μικρή στη γιαγιά της πάει μόνη της για ύπνο και κοιμάται με τις ώρες (κοιμάται και κατά τις 9 το πρωί και το μεσημέρι κατά τις 3) ενώ στο σπίτι είναι όλο ενέργεια.... (το πρωί δεν ξανακοιμάται, κοιμάται κατευθείαν το μεσημέρι). Γιατί; Κάνω κάτι λάθος;

Lia μου η μόνη λογική εξήγηση για εμένα είναι πως τους λείπουμε το πρωί που εργαζόμαστε και όταν επιστρέφουμε σπίτι, ακόμη κι αν νυστάζουν αρνούνται να κοιμηθούν για να είναι παρέα μας. :D

Υ.Γ. Τουλάχιστον εσένα κοιμάται το μεσημέρι, εγώ φτύνω αίμα για να μου κοιμηθεί 45' :cry:

920035f02d.png

Τό΄χω πάρει απόφαση βέβαια και δε με ενοχλεί. Αφού θέλει το μεσημέρι, μεσημέρι ξεκουράζομαι και εγώ. Με ενοχλεί λίγο που η πεθερά μου όποτε της το λέω μου "κοκορεύεται" για το πόσο καλά κοιμάται σ' αυτή και ότι εγώ το "κουράζω" και το "βασανίζω" το παιδί που το κρατάω ξύπνιο.

Την αγνοώ βέβαια -έχω άλλωστε και τη συμπαράσταση του συζύγου μου που βλέπει πόσο προσπαθώ για να είναι χαρούμενη η μικρούλα μας- αλλά μερικές φορές αναρωτιέμαι μήπως κάπου έχω χάσει τη μπάλλα.....

\ sL7ap2.png

Όταν λοιπόν θα σου "κοκορεύεται" θα της απαντάς κι εσύ οτι το παιδί περνάει τόσο καλά όταν είστε μαζί, που δεν θέλει να κοιμηθει για να σε χορτάσει!!!!!!!!! (με γλυκό ύφος και αφέλεια βέβαια ) :wink:

920035f02d.png

Σ αυτη την περιπτωση θα εφάρμοζα τεχνικες της Νταντας αμέσου δράσεως καθως και ενα βιβλιο που ειχε μπει παλιοτερα εδω (το εχω σπιτι και θα στο βαλω) το sleep with no crying solution (νομιζω).

Γενικα : Το βασικο είναι να κοιμαται το παιδι χωρις εσενα (ωστε οταν ξυπναει να μην σε αναζηταει) και οταν φευγει απο το κρεβατι να τον ξαναβαζεις χωρις να το κοιταξεις στα ματια και λεγοντας απλα "ειναι ωρα για υπνο αγαπη μου". Την 3η φορα το κανεις χωρις να το κοιταξεις στα ματια. Τσπα δεν τα θυμαμαι ακριβως θα τα διαβασεις παρακατω γιατι βρηκα κατι.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2242&highlight=nanny

http://www.supernanny.co.uk/TV-Show/Clips/Clips/Sleep-Separation-Technique.aspx

Μην αισθανθεις ασχημα με διαφορα που θα διαβασεις . Στην περιπτωση σου επιβαλλεται να κανεις κατι.

το έχω το βιβλίο βρε κορίτσια και το εφαρμόσαμε πριν κανένα χρόνο με κάποια βελτιωση και ξανακυλήσαμε ...αλλά πλέον τα παιδιά είναι τόσο

μεγάλα που έχω χάσει την μπάλα :cry::cry: εγώ φταίω, κατι δεν έχω κάνει καλά και συνεχίζω και δεν το κάνω....

Διαφημίσεις

Όταν λοιπόν θα σου "κοκορεύεται" θα της απαντάς κι εσύ οτι το παιδί περνάει τόσο καλά όταν είστε μαζί, που δεν θέλει να κοιμηθει για να σε χορτάσει!!!!!!!!! (με γλυκό ύφος και αφέλεια βέβαια )

Τό χω πει.... Συγκεκριμένα της έχω πει ότι εμας το σπίτι το βλέπει σαν παιδότοπο και δεν θέλει να χάσει χρόνο με τον ύπνο και μου λέει ότι και κει περνάει πολύ ωραία και παίζουν.... αλλά το παιδί πρέπει και να ξεκουράζεται.....Έχει ανάγκη από ύπνο.... :?

\ sL7ap2.png

Τώρα για δραστηριότητες είχαμε αρχίσει κολυμβητήριο αλλά επειδή η μικρή ήταν "μικρή" ο προπονητής είπε να το σταματαήσουμε για λίγο -μέχρι την άνοιξη- οπότε ο γιος μου το έθεσε "αφου δεν πάει η Ράνια, δεν πάω ούτε εγώ" και δεν ήθελα να τον πιέσω να κάνει κάτι χωρίς να το απολαμβάνει...

όμως επειδή τα πεθερικά μου έχουν χτήμα, όταν έρχονται από το σχολείο και το επιτρέπει ο καιρός παίζουν με ποδήλατα, τσουληθρα , κούνια κλπ αλλά το ζήτημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ το βράδυ, είναι ότι ξυπνάνε (και ιδίως ο γιος μου) κάθε λίγο και λιγάκι

έχω προσπαθήσει να μην κοιμηθούν το μεσημέρι αλλά πιστέψτε με είναι τρεις φορές χειρότερα , λες και τα βάζεις στη πρίζα ....ειλικρινά έχω απογοητευτεί...με τον εαυτό βέβαια γιατί τα παιδιά ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΤΕ εγώ κάνω το λάθος και δεν ξέρω που??

να ξανακάνουμε ό,τι λέει το βιβλίο που προτείνετε και όπως είπα έχουμε ξανακάνει και παλαιότερα, αλλά τα αποτελέσματα κράτησαν λιγο..

είναι και μεγάλα όπως είπα και δεν μπορούμε να τα κλεισουμε στο δωμάτιο (εκτός του ότι μου φαίνεται πολύ σκληρό για να το κάνω)

το να κοιμόμαστε στο κρεβάτι όλοι μαζί δεν είναι λύση

πρώτον γιατί αν και υπέρδιπλο δεν χωράμε πλέον, και

δεύτερον γιατί πάλι ξυπνάνε....

Όσο μεγαλώνουν, τόσο κόβουν τον ύπνο κατα τη διάρκεια της ημέρας. Κι επειδή ξεφύγαμε λίγο, τί να πουν και οι άλλες μαμάδες που ταλαιπωρούνται ακόμα απο το βραδινό ξύπνημα.

Πάλι καλά λοιπόν, μη μιλάμε καθόλου......... :D

920035f02d.png

motherof τα παιδιά όταν ξυπνάνε έρχονται και ξαπλώνουν μαζί σας; ή τα ξαναπηγαίνεις στο δωμάτιο τους και μετά ξυπνάνε πάλι;

να σου πώ κάτι αν δεν μπορείς να βρείς λύση, προκειμένου να κοιμηθείς ας κοιμόσαστε όοοολοι μαζί...τουλάχιστον θα κοιμόσαστε.

Το μεσημέρι κοιμούνται; δεν θυμάμαι να είχες γράψει κάτι...

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

polina μου, το μεσημέρι κοιμούνται αλλά και να μην κοιμηθούν είναι χειρότερα το βράδυ :( τώρα είτε θα ξυπνήσουν και θα έρθουν στο κρεβάτι μας είτε θα ξυπνήσουν κλαίγοντας και λέγοντας διάφορα -ίσως έχουν δει κάποιο όνειρο- αλλά πάλι κάθε μέρα να βλέπουν "εφιάλτες" ....θα αρχίσω να ανησυχώ μήπως δεν τα μεγαλώνουμε σωστά και έχουν ψυχολογικά προβλήματα που τους προκαλούν εφιάλτες ή άγχος και έχουν τέτοια συμπεριφορά :(

καλά τρελαίνομαι και μόνο με τη σκέψη :cry: τί να τους έχουμε κάνει και ξυπνάνε κλαιγοντας? δεν τα "δερνουμε", ειδικά εγώ ούτε στον "ποπό τους" , ενταξει τα βάζω τιμωρία όταν κάνουν κάτι που χρήζει όμως τιμωρίας πχ να τσακωθούν και να χτυπήσει το ένα το άλλο και σίγουρα δεν τα βάζω τιμωρία για ψιλοπράγματα, είμαι κάθετη σε αυτό

με έχει πάρει πολύ από κάτω.... θα απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό που μου είπε μια γνωστή σήμερα που μίλαγα μαζί της...ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Μπορεί να πω κάτι χαζό αλλά έχω ακούσει ότι η σοκολάτα και φενικά η ζάχαρη προκαλεί υπερδιέγερση στα παιδιά εάν δωθεί από το απόγευμα και μετά.

Μήπως φταίει κάπου αυτό?

Έχεις ρωτήσει το γιατρό τους που τα ξέρει για την όλη κατάσταση?

motherof2,ίσως αν άλλαζες κάπως το δωμάτιό τους? Μήπως υπάρχει κάτι που τα αγχώνει εκεί? Ξέρεις,πιθανόν ο λόγος να μην έχει καμία σχέση με σένα.Και σίγουρα όποιος κι αν έιναι δε σε κάνει να φταίς. :):):) Το γεγονός ότι δεν μπορείς να βρείς τι φταίει πάλι δεν είναι δικό σου λάθος,γιατί Δεν είσαι ειδικός στα πάντα.Κι ο γιός μου πάντως το κάνει αυτό τις τελευταιες ημέρες. :?:? Μην "ακυρώνεις" τον εαυτό σου έτσι κορίτσι μου.Όλα θα λυθούνε τελικά, θα δείς :):):):)7785ilt0r2a3tf.gif

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

δεν ξέρω βρε παιδιά...ίσως φταίει και ο "ανάδρομος ερμής" απλά είμαι χάλια...και η παιδίατρος που τις τα λέω μου λέει υπομονή και πως και εκείνη κοιμήθηκε όταν τα παιδιά της πηγαν 3 ετών και πάνω..

να τα αγχώνει κάτι στο δωμάτιο ....θα το ψάξω και αυτό , εξάλλου τί έχω να χάσω??

ζάχαρη σοκολάτα κλπ η αλήθεια είναι ότι το απόγευμα που ξυπνανε μπορεί να φάνε κανένα kinder happy hippo αλλά μέχρι εκεί ...όχι υπερβολές ...θα το κόψω και αυτό μήπως και βγει τιποτα

δεν ξερω αν το εχεις κανει ηδη,αλλα στο λεω.εχεις μιλησει μαζι τους,με το καθενα ξεχωριστα?τους εχεις ρωτησει τι παθαινουν το βραδυ?αν φοβουνται κατι?αν τα τρομαζει κατι στο δωματιο?αν θελουν κατι να αλλαξει εκει?π.χ καποιο φωτακι?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...