Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΜΑΛΛΙΩΝ

desperate_mary

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και σε όλους.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά το θέμα γι'αυτό ανοίγω καινούριο.

Ο μπεμπούλης μας (50 ημερών) από τις 20 πρώτες μέρες τις ζωής του είχε κολικούς - οι οποίοι τολμώ να πω ότι ξεπεράστηκαν.

Μετά από μαραθώνια κλάματα, γιατροσόφια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς δοκιμάσαμε και το πιστολάκι μαλλιών στο πάτωμα που είχα διαβάσει εδω.

Εκανε θαυματα!!!!!!!!!

Το πρόβλημα μου είναι όμως ότι δεν κοιμάται πλέον χωρίς αυτό και εαν αφού κοιμηθεί το κλείσω ξυπνάει αμέσως.

Είναι χειμώνας και το έχουμε στη μεσαία ζεστή σκάλα για να μην κρυώνει το δωμάτιο. Είναι επαγγελματικό και δεν υπάρχει φόβος βραχυκυκλώματος αλλά είναι υγιεινή ατμόσφαιρα αυτή για ενα βρέφος?

Μήπως πάθουν κάτι τα αυτάκια του? (Τα δικά μας πάθανε σίγουρα!!!!)

Αν πνιγεί ή βήξει στον ύπνο του δεν τον ακούω παρ'όλο που το καλάθι του είναι δίπλα μου. Αναγκαστικά κοιμόμαστε με βάρδιες με τον άντρα μου για να έχουμε οπτική επαφή. Επίσης ο μπεμπούλης έχει μαλακό λαρύγγι και όταν κοιμάται βγάζει διάφορους ήχους και με τη φασαρία δεν καταλαβαίνεις αν κάνει εμετό ή δυσκολευεται να αναπνεύσει ή είναι η νορμάλ φασαρία του.(Σαν γαλοπουλάκι κάνει)

Πως να το κόψω αυτό το συνήθειο με το πιστολάκι?

Το χει περάσει κανείς?

Διαφημίσεις

Καλημέρα desperate-mary και να σου ζήσει το αγγελουδάκι σου! Δεν έχω ανάλογη εμπειρία, αλλά όσες φορές χρειάστηκε να κόψω κάτι στις κόρες μου (ύπνος μόνο στο port-bebe, πιπίλα κτλ) η λύση ήταν μία: το παίρνεις απόφαση και το κάνεις! Ίσως να λυπάσαι να τον δυσαρεστήσεις, ίσως να μην αντέχεις να τον ακούς να κλαίει αλλά με λίγη υπομονή όλα γίνονται! Σε ότι αφορά τις βάρδιες που κάνετε με τον άντρα σου θα πρότεινα απλά να χαλαρώσετε. Πιστεύω στο ενστικτο που έχουν οι γονείς. Κοιμάμαι βαριά, μπορεί τα παιδιά να έκλεγαν γιατί πεινούσαν και εγώ να τα άκουγα μετά από 10 λεπτά αλλά όποτε τυχαίνει να έχουν δύσπνοια ή να πνίγονται ή να κάνουν γουλιά πετάγομαι. Πώς αλλιώς θα απολαύσεις τη μητρότητα αν ζεις μονίμως μέσα στο άνχος? ;)

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Καλημέρα!κ εμένα το πιστόλακι ME είχε σώσει!εγώ το άφηνα ανοιχτό μισή ώρα αφού είχε κοιμηθεί κ μετά το έκλεινα.το δοκίμασες αυτό;

Αν το έβαζες έξω AΠO το δωμάτιο;

Μια άλλη ιδέα είναι να το ηχογραφήσεις σε κασέτα ώστε να ρυθμίζεις εσυ την ένταση.

Κ εγώ επαγγελματικό εχω αλλά μηχανήματα είναι δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.αυτό ME την κασέτα νομίζω είναι καλή λύση

Καλημέρα desperate-mary και να σου ζήσει το αγγελουδάκι σου! Δεν έχω ανάλογη εμπειρία, αλλά όσες φορές χρειάστηκε να κόψω κάτι στις κόρες μου (ύπνος μόνο στο port-bebe, πιπίλα κτλ) η λύση ήταν μία: το παίρνεις απόφαση και το κάνεις! Ίσως να λυπάσαι να τον δυσαρεστήσεις, ίσως να μην αντέχεις να τον ακούς να κλαίει αλλά με λίγη υπομονή όλα γίνονται! Σε ότι αφορά τις βάρδιες που κάνετε με τον άντρα σου θα πρότεινα απλά να χαλαρώσετε. Πιστεύω στο ενστικτο που έχουν οι γονείς. Κοιμάμαι βαριά, μπορεί τα παιδιά να έκλεγαν γιατί πεινούσαν και εγώ να τα άκουγα μετά από 10 λεπτά αλλά όποτε τυχαίνει να έχουν δύσπνοια ή να πνίγονται ή να κάνουν γουλιά πετάγομαι. Πώς αλλιώς θα απολαύσεις τη μητρότητα αν ζεις μονίμως μέσα στο άνχος? ;)

Εχεις απόλυτο δικαιο για το αγχος! Εμεις δεν απολαμβάνουμε τίποτα προς το παρόν. 50 ημέρες αυπνίας, νευρων και μόνιμης υποψίας ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.

Ο μπεμπούλης μας είναι γκρινιάρης και δύσκολος σε όλα του.

Βέβαια μόνο που τον βλέπουμε που και που να σκάει χαμογελάκια (στο υπερπέραν όχι σε μας!!) ξεχνάμε τα πάντα - για λίγο.

Σ'ευχαριστω για τη συμβουλη- το εφαρμοσα ήδη και ξυπνησε αλλα δεν θα το ξανανοιξω

Και εμεις με φοβερους κολικους που σταματησαν 3μιση μηνων.

Εμας δεν κοιμοταν με τιποτα παρα μονο με κουνια...ναι με κουνια για 4 μηνες. Μας εβγαλε τα χερια.

Ωσπου μια μερα ειπα δεν εχει αλλο.

Τον πηρα στην αγκαλια μου και αφου εκλαψε, φυσικα ολη την ωρα που εκλαιγε τον φιλουσα κια του μιλουσα γλυκα και ηρεμα ...κουραστηκε και κοιμηθηκε. Αυτο το εκανα μονο 3 βραδυα. Απο τοτε το εκοψε.

Δυστυχως 2 λυσειος υπαρχουν. Η το συνεχιζεις οσο αντεχεις η το κοβεις μαχαιρι ο,τι και να γινει. Υπομονηηηηηηηηηηηηηηηη

Διαφημίσεις

Δίκιο έχουν τα κορίτσια! Εμείς είμαστε 18 μηνών τώρα και έτσι κόψαμε την πιπίλα πριν από ένα μήνα. Στην αρχή για μια εβδομάδα δεν του την έδινα καθόλου στην διάρκεια της ημέρας και όταν την ήθελε τον ξεγέλαγα με άλλα πράγματα. Και μετά μέσα σε δυο μέρες την έκοψε και στον ύπνο και άρχισε να κοιμάται με χαδάκια στα χέρια και στα πόδια. Μετά από 2 εβδομάδες περίπου άρχισα να απομακρύνομαι σιγά σιγά από δίπλα του, γιατί είχα γίνει το αντικείμενο παρηγοριάς του! Έτσι άρχισα να κάθομαι κάθε μέρα όλο και πιο μακρυά του με αποτέλεσμα εδώ και δυο μέρες να κοιμάται μόνος του, χωρίς να κλαίει. Κάθομαι μόνο για 2 λεπτάκια έξω από την πόρτα του δωματίου του για να νομίζει πως θα είμαι εκεί και να νοιώθει ασφάλεια.

Αν μου το έλεγες πριν από ένα μήνα πως θα τα καταφέρναμε τόσο καλά, γρήγορα και αποτελεσματικά δεν θα το πίστευα με τίποτα.

Πάντα με κάθε αλλαγή στις συνήθειές του, την πρώτη μέρα έκλαιγε περίπου 30 λεπτά (στον μεσημεριανό ύπνο), 15-20 λεπτά το βράδυ και 10 λεπτά την 2η μέρα. Την τρίτη το έπαιρνε απόφαση. Βέβαια δεν άντεχα να τον αφήνω να κλαίει μόνος του. Απλά, καθόμουν στο δωμάτιο και του μίλαγα γλυκά, του τραγουδούσα και του τράβαγα την προσοχή (πχ. άκου το σκυλάκι που γαβγίζει. Γιατί γαβγίζει αγάπη μου το σκυλάκι; Μήπως θέλει να κοιμηθεί και το ενοχλούν τα μωράκια που κλαίνε; Έλα αγάπη μου μην κλαις για να κοιμηθεί και το σκυλάκι! Αυτό πάντα έπιανε εάν όχι με την πρώτη, αλλά με την τρίτη σίγουρα.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22692&highlight=%F3%F4%E5%E3%ED%F9%EC%E1+%EC%E1%EB%EB%E

desperate_mary θα ελεγα να κοψετε αμεσως το πιστολακι.δες το λινκ παραπανω.εκπεμπει τρομερη ακτινοβολια.διαβασε απο τη 2η σελιδα και μετα.για τα υπολοιπα συμφωνω με τα κοριτσια.περιπου 3 μηνων θα εχει παρει τη σειρα του.ολα τα νεογεεννητα ετσι κανουν.ευχομαι υπομονη κ ολα να πανε καλα :D:D

Εχω δυο μερες να ανοιξω το πιστολακι και ζητημα να εχει κοιμηθει 5 ωρες συνολο.

Εχει μια τρελη υπερενταση, το ματι γαριδα, κουναει χερια-ποδια, κοντευει να μας φυγει απο τις αγκαλιες.

Τσιριζει μολις τον ξαπλωσουμε στο καλαθακι και εχουμε απελπιστει.

Ποσο καιρο κανουν τα μωρακια να ξεπερασουν μια συνηθεια?

Ξερει καμια?

Ανυσηχω πολυ ετσι οπως κανει

Μήπως να το τυλίγατε σε μια πανούλα για να είναι πιο ήρεμο και να μην κάνει σπασμωδικές κινήσεις και να το κοιμήσεις στο καρότσι κουνώντας αργά πέρα-δώθε;;;Εμένα με έσωσε...και τη μέση μου φυσικά!!!

Ε μετά θα δούμε πώς θα το κόψουμε και αυτό!

Vd4Sp3.png

Διαφημίσεις

Το τυλιγμα δεν το ανεχεται απο μιας εβδομαδας και το κοψαμε.

Το ξαναδοκιμασα πριν καμια δεκαρια μερες γιατι μου φανηκε οτι πονουσε η κοιλιτσα του και ηθελα να τον κανω να νοιωσει ασφαλεια αλλα μελανιασε στο κλαμα.

Εντωμεταξυ εχει συγκαει κιολας και τσιριζει συνεχως απο την Παρασκευη γιατι δεν βοηθησε ουτε μελανι, ελαιολαδο, σπαθολαδο, κενακομπ, ντακταντορ, ντακταριν κλπ. Η παιδιατρος εχει απελπιστει. Ολη νυχτα και ολη μερα χωρις πανα.... Βαρεθηκα να πλενω σεντονια και κουβερτες.

Ωχ... λαθος τοπικ

Στο θεμα μου. Αν ενδωσω τωρα και του δωσω αυτο που θελει (το πιστολακι) λετε να το αντιληφθει και να καταλαβει οτι με το κλαμα θα παιρνει αυτο που θελει ή ειναι μικρος για τετοιους συνδιασμους?

και εμενα το τυλιγμα με εσωσε στον μικρο!ολο πεταγε χερια ποδια .μολισ τον τυλιγα κοιμοταν σαν πουλακι!τους θυμιζει την ζεστασια της μητρας προφανως.μεχρι 4 μηνων ετσι κοιμοταν.οχι φασκιομα σφιχτο.απλα να ειναι σαν σαρμαδακι καπως αλλα χαλαρα.να ειναι μεσα τα χερακια του προς τα κατω.τυλιξετο κ αστο στο πλαι με κανενα μαξιλαρακι ι πετσετουλα ρολο απο πισω να το στηριζει.

2-3 μερες ακομα.εξαρταται ποσο ειναι το μωρο κ για ποσο καιρο το ειχε μαθει

Ειναι 50 ημερων και το εχει καθε βραδυ απο ενος μηνα οταν ηταν περιπου που το ξεκινησαμε. Αν πιστευεις οτι ειναι θεμα 2-3 ημερων να επιμεινω. Αλλα φοβαμαι οτι θα παθουν τα νευρα του με τοση αυπνια.

Το τυλιγμα δεν το ανεχεται απο μιας εβδομαδας και το κοψαμε.

Το ξαναδοκιμασα πριν καμια δεκαρια μερες γιατι μου φανηκε οτι πονουσε η κοιλιτσα του και ηθελα να τον κανω να νοιωσει ασφαλεια αλλα μελανιασε στο κλαμα.

Εντωμεταξυ εχει συγκαει κιολας και τσιριζει συνεχως απο την Παρασκευη γιατι δεν βοηθησε ουτε μελανι, ελαιολαδο, σπαθολαδο, κενακομπ, ντακταντορ, ντακταριν κλπ. Η παιδιατρος εχει απελπιστει. Ολη νυχτα και ολη μερα χωρις πανα.... Βαρεθηκα να πλενω σεντονια και κουβερτες.

Ωχ... λαθος τοπικ

Στο θεμα μου. Αν ενδωσω τωρα και του δωσω αυτο που θελει (το πιστολακι) λετε να το αντιληφθει και να καταλαβει οτι με το κλαμα θα παιρνει αυτο που θελει ή ειναι μικρος για τετοιους συνδιασμους?

αμυγδαλελαιο εβαζα εγω στα μωρα.ειναι πολυ καλο.αν δοσεις τωρα πιστολακι θα ειναι μια αρχη στο να αρχιζει να επιμενει σε κατι με κλαμα.αλλα δε ξερω και ποσο ειναι το μωρο για να σου πω σιγουρα.

ειναι κ ανθυγειηνο το πιστολακι

Ειναι 50 ημερων και το εχει καθε βραδυ απο ενος μηνα οταν ηταν περιπου που το ξεκινησαμε. Αν πιστευεις οτι ειναι θεμα 2-3 ημερων να επιμεινω. Αλλα φοβαμαι οτι θα παθουν τα νευρα του με τοση αυπνια.

με προλαβαινεις παντα!:lol:

δοκιμασε στο ριλαξ κ κουνα το.αν κοιμηθει αστο εκει μεσα.2 μηνες μονο εκει κοιμοταν ο μικρος μου

Διαφημίσεις

και εμενα το τυλιγμα με εσωσε στον μικρο!ολο πεταγε χερια ποδια .μολισ τον τυλιγα κοιμοταν σαν πουλακι!τους θυμιζει την ζεστασια της μητρας προφανως.μεχρι 4 μηνων ετσι κοιμοταν.οχι φασκιομα σφιχτο.απλα να ειναι σαν σαρμαδακι καπως αλλα χαλαρα.να ειναι μεσα τα χερακια του προς τα κατω.τυλιξετο κ αστο στο πλαι με κανενα μαξιλαρακι ι πετσετουλα ρολο απο πισω να το στηριζει.

Παντα κοιμαται με τα χερακια του πανω και ανοιχτες τις παλαμες. Η κουβερτα να ειναι μεχρι τη μεση. Αν τον σκεπασουμε μεχρι το λαιμο την κατεβαζει μονος του μεσα στον υπνο του.

Θα δοκιμασω παλι ομως να τον τυλιξω - μηπως δεν εχει αλλες αμυνες πλεον απο την εξαντληση και το δεχτει

με προλαβαινεις παντα!:lol:

δοκιμασε στο ριλαξ κ κουνα το.αν κοιμηθει αστο εκει μεσα.2 μηνες μονο εκει κοιμοταν ο μικρος μου

Αχ πονεμενη ιστορια!!!!!!!

Ριλαξ απλο, ριλαξ με δονηση, 2 διαφορετικες κουνιες με τραγουδακια, ψαρακια, φωτακια κλπ.

Δεν καθεται πουθενα για πανω απο 2 λεπτα.

Κοιμαται μονο στις αγκαλιες και μολις αντιλαμβανεται οτι τον αφηνεις ξυπναει-ακομη και μιση ωρα αφου τον εχει παρει ο υπνος.

Απελπισια!!! πηγε 1:30 και ακομη να κοιμηθει

πρεπει να επιμενεις.ο δικος μου εκλαιγε στις αρχες.δε μπορουσα να τον εχω ολο αγκαλια ειχα κ την μεγαλη να προσεξω κ ασε που ζηλευε κιολας.το βαζεις στο ριλαξ κ αν κλαιει κουνας πιο γρηγορα.οσο πιο μικρο το μωρο τοσο πιο ευκολα ξεσυνηθιζει.

επισης ο δικος μου ηθελε κ κατι να εχει στο πρωσοπο κ του πηρα ενα αρκουδακι απαυτα που εχουν σωμα σαν πανακι βελουτε.ακομα μαυτο κοιμαται.

χρειαστικα περιπου 7 μερες να του κοψω το κουνημα στα χερια

πρεπει να επιμενεις.ο δικος μου εκλαιγε στις αρχες.δε μπορουσα να τον εχω ολο αγκαλια ειχα κ την μεγαλη να προσεξω κ ασε που ζηλευε κιολας.το βαζεις στο ριλαξ κ αν κλαιει κουνας πιο γρηγορα.οσο πιο μικρο το μωρο τοσο πιο ευκολα ξεσυνηθιζει.

επισης ο δικος μου ηθελε κ κατι να εχει στο πρωσοπο κ του πηρα ενα αρκουδακι απαυτα που εχουν σωμα σαν πανακι βελουτε.ακομα μαυτο κοιμαται.

χρειαστικα περιπου 7 μερες να του κοψω το κουνημα στα χερια

7 μερες????????

Ελπιζω να μας παρει λιγοτερο γιατι θα παρουμε τα βουνα!!!

Το τυλιγμα που προτεινες βοηθησε λιγακι. Καθεται τουλαχιστον στο καλαθι του χωρις να κλαιει. Κατι ειναι κι'αυτο.

Το πρωι θα γραψω τα νεα της νυχτας.

Σε ευχαριστουμε πολυ για τη βοηθεια

Μολις κοιμηθηκε... τι νυχτα κι'αυτη θεε μου... καφες ρεει στις φλεβες μας.

Αν δουλευα δεν ξερω τι θα εκανα, να ειναι καλα η εξαμηνη!!

Μα ειναι δυνατον τοσο μικρουλης και να εχει τοσο πεισμα?

Βοηθεια!!!

Καμια αλλη ιδεα κοριτσια μου???????

ετσι ειναι γενικως τα μωρακια.συνηθως στο 3μηνο στρωνουν.ισως εχει κ κολικους.βαζετο τυλιγμενο στο καλαθι η στο ριλαξ κ αν κλαψει κουνα το.αν συνεχισει πανω απο 10 λεπτα το περνεις αγκαλιτσα.υπομονη κανενα μηνα.

θηλαζεις ?(παιζει ρολο)

ετσι ειναι γενικως τα μωρακια.συνηθως στο 3μηνο στρωνουν.ισως εχει κ κολικους.βαζετο τυλιγμενο στο καλαθι η στο ριλαξ κ αν κλαψει κουνα το.αν συνεχισει πανω απο 10 λεπτα το περνεις αγκαλιτσα.υπομονη κανενα μηνα.

θηλαζεις ?(παιζει ρολο)

Δυστυχως οχι. Θηλασε τρεις φορες στην κλινικη κανονικοτατα και την τεταρτη ηταν στο δωματιο πεθερες, πεθεροι κλπ και καθοντουσαν να δουν το θεαμα!!!!!!

Τους ζητησα ευγενικα να βγουν εξω αλλα τιποτα αυτοι.

Απο τοτε δεν ειχα αλλο γαλα - η μαια μου ειπε οτι ντραπηκα και κοπηκε. Γιατι παιζει ρολο?

παιζει ρολο για το αν εχει κολλικους.τα μωρα που δε θηλαζουν εχουν πιο μεγαλες πιθανοτιτες για κολικους.παρατηρησες εντονο κλαμα με μαζεμα κ τεντωμα των ποδιων?

παιζει ρολο για το αν εχει κολλικους.τα μωρα που δε θηλαζουν εχουν πιο μεγαλες πιθανοτιτες για κολικους.παρατηρησες εντονο κλαμα με μαζεμα κ τεντωμα των ποδιων?

Ειχε κολικους και τους ξεπερασε πια.

Λογω των κολικων ξεκινησε η ιστορια με το πιστολακι!