Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χειροποίητο ρυζάλευρο

Recommended Posts

Γεια σας!

Είμαι η Ελένη και έχω ένα αγοράκι 5 μηνών που θηλάζει αποκλειστικά.

Σε λίγο θα ξεκινήσουμε τις στερεές τροφές και θα ήθελα σας ρωτήσω μήπως κάποια από σας έχει δοκιμάσει να δώσει στο παιδάκι της αντί για έτοιμο ρυζάλευρο,

λιωμένο βρασμένο ρύζι αραιωμένο με μητρικό γάλα;

Θα μου ήταν πολύ χρήσιμες οι εμπειρίες σας σχετικά.

Σας ευχαριστώ πολύ!

• 3 months later...

Διαφημίσεις

Αυτο μου ειπε να κανω η συμβουλος θηλασμου αλλα εγω για ευκολια προτιμησα την holle απο τα βιολογικα..ειναι κεχρι που του το φτιαχνω με δικο μου γαλα και ειναι πεντανοστιμο...δεν εχει ουτε γλουτενη ουτε τπτ προσθετο εκτος απο το κεχρι..πιστευω οτι ειναι καλο...ο μικρος το δεχεται πολυ καλα και δεν εχει κανει δυσκιλιοτητα...

bf2Bp2.png

rTodp3.png

• 9 months later...

δε νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα.το ετοιμο εχει λιγοτερη ποσοτητα γλουτενης αρα ειναι πιο ελαφρι για το μωρο και πιο ευκολο στη χωνεψη και τα κακα του(δεν στουμπωνει)εσυ δεν μπορεια απο μονη σου να αφεραισεις τη γλουτενη.ασε το θεμα της αποστηρωσης.πως θα το διατηρισεις?

Το ρυζι δεν περιεχει γλουτενη!!

Και επισης δεν χρειαζεται αποστειρωση...οπως και τα κουτια ρυζαλευρου με το που ανοιγονται παυουν να ειναι αποστειρωμενα!!

Αν τελικα φτιαξεις μονη σου...να παρεις καστανο!Οχι λευκο!

Διαφημίσεις

Το ρυζι δεν περιεχει γλουτενη!!

Και επισης δεν χρειαζεται αποστειρωση...οπως και τα κουτια ρυζαλευρου με το που ανοιγονται παυουν να ειναι αποστειρωμενα!!

Αν τελικα φτιαξεις μονη σου...να παρεις καστανο!Οχι λευκο!

Όχι απλά θα συμφωνήσω μαζί σου marsolan αλλά θα προσθέσω ότι η γλουτένη δεν είναι κάτι κακό. Απλά το marketing την έχει δαιμονοποιήσει, βλέπε "προϊό ν κατάλληλο για δίαιτα χωρίς γλουτένη" :confused:...

Εδώ http://www.eufic.org/article/el/health-lifestyle/food-allergy-intolerance/artid/coeliac-disease-gluten-intolerance/ με απλά λόγια εξηγεί ότι πρέπει να έχεις δυσανεξία στη γλουτένη (πρωτεϊνη των δημητριακών) για να σε πειράξει... δεν είναι συστατικό που προστίθεται στις τροφές όπως η ασπαρτάμη ας πούμε!

Α... και το ποσοστό του πληθυσμού που παθαίνει κοιλιοκάκη (προσβάλλεται δηλαδή το αντεράκι του από τη γλουτένη) είναι, αν δεν απατώμαι, 1/1000...

Ουφ! Τα είπα και ξεθύμανα... :D

Ετσι ειναι!!

Η γλουτενη κανει κακο σε οποιον εχει δυσανεξια..την γνωστη κοιλιοκακη...

Απλα..καλο ειναι να δινουμε παραγωγα σιτηρων στα μωρακια λιιιγο πιο αργα...ΜΗΝ τυχον κι εχουν αλλεργια στην γλουτενη....

Εγω τουλαχιστον τα καθυστερησα...

Απλα το ρυζι δεν εχει γλουτενη...

οπως και η βρωμη μπορει να εχει μονο ιχνη και οχι τα ποσοστα που εχει το κριθαρι η το σιταρι!!