Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόση βλακεία πια να αντέξω??

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα και καλή χρονιά γεμάτη υγεία και χαμόγελα! είπα να σας πω τον πόνο μου..λοιπόν η κορούλα μου είναι 16 μηνών, 80εκ και 13,5 κιλά. οκ ξέρω ότι είναι πάνω απο το φυσιολογικό αλλά το μόνιμο θέμα όλων των συγγενών είναι πλέον αυτό. χαζογελάκια του τύπου "το τρώει όλο το φαι τη ε??" και πρόσφατα άκουσα και το "καλά πώς το έχετε κάνει έτσι θρεφτάρι"?έχει αρχίσει και με κλονίζει όλο αυτό και θα αρχίσω τα σκαμπίλια μου φαίνεται!εσείς πώς θα το λύνατε αυτό το θέμα?πέραν από το να τους απαντήσω""δεν σου ζητάω δανεικά για να το ταίσω"!αυτά!τα είπα και ηρέμησα.

Διαφημίσεις

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αν τρώει το φαγητό που πρέπει και δεν έχει άσχημες διατροφικές συνήθειες (πχ να τσιμπάει όλη την ώρα διάφορα ή να τρώει διπλές μερίδες) και ο παιδίατρος δεν σου έχει πει κάτι, τότε απλά δεν ασχολείσαι! Αν δεν ήταν έτσι, θα σου έλεγαν ότι την έχεις αδύνατη. Ή ότι είναι ζωηρή. Ή ότι δεν μιλάει κλπ κλπ. Πάντα κάτι θα υπάρχει.

Αν σε απασχολεί όντως το βάρος της, καλό είναι να το συζητήσεις με το γιατρό σας.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

δεν της έχουμε δώσει καθόλου ζάχαρη και αν θέλει κάτι για snack τότε αυτό είναι ή ένα κομμάτι φρούτο ή μια φρυγανιά. προσέχουμε πάρα πολύ τρώει καθημερινά λαχανικά, αλλά το βάρος της αυξάνεται συνέχεια..σκεφτόμαστε να την πάμε και σε κάποιον παιδο-διατροφολόγο και έχουμε και τις βλακείες και αποπάνω:mad:

μην ανυσηχείς κι εγώ τα ίδια ακούω...

τι να τους πεις???

η δική μου 10 μηνών ήταν 74 εκ και 10.800 κιλά.

κι εννοείται με σωστή διατροφή,είναι στο παιδί.

μήπως τα σόια σας έχουν τάση για πάχος?

γιατί το σόι του άντρα μου είναι όλοι πολλά κιλά.

βέβαια κι εγώ έχω κιλά ,αλλά τα απόκτησα τα τελευταία χρόνια με τον άντρα μου.

άσχετο!!

η παιδίατρος μας είπε δεν μπορούμε να κάνουμε δίαιτα από τώρα.

αλλά δεν έχει φάει ποτέ κρέμες,γιαούρτια παιδικά.

θα φάει γιαούρτι απλό στον χρόνο.

αυτά μας έχει πει η δική μας για την ώρα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

ο άντρας μου ήταν υπέρβαρος μέχρι τα 15 του και από τότε είναι στα φυσιολογικά. Και το σόι του είναι αυτό που κάνει και την κριτική!

δεν της δίνουμε κρέμες, ρυζάλευρο δώσαμε στην αρχή και μετά το κόψαμε λόγω αύξησης βάρους.2 φορές την εβδομάδα τρώει γιαουρτάκι μόνο. τι να πώ δεν ξέρω τί άλλο να κάνω..η παιδίατρος δεν μας δίνει σαφείς απαντήσεις, γενικώς δεν είναι και πολύ ομιλητική και γι αυτό ψάχνουμε να την αλλάξουμε..

Διαφημίσεις

αν στερησεις τωρα κατι απο το παιδι καθως μεγαλωνει θα το αναζητησει σε 5πλασια ποσοτητα....

ασε το παιδι σου να τρωει προσπαθωντας να δινεις πολλα φρουτα και αγγουρακια ,καροτακια και τετοια πραγματα..η αδερφη μου σαν παιδι ηταν πολυ χοντρο ..τεραστιο θα ελεγα..τωρα ειναι 40 χρωνων και 45 κιλα...

εγω ημουν φρικτα αδυνατη και τωρα ως ενηλικας θεωρουμε χοντρη...

Έπίσης αυτό που έχει σημασία είναι αν κινείται αρκετά. Γιατί πολλά μωράκια μεχρι να αρχίσουν να τρέχουν είναι στρουμπουλά και μετά αδυνατίζουν πολύ.

Ο διατροφολόγος θα σας πει σίγουρα αν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το τελευταίο με το οποίο πρέπει να ασχολείσαι είναι αυτά τα σχόλια. Έλεος πια..

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Και εμείς έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τη μεγάλη μου κόρη. Γενικά έχει πάρει από τον άντρα μου και βάζει πολύ εύκολα κιλά. Πριν από 3 μήνες είδα πως άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο των παραπανίσιων κιλών και την πήγα σε παιδίατρο ειδικό πάνω στην παιδική παχυσαρκία. Ήταν 10 κιλά πάνω από το κανονικό. Αφού κάναμε εξετάσεις κυρίως για θυροειδή και δεν είχε ευτυχώς, μου έδωσε ένα πρόγραμμα φαγητού στο περίπου για να μπορέσουμε να καταλάβουμε περίπου τι και πόσο πρέπει να τρώει. Αυτό που είδαμε ήταν πως της δίναμε περισσότερο πρωινό απ' ότι έπρεπε καθώς και πολύ σημαντικό, να τρώει ένα γλυκό την εβδομάδα ή αυτή την ποσότητα γλυκού να την τρώει σπαστά. Αυτό επίσης που μας είπε είναι πως δεν την ενδιαφέρει να χάσει κιλά, αλλά να μη βάλει. Ψηλώνοντας θα έρθει στο επιθυμητό βάρος. Μέσα σε 2 μήνες σα να μάζεψε το παιδάκι μου. Έμεινε λίγη κοιλίτσα ακόμα, αλλά έφυγαν τα πολλά παραπανίσια που είχε. 13 του μηνός έχουμε ραντεβού για έλεγχο και είμαι πολύ περίεργη να δω πόσο καλά τα πήγαμε. Πάντως πραγματικά είναι πολύ εκνευριστική η κριτική των άλλων. :evil: Εμένα η αδερφή μου έκανε το εξής σχόλιο: επικριτικό βλέμα και , γιατί το παιδί είναι παχύσαρκο;:evil::evil:

74Qtp3.png2SeRp3.png

λοιπον για να καταλαβεις οτι λιγο πολυ ολες εχουμε το ιδιο προβλημα θα σου πω τα δικα μου!!!εχω ενα γιο 9 μηνων.μολις πριν ενα μηνα εβγαλε το πρωτο του δοντι και τωρα εχει και δευτερο.μεχρι τοτε ηταν η ερωτηση δεν εχει δοντακι ακομα????τωρα εχουν την απορια πως επιτρεπω στο παιδι να εχει ακομα πιπιλα στο στομα.και εννια μηνες απο τοτε που γεννηθηκε θεωρουν τον γιο μου αδυνατο.να σου πω οτι ειναι 80 εκατοστα και 9570.με εβαλαν στο τρυπακι να τρεμω καθε φορα που τον παω για ζυγισμα μετρημα στη γιατρο του αλλα καταλαβα οτι δεν μπορω να κανω τιποτα.παντα κατι θα εχουν για να απορουν.μη δινεις σημασια.η κοριτσαρα σου ειναι αυτο που γραφω κοριτσαρα!οποτε μην αγχωνεσαι μη σκας και πανω απο ολα μην ακους!εγω πλεον ειμαι κουφη!

συμφωνώ απόλυτα τέτοια σχόλια μπορούν να σε στείλουν αδιάβαστο! λες και το μπουκώνεις το παιδί φαγητό με το ζόρι:evil: εμείς ακούσαμε και το εξής καταπληκτικό, η μικρή γεννήθηκε πρόωρα και περάσαμε κάποιες περιπέτειες(αναπνευστικό,γοπ) και μου λένε πριν κάτι μήνες""έτσι είναι τα πρόωρα??"

Διαφημίσεις

συμφωνώ απόλυτα τέτοια σχόλια μπορούν να σε στείλουν αδιάβαστο! λες και το μπουκώνεις το παιδί φαγητό με το ζόρι:evil: εμείς ακούσαμε και το εξής καταπληκτικό, η μικρή γεννήθηκε πρόωρα και περάσαμε κάποιες περιπέτειες(αναπνευστικό,γοπ) και μου λένε πριν κάτι μήνες""έτσι είναι τα πρόωρα??"

αυτο δεν ειναι απορια ειναι κακοηθεια!!!!αν ειναι δυνατον.ενα θα σου πω.ειμαι πρωορο μωρο και ειμαι 1.76!οποτε καταλαβαινεις οτι τα πρωορα ειναι πολυ νταρντανομωρα οταν μεγαλωσουν:D

χαζοί άνθρωποι χαζά λόγια . δεν βλέπουν τον εαυτό τους μερικοί αλλά θέλουν να κάνουν κρητική σε ένα μωρό δεν το πιστεύω . δεν κοιτάν καλυτέρα να συμμορφώσουν λίγο το μυαλό τους και να αφήσουν τις μανούλες να κάνουν την δουλειά τους .γκαβές δεν είμαστε βλέπουμε ούτε το κακό των παιδιών μας θέλουμε . έχουν περισσότερη ανησυχία οι άλλοι από εμάς . βρε κόσμος που υπάρχει.

βρε κορίτσια σας έρχετε καμμιά ωραία ατάκα για να τους βουλώσω το στόμα??γιατί απο το σοκ και τα νεύρα μου κάθε φορά στραβώνει το στόμα μου και δεν βγάζω κιχ:shock:..κάτι σαν εγκεφαλικό μου ρχετε!

Βρε ουστ από δω!! Έτσι πες τους να στρώσουν!!! χαχαχαχα

Καλέ μη δίνεις σημασία σε ασήμαντα πράγματα και ασήμαντους ανθρώπους!!!

Κι εμένα μέχρι δίαιτα μου λέγανε να κάνω στο μωρό οι διάφοροι ξερόλες....!!! Ο μόνος αρμοδιος είναι ο παιδίατρος , οι άλλοι να κοιτάνε τις δουλειές τους....

φιλακια

Διαφημίσεις

Γεια σας και απο εμενα. Συμφωνω κι εγω οτι εφοσον το παιδι τρωει το φαγητο του και οχι βλακειες, δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Τι πρεπει δηλαδη να κανεις, να το αφηνεις νηστικο, η να του παιρνεις τη μπουκια απο το στομα? Οχι βεβαια! Γιαυτο μην ακους κανεναν! Το παιδι θα φαει οσο θελει. Αλλωστε τα μπουτακια και οι διπλες ειναι το κατι αλλο!:wink:

Κορίτσια καλημέρα και καλή χρονιά γεμάτη υγεία και χαμόγελα! είπα να σας πω τον πόνο μου..λοιπόν η κορούλα μου είναι 16 μηνών, 80εκ και 13,5 κιλά. οκ ξέρω ότι είναι πάνω απο το φυσιολογικό αλλά το μόνιμο θέμα όλων των συγγενών είναι πλέον αυτό. χαζογελάκια του τύπου "το τρώει όλο το φαι τη ε??" και πρόσφατα άκουσα και το "καλά πώς το έχετε κάνει έτσι θρεφτάρι"?έχει αρχίσει και με κλονίζει όλο αυτό και θα αρχίσω τα σκαμπίλια μου φαίνεται!εσείς πώς θα το λύνατε αυτό το θέμα?πέραν από το να τους απαντήσω""δεν σου ζητάω δανεικά για να το ταίσω"!αυτά!τα είπα και ηρέμησα.

βρε κορίτσια σας έρχετε καμμιά ωραία ατάκα για να τους βουλώσω το στόμα??γιατί απο το σοκ και τα νεύρα μου κάθε φορά στραβώνει το στόμα μου και δεν βγάζω κιχ:shock:..κάτι σαν εγκεφαλικό μου ρχετε!

λοιπον το εχω γραψει κ σε αλλο ποστ...η κορη μου ειναι 4 χρ 104 εκ και 17 κιλα.ειναι στα κανονικα.παντα ηταν αλλα μεχρι 3 χρονων ειχε μαγουλα και μπουτακια φουσκωτα.μια φιληη της θειας μου 55 χρονων περιπου συνεχεια μου ελεγε''το παιδι δε το βλεπεις οτι ειναι χοντρο???δε το βλεπεις οτι ειναι παχυσαρκο???''αυτη ειναι τρομερα τσιγκουνα και καχεκτικη.δε βαφει τα μαλλια της μη ξοδεψει κανενα ευρω και ειναι ολα ασπρα και απο την τσιγγουνια της φοραει ρουχα που της χαριζουν αλλες και επειδη ειναι κοκκαλιαρα της ειναι σαν τσουβαλια ολα.

λοιπον μια μερα ερχεται.η κορη μου ηταν 2 ετων 86 εκ και 14 κιλα.μεσα στις καμπυλες!μου λεει ''καλα γιατι το μπουκωνεις το παιδι?δε βλεπεις ποσο χοντρο ειναι???ειναι υπερβαρο!!!''εκεινη την ωρα ταιζα γιαουρτι τη μικρη και μου λεει

''και παιρνεις και τα ακριβα γιαουρτια.η ταδε μαρκα ειναι πιο φτηνη!!και αντε σταματα μη της δινεις αλλο θα γινει 200 κιλα οταν μεγαλώσει'':evil::evil::evil:

και φυσικα απαντησα

''κοιτα να δεις ο γιατρος λεει οτι ειναι μια χαρα.το βιβλιαριο την εχει μεσα στα φυσιολογικα οποτε θα το ταιζω και θα τρωει οτι θελει κ οσο θελει χωρις να τσιγγουνευομαι τιςς ποσοτητες γιατι θα μου βγει κ αυτη τσιγγουνα και θα καταντησει 55 χρονων με αβαφα μαλια και δανεικα ρουχα!!!τετοια ξεφτηλα εγω την κορη μου δε την θελω!!!''

θυμωσε αλλα σκασιλα μου!!!!

λοιπον το εχω γραψει κ σε αλλο ποστ...η κορη μου ειναι 4 χρ 104 εκ και 17 κιλα.ειναι στα κανονικα.παντα ηταν αλλα μεχρι 3 χρονων ειχε μαγουλα και μπουτακια φουσκωτα.μια φιληη της θειας μου 55 χρονων περιπου συνεχεια μου ελεγε''το παιδι δε το βλεπεις οτι ειναι χοντρο???δε το βλεπεις οτι ειναι παχυσαρκο???''αυτη ειναι τρομερα τσιγκουνα και καχεκτικη.δε βαφει τα μαλλια της μη ξοδεψει κανενα ευρω και ειναι ολα ασπρα και απο την τσιγγουνια της φοραει ρουχα που της χαριζουν αλλες και επειδη ειναι κοκκαλιαρα της ειναι σαν τσουβαλια ολα.

λοιπον μια μερα ερχεται.η κορη μου ηταν 2 ετων 86 εκ και 14 κιλα.μεσα στις καμπυλες!μου λεει ''καλα γιατι το μπουκωνεις το παιδι?δε βλεπεις ποσο χοντρο ειναι???ειναι υπερβαρο!!!''εκεινη την ωρα ταιζα γιαουρτι τη μικρη και μου λεει

''και παιρνεις και τα ακριβα γιαουρτια.η ταδε μαρκα ειναι πιο φτηνη!!και αντε σταματα μη της δινεις αλλο θα γινει 200 κιλα οταν μεγαλώσει'':evil::evil::evil:

και φυσικα απαντησα

''κοιτα να δεις ο γιατρος λεει οτι ειναι μια χαρα.το βιβλιαριο την εχει μεσα στα φυσιολογικα οποτε θα το ταιζω και θα τρωει οτι θελει κ οσο θελει χωρις να τσιγγουνευομαι τιςς ποσοτητες γιατι θα μου βγει κ αυτη τσιγγουνα και θα καταντησει 55 χρονων με αβαφα μαλια και δανεικα ρουχα!!!τετοια ξεφτηλα εγω την κορη μου δε την θελω!!!''

θυμωσε αλλα σκασιλα μου!!!!

δημητρούλα μπράβο πληρωμένη απάντηση!:lol:

παντως τα παιδακια σου, απ΄οτι βλεπω, μια χαρα κουκλια ειναι!:)

η ζηλια μερικων ''καλοπροαιρετων'' δεν εχει ορια!μου ελεγε οτι η νυφη της ειναι παχια και ο καημενος ο γιος της που του αρεζαν οι αδυνατες και τετοιες βλακειες!!!

εντομεταξυ δε μου ξαναμιλησε απο τοτε αλλα ξερεις απο τη στεναχωρια μου δεν κοιμαμαι τα βραδια!!!

happymammy καπως ετσι θα απαντας.θα βρισκεις την αδυναμια του αλλου κ θα το χτυπας.πχ αυτη που στο ειπε εχει μουστακι??θα πεις ''ελπιζω οταν μεγαλωσει να μην ειναι μουστακαλου σαν τσελιγκας!!!''

ειναι κοκκαλιαρια? ''ειναι γυναικα με πιασιματα.τετοιες αρεσουν στους αντρες γιαυτο οι στατιστικες εδειξαν οτι 9 στις 10 κοκκαλιαρεσ τρωνε κερατο'':lol::lol:

λοιπον για να καταλαβεις οτι λιγο πολυ ολες εχουμε το ιδιο προβλημα θα σου πω τα δικα μου!!!εχω ενα γιο 9 μηνων.μολις πριν ενα μηνα εβγαλε το πρωτο του δοντι και τωρα εχει και δευτερο.μεχρι τοτε ηταν η ερωτηση δεν εχει δοντακι ακομα????τωρα εχουν την απορια πως επιτρεπω στο παιδι να εχει ακομα πιπιλα στο στομα.και εννια μηνες απο τοτε που γεννηθηκε θεωρουν τον γιο μου αδυνατο.να σου πω οτι ειναι 80 εκατοστα και 9570.με εβαλαν στο τρυπακι να τρεμω καθε φορα που τον παω για ζυγισμα μετρημα στη γιατρο του αλλα καταλαβα οτι δεν μπορω να κανω τιποτα.παντα κατι θα εχουν για να απορουν.μη δινεις σημασια.η κοριτσαρα σου ειναι αυτο που γραφω κοριτσαρα!οποτε μην αγχωνεσαι μη σκας και πανω απο ολα μην ακους!εγω πλεον ειμαι κουφη!

εμείς το αντίθετο το πρώτο δόντι το έβγαλε 5 μηνών και τώρα έχει 10(αλλοιμόνο σου αν σε δαγκώσει:cool:) και το τι μπούρδα ακούσαμε δεν λέγεται!δεν έπρεπε λέει να τα βγάλει νωρίς γιατί θα της χαλάσουν και νωρίς:shock::shock:

η ζηλια μερικων ''καλοπροαιρετων'' δεν εχει ορια!μου ελεγε οτι η νυφη της ειναι παχια και ο καημενος ο γιος της που του αρεζαν οι αδυνατες και τετοιες βλακειες!!!

εντομεταξυ δε μου ξαναμιλησε απο τοτε αλλα ξερεις απο τη στεναχωρια μου δεν κοιμαμαι τα βραδια!!!

happymammy καπως ετσι θα απαντας.θα βρισκεις την αδυναμια του αλλου κ θα το χτυπας.πχ αυτη που στο ειπε εχει μουστακι??θα πεις ''ελπιζω οταν μεγαλωσει να μην ειναι μουστακαλου σαν τσελιγκας!!!''

ειναι κοκκαλιαρια? ''ειναι γυναικα με πιασιματα.τετοιες αρεσουν στους αντρες γιαυτο οι στατιστικες εδειξαν οτι 9 στις 10 κοκκαλιαρεσ τρωνε κερατο'':lol::lol:

αυτή που το είπε είναι η συνυφάδα μου η οποία έχει 2 παιδιά για τα οποία ψιλοαδιαφορεί γενικώς και παρεπιπτωντος είναι η ίδια θρεφτάρι! στα γενέθλια της μικρής μου την είπε γιατί δεν την άφηνα να φάει πατατάκι!ήμουν υπερβολική κατά την γνώμη της!λες και το παιδί θα χάσει κάτι αν δεν φάει τέτοιες μπούρδες απο ενός έτους..

αυτή που το είπε είναι η συνυφάδα μου η οποία έχει 2 παιδιά για τα οποία ψιλοαδιαφορεί γενικώς και παρεπιπτωντος είναι η ίδια θρεφτάρι! στα γενέθλια της μικρής μου την είπε γιατί δεν την άφηνα να φάει πατατάκι!ήμουν υπερβολική κατά την γνώμη της!λες και το παιδί θα χάσει κάτι αν δεν φάει τέτοιες μπούρδες απο ενός έτους..

την επομενη φορα που θα στο πει τοτε θα απαντησεις ''λες οταν μεγαλωσει να γινει υπερβαρη???και εσυ ετσι ησουν μωρο????''αλλα με υφος αφελειας και με χαμογελο :lol::lol:

αν σου ξαναπει για πατατακι η τιποτα παρομοιο τοτε θα πεις '' αχ μακαρι να μην ημουν τοσο υπερβολικη!!!για πες μου εσυ που εισαι ετσι αδιαφορη πως το κανεις????'' ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΦΟΣ

την επομενη φορα που θα στο πει τοτε θα απαντησεις ''λες οταν μεγαλωσει να γινει υπερβαρη???και εσυ ετσι ησουν μωρο????''αλλα με υφος αφελειας και με χαμογελο :lol::lol:

αν σου ξαναπει για πατατακι η τιποτα παρομοιο τοτε θα πεις '' αχ μακαρι να μην ημουν τοσο υπερβολικη!!!για πες μου εσυ που εισαι ετσι αδιαφορη πως το κανεις????'' ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΦΟΣ

:lol::lol::lol: respect to Δήμητρα!!!