Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποσότητα φαγητου

markela

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!

Μηπως μπορειται να με βοηθήσεται λίγο όσο να αφορα ττην ποσοτητα φαγητου; δηλαδη τι εννοω, περίπου πόσα γραμμάρια φρουτοκρεμας και φαγητου τρωνε τα καμαρια σας. και μετα πόσο γαλα συμπληρώνεται.γιατι η δικιά μου είναι 9 μηνων και δεν όσο και να φαει αν δεν πιει γάλα μετα δεν ησυχαζει και έτσι δεν ξέρω εαν έχει χορτασει ή απλα ειναι λαιμαργη καθως ειναι φαν του γάλακτος. Καναμε αμαν και πως να αρχισει να πινει γαλα και τωρα δεν κανει χωρις. Ειναι 9.200 και ο γιατρος μου λεει ότι είναι πολύ. Περασαμε και μια ιωσουλα που μας έβγαλε λιγο απο το προγραμα του φαγητου και φτασαμε σημερα να ΄μην ξερουμε εαν τρωμε καλά ή οχι.

Ποσο περιπου πρεπει να τρωει ένα μωρο 9 μηνων στο περιπου όχι ακριβως και μονο για την φρουτοκρεμα και μεσημεριανο γιατι το πρωινο και το βραδινο το συμπληρώνουμε κανονικά και για την κρέμα δεν μας πολυαρεσει και έαν ειμαστε στις καλές μας και έχει καλό καιρο μπορει να φαμε και ετσι συμπληρώνουμε αναγκαστικά με γάλα.

ευχαριστω εκ των προτερων :-D

5iSD.jpgkDASp2.png

Διαφημίσεις

Τι να σου πω; Εμείς τρώμε τόσο όσο... με άλλα λόγια, όσο θέλει το παιδί. Βέβαια οι δικές μου δεν είναι καλόφαγες και εκτός σπανίων περιπτώσεων δεν τρώνε μεγάλες ποσότητες. Όταν θέλουν εκείνες, σταματάνε και ποτέ δεν τις έχω πιέσει για να φάνε πιο πολύ. Όσο για το γάλα, δεν τους έχω επίσης δώσει ποτέ γάλα μετά το φαγητό τους. Κι αυτό επειδή δεν τρώγανε από μικρές και μου κάνανε τσιριμόνιες, το συζήτησα με την παιδίατρο και είπαμε καλύτερα να μην τους δίνω γάλα σα συμπλήρωμα γιατί τότε θα επαναπαυθούν σ'αυτό και δεν υπήρχε περίπτωση να μου φάνε καθόλου φαγητό.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Αν κ έχει περάσει καιρός από τότε νομίζω πως η μικρή μου έπινε 180ml γάλα (180 το πρωί κ 180 το βράδυ), φρουτόκρεμα: 1 αχλάδι, 1/2 μήλο, 1/4 μπανάνα κ 1/2 πορτοκάλι, μεσημεριανό: κρέας ή κοτόπουλο με λαχανικά (μέχρι 200 γραμ, πάντα τα ζύγιζα) και απογευματινό της έφτιαχνα κρεμούλα γύρω στα 100ml.

Το μόνο που δεν έτρωγε με όρεξη ήταν η απογευμετινή κρεμούλα, όλα τα υπόλοιπα της άρεσαν πάρα πολύ! Η παιδίατρος με καθησύχαζε λέγοντας πως από τη στιγμή που η μικρή παίρνει κανονικά βάρος, δε χρειάζεται να την πιέζω να φάει παραπάνω κρέμα, μόνο όσο ήθελε εκείνη... Ελπίζω να βοήθησα κάπως...

Πάντως αν συμφωνεί κ ο γιατρός σου προσπάθησε να της κόψεις το γάλα μετά τα γεύματα, να πίνει δλδ μόνο πρωί κ βράδυ.

eNortjK1UjI2NLYwUrIGXDASmQKd38.png

Καλημέρα, η μικρή μου πίνει γάλα κατά τις 7-7.30 το πρωί κι μετά τρώμε φρουτόκρεμα στις 10-10.30 (δίνω 1/4 μήλο, 1/4 αχλάδι, 1/2 μπανάνα, 1/3 πορτοκάλι κι ρίχνω λίγη βιολογική μπισκοτόκρεμα). Το μεσημέρι το πιάτο (έχω της NUk το πορτοκαλί πιάτο για να καταλάβεις ποσότητα, γιατί βάζω με το μάτι) το γεμίζω 2/3 και κάτι λίγο κι το τρώει όλο. Γάλα πίνει κατά τις 16.30 αλλά ποσότητα δεν μπορώ να σου πω γιατί θηλάζω ακόμη. Το απόγευμα περίπου 200ml κρέμα ή σχεδόν ένα γιαούρτι στραγγιστό. Το βράδυ πριν τον ύπνο πάλι γάλα κι ξυπνάει 2-3 φορές πάλι για γάλα μέσα στη νύχτα.

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

Καλη χρονιά να χαίρεσαι την κορούλα σου!

Ο δικός μου τώρα είναι 11 μηνών και κάτι αλλά από την ηλικία των 8 μηνών τρώει το πρωι γάλα περίπου 150-200 ml ανάλογα τα κέφια του, μετά στη φρουτόκρεμα βάζω το χυμό από ένα μέτριο πορτοκάλι, ένα μέτριο μήλο, ένα αχλάδι και μία μπανάνα και το τρώει. Στην αρχή είχα ξεκινήσει με τις μισές ποσότητες αλλά κατάλβα ότι θέλει κι άλλο οπότε την αύξησα και την τρώει όλη. Το μεσημέρι με την κρεατοχορτόσουπα του δίνω ένα πιάτο όσο περίπου βγαίνει σε ποσότητα και η φρουτόκρεμα. Τις περισσότερες φορές το τρώει άλλες γκρινιάζει και τον αφήνω. Το απόγευμα 1 γιαουρτάκι advance της Δέλτα ή 200 μλ νερού με κρέμα βανίλια ή φαρίν λακτέ ή μπισκοτόκρεμα. Το βράδυ γάλα, 200 -250 ml και αν ξυπνήσει και θελήσει να φάει θα πιει άλλα 150 ml.

Απ' όσο ξέρω έχει να κάνει και με την ανάπτυξη του παιδιού, ύψος και βάρος, οπότε πρέπει λίγο να δεις και συ η ίδια τις ποσότητες πχ δώσε παραπάνω και αν δεν θέλει ας μη το φάει. Εγώ δεν τον πιέζω γιατί πιστεύω ότι έχει αντίθετα αποτελέσματα. Υποτιθεται ότι στόχος είναι το παιδί σου να τρώει τα γεύματα του κανονικά και όχι γάλα, παρά μόνο πρωί και βράδυ. Στην αρχή μέχρι να συνηθίσει τις γεύσεις που δεν τρώει πολύ, δίνεις συμπλήρωμα γάλακτος αλλά πρέπει να μάθει να τρώει και το φαί του. Για την κρέμα που λες αν δεν την τρώει δοκίμασε καμμιά άλλη μάρκα.

Επίσης, κάποια στιγμή, ο μικρός δεν ήθελε γάλα πολύ αλλά ο παιδίατρος μου είπε ότι περνάνε και τέτοιες περιόδους, τώρα ξαναπίνει. Μίλα και με τον παδίατρο σου

Διαφημίσεις

Γιατι συμπληρωνεις με γαλα;;; Δεν τρωει πολυ;; Εμεις αρχισαμε κρεμες την προηγουμενη Τριτη. Μου ειπε η γιατρος αν δεν τρωει πολυ στην αρχη, δηλαδη ουτε το μισο, τοτε να της δωσω και λιγο γαλα για να μην πειναει. Το νοημα ειναι να αντικατασταθουν τα ενδιαμεσα γευματα του γαλακτος με τροφες και να μεινει μονο το πρωινο και το βραδινο γαλα. Ετσι δεν ειναι;;; Οχι και φαγητο και γαλα, εκτος αν τρωει πολυ λιγο. Εμεις ξεκινησαμε με μισο μηλο και μισο αχλαδι και το απογευμα με 100μλ βανιλια. Τωρα τρωει ενα μηλο και ενα αχλαδι και 120 μλ βανιλια τα οποια σημερα θα γινουν 140 αφου τρωει με ορεξη. Γνωμη μου ειναι καλυτερα να της αυξησεις την ποσοτητα του φαγητου, ωστε να χορταινει με το φαγητο και οχι με γαλα. Οι πιο εμπειρες μανουλες θα σου πουν πιο καλα βεβαια, γιατι και γω νεα μαμα ειμαι και πειραματιζομαι.

κ γω συμπληρωνα με γαλα στην μεγαλη αλλα μου ειπε ο παιδιατρος πως αν δε θηλαζει δε πρεπει να πινει πανω απο 400-500 γρ τη μερα γιατι ετσι το γαλα αποροφαει ολες τις βιταμινες των τροφων κ δε τις παιρνει το παιδι

Μαρκέλα, εμένα που έκλεισε τους 13 μήνες τρέφεται κατά 80% με γάλα το δικό μου, γι αυτό δεν ξέρω και πόσο πίνει. Πάντα μετράω όμως το φαγητό για να δω σε πόση ώρα να τη θηλάσω.

Όσον αφορά τις στέρεες υπήρχαν ελάχιστες περίοδοι -2-3 εβδ.- που έτρωγε όλο το μπωλάκι της φρουτόκρεμας και του φαγητού γύρω στα 150-200μλ. Πολύ τα ονομάζουν άλματα ανάπτυξης. Όμως τις περισσότερες φορές τρώει ελάχιστα π.χ. 80-130μλ φρουτόκρεμας, 100-200 μλ φαγητό αναλόγως το φαγητό π.χ. το σπανακόρυζο και τον τραχανά θα το φάει όλο 200 μλ, όταν όμως έχει και κρεας μειώνονται κατά πολύ οι ποσότητες.

Το απόγευμα θα φάει ένα γιαουρτάκι advance ή λίγο τραχανα ή λίγο τοστάκι ή ζυμαρόπιτα ή κανα μπισκοτάκι με χυμό. Αυγό δεν τρώει πλέον όσες φορες κι αν προσπαθω να της δώσω ή όπως κι αν το κάνω. Επίσης, όταν τρώει ελάχιστα 2-3 κουταλιές μπορεί να της δώσω λίγο ψωμάκι σκέτο να γεμίσει η κοιλίτα.

Γι αυτό και την θηλάζω πάντα μετά τα γεύματα είτε μετά από μισή ώρα αν έχει φάει μονο 2-3 κουταλιές είτε μετά από 1 ώρα αν έχει φάει καλύτερα.

Την έχω αφήσει και νηστική για πολύ ώρα αλλά αν δεν θέλει ένα φαγητό δεν ανοίγει το στόμα.

Ίσως όλα αυτά αλλάξουν βέβαια σε ένα μήνα που θα ξεκινήσω δουλειά και πιθανώς θα μένει νηστική 7 ώρες!

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Κοριτσια, ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας. Ο παιδιατρος μου χε πει να της αρχισω σιγα σιγα το φαι και αυξανοντας τις ποσοτητες να της μειωνω το γάλα. Η μικρά όμως ένω τρωει το φαι της φερεται με ένα στύλ αντε να τελειωνουμε να φαμε το αληθινο φαι δηλαδη το γαλα. Δηλαδη ενω είναι ψιλοχορτάτη αδυμονει για το γάλα. Μαλλον από οτι βλεπω απο εσάς στις ποσοτητες φαγητου πανω κάτω το ιδιο τρώει. Θα προσπαθήσω σιγα σιγα να της μειωσω το γάλα και αναγκαστικα θα πεινάσει να φαει λιγο παραπάνω φαι να αποχορτασει. Απλα θα είναι λιγο δύσκολη η αλλαγή για καμια βδομαδα. Και είναι και νευρική η ζουζουνα μου και όταν νευριαζει απο τα νευρα της βγαζει ότι έχει φαει τις προηγουμενες 5 ωρες τρομάρα της.

Ευχαριστώ και πάλι:D

5iSD.jpgkDASp2.png

και εγω στις αρχες εδινα συμπληρωμα γαλα κυριως μετα την φρουτοκρεμα και την απογευματινη κρεμα αλλα σταδιακα της το εκοψα για να μπει ενα προγραμμα στην διατροφη της..

Διαφημίσεις