Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΑΣΘΕΝΟΣΠΕΡΜΙΑ

Recommended Posts

καλησπερα και χρονια πολλα σε ολες

νεα στο φορουμ και νεα στον αγωνα για εγκυμοσυνη

ειμαστε με το συντροφο 35 ετων και οι δυο και μετα απο ενα χρονο αποτυχημενων προσπαθειων με φυσικο τροπο,αποφασισαμε να κανουμε καποιες εξετασεις

αποτελεσμα,για τον συζυγο ολιγοασθενοσπερμεια(5.000.000 και με ελαχιστη κινηση)και για μενα οτι εχω ωοθηκες 40χρονης

με τη βοηθεια του γιατρου μας καταφυγαμε σε μικρογονιμοποιηση

13 ωαρια κατεβασα,7 πηρε ο γιατρος,2 γονιμοποιηθηκαν,μηδενικη χοριακη

και εδω αρχιζουν οι προβληματισμοι

τι κανεις τωρα?

συνεχιζεις στον ιδιο γιατρο που ξερει την περιπτωση σου?

πας σε καποιο μεγαλο κεντρο?(μετα απο ερευνα 3 εχουμε βρει,παντος-παρασχος-μαστρομηνας)

υ.γ.ακουω για απροσωπους μεγαλογιατρους που γραφετε,με ολο το θαρρος κοριτσια,μετα απο ενα χρονο αρκετου διαβασματος για το προβλημα μας,μιλοντας με αρκετους γιατρους(online απο εξωτερικο σε διεθνη σαιτ,που δεν εχεις φοβο να σε στειλουν σε δικο τους γιατρο)μεχρι και σε συζητησεις για το θεμα,κατεληξα οτι δεν εχει τοσο σημασια ο γυναικολογος,αλλα Ο ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟΣ

και επειδη μαζι με τον εμβυολογο πανε και τα μηχανηματα που διαθετει,το να πας σε καποιο μεγαλυτερο κεντρο,που διαθετουν αρκετο και καλυτερο εξοπλισμο,βοηθαει

αλλωστε κοριτσια,δεν θελω να γινω κολητη με το γιατρο,παιδι θελω να μου κανει,ειμαι πιο σκληρη με αυτα,τα πολλα γλειψιματα δεν με τρελαινουν

διαβασα τα ποστ σα για διαφορους γιατρους,και σκοπευω να επισκεφτω και τους 3 παραπανω γιατρους

εχω ενα cd με μαζεμενες εξετασεις,και ολο το ιστορικο,και οποιος με κερδισει,μελετωντας την περιπτωση μου,εκει θα κανω την δευτερη

αν δεν με κερδισει κανεις,θα παω στον παλιο γιατρο μου

ψυχολογια καλη,και βλεπουμε

θα χαρω να διαβασω σχολια σας και γνωμες σας

καλη χρονια ,του χρονου διπλες

Διαφημίσεις

Sosoka ταλαιπωρήθηκα και εγώ με έναν γιατρό που ήταν πολύ θερμός και τον έβρισκα στο τηλ όποτε ήθελα κτλ, αλλά τελικά αυτή η οικειότητα μόνο κακό μου έκανε γιατί δυστυχώς απλοί γυναικολόγοι που έχουν κάνει μερικές εξωσωματικές δεν έχουν πείρα σε πιο "ειδικές" καταστάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσω έναν χρόνο ολόκληρο τζάμπα, λόγω των ενδοιασμών του και του ότι δεν είχε ξανααντιμετωπίσει τέτοια ανάλογη περίπτωση. Μετά από το πάθημα πήγα και εγώ σε ένα από τα παραπάνω κέντρα που αναφέρεις. Πήρα τα κατεψυγμένα έμβρυα από τον προηγούμενο και μου τα εμφύτευσαν στο νέο κέντρο. Πρώτη προσπάθεια απέτυχε. Η γνώμη μου είναι από ότι έχω συζητήσει ότι όντως αυτοί οι μεγαλογιατροί πλαισιώνονται και από ικανούς συνεργάτες. Μια φίλη με υπερδιέγερση έκανε κάθε φορά 20-25 ωάρια και τις γονιμοπούσαν τα μισά, περίπου 10 και σε ένα από τα παραπάνω κέντρα τις γονιμοποίησαν και τα 20. Αυτό λοιπόν δεν σημαίνει ότι έχουν καλύτερους γενετιστές κτλ?? Εγώ από προσωπική εμπειρία διαπίστωσα όντως ότι είναι καλύτεροι επιστήμονες, γιατί σαν και μένα και σένα έχουν αντιμετωπίσει χιλιάδες άλλες.Και το πρόβλημά σου δεν μου ακούγεται και πολύ σοβαρό εφ όσον παράγεις ωάρια και γονιμοποιούνται και έχεις και έμβρυα. Να σου πω έτσι όπως είδα τον τίτλο σου τρόμαξα. Επίσης γνώμη μου είναι να μην αφήσεις κανέναν γιατρό να σε πείσει ότι είναι δύσκολα τα πράγματα! Απλά ίσως να κάνεις μία, δυο, τρεις προσπάθειες. Όσο για το ότι είναι απρόσωποι είναι αλήθεια, ε και? Στα είπα με τον άλλον. Φίλους έχουμε, να μου λείπει να γίνω και φίλη με τον γιατρό! Καλή επιλογή!!!

Εννοείται ότι πρέπει κοριτσάκι μου να το ψάξεις παραπέρα! Δεν ξέρω βέβαια πως μια "κουρασμένη ωοθήκη" κάνει τόσα αυγουλάκια, αλλά πραγματικά πάρει και δεύτερη και τρίτη γνώμη. Αυτοί οι γιατροί που ανέφερες θεωρούνται κορυφές στο είδος τους. Αξίζει να τους κάνεις ένα ραντεβού και να επιλέξεις. Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι. Όποιος σου φανεί πιο αξιόπιστος, με λύσεις για την περίπτωση σας, σ' αυτόν να καταλήξεις. Οι γιατροί δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να γίνουν φίλοι μας. Γι' αυτές τις ανάγκες μας έχουμε άλλους ανθρώπους. Απλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι προσβάσημοι στους ασθενείς τους για πληροφορίες και απορίες (είτε όι ίδιοι, είτε οι βοηθοί και οι μαίες τους που μεταφέρουν ερωτήσεις). Ασφάλεια ζητάει μια γυναίκα, γιατί κακά τα ψέματα οι φάση που βρισκόμαστε όλες εμείς που προσπαθούμε είναι αρκετά μεταίωρη. Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά!

Διαφημίσεις

ευχαριστω για της απαντησεις

οταν λεω για γερασμενες ωοθηκες,δεν ειναι τοσο οτι δεν κατεβαζω αυγουλακια,οσο οτι ειναι κακης ποιοτητας με σκοπο να μην μεγαλωνουν κανονικα

η θεραπεια που μου κανουν για την δευτερη,ειναι για 40αρα γυναικα

τη βδομαδα αυτη εχω ραντεβου με τον παντο για αρχη

παμε και βλεπουμε

θα ενημερωνω κοριτσια

Πάντως και οι 40+ μένουν έγκυες φυσιολογικά.

Συμφωνώ με την kuriaki, μην αφήσεις κανέναν να σε πείσει ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, τουλάχιστον πάρε κι άλλες γνώμες.

Κι εγώ συμφωνώ ότι η σχέση με το γιατρό δεν περιλαμβάνει αγκαλίτσες και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, τα 'βλεπα στο μαιευτήριο και δεν μου άρεσαν καθόλου. Ευτυχώς ο γιατρός μου ήξερε να κρατάει τις σωστές αποστάσεις.

• 4 weeks later...

sosoka καλησπέρα και απο μένα..επειδή η αλήθεια είναι ότι και εγώ το έχω ψάξει αρκετά..αυτό που λες για τον εμβρυολόγο έχεις απόλυτο δίκιο..το θέμα όμως είναι ότι στην Ελλάδα τα πράγματα λόγω του έντονου ανταγωνισμού είναι ιδιαίτερα τόσο σε θέματα επιστημονικού προσωπικού όπως και στον τρόπο εμφάνισης των διαφόρων ποσοστών επιτυγχίας..για παράδειγμα αν δεις ή γνωρίσεις τους εμβρυολόγους των διαφόρων κέντρων θα δείς κοινή προέλευση Aγγλία (συγκεκριμένο νοσοκομείο / πανεπιστήμιο εξειδίκευσης) ή Αυστραλία..όλοι είναι πιστοποιημένοι απο ESHRE και όλοι συνεργάζονται με τις ίδιες εταιρείες προμήθειας εξοπλισμού..μιας και είναι της λογικής ότι έχει ο ένας να έχει και ο άλλος..

στη δική σου περίπτωση εγώ θα πρότεινα να δείς τον Παράσχο...η αλήθεια είναι ότι εδώ μέσα υπάρχουν διάφορα ανάμεικτα σχόλια..αυτό που θα σου πρότεινα πάντως είναι να τον δείς..και μετά καταλήγεις..έχει αρκετή εμπειρία και πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει επιτυχώς στο δικό σου πρόβλημα..έχω γνωρήσει γυναίκες στις οποίες έχει κάνει θαύματα!

...τώρα τί να σου πώ..εξαρτάται και απο το τί περιμένεις και το κατά πόσο η διάγνωση - μιας και αυτό ειναι το σημαντικό - είναι σωστή...