Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ??

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Μπορεις απλα να της πεις οτι το μωρο ηρθε στο κοσμο

μεσο εσενα κ του μπαμπα της κ οτι μεγαλωσε μεσα στην

κοιλιτσα σου κ μετα ενας πολυ καλος γιατρος ανοιξε την

κοιλιτσα (λεμε τωρα) κ τσουπ...βγηκε το μωρακι!!! :D

Δηλαδη με απλα λογια ηρεμα κ γλυκα

μπορεις να τις λυσεις αυτες τις πρωτες αποριες.

Ελπιζω να σε βοηθησα..... :roll:

Μπορεις απλα να της πεις οτι το μωρο ηρθε στο κοσμο

μεσο εσενα κ του μπαμπα της κ οτι μεγαλωσε μεσα στην

κοιλιτσα σου κ μετα ενας πολυ καλος γιατρος ανοιξε την

κοιλιτσα (λεμε τωρα) κ τσουπ...βγηκε το μωρακι!!! :D

αυτό με τον καλό γιατρό που άνοιξε την κοιλίτσα όπως ο κυνηγός άνοιξε την κοιλιά του κακού λύκου είναι μάλλον τραυματική εμπειρία για ένα παιδί...

Το παιδί είναι πια μεγάλο και καλό θα ήταν να έχει πιο πλήρεις απαντήσεις και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Το δέντρο της ζωής είναι μια σειρά βιντεοκασέτες (τις είχαμε από παλιά, πριν τα dvd) που είναι εξαιρετικές τόσο για τους γονείς όσο και για το παιδί. Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν ακόμη, ο γιος μου τις έχει δει άπειρες φορές από τριών ετών και ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται! :)

Επίσης υπάρχουν εξαιρετικά βιβλία για να πούμε στα παιδιά πώς είρθαν στον κόσμο αλλά και για να μάθουν το σώμα τους! Τα έχουμε καταχωνιασμένα πια γιατί τώρα διαβάζουμε για μούμιες και δεινοσαυρους αλλά πριν 3-4 χρόνια ήταν από τα κύρια ενδιαφέροντα του γιου μου (μαζί με τους δεινόσαυρους πάντα!!!)

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1008&highlight=%E3%FD%EC%ED%E9%E1+%EA%E1%E9+%F3%E5%EE%EF%F5%E1%EB%E9%EA%FC%F4%E7%F4%E1

διάβασε σχετικές συζητήσεις και εδώ...

το καλύτερο είναι πολύ συνοπτικά,

και πάντα την αλήθεια, χωρίς πράγματα που μπορεί να μπερδέψουν τα΄παιδιά.

καλύτερα όχι να ανοίξει την κοιλιά ο γιατρός, γιατί σίγουρα γνωρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο.

απλώς την κανονική λέξη "γεννάω" δηλαδή και το γεννάει μετά.

μπορείς να δείξεις ένα βίντεο απο ένα ζωάκι να γεννάει, για να καταλάβει.

έχει στην βιντεοθήκη, στο θέμα

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=500

τα παιδιά δεν ξέρουν απο ταμπού. αυτά που είναι για μας περίεργα να τα συζητάμε, εάν τα κρύβουμε τότε τους προξενούν πολύ περισσότερη περιέργεια, απο ότι αν τα λέμε κανονικά (χωρίς πολλες ιστορίες, συνοπτικά απλώς) όπου και ακούνε και λένε " α!" και γυρνάνε πάλι στο παιχνίδι τους :) χωρίς κανένα πρόβλημα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

οπως ειπε και η αγλαια υπαρχουν πολυ καλά βιβλία για το πως ερχονται τα παιδακια στο κοσμο, και ειδικά για την ηλικία της κορουλας σου νομιζω ότι δεν υπαρχει κάτι καλύτερο απο εικονογραφημενες ιστοριουλες...

εγω εχω παρει ηδη ενα και στο συστηνω (προς το παρον στη δικια μου δειχνω τις εικονιτσες και δε μπαινω σε λεπτομερειες )..

ειναι απο εκδοσεις αγκυρα, ενος ζευγαριου σουηδων και λεγεται "πως ηρθα στο κοσμο?"

http://www.agyra.gr/detail.php?id=40,402&rec=1829

εχει υπεροχη εικονογραφηση και γινεται κατανοητο πολύ...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

1) "Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός" της Ρόμπι Χάρρις, εκδόσεις Πατάκη, ISBN 960-16-1968-2. Πληρέστατο για ηλικίες 4+. Βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το σώμα τους.

2) "Ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά και πώς να απαντήσετε" της Μύριαμ Στόπαρντ, εκδόσεις Κεντικελενη, ISBN 960-7160-14-2. Εχει ξεχωριστές ειδικές απαντήσεις γιά κάθε ηλικία από 2 έως 11 ετών, γύρω από θέματα σεξουαλικότητας, αναπαραγωγής, σχέσεων, θρησκείας κλπ.

Πραγματικά "εργαλεία" του γονιού και τα δύο (κατά τη γνώμη μου πάντα!)

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

οπως ειπε και η αγλαια υπαρχουν πολυ καλά βιβλία για το πως ερχονται τα παιδακια στο κοσμο, και ειδικά για την ηλικία της κορουλας σου νομιζω ότι δεν υπαρχει κάτι καλύτερο απο εικονογραφημενες ιστοριουλες...

εγω εχω παρει ηδη ενα και στο συστηνω (προς το παρον στη δικια μου δειχνω τις εικονιτσες και δε μπαινω σε λεπτομερειες )..

ειναι απο εκδοσεις αγκυρα, ενος ζευγαριου σουηδων και λεγεται "πως ηρθα στο κοσμο?"

http://www.agyra.gr/detail.php?id=40,402&rec=1829

εχει υπεροχη εικονογραφηση και γινεται κατανοητο πολύ...

Το έχουμε κι εμείς,είναι όντως πολύ απλό και με κατανοητά για τα παιδιά κείμενα ( είμαστε πιό μεγάλοι :D:D ) και στην κόρη μου αρέσει πολύ να ΄το διαβάζουμε και να το συζητάμε :):)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

• 5 months later...
αυτό με τον καλό γιατρό που άνοιξε την κοιλίτσα όπως ο κυνηγός άνοιξε την κοιλιά του κακού λύκου είναι μάλλον τραυματική εμπειρία για ένα παιδί...

Είναι όντως... και το λέω εκ πείρας... αυτό πίστευα μέχρι 6 χρονών! :oops::oops::oops:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 7 months later...

"Πως ηρθα στον κοσμο'' του Mick Manning-Brita Granstrom ενα υπεροχο βιβλιο που εξηγει με αναλυτικο τροπο ολη την διαδικασια, ξεκιναει γνωριζοντας το σωμα του αντρα και της γυναικας...μεχρι την ωρα της γεννας. Πολυ καλη εικονογραφηση και πολυ ομορφη αφηγηση.

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Διαφημίσεις

εγώ σας προτείνω το βιβλίο "θέλω να μάθω για το σεξ" απο τις εκδόσεις Καστανιώτη.

146x200b815011m.jpg

περίληψη:

Το "Θέλω να μάθω για το σεξ" βοηθάει τα μικρά παιδιά να προσεγγίσουν το θέμα του σεξ με τρόπο απλό, τρυφερό και ξεκάθαρο. Αποτελεί επίσης ένα πολύτιμο βοήθημα για τους γονείς και τους προσφέρει τις κατάλληλες απαντήσεις στις παιδικές απορίες που δημιουργούν αμηχανία.

Το βιβλίο πραγματεύεται ζητήματα όπως οι συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις, οι ανατομικές διαφορές μεταξύ αντρών και των γυναικών, οι μεταβολές του σώματος στην εφηβεία, η γονιμοποίηση και η εγκυμοσύνη, ο τοκετός ή οι εσφαλμένες απόψεις γύρω από το σεξ.

Με έξοχη εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό, έργο μιας ομάδας Ισπανών που ειδικεύονται σε θέματα κλινικής σεξολογίας, είναι ένας άριστος οδηγός για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να ανακαλύπτουμε τις βιολογικές διαφορές και τις ψυχολογικές ιδιαιτερότητες που μας καθιστούν μοναδικούς.

• 8 months later...

Το δέντρο της ζωής είναι μια σειρά βιντεοκασέτες (τις είχαμε από παλιά, πριν τα dvd) που είναι εξαιρετικές τόσο για τους γονείς όσο και για το παιδί. Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν ακόμη, ο γιος μου τις έχει δει άπειρες φορές από τριών ετών και ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται! :)

μπορείς να δώσεις λίγο περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά;

• 1 year later...

Αντιγραφοντας τον τιτλο

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ(Σεξουαλικη αγωγη για παιδια)(1o)

και μεσω του Google μπορειτε να δειτε το πρωτοεπεισοδιο απο την παλαια σειρα που ειχε δωσει το <<ΒΗΜΑ>> σε βιντεοκασεττες!μου μενει ενα ακομα επεισοδιο για να ολοκληρωθει!

εγώ σας προτείνω το βιβλίο "θέλω να μάθω για το σεξ" απο τις εκδόσεις Καστανιώτη.

146x200b815011m.jpg

περίληψη:

Το "Θέλω να μάθω για το σεξ" βοηθάει τα μικρά παιδιά να προσεγγίσουν το θέμα του σεξ με τρόπο απλό, τρυφερό και ξεκάθαρο. Αποτελεί επίσης ένα πολύτιμο βοήθημα για τους γονείς και τους προσφέρει τις κατάλληλες απαντήσεις στις παιδικές απορίες που δημιουργούν αμηχανία.

Το βιβλίο πραγματεύεται ζητήματα όπως οι συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις, οι ανατομικές διαφορές μεταξύ αντρών και των γυναικών, οι μεταβολές του σώματος στην εφηβεία, η γονιμοποίηση και η εγκυμοσύνη, ο τοκετός ή οι εσφαλμένες απόψεις γύρω από το σεξ.

Με έξοχη εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό, έργο μιας ομάδας Ισπανών που ειδικεύονται σε θέματα κλινικής σεξολογίας, είναι ένας άριστος οδηγός για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να ανακαλύπτουμε τις βιολογικές διαφορές και τις ψυχολογικές ιδιαιτερότητες που μας καθιστούν μοναδικούς.

Αυτό το βιβλίο το ξεφύλλισα τις προάλλες σε μια έκθεση και μου φάνηκε αρκετά σοκαριστικό!!! Ίσως τελικά εμείς έχουμε αυτά τα ταμπού και τα περνάμε με τη στάση μας στα παιδιά μας, αλλά πραγματικά δεν νομίζω να νιώσω άνετη με το να δείξω στο 5χρονο ζωγραφιές του τί κάνουν ο μπαμπάς και η μαμά στο κρεβάτι ή του πως γίνεται η είσοδος του αντρικού μορίου...

Όταν για μένα είναι θέματα ταμπού, υπάρχει περίπτωση να τα συζητήσω με το παιδί και να μη καταλάβει ότι κομπιάζω, ή ότι δεν είμαι άνετη; Καλύτερα δεν είναι να το προσεγγίσω και εγώ με τρόπο που καταρχήν θα είμαι εγώ άνετη, για να νιώσει και το παιδί άνετο...;

Όταν για μένα είναι θέματα ταμπού, υπάρχει περίπτωση να τα συζητήσω με το παιδί και να μη καταλάβει ότι κομπιάζω, ή ότι δεν είμαι άνετη; Καλύτερα δεν είναι να το προσεγγίσω και εγώ με τρόπο που καταρχήν θα είμαι εγώ άνετη, για να νιώσει και το παιδί άνετο...;

Φίλη maria_t, εντελώς φιλικά στο λέω, προσπάθησε να ηρεμήσεις και μη βλέπεις το σεξ ως ταμπού.

Είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και όμορφο, και φυσικό είναι τα παιδιά να έχουν περιέργεια, να εκφράζονται με ερωτήσεις και φυσικά να περιμένουν απαντήσεις που να τα καλύψουν (όχι πελαργούς και πετραχείλια).

Οι δικοί μου έκαναν το εξής, είχαμε μία εγκυκλοπαίδεια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σπίτι η οποία χωριζόταν σε τόμους ανάλογα με τις ηλικίες του παιδιού.

Η πρόσβαση στην εγκυκλοπαίδεια αυτή ήταν εύκολη, δεν ήταν πουθενά κρυμμένη ή καταχωνιασμένη.

Πότε πότε μπορεί εγώ ή ο αδερφός μου να παίρναμε έναν τόμο και να τον διαβάζαμε / ξεφυλλίζαμε.

Είχε φωτογραφίες και σχέδια και φυσικά εξηγούσε τα πάντα γύρω από τις διαφορές του ανδρικού με το γυναικείο σώμα, εξηγούσε τι είναι το σεξ, πως γίνεται η γονιμοποίηση της γυναίκας, τι είναι περίοδος, πως προστατευόμαστε από ΣΜΝ και εγκυμοσύνη κλπ.

Ποτέ μα ποτέ οι γονείς μου δεν μας απαγόρευσαν να το διαβάσουμε ούτε ειχαν ποτέ επέμβει την ώρα που το κοιτάζαμε.

Καμιά φορά μας ρώταγαν τι απορίες μπορεί να είχαμε, τις απαντούσαν και μετά ο τόμος και πάλι στη θέση του.

Αυτά είναι πράγματα σοβαρά και θεωρώ πως τα παιδιά πρέπει να έχονται σε επαφή με τέτοια γνώση και να πάνε αργότερα να ρωτήσουν τη μάνα τους "μαμά, με πιάνει το στομάχι μου, έχω ένα πρήξιμο και δεν ξέρω πότε αδιαθέτησα τελευταία φορά, τον Μάιο... τον Ιούνιο... λες να με πείραξε η τυρόπιτα;" και άλλα τέτοια - όχι και τόσο - ωραία.

Διαφημίσεις