Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επαναλαμβανόμενη μυκητίαση στον κόλπο

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια.

εδω και πολλους μήνες ταλαιπωρουμε απο μυκητεσ στον κόλπο

επαιρνα αντιβιωση για αρκετο διάστημα.εμφανιζονται κατα διαστήματα και εξαφανίζονται με κολπικές κρέμες υστερα απο αγωγή.εχω κόψει εντελώς τα παντελόνια, φοράω μόνο βαμβακερά εχω ξεχάσει πωσ είναι να φοράς αισθησιακά εσώρουχα για το συντροφό μου και όπως πάμε θα κόψουμε και το σεξ. ΄δώστε μου μια λύση σας παρακαλώ

Διαφημίσεις

Προφανώς έχεις προδιάθεση. Με τον γυναικολόγο σου το συζήτησες?

Πολλά πράγματα δεν ξέρω, μια και μου έχει συμβεί 2 φορές στη ζωή μου, στις δύο μου εγκυμοσύνες.

Να τρώς πολλά γιαουρτάκια (ειδικά όταν παίρνεις και αντιβίωση) ;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Είχα φαγούρα κ όλα τα σχετικά κάθε μήνα λίγο πριν μου έρθει περίοδος επί 9 μήνες.δεν είχα χρήματα ούτε για γιατρό ούτε για αυτα που πουλάνε στα φαρμακεία για την περίπτωση.

Άκουσα το εφακι που σου έγραψε πριν κ έβαζα 2 φορές την μέρα γιαούρτι στο γνωστό σημείο.έβαζα κ ένα ταμπον να μην τρέχει.το άφηνα 20-30 λεπτά.νομίζω 3 μέρες το έκανα κ έχει 3 μήνες που δεν εμφανίστηκε ΤΊΠΟΤΑ ΞΑΝΆ

Είχα φαγούρα κ όλα τα σχετικά κάθε μήνα λίγο πριν μου έρθει περίοδος επί 9 μήνες.δεν είχα χρήματα ούτε για γιατρό ούτε για αυτα που πουλάνε στα φαρμακεία για την περίπτωση.

Άκουσα το εφακι που σου έγραψε πριν κ έβαζα 2 φορές την μέρα γιαούρτι στο γνωστό σημείο.έβαζα κ ένα ταμπον να μην τρέχει.το άφηνα 20-30 λεπτά.νομίζω 3 μέρες το έκανα κ έχει 3 μήνες που δεν εμφανίστηκε ΤΊΠΟΤΑ ΞΑΝΆ

Ναι Μαρία, αυτό ξέχασα να το γράψω...

Βέβαια, εγώ έκανα απλές πλύσεις με γιαουρτάκι στην ευαίσθητη περιοχή, δεν το "ταμπονάριζα"...:-P:lol::lol::lol:

(αυτό μου είχε πει ο γυναικολόγος για να αποφύγουμε τα φάρμακα στην εγκυμοσύνη)

Έπιασε το γιαούρτι και σε σένα ε? είδες? χωρίς φάρμακα, μια χαρά....:wink:

Ναι Μαρία, αυτό ξέχασα να το γράψω...

Βέβαια, εγώ έκανα απλές πλύσεις με γιαουρτάκι στην ευαίσθητη περιοχή, δεν το "ταμπονάριζα"...:-P:lol::lol::lol:

(αυτό μου είχε πει ο γυναικολόγος για να αποφύγουμε τα φάρμακα στην εγκυμοσύνη)

Έπιασε το γιαούρτι και σε σένα ε? είδες? χωρίς φάρμακα, μια χαρά....:wink:

Ναι ρε συ,δεν το πίστευα.εγώ το άφηνα στην περιοχή γιατί με ανακούφηζε από το καψημο κ την φαγούρα που ένοιωθα κ μετά το ξεπλενα.

Αχ σχεδόν όλα τα γιατρεύει η φύση κ εμείς παίρνουμε φάρμακα.

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια.

εδω και πολλους μήνες ταλαιπωρουμε απο μυκητεσ στον κόλπο

επαιρνα αντιβιωση για αρκετο διάστημα.εμφανιζονται κατα διαστήματα και εξαφανίζονται με κολπικές κρέμες υστερα απο αγωγή.εχω κόψει εντελώς τα παντελόνια, φοράω μόνο βαμβακερά εχω ξεχάσει πωσ είναι να φοράς αισθησιακά εσώρουχα για το συντροφό μου και όπως πάμε θα κόψουμε και το σεξ. ΄δώστε μου μια λύση σας παρακαλώ

Ακριβως μια απ΄τα ιδια, μονο που δεν εχω κοψει τα παντελονια!:lol:

Ειχε βελτιωθει η κατασταση οσο καιρο εκανα ομοιοπαθητικη, τωρα σκεφτομαι να το ριξω παλι σε κατι εναλλακτικο, γιατι δεν παει αλλο.

Ρε κοριτσια, αυτο με το γιαουρτι δεν το ξερω. Το βαζουμε εξωτερικα για ανακουφιση των συμπτωματων ή και εσωτερικα στον κολπο?

Ακριβως μια απ΄τα ιδια, μονο που δεν εχω κοψει τα παντελονια!:lol:

Ειχε βελτιωθει η κατασταση οσο καιρο εκανα ομοιοπαθητικη, τωρα σκεφτομαι να το ριξω παλι σε κατι εναλλακτικο, γιατι δεν παει αλλο.

Ρε κοριτσια, αυτο με το γιαουρτι δεν το ξερω. Το βαζουμε εξωτερικα για ανακουφιση των συμπτωματων ή και εσωτερικα στον κολπο?

Tara, εγώ έκανα πλύσεις εξωτερικά.

Η Μαρία βέβαια έκανε τη δική της πατέντα :mrgreen: (διάβασε λίγο πιο πάνω)

Kι εγώ παιδευόμουν πριν πολύ καιρό.

Τι έκανα? Τέλος στα στενά παντελόνια, μόνο βαμβακερά εσώρουχα, ΟΧΙ στα σερβιετάκια, σερβιέτες μόνο με βαμβακερό κάλυμα (νομίζω μόνο μια μαρκα υπάρχει, μην την πω και θεωρηθεί διαφήμιση), μετά την τουαλέτα πλύσιμο (όχι σκουπισμα με χαρτί) και καλό σκούπισμα με πετσετα που θα έχετε μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση. Όχι καλτσόν, παντελόνι και σερβιετάκι μαζί, είναι ό,τι χειρότερο για την περίπτωση, ανεβαίνει η θερμοκρασία του κόλπου και αυτό ευννοεί την ανάπτυξη μηκύτων. Σε καθαρά σεντόνια κοιμόμαστε και χωρίς εσώρουχα -συμβουλή γιατρού ήταν αυτό παρακαλώ- οπως επίσης και στο σπίτι παραμένουμε χωρίς εσώρουχα όσο μπορούμε (εννοείται προσέχεις πού καθεσαι), είναι καλό για να αερίζεται η περιοχή. Αντε και έτσι μπορεί να βελτιωθέι και η σεξουαλική ζωή! :)

Φαντάζομαι την αντιβίωση την πήρες για άσχετο λόγο, έτσι? Γιατί δεν καταπολεμούνται οι μύκητες με αντιβίωση, το αντίθετο μάλιστα, είναι "τροφή" γι' αυτούς. Αγωγή ίσως πρέπει να κάνει και ο σύντροφος, ανάλογα με την κρίση του γιατρού που σε παρακολουθεί.

Περαστικά κι αγύριστα!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εγω απο την αλλη εκανα πλυσεις με χαμομηλι, βοηθουσε αρκετα αλλα αν εχεις προδιαθεση η αληθεια ειναι οτι εμφανιζονται συχνα πυκνα. Τωρα οταν αισθανομαι οτι μπορει να μου αρχισει τετοια ιστορια απλα παντα εχω ενα υποθετο canesten των 500 ωστε να προλαβω την αναπτυξη των μυκητων.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κοριτσια και χρόνια πολλά. Και εγώ είχα επαναλαμβανόμενες μυκητιάσεις πριν τη περίοδο που σταματούσαν μετά το τέλος της περιόδου και αυτό που με βοήθησε ήταν να βάζω στην περιοχή αυτή λάδι καλέντουλας και αμέσως υποχωρούσαν τα συμπτώματα.

G1DV.jpgzCoup2.png

• 1 year later...

οι πλύσεις με το χαμομήλι θα πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικά.δηλαδή...οι περισσότερες βάζουν μια σύριγγα στον κόλπο και πιέζουν το έμβολο ωστε να μπεί μέσα το χαμομήλι.αυτό το πάτημα πρέπει να το κάνεις όσο πιο αργά γίνεται γιατί αλλιώς σπρώχνεις τα μικρόβια πιο μέσα!!!πάντως κορίτσια να προσέχετε και πού κανετε τις μικροβιολογικές γιατι παίζει ρόλο!!εγώ πήγαινα στου χωριού την μικροβιολόγο και τα έβρισκε όλα τέλεια...είχα μια ψαρίλα μετά το σεξ και δεν ήξερα οτι είναι μικρόβιο!νόμιζα οτι έτσι γίνεται μετά μιας και με τον άντρα μου έχει ένα χρόνο που κάνουμε έρωτα ελεύθερα.Με αυτήν την υποψία κάποια στιγμή τυχαία άρχισα να ψάχνω στο ιντερνετ και τελικά πήγα σε άλλη μικροβιολόγο και μου βρήκε οτι υπάρχει σε μικρόβιο!μύκητες-bacterial vaginalis-enterococcus faecalis (αυτο απο νοσοκομείο το κόλησα) και απουσία γαλακτοβακήλων....περιμένω να αδιαθετήσω για να αρχίσω όλα αυτά τα χάπια που μου έδωσε...

και ένα τελευταίο θα πω...ήξερα κάποτε μια καναδέζα που ήταν πολύ της διατροφής- φυτοφαγία (τώρα τελικά το γύρισε και τρώει μόνο καρπούς και ρίζες-γλήτωσε και το μαγείρεμα, κατά των φαρμάκων κτλ και έβαζε στον κόλπο της μια σκελίδα σκόρδο... !!!τι να πει κανείς???

ZTVZp2.png

VP8fp2.png

Υπάρχει ένα κολπικό υπόθετο το canesten των 500mg το οποίο το βάζεις με ειδική σύριγγα που περιέχεται στην συσκευασία και είναι για 7 ημέρες. Εάν δεν σου περάσει την έβδομη ημέρα ξαναβάζεις κι άλλο ένα και ξενοιάζεις. Είναι πολύ φθηνό περίπου 3 με 5 ευρώ. Μην χρησ/ποιείς ταμπόν διότι ευνοούν τους μήκυτες και φρόντισε να εισχωρήσει βαθιά στον κόλπο διότι αν γίνει το αντίθετο μπορεί να αισθανθεις τσούξιμο ή κάψιμο.Ελπίζω να σε βοήθησα!!!!Και εξωτερικά travocort πρωί βράδυ.

Αχ, κορίτσια περιγράφετε την ιστορία της ζωής μου τώρα... Μύκητες-κολπίτιδες-τραχηλίτιδες εναλλάξ. Μάλλον έχει να κάνει με τη γενικότερη άμυνα του οργανισμού. Εγώ έκανα πλύσεις με χαμομήλι αρκετά συχνά αλλά διαπίστωσα πως μάλλον χάλασα την ισορροπία του κόλπου μου. Μέτρον άριστον ακόμη και σε ό,τι ακούγεται φυτικό και αθώο, προσοχή!

Think Different

• 2 weeks later...

Και εγώ κορίτσια είχα το ίδιο πρόβλημα όμως τελείως τυχαία ανακάλυψα μια κρέμα και πλέον δεν έχω καμία ενόχληση... μέσα σε 2 μέρες μου πέρασε και τώρα αισθάνομαι τέλεια!!! είναι κρέμα εξωτερικής χρήσης με αντιεκκλησιαστική δράση κ.α.Την λένε kenacomb και δεν είναι ακριβή... περίπου 4 με 5 ευρώ. Έμενα με βοήθησε παρά πολύ και ελπίζω αν την χρησιμοποιήσετε να σας βοηθήσει και εσάς!!!

Διαφημίσεις

Πόσο σας νιώθω!!!Εμένα με βοηθούσαν τα gyno-dactarin που τα βάζεις για 3 μέρες και τελείωσες!Την τελευταία φορά όμως δεν ξέρω γιατί αλλά μου προκαλούσαν τσούξιμο..Τρομερό όμως!Έτσι έβαλα μόνο 2 και μετά για 2 μέρες έβαλα betadin κολπικά υπόθετα και επειδή δεν είχα άλλα και στο φαρμακείο δεν βρήκα (μου είπαν ότι καταργήθηκαν??) πήρα ένα από αυτά τα χωρίς συνταγή re-phrese λέγεται που είναι γέλη με υποδοχεά και βρήκα την υγειά μου!!Από την 1η εφαρμογή ένιωσα την διαφορά ήδη..Τώρα που παίρνω πάλι αμοξίλ και είμαι σίγουρη ότι θα μου κάνει μύκητες τι στο καλό να πάρω που κλείνω τον 7ο??

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Βελτίωση είδα με συντονισμένη δράση: το τζελ της απιβίτα, πλύσεις με σοδόνερο και υπόθετα καλέντουλας. Άρχισα προβιοτικά, έκοψα τη ζάχαρη και με την πρώτη ευκαιρία θα αρχίσω και τη σχετική δίαιτα.

Στα σίγουρα θα δοκιμάσω το γιαούρτι..... τοπικά.

Επίσης σταμάτησα να σιδερώνω εσώρουχα για πολύ καιρό και ήταν όλα μια χαρά. Μόλις με πιάσαν οι προκοπές μαζί με τις αντιβιώσεις να τα τα στραβά μαντάτα.

Συνήθως σε περιπτώσεις που το πρόβλημα τείνει να γίνει χρόνιο δεν πολυβοηθούν οι συνεχείς αντιβιώσεις, τα υπόθετα και οι κορτιζονούχες αλοιφές, απλά ανακουφίζουν προσωρινά. Στη δική μου περίπτωση οι μύκητες συνοδεύονται και από κολπίτιδα - σύγκαμα εξωτερικό. Για το γιαούρτι δεν το ήξερα, θα το δοκιμάσω. Τα υπόθετα καλέντουλας είναι φυτικά; Παρενέργειες έχουν;

Α, και οι έγγυες να μην ακολουθούν τίποτα από αυτά που διαβάζουν εδώ. Ό,τι κι αν πάρετε πρέπει να σας το προτείνει ο γυναικολόγος σας. Μη γίνει καμιά στραβή...

Think Different

Επίσης σταμάτησα να σιδερώνω εσώρουχα για πολύ καιρό και ήταν όλα μια χαρά. Μόλις με πιάσαν οι προκοπές μαζί με τις αντιβιώσεις να τα τα στραβά μαντάτα.

Εννοείς οτι το σιδέρωμα που υποτίθεται οτι αποστειρώνει εσένα σου δημιουργούσε πρόβλημα; :confused: Μου κάνει εντύπωση. Βρε λες;;; Κι εγώ όταν δεν προλαβαίνω και τυχαίνει να τα βάζω ασιδέρωτα καμιά φορά νιώθω τύψεις...

Think Different

καλημέρα!

ρε κορίτσια τωρα που σας διαβάζω μου ρθε φλασια. εχω κάνει 1 φορά μύκητες που με αγωγή έφυγαν. πριν λίγο καιρό πήρα αντιβίωση λόγο δοντιού και στις 3 μέρες επάνω εμφανίστηκαν τα γνωστά συμπτώματα. συνδέετε με την λήψη αντιβίωσης?

M6bap3.png

cik1p3.png

Ναι, φυσικά salomi μου. Νούμερο ένα ύποπτος είναι οι αντιβιώσεις. Γι΄αυτό κι όταν τις παίρνουμε, τρώμε εκείνες τις μέρες πολύ γιαούρτι μήπως και τη γλυτώσουμε αν και μπορεί να έρθουν οι μύκητες πάραυτα.

Think Different

καλημέρα!

ρε κορίτσια τωρα που σας διαβάζω μου ρθε φλασια. εχω κάνει 1 φορά μύκητες που με αγωγή έφυγαν. πριν λίγο καιρό πήρα αντιβίωση λόγο δοντιού και στις 3 μέρες επάνω εμφανίστηκαν τα γνωστά συμπτώματα. συνδέετε με την λήψη αντιβίωσης?

Τα αντιβιοτικά είναι νο1 υπεύθυνος για την εμφανιση μυκητιάσεων στις γυναίκες. Καλό είναι να ζητάμε κ προβιοτικά μαζί με την αντιβίωση. Για όσες κοπέλες εμφανίζουν συχνα αυτό το πρόβλημα μπορούν να πάρουν ένα συμπλήρωμα που λέγεται cranberry. Είναι είτε σε κάψουλες ή σε σκόνη. Κάνει θαύματα. Είναι φυτικό κ είναι αντισηπτικό του γυναικείου ουροποιητικού.

Φιλικά

• 2 years later...

Καλημερα. Εμφανισα περιεργα κολπικα υγρα περιπου 2 μερες μετα την ληξη της αντιβίωσης ceclor 750 και επικοινωνησα αμεσως με τον γυναικολογο μου για να μου πει τι να παρω. Συμφωνα με το ιστορικο μου εχω μεγαλη ευαισθισια στην περιοχη του κολπου αφου εχω παθει ηδη 5-6 φορες στη ζωη μου. Ο γιατρος μου, μου ειπε να παρω το κολπικο υποθετο canesten 500 mg. Μου το ειχε χορηγησει και μια φορα παλαιοτερα και θυμαμαι οτι την επομενη ημερα μου ειχε εμφανιστει διελυμενο το υποθετο στο εσωρουχο και για αρκετο καιρο δεν ειχα ξαναεμφανισει μυκητες. Τωρα ομως που ξαναπηρα το ιδιο υποθετο δεν εμφανιστηκε τιποτα στο εσωρουχο μου την επομενη ημερα. Μηπως γνωριζει καποια εαν γινεται αυτο και για ποιο λογο ;