Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συσπάσεις? SOS

Recommended Posts

Θα ήθελα τη βοήθεια σας!

Αν έχει κάποια συσπάσεις τι μπορεί να νιώθει?

Είμαι 4ον μηνών και ποιο κάτω από τον αφαλό μου νιώθω κάτι το οποίο δεν ξέω πώς να το περιγράψω σαν κάτι να χτυπάει πότε πότε σαν καρδιά να το Πο?? Δεν ξέρω!

Αν καταλάβατε τι εννοώ απαντήστε μου!!!!

dev170bss__.png

Διαφημίσεις

Ειναι συσπασεις και στο μηνα που εισαι ειναι φυσιολογικες (φτανει να ειναι ανωδυνες και να μην ξεπερνουν τις 7-8 τη μερα) Ειναι η φυσικη προετοιμασια της μητρας για τον τοκετο. Μονο αν εχεις αρκετες, επωδυνες και συχνες θεωρειται ανησυχητικο

νιώθεις σαν να γουργουρίζει η κοιλιά σου ή σαν να πονάει λόγω περιόδου και σε σφίγγει?

πήγες τουαλέτα? έχεις δει τπτ καθόλου καφέ ή τίποτα βλένες?

αν το νιώθεις πάντως σαν γουργουριτό, είναι το σπόρι σου που σου λέει ότι είναι εκεί :D

αν πονάς... επικοινωνησε με το γιατρό σου άμμεσα

νιώθεις σαν να γουργουρίζει η κοιλιά σου ή σαν να πονάει λόγω περιόδου και σε σφίγγει?

πήγες τουαλέτα? έχεις δει τπτ καθόλου καφέ ή τίποτα βλένες?

αν το νιώθεις πάντως σαν γουργουριτό, είναι το σπόρι σου που σου λέει ότι είναι εκεί :D

αν πονάς... επικοινωνησε με το γιατρό σου άμμεσα

ούτε γουργούρισμα μπορώ να το πώ ούτε πόνο, ούτε σφίξημο, επίσης ούτε στην τουαλέτα έχω δεί τίποτα δόξα το θεό!

κάτι σαν φτερούγισμα το νίωθω!

dev170bss__.png

Διαφημίσεις

εεεεεεεεεε το φτερούγισμα είναι το μπεμπε σου καλε!!!!!!!!!

δεν το έχεις ξανα ακουσει ε? :D

εεεεεεε τωρα το άκουσες :wink:

όσο είναι μικρό κι έχει πολύ χώρο να κολυμπάει, έτσι θα είναι :wink:

Λοιπον, επειδη οι συσπασεις ειναι λιγο δυσκολο να περιγραφουν θα το γραψω οπως το αντιλαμβανομουν εγω... Ξαφνικα η κοιλια αρχιζει να τεντωνει, προοδευτικα, καποια στιγμη νομιζεις οτι θα ...εκραγει... Οταν φτασει στο απροχωρητο αρχιζει βαθμιαια να χαλαρωνει... Ολο αυτο διαρκει περιπου 15 με 20 δευτερολεπτα... Οι ΑΝΩΔΥΝΕΣ και ΑΡΑΙΕΣ μεσα στη μερα, αυτες συσπασεις ονομαζονται Braxton Hcks και οπως ειπα πιο πανω ειναι η προετοιμασια της μητρας για τον τοκετο.

Αυτο ποτ περιεγραψες, μαλλον ειναι το μπεμπε σου που σου γνεφει χαρωπα...αλλα και συσπασεις να ειναι μην τρομοκρατεισαι ειναι μες στο προγραμμα

Εγω λεω οτι καλο θα ηταν να ενημερωσεις το γιατρο σου,και τιποτα απολυτως να μην ειναι καν΄του καλου κακου ενα τηλεφωνημα,ετσι για να εισαι πιο σιγουρη. :wink:

21η βδομάδα αν δεν το έχεις ακούσει ακόμα είναι σίγουρα αυτό !! Έχω βέβαια νιώσει και εγώ μια-δυο συσπάσεις, όπου σκληραίνει παρα πολύ η κοιλιά χαμηλά για λίγη ώρα. Ο γιατρός μου έδωσε μαγνήσιο από τον 4ο μήνα γιατί δεν είναι καλό να υπάρχουν από τόσο νωρίς. Όλα καλά πάντως...

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

:lol::lol: Μην ανησυχήσεις στην αρχή δεν το ακούς συνέχεια γιατί δεν είναι ακόμα πολύ δυνατό και μπορεί να κλωτσάει προς τα μέσα και να μην το νιώθεις. Σε κανα δυο βδομάδες θα μπορεί και ο άνδρας σου να τις νιώσει !
g4BDp3.pngyCdLp3.png

Να σας πω και εγώ την εμπειρία μου..

Ήμουν στη δουλειά και άρχισα να νιώθω και εγώ κάτι ρυθμικά χτυπήματα χαμηλα. Τρομοκρατήθηκα και πήγα επειγόντως στο γιατρό. Όσο και αν σας φανεί περίεργο ήταν ο μικρός μου που είχα λόξυγγα!!!!! :roll:

Από τότε σε όλη την εγκυμοσύνη ο μικρός είχε πολύ συχνα λόξυγγα. Αφού όλοι οι δικοί μου μου έπιαναν την κοιλιά γιατί τους φαινόταν πολύ αστείο... Μετά από ένα σημείο έβλεπες την κοιλιά μου να αναταράζεται ρυθμικά... :!::!::!:

.png

στελλα τη παρουσία του θέλει να σου δείξει :lol:

Δεν είναι τρομερή εμπειρία :wink: Που να δεις που αργότερα που θα μεγαλώσει και θα κλωτσάει δυνατά... :lol::lol: Καλή συνέχεια :wink:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

αυτές οι συσπάσεις εχθές με τρόμαξαν... :shock:

ήμουν βέβαια και κουρασμένη, αλλά το βράδυ που ξάπλωσα στον καναπέ, άρχισε να σφίγγει η κοιλιά μου πάρα πολύ και μετά από λίγο να χαλαρώνει.

Στην αρχή νόμιζα ότι είναι το μωρό, αλλά τελικά το έκανε 3 φορές, ανά 5 λεπτά, και γω τρόμαξα. :shock::shock: Λέω "αχ δεν είμαστε για τέτοια και χιονίζει έξω..."

Ποιά ξέρει να μου πει μέχρι πόσες φορές θεωρείται οκ??? Μου περασε βέβαια μόλις πηγα στο κρεβατάκι μου...

Πέμπτη πάω γιατρό και θα ρωτήσω.

1Iik.png

Γειά σας!Είμαι καινούρια στο forum.Κι εγω έχω απορία για το τι τελικά είναι οι συσπάσεις. Εγω είμαι 7 μηνών και νιώθω ώρες ώρες πέτρωμα χαμηλά κ κάτι σαν τράβηγμα πήγα και μπήκα στο μηχάνημα αλλά δεν έδειξε να είναι κάτι ανησυχητικό. Εγω όμως ακόμα έχω αμφιβολίες μήπως είναι. Βλέπετε έχω φοβηθεί γιατί και στον 5ο μήνα είχα συσπάσεις και έπαιρνα χάπια για ένα μήνα!!!!!!Αλλά όσο περνούν οι μήνες οι συσπάσεις είναι διαφορετικές νομίζω ανάλογα το μήνα που βρίσκομαι. Άραγε είναι το μωρό που με πιέζει ή μήπως κάνω τελικά πάλι συσπάσεις?[/i]

αυτές οι συσπάσεις εχθές με τρόμαξαν... :shock:

ήμουν βέβαια και κουρασμένη, αλλά το βράδυ που ξάπλωσα στον καναπέ, άρχισε να σφίγγει η κοιλιά μου πάρα πολύ και μετά από λίγο να χαλαρώνει.

Στην αρχή νόμιζα ότι είναι το μωρό, αλλά τελικά το έκανε 3 φορές, ανά 5 λεπτά, και γω τρόμαξα. :shock::shock: Λέω "αχ δεν είμαστε για τέτοια και χιονίζει έξω..."

Ποιά ξέρει να μου πει μέχρι πόσες φορές θεωρείται οκ??? Μου περασε βέβαια μόλις πηγα στο κρεβατάκι μου...

Πέμπτη πάω γιατρό και θα ρωτήσω.

Νομίζω γύρω στις 7-10 φορές τη μέρα είναι οκ ανάλογα και το μήνα που βρίσκεσαι

Αρκεί να μην συνοδεύονται κι από πόνους και ενοχλήσεις στη μέση

Γειά σας!Είμαι καινούρια στο forum.Κι εγω έχω απορία για το τι τελικά είναι οι συσπάσεις. Εγω είμαι 7 μηνών και νιώθω ώρες ώρες πέτρωμα χαμηλά κ κάτι σαν τράβηγμα πήγα και μπήκα στο μηχάνημα αλλά δεν έδειξε να είναι κάτι ανησυχητικό. Εγω όμως ακόμα έχω αμφιβολίες μήπως είναι. Βλέπετε έχω φοβηθεί γιατί και στον 5ο μήνα είχα συσπάσεις και έπαιρνα χάπια για ένα μήνα!!!!!!Αλλά όσο περνούν οι μήνες οι συσπάσεις είναι διαφορετικές νομίζω ανάλογα το μήνα που βρίσκομαι. Άραγε είναι το μωρό που με πιέζει ή μήπως κάνω τελικά πάλι συσπάσεις?[/i]

είναι οι φυσιολογικές συσπάσεις που προετοιμάζουν τη μήτρα για τον τοκετό, κανένας λόγος ανησυχίας

ο γιατρός σου τι λέει σχετικά?

Κι ογιατρός μου μου είπε οτι είναι η προετοιμασία της μήτρας. Αλλά κάθε πότε πρέπει να το νιώθω για να είναι φυσιολογικές? Ώρες ώρες το νιώθω πιο συχνά κι άλλες πάλι καθόλου συχνά. Να μην ανησυχώ δηλ μαμά του Ωρίων?

Κι ογιατρός μου μου είπε οτι είναι η προετοιμασία της μήτρας. Αλλά κάθε πότε πρέπει να το νιώθω για να είναι φυσιολογικές? Ώρες ώρες το νιώθω πιο συχνά κι άλλες πάλι καθόλου συχνά. Να μην ανησυχώ δηλ μαμά του Ωρίων?

θα έλεγα μάλλον όχι αλλά δεν είμαι και ο γιατρός σου...

πρέπει να δείχνεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε όσα λέει ο γιατρός σου διαφορετικά άλλαξε τον...

πως θα συνεργαστείς μαζί του να γεννήσεις αν δεν τον εμπιστεύεσαι? :)

Λοιπόν σήμερα που πήγα γιατρό, - θα βάλω και φωτογραφία του μωρου μου στο "οι εγκυμοσύνες των μελών..."- ρώτησα για αυτές τις συσπάσεις. του τις περιέγραψα και μου είπε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και να μην με ανησυχεί καθόλου.

:D Πόσο συχνές επιτρέπεται να είναι? ρώτησα. Και μου είπε όσο συχνά να 'ναι. Εκείνη την ώρα λέει να ξαπλώνω στο πλάι με λυγισμένα τα γόνατα και να χαλαρώνω.

ουφφφφ.... Πάει άλλο ένα άγχος... :roll:

1Iik.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...