Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ελαιο Ευκαλύπτου για το μπούκωμα- απορίες

Recommended Posts

θα ήθελα να μάθω για τον ευκάλυπτο , αν βοηθάει όντως ή αν είναι και επικύνδυνος

εσείς βάζετε στο υπνοδωμάτιο και πως???

υγραντήρα δεν έχω αλλά μου είπαν να βράζω σε ενα κατσαρολάκι νερό και να ρίξω μετά μέσα λίγες σταγόνες απο το έλαιο ευκαλύπτου

το δοκίμασα αλλά μύριζε πολύ

το αφήνετε όλη νύχτα ?

* και πόσες σταγόνες βάζετε?

Διαφημίσεις

Εμας που μας το ειχε συστησει η παιδιατρος(οχι μονο για το μπουκωμα,γενικως για το αναπνευστικο),το χρησιμοποιουσαμε στο μπανιο του.Λιγες σταγονιτσες(μυριζει πολυ εντονα)στο μπανιερακι του ηταν αρκετες.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

εγω το χρησιμοποιώ..με το κλιματιστικό ξερενεται η ατμόσφαιρα και αυτό με βοηθάει..

3 σταγονιτσες στο κατσαρολάκι,μια χαρά!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Εγω να σου πω την αληθεια,εβαζα στο μπανακι του 4-5 σταγονιτσες.Τωρα,το να εχεις ολο το βραδυ στο δωματιο του,μου φαινεται λιγο υπερβολικο.Μυριζει παρα πολυ εντονα.Βασικα εμεις επειδη ειχαμε προβλημα με βρογχιολιτιδες(που πρεπει να αποφευγονται οι εντονες μυρωδιες),το καναμε στο μπανακι,ισα ισα να ανοιξει η μυτουλα και τα πνευμονακια.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Διαφημίσεις

Η παιδιατρος μας ειχε πει οχι. Δεν ξερω απο ποτε επιτρεπεται, ρωτα και τον γιατρο σου, και καλα που το εθεσες, για να ρωτησω κι εγω ξανα τωρα που εχουμε ομοιοπαθητικο παιδιατρο.

Εγώ εβαζα και στον γιο μου( το συστησε η παιδιατρος) και τωρα στην κορη μου,λιγες σταγόνες σε ενα αλουμινενιο κεσεδακι(πχ.sanitas) με ζεστο νερο και πανω στο καλοριφερ. Αφηνω ανοιχτη την πορτα και βοηθαει κι εμας! Αν δεν ριξεις πολυ δεν μυριζει τοσο εντονα. Το πρωι παντα εχει φυγει η μυρωδια...

Καλύτερα να ρωτάτε πρώτα τον παιδίατρό σας. Κι εμάς η παιδίατρος, ενώ γενικότερα συνιστά ευκάλυπτο, όταν πέρισι η μία μικρή είχε πάθει λαριγγίτιδα και μας είπε να "υγραίνουμε" το δωμάτιό τους, δε μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω ακόμη ευκάλυπτο. Νομίζω ότι συνήθως το δίνουν μετά τον χρόνο. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη γι'αυτό.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

εγώ το είχα χρησιμοποιήσει απο σχεδόν 6 μηνών ,αλλα μου είχε πεί η παιδίατρος στην αρχή να ήμουν κοντά της και αν παρουσίαζε δύσπνοια ή έντονο βήχα να το έπαιρνα και να αέριζα το δωμάτιο και φυσικά να μην το ξαναχρησιμοποιηούσα.ευτυχώς όλα πήγαν καλά και μάλιστα την βοήθησε πολύ.έπαιρνα όμως τον ευκάλυπτο που είναι σε μεγάλο μπουκαλάκι άσπρο αν θυμάμαι καλά και δεν μύριζε τόσο έντονα.ο άντρας μου έκανε λάθος και έφερε έλαιο ευκαλύπτου του κορρε, αν δεν κάνω λάθος, και μυρίζει τόσο έντονα που ούτε εγώ δεν αντέχω στο δωμάτιο πόσο μάλλον ένα μωρό.

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Εγώ εβαζα και στον γιο μου( το συστησε η παιδιατρος) και τωρα στην κορη μου,λιγες σταγόνες σε ενα αλουμινενιο κεσεδακι(πχ.sanitas) με ζεστο νερο και πανω στο καλοριφερ. Αφηνω ανοιχτη την πορτα και βοηθαει κι εμας! Αν δεν ριξεις πολυ δεν μυριζει τοσο εντονα. Το πρωι παντα εχει φυγει η μυρωδια...

Κι εγω ακριβως τα ιδια εvita.

Το πρωι, εχει μεινει μια ανεπαισθητη μυρωδια.

Από ότι γνωρίζω τα αιθέρια έλαια επιτρέπονται

από την ηλικία των τριών ετών και πάνω

και πάλι χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

και εμείς αγοράσαμε ένα μπουκαλάκι αλλά μου έφυγε η χαρά μέσα στις οδηγίες έγραφε από 3 ετών και πάνω:?

την αλοιφη ή το ελαιο?

Επισης αλλο εντριβη με ευκαληπτο και αλλο πανω στο καλοριφερ 1-2 σταγονες.

οπως εχω ξαναπει ο ευκαληπτος στον Βασιλη με εσωσε αλλα στον Γιαννη επεσε βαρυς και τον εβαλα μονο 1 φορα (σε εκεινος βαζω winter balm και κανω ιδια δουλεια)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

το έλαιο elenik μου το ξανακοίταξα πριν από λίγο γράφει όχι εγκύους και παιδιά κάτω των 36 μηνών :-( το κακό είναι ότι δεν το έγραφε από έξω άλλα μέσα στις οδηγίες :?

• 1 year later...

Λοιπόν κορίτσια χρειάζομαι και πάλι τη βοήθειά σας. Ο γιος μου είναι 20 μηνών και εδώ και ένα μήνα (μετά που πήγαμε παιδικό) είναι συνέχεια με μπουκωμένη μύτη. Μου είπαν λοιπόν πως βοηθάει πάρα πολύ να βάζω στην ατμόσφαιρα αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Όταν όμως πήγε ο σύζηξ να το αγοράσει από το φαρμακείο του είπαν πως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση σε παιδάκι κάτω των 36 μηνών. Πήραν μάλιστα και μια παιδίατρο τηλέφωνο και τους είπε τα ίδια. Εγώ βέβαια ρώτησα και τη δική τη παιδίατρο και μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα όμως έχω μπερδευτεί. Ξέρει καμιά να μου πει;

Iqvfp3.png

Καλημέρα για τον ευκάλυπτο δεν γνωρίζω , δεν ξέρω κάτι σίγουρα αλλά θα σου πω κα΄τι άλλο (δεν έχω ρωτήσει τον γιατρό μου γιατί δεν το χρειάστηκα ποτέ) που μου είπαν κάποιες Γερμανίδες γνωστές μου το καλοκαίρι. Ο γιατρός τους τους είπε ότι το καλύτερο φάρμακο για το μπούκωμα- συνάχι - βήχα είναι τα φύκια της θάλασσας , και πολύ περισσότερο από Ελλάδα γιατί είναι πλούσια σε Ιώδιο και δεν θυμάμαι τι άλλο. Τους είπε να μαζέψουν και να αποξηράνουν φύκια και όταν το παιδί είναι κρυωμένο να τα βάζουν στο μαξιλάρι του. Αν θέλεις ρώτα τον γιατρό σου αν κάνει εγώ θα τον ρωτήσω αύριο που έχουμε εμβόλιο.

Λοιπόν κορίτσια χρειάζομαι και πάλι τη βοήθειά σας. Ο γιος μου είναι 20 μηνών και εδώ και ένα μήνα (μετά που πήγαμε παιδικό) είναι συνέχεια με μπουκωμένη μύτη. Μου είπαν λοιπόν πως βοηθάει πάρα πολύ να βάζω στην ατμόσφαιρα αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Όταν όμως πήγε ο σύζηξ να το αγοράσει από το φαρμακείο του είπαν πως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση σε παιδάκι κάτω των 36 μηνών. Πήραν μάλιστα και μια παιδίατρο τηλέφωνο και τους είπε τα ίδια. Εγώ βέβαια ρώτησα και τη δική τη παιδίατρο και μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα όμως έχω μπερδευτεί. Ξέρει καμιά να μου πει;

Καλύτερα να μην φέρεις σε απευθίας επαφή το δερματάκι του μικρού με αιθαίρια έλαια. Υπάρχει ένα προϊόν από την Penaten που περιέχει ευκάλυπτο και το βάζεις στο μπανάκι του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα (αν έχεις γνωστό στη Γερμανία πες μου να σου πω πως λέγεται). Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να βράσεις λίγο νερό που να έχεις προσθέσει ευκάλυπτο και ενώ αχνίζει το κατσαρολάκι να το βάλεις στο μπάνιο, την ώρα που κάνει το μπανάκι το παιδί. Οι ατμοί και ο μικρός χώρος του μπάνιου θα βοηθήσουν να αναπνεύσει καλύτερα χωρίς να έρθει το μικρό σε απευθείας επαφή. Αλλά και πάλι ρώτησε πρώτα την παιδίατρό σου.

Γενικα μεχρι 3 μηνων καλο ειναι να αποφευγεται. Απο εκει και περα τωρα..

Εδω κυκλοφορουν υποθετα που περιρεχουν ευκαλυπτο και βοηθουν στο να ανοιξει η αναπνοη. Επισεις κρεμε τυπου vics για παιδια (το vicks εδω ειναι απο 6 χρονων και πανω).

Επισεις υπαρχει και σαπουνι για το μπανιο με ευκαλυπτο. Εγω ριχνω σταγονιτσες στο μπανιο τους και στον υγραντηρα. Λιγο ομως γιατι ενοχλει εμενα που εχω ασθμα. Δεν θα εβαζα ελαιο επανω τους αλλα ανακατεμενο πχ με την κρεμα σωματος. Και οχι για πανω απο 7 μερες. Μετα παμε στο γιατρο γιατι χρειαζεται κατι πιο φαραμακευτικο..

Καλημερα.

Εγω ειχα παρει ευκάλυπτο και μαλιστα ο μικρος μου ηταν μολις 7 μηνων.

Εβαλα σε ενα μπολακι με βραστο νερο μερικες σταγονίτσες και το εβαλα

πανω στο καλοριφερ.

Δεν ξερω γιατι εσενα σου αρνηθηκαν!!!!!!

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να βράσεις λίγο νερό που να έχεις προσθέσει ευκάλυπτο και ενώ αχνίζει το κατσαρολάκι να το βάλεις στο μπάνιο, την ώρα που κάνει το μπανάκι το παιδί. Οι ατμοί και ο μικρός χώρος του μπάνιου θα βοηθήσουν να αναπνεύσει καλύτερα χωρίς να έρθει το μικρό σε απευθείας επαφή. Αλλά και πάλι ρώτησε πρώτα την παιδίατρό σου.

Εγώ αυτό έκανα πριν από κανένα χρόνο που οι κόρες μου ήταν 2 και 3 αλλά τους προκάλεσε αλλεργία. Όχι σε υπερβολικό βαθμό. Δεν το έβαλα στο μπάνιο αλλα πάνω στο καλοριφέρ η ατμόσφαιρα έγινε ¨βαριά¨ και άρχισαν να δυσανασχετούν και έτσι περιορίστηκα μόνο στον υγραντήρα.

Μπούκωμα και βήχα εγώ τα αντιμετωπίζω με υγραντήρα και πρόπολη και φυσικά συνέχεια να βγάζεις τις μυξούλες.

Σου εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά το μωράκι σου

Το αιθέριο έλαιο όταν 'καίγεται' αποδεσμεύει καρκινογόνες ουσίες...

Θα πετύχεις ακριβώς το ίδιο παίρνοντας από το σουπερ μάρκετ ή ακόμα καλύτερα κόβοντας φύλλα ευκάλυπτου (αν έχεις κάπου κοντά δέντρο) και βράζοντάς τα... θα βάλεις μετά το μπρικάκι στο δωμάτιό του και πάνω στο καλοριφέρ και θα έχεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς βλαβερές ουσίες :)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Καλημέρα! και εγώ την ίδια απορία είχα! Ξέρω ότι ο ευκάλυπτος κάνει θαύμα.Και εγώ αγόρασα ελαια για εισπνοές αλλα΄μετα το άφησα γιατί καπου διαβασα γιαυτα τα καρκινογονα! Ευτυχως βρήκα δέντρο και έκοψα εβρασα και εκανα εισπνοες και βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P