Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα ήθελα τη γνώμη σας ....

VassoP

Recommended Posts

Κορίτσια αν μπορείτε βοηθήστε με σε αυτό το θέμα γιατί με προβληματίζει πολύ.

Όπως έχω αναφέρει είμαι ΝεοΣμυρνιώτισσα αλλά παντρεύτηκα και μένω πια στην επαρχία. Αθήνα έρχομαι για να δω τους γονείς μου, να κάνω βόλτες με τις φίλες μου κλπ κλπ.

Είναι και κοντά μόλις 2 ώρες με το αμάξι.

Το θέμα που με απασχολεί αν και δεν έχει γεννηθεί η μικρή μου ακόμα είναι πέρα απ' όλα τα συνηθισμένα της επαρχία με πεθερά, κουνιάδα μ......κίες είναι ο πεθερός μου.

Ο άνθρωπος είναι πάρα πολύ καλός , με προσέχει ιδιαίτερα, είναι άγιος άνθρωπος. Έχει ένα μειονέκτημα είναι σχεδόν κουφός. Δηλ. από το ένα αυτί δεν ακούει καθόλου και από το άλλο ακούει αν του φωνάζεις. Δεν λέει όμως να βάλει το ακουστικό του γιατί ντρέπεται, ξέρετε το "Τί θα πεί το χωριό που τον βλέπει με το ακουστικό" :shock::shock:

Λέει συνέχεια όμως πως όταν γεννηθεί η εγγόνα του θα την πηγαίνει συνέχεια βόλτα με το καρότσια και θα την προσέχει αυτός. Εγώ έχω πει στον άντρα και του έχει πει πως αν δεν βάλει το ακουστικό του από τώρα να το συνηθίσει γιατί βουίζει και πρέπει να το συνηθίσει ο οργανισμός, ξεχάσει τις βόλτες γιατί εγώ δεν είμαι διατεθειμένη να τη δώσω να την προσέχει όταν δεν ακούει τίποτα!!!

Εδώ χτυπάει το τηλέφωνο δίπλα του και δεν κουνιέται. Αυτή θα κλάψει δεν θα την καταλάβει, θα πνιγεί ούτε που θα το πάρει χαμπάρι.

Μου λένε εν' τω μεταξύ η πεθερά μου, η κουνιάδα μου πως είναι ο καλύτερος άνθρωπος για να προσέχει τη μπέμπα. Εγώ διαφωνώ μόνο και μόνο γιατί δεν φοράει ακουστικό και δεν μπορώ να τη βάλω σε κίνδυνο. Δεν ξέρω τί να κάνω, με φέρνουν με πολύ μεγάλη νευρικότητα!!

Εσείς τί με συμβουλέυετε να κάνω??

Διαφημίσεις

Αυτο ειναι κατι που θα λυσει ο αντρας σου. Μην αγχωνεσαι πριν γεννησεις για το τι θα γινει σε καποιους μηνες απο τωρα... Αλλωστε νομιζω πως οταν γεννηθει το παιδι σου, ο πεθερος σου απο μονος του θα καταλαβει οτι αυτη του η ιδιαιτεροτητα μπορει να εγκυμονει κινδυνους για το παιδι. Αν οχι, ο αντρας σου μπορει με το δικο του τροπο να του δωσει να καταλαβει οτι προεχει η ασφαλεια του παιδιου πανω απ'ολα! Συγκεντρωσου στην εγκυμοσυνη σου κι αυτα ειναι ψιλοπραγματα που θα ρυθμιστουν πιθανοτατα χωρις να χρειαστει να ασχοληθεις.

Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα μπορούσες να τον πείσεις ότι το ακουστικό δεν είναι ντροπή και καλό είναι να το φοράει και για τη δική του ασφάλεια καταρχήν. Αυτό θα ήταν το ιδανικό.

Αφού είναι συνεννοήσιμος άνθρωπος και τα πάτε καλά, μήπως να του μιλούσες ανοιχτά και να μοιραζόσουν μαζί του την ανησυχία σου; Με καλή πάντα διάθεση, ηρεμία, στο χαλαρό.

Από εκεί και πέρα η απόφαση πάλι δική σου είναι.

Καλός άνθρωπος είναι, μιλάει, καταλαβαίνει αλλά κάνει μόνο το δικό του.

Θα σου πει 1002 δικαιολογίες για το ακουστικό.

Αυτό κάνει και με πολλά άλλα πράγματα. Δεν πιάνεται πουθενά. Εδώ λέει πως όλοι οι υπόλοιποι δεν μιλάνε καθαρά γι' αυτό και δεν μας ακούει :):)

Πάντως δεν θα βρεθεί λύση είμαι σίγουρη και θα στενοχωρηθώ να γίνω η κακιά της υπόθεσης. Ο άντρας μου σίγουρα θα συμφωνήσει μαζί μου αλλά μπορεί και να τον πείσει η μάνα του.

Ξέρω πως είναι λίγο νωρίς αλλά ...... με προβληματίζει.

Εδώ ρε κορίτσια, είμαι αριστερόχειρας και με βλέπει ο πεθερός μου και μου λέει προσπάθησε να τα κάνεις με το δεξί... Του λέω να προσπαθήσει να τα κάνει αυτός με το αριστερό και η απάντησή του ήταν πως η δασκάλα του όταν ήταν μικρά τους έπιανε από τη μύτη και τα κούναγε μέχρι να σταματήσουν να γράφουν με το αριστερό !!!!!!! Του τύπωσα λοιπόν ένα μεγάααααααλο άρθρο για την αριστεροχειρία και όλους τους γνωστούς αριστερόχειρες κατά των αιώνων, του το έδωσα να το διαβάσει και μου λέει "Δεν με ενδιαφέρει να το διαβάσω η γνώμη μου είναι αυτή και αυτά που μου λές είναι βλακείες" :shock::shock::shock:

Ο άντρας μου με βλέπει και μου λέει, πως πάω να βάλω μυαλό σε έναν άνθρωπο 63 χρονών που έχει μεγαλώσει με κάποιες αρχές και ξαφνικά θα τις αλλάξει ...... :?:?

κατάλαβα...είναι αυτό που λένε "αγύριστο κεφάλι"..!!! :):):)

Η αλήθεια είναι ότι από μια ηλικία και ύστερα είναι πράγματι δύσκολο να τους πείσεις να αλλάξουν πεποιθήσεις...

Καλό θα κάνεις να μην το σκέφτεσαι από τώρα. Κι εγώ έχω άλλα πάλι άγχη που αφορούν το άμεσο μέλλον (βλ. ποστ "επισκέψεις συγγενών και φίλων") και αποφάσισα ορισμένα από αυτά να τα δω στην πράξη. Νομίζω ότι όσο θα πλησιάζει ο τοκετός τόσο θα σε απορροφάνε και σένα οι σκέψεις γύρω από αυτόν, η αναμονή του μωρού σου και αυτό είναι καλό γιατί θα πάψεις να αγχώνεσαι σε τόσο μεγάλο βαθμό για τα μετέπειτα!

Διαφημίσεις

Ο άντρας μου με βλέπει και μου λέει, πως πάω να βάλω μυαλό σε έναν άνθρωπο 63 χρονών που έχει μεγαλώσει με κάποιες αρχές και ξαφνικά θα τις αλλάξει ...... :?:?

Aκριβως! Και οπως λεει ο σοφος λαος μας: Ο λυκος κι αν γερασε κι αλλαξε το μαλλι του, μητε τη γνωση αλλαξε μητα την κεφαλι του!

Οι περισσοτεροι ετσι ειναι.

Απλα αν δεν μπορει να κανει κατι ο αντρας σου (που πρεπει να κανει) αγνοησε τον (τον πεθερο σου εννοειται).

Στο κατω κατω εσυ εισαι η μανα του παιδιου και εσυ παιρνεις τις αποφασεις για το παιδι σου.

Παραδειγμα: Θελει να το παει βολτα με το καροτσι? Οκ, αλλα να εισαι κι εσυ μαζι ή ο αντρας σου.....

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη νοοτροπία των ανθρώπων ειδικά αυτοί που έχουν μεγαλώσει και ζουν στην επαρχία. Δηλαδή το μοναδικό θέμα που μας απασχολεί είναι ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ?????????

Δηλαδή να ακολουθήσουμε κάποια π.χ. έθιμα τελείως μ.........σμένα μόνο και μόνο γιατί έτσι είναι το "σωστό" σύμφωνα με το έθιμο?????????????????????????????????????

Ποιός κόσμος στην τελική που εμένα δεν μου λένε τίποτα!!!! Η αδιακρισία στο έπακρο!!!

Περνάς και σε κοιτάνε μέσα στα μάτια χωρίς να σε ξέρουν!!!! Μιλάνε για σένα χωρίς να σε ξέρουν!!! Παλιοκατίνες και κατίνοι!

το τι θα πει ο κοσμος ειναι αλλη ιστορια....

πιστευω οτι ενω τωρα ο αντρας σου ισως ειναι πιο χαλαρος, μολις γεννηθει το παιδακι σας με το καλο, θα νιωσει διαφορετικα και απο μονος του θα ψαχνει να βρει τροπο να συζητησει το θεμα με τον πατερα του.

γνωμη μου...

καταρχάς για να μην αγχώνεσαι, σκέψου ότι ΜΕΧΡΙ να μπορεί ο παππούς του αγένητου παιδιού σου να το παίρνει μόνος του να πηγαίνουν βόλτα... θα περάσουν πολλοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι μήνες ακόμα

μέχρι τότε, θα έχεις πει του άντρα σου να το τακτοποιήσει

άλλωστε μην θεωρείς τον άντρα σου χαζό... δώστου την ευκαιρία να το δει από μόνος του... όταν θα έρθει η ώρα να το νταντέψει ο πεθερός σου, θα έχει ήδη φανεί από άλλη περίπτωση ότι δεν ακούει το κλάμα του και δεν θα θέλει ο ίδιος ο άντρας σου να του το δώσει :wink:

όλα θα γίνουν στην ώρα τους... πιστεύω ότι το άγχος σου είναι περιττό στην παρούσα φάση :) κοίτα να χαλαρώσεις και να είσαι ήρεμη όπως πρέπει ώστε να είναι καλά και το μωράκι σου :wink:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

οταν θα γεννηθεί το παιδί σου και θα καταλάβει και ο άντρας σου τις ευθύνες που έχει ένα παιδί θα καταλάβει και θα του εξηγήσεις κι εσύ σαν δεδομένο γεγονός οτι δεν είναι δυνατόν φυσικά να εμπιστευτείς ενα μωρό σε έναν παπού που δεν ακούει τίποτα.... και ειδικά να μείνει μόνος μαζί του !! μπορείς όμως απο την άλλη να του δίνεις το μωρό του παπού οταν είσαι μπροστά και να του δίνεις την ευκαιρία να κάνει πράγματα για αυτό, θα το χαρεί και ο ίδιος και θα δείξεις και την καλή σου θέληση...

καλησπερα κουκλα μου ,

πριν γεννηθει το πρωτο μας παιδακι το θεωρουσα δεδομενο οτι η μανα μου θα το πηγαινει βολτες με το καροτσακι , οτι οτι οτι οτι . Η μαμα μου ειναι 75 ετων χωρις σημαντικα προβληματα υγειας βεβαια αλλα με καταρακτη στα ματια που δεν βλεπει καλα , γενικως ειναι αρκετα αγυριστο κεφαλι και εκεινη σε καποια θεμματα . Οταν γεννηθηκε ο μικρος μας και μετα δεν της εδωσα ουτε μια φορα να τον παει βολτα και ουτε προκειτε δηλαδη , δεν με νοιαζει αμα στεναχωρεθηκε για μενα μετραει η ασφαλεια του παιδιου μου και μονο . Κορτισι μου αμα αισθανεσαι εστω και μια ανασφαλεια μην του δωσεις ουτε μια φορα να την παει βολτα μονος του .

ΕΜΕΝΑ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ. ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΗΓΑΝ 3 ΕΤΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ...! ΕΤΣΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΞΩ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ,ΑΦΟΥ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΜΕ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΙΔΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ (ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ), ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ!!

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΑΓΧΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΒΟΛΤΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ,ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΛΙΓΟ , ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΙ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ (ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ),ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ. ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΡΑ....

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ...

Oσον αφορα τα παιδια μας τιποτα δεν πρεπει να περνουμε αψηφιστα. Το κακο σου ερχεται χωρις να το περιμενεις.....

Ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξεις νοοτροπια και τροπο σκεψεις σε εναν μεγαλο. Ποσο μαλλον σε μια πεθερα ή πεθερο.

Με προβληματιζει το τελευταιο καιρο πολυ εντονα αν θα πρεπει τελικα να αφεινουμε τα παιδια μας (στις πολεις) να πηγαινουν βολτα με τους παππουδες. Ενα παιδακι μπορει να σου γλυστρισει και να φυγει και κλασματα δευτερολεπτου. Τα παιδακια εχουν περιεργεια να εξερευνησουν τον κοσμο και νομιζουν οτι μπορουν να τα καταφερουν. Αλλα κατα ποσο ειναι ετοιμοι οι παππουδες (οι γονεις μας ή τα πεθερικα μας) να χειριστουν μια τετοια υποθεση. Μπορουν να τρεξουν να πιασουν το παιδι με τοσο ανεση οπως ενας νεοτερος? Μπορουν να εχουν τα αντανακλαστικα τους σε ετοιμοτητα? Καθε τοσο ακουμε ατυχηματα που γινονται απο παππουδες και γιαγιαδες. (προχθες ακουσα οτι ενα κοριτσακι ξεφυγε απο την γιαγια του και βρεθηκε κατω απο τις ροδες ενος φορτηγου) Αυτοι εξαλου πρεπει να καταλαβουν οτι οι εποχες εχουν αλλαξει τα πραγματα ειναι πολυ επικυνδινα εξω. Ακομα και σε ενα παρκο που πανε το παιδακι πρεπει να ειναι συνεχεια τα ματια τους καρφωμενα πανω του.

Εμεις σαν γονεις εχουμε το καθηκον να προστατεψουμε τα παιδακια μας. Επομενως εμεις πρεπει να βαζουμε ορους και αυτοι που προσεχουν το παιδι μας να τους εφαρμοζουν. Ειτε γινομαστε κακες σε αυτους είτε όχι.......

Ποσες φορες εχω ακουσει απο γιαγιαδες να λενε " ε τι φοβασε τοσα παιδια εχω μεγαλωσει εισαι υπερβολικη" . Αστες να το λενε. Εμεις θα μεγαλωσουμε τα παιδια μας οπως νομιζουμε καλυτερα..... Με τους δικους μας ορους.

Κοριτσάκι η ασφάλεια του παιδιού είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.Ετσι κιαλλιώς το κλάμα έχει το μωρό τον πρώτο χρόνο για να σου πεί πως κάτι έχει η κάτι θέλει. Αμα δεν το ακούει....Και εγώ με θεικούς παππούδες και γιαγιάδες μεγάλωσα [και πιο θεικούς γονείς] και ξέρω την χρησιμότητα των παππούδων αλλά...!!!!Πιστευω πως αν αγαπήσει τοσο πολύ το παιδάκι θα κάνει και την υπέρβαση του ακουστικού. Ετσι κι αλλιώς όλα μια συνηθεια είναι.Καλή επιτυχία και cool. Ολα θα γίνουν και θα είναι για το καλό.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

Όταν μηλάμε για παππούδες και γιαγιάδες σε τη ηλικία είναι γιατί άλλο να είναι 50 χρονών όπως είναι η μαμά μου και η πεθερά μου και 55-57 που είναι μπαμπάς και πεθερός και άλλο να είναι 70-75!!!Εμένα πχ η γιαγιά μου το 2006 που την χάσαμε ήταν μόνο 70 χρονών και κράταγε μέχρι το τέλος το παιδί της ξαδέρφης μου μια χαρά!Η ανηψιά μου είναι τώρα 10!Βέβαια αν ήταν θέμα υγείας και ασφάλειας του παιδιού τότε τίθεται θέμα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...