Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Babysitting στο χώρο μου Πολύγωνο - Ν. Φιλοθέη Αμπελόκηπων

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μαμάδες.

Το Μάρτιο λήγει η άδειά μου και θα επιστρέψω στη δουλειά που εργάζομαι μέχρι τις 9 το βράδυ και μέχρι πιο αργά αρκετές φορές.

Έψαχνα παιδικούς σταθμούς κοντά στη περιοχή μου και είναι λίγοι. Σκεφτόμουν με τον άντρα μου οτι το κόστος του παιδικού θα είναι μεγάλο...όπως και για Babysitter γιατί όλοι οι παιδικοί κρατούν τα παιδιά μέχρι 5 ή 6 το πολύ και μετά για τις υπόλοιπες ώρες θα χρειαζόμαστε baby sitter....

Μάλλον δε με συμφέρει να δουλεύω γιατί άν λάβουμε υπόψην και τα έξοδα για τα ρούχα μου, τη βενζίνη και το ψυχολογικό κόστος πάνω απ'όλα το οτι θα βλέπω το παιδάκι μου για 2 ώρες το πολύ καθημερινά...σίγουρα δεν με συμφέρει.

Διάβασα σε άλλο topic για εναλλακτικό babysitting και μου άρεσε σαν ιδέα. Το σπίτι μου είναι μεγάλο, με 2 ορόφους και θα μπορούσα να φυλάω μέχρι 8 παιδάκια μαζί με το δικό μου(είναι 6 μηνών τώρα). Επίσης, η κολλητή μου φίλη είναι παιδαγωγός και εργάζεται σε παιδικό σταθμό αλλά θα μπορούσε να αφήσει και εκείνη τη δουλειά της για να βρίσκεται κι αυτή στο χώρο μου και να φυλάμε μαζί τα παιδάκια. Επίσης έχουμε βεράντα στο ισόγειο για το καλοκαίρι. Σκέφτήκαμε επίσης να βάλουμε κάμερες στους διαμορφωμένους χώρους που θα βρίσκονται τα παιδιά για να μπορείτε να παρακολουθείτε ανα πάσα στιγμή τί γίνεται. Επίσης, παίζω πιάνο και θα μπορούσα να μάθω όσα παιδάκια θέλουν οι γονείς τους.

Όσες ενδιαφέρονται ας μου στείλουν πμ και άν μαζευτούν αρκετά παιδάκια, ευχαρίστως μέχρι το Μάρτιο που είναι να αρχίσω τη δουλειά να το αποφασίσουμε και να διαμορφώσουμε το χώρο μας για να φιλοξενήσουμε τα παιδάκια σας. Εννοείται πως θα υπάρχει φαγητό, πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό και δημιουργική απασχόληση και απαραίτητο υλικό όπως στους παιδικούς σταθμούς.

Το σπίτι βρίσκεται στο Πολύγωνο - Ν. Φιλοθέη Αμπολόκηπων και είναι πολύ κοντά στο Γαλάτσι (κάτω απο το περιφερειακό αττικού άλσους) αλλά και Γηροκομείο - Ψυχικό

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

Διαφημίσεις

Δεν είναι άσχημη η ιδέα σου..... το είχα και εγώ σκεφτεί αλλά μετά όταν το σκέφτηκα τελείως λογικά κατάλαβα ότι είναι “θέμα”:

1) μπορεί να έχεις τόσα πολλά παιδάκια υπό την επίβλεψη σου; (είναι το σπίτι τόσο καλά διαμορφωμένο σε θέματα ασφάλειας??) ίσως ναι, εσύ το ξέρεις αυτό

2) δεν θα σε πιάνει το κεφάλι σου με τόση φασαρία (ψυχολογικά μπορεί να επιβαρυνθείς; άλλο η βρεφονηπιοκόμος που το επέλεξε σαν επάγγελμα, άλλωστε αυτές που δεν το αντέχουν το εγκαταλείπουν)

3) έχεις σκεφτεί ότι οι περισσότερες μανούλες θα έχουν υψηλές απαιτήσεις πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πολύ επαγγελματίας στο θέμα αυτό

4) Για φαντάσου να αρρωστήσεις?? τόσα παιδάκια...??? τι θα πεις στις μανάδες, "μην το φέρετε σήμερα γιατί είμαι άρρωστη?" (έχεις βέβαια και τι φίλη αλλά σκέψου μετά θα θέλει ΙΚΑ κλπ και τι θα γίνει εάν δεν τα βρείτε;)

5) εάν κάποια πχ το παιδάκι της πέσει και κτυπήσει, τι θα κάνεις αν σε πάει δικαστικός???? θα θεωρηθείς υπεύθυνη σε πάρα πολλά επίπεδα (νομίζω ότι αυτό είναι το πιο βασικό)

6) έχεις αναλογιστεί ότι αν κάποιος σε καρφώσει η εφορία θα σε κυνηγάει.... γιατί είναι σαν να λειτουργείς παράνομα μια επιχείρηση;

Απλά σου μεταφέρω κάποιες δικές μου προσωπικές σκέψεις, βέβαια εγώ το είχα σκεφτεί για 3 παιδάκια το πολύ αλλά και πάλι είναι πρόβλημα… είναι σαν να λειτουργείς ένα παιδικό σταθμό παράνομα (ειδικά εάν μιλάμε για 8 παιδάκια) ….ίσως εάν ήθελες να περιοριστείς σε 2 παιδάκια…. Που σημαίνει 300 ? το ένα ή 350 ? οπότε και κάποιο εισόδημα είναι και δεν είναι τόπο επικίνδυνο…..;

Δεν ξέρω αν συμφωνείς; Υποθέτω ότι και εσύ τα έχεις σκεφτεί όλα αυτά ;