Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καρδιακη παθηση και εγκυμοσυνη...

Recommended Posts

Δεν εχω μεινει ακομα εγκυος,ομως με απασχολει ενα ιατρικο θεμα.Οταν ημουν μικρη εκανα εγχειρηση κρεατακια και αμυγδαλες στην οποια επαθα σοβαρη επιπλοκη που παραλιγο να χασω την ζωη μου.Υψηλη πιεση,αιμοραγια και υπερτροφια του αριστερου μυοκαρδιου μια παθηση που την ειχε και η γιαγια μου.Γενικα στην οικογενεια μου εχουμε προβληματα καρδιας,ο αδερφος της γιαγιας μου πεθανε απο καρδια,η κορη του απο τα 25 της εχει βηματοδοτη και η μαμα μου απο τα 40 της της εχει σε αρχικο σταδιο καρδιακη ανεπαρκεια.. :( Εχω κανει κανα 2 φορες καρδιογραφημα κι αυτο γιατι μια παθολογος που ειχα παει για κρυολογημα μου ειχε βρει αρρυθμια,ομως το καρδιογραφημα δεν εδειξε τιποτα.Τωρα που προσπαθω να μεινω εγκυος ανυσηχω και για την διαρκεια της εγκυμοσυνης αλλα και για τον τοκετο για τυχον επιπλοκες.Πρεπει να κανω κι αλλες εξετασεις η να μην ανυσηχω.Εχω ακουσει για θανατο εγκυου την ωρα του φυσιολογικου τοκετου επειδη δεν ειχε ηξερε οτι ειχε προβλημα καρδιας και δεν ειχε κανει εξετασεις. :(

Διαφημίσεις

Korina μου το καλυτερο θα ηταν κατα τη γνωμη μου να ζητησεις την γνωμη ενος ειδικου,εμεις οτι και να σου πουμε ,γιατροι δεν ειμαστε και το προβληματακι που μπορει να εχεις ειναι πολυ σοβαρο,ωστε να παρεις γνωμη απο εμας.Πιστευω πως δεν θα εχεις προβλημα, αλλα αυτο θα το συζητησεις με τον γιατρο σου οταν με το καλο θα μεινεις εγκυος.Μακαρι να σου πανε ολα καλα :D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

korina.v είπε:
Ελεγα μηπως ειχατε ακουσει κανενα παρομοιο περιστατικο....

Μπορει καποιο απο τα υπολοιπα κοριτσια να ξερει παρομοιο περιστατικο,η' μπορεις να ρωτησεις στο τους γυναικολογους που απαντανε στο site και ξερουν και καλυτερα, βεβαια γινετε χαμος και μπορει να περιμενεις καμποσες μερες μεχρι να απαντησουν,αξιζει τον κοπο ομως :wink:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Φίλη κορίνα καλό είναι να μην ψάχνεις τέτοιες απαντήσεις σε sites του internet αλλά στον θεράποντα γιατρό σου,ένας καλός καρδιολόγος και ένας καλός γυναικολόγος θα σου δώσουν όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις.Ακόμα και γνώσεις να έχουν κάποιες/οι από εμάς δεν είναι δυνατόν να σου δώσουν απαντήσεις απρόσωπα απο το ιντερνετ..Δεν είναι και ηθικά απόδεκτο στην ιατρική η από απόσταση διάγνωση και θεραπεία.Οπότε καλύτερα είναι να επισκευθείς τον γιατρό σου και εκείνος θα σου δώσει τις οδηγείες μετά από την εξέταση και την λήψη ιστορικού :):)

Καλησπερα κοριτσι ,

μολις τωρα ειδα το θεμα σου και ειπα να σου πω την γνωμη μου .Συμφωνω με τα αλλα κοριτσια οτι θα πρεπει να βρεις ενα καλο γυναικολογο και μαζι του να λυσεις ολα τα προβληματα , ομως για να ξεφυγεις και απο το αγχος σου και να μην βασανιζεσαι αδικα πηγαινε σε ενα καρδιολογο και κανε εναν υπερυχο καρδιας οπου εκει αμα υπαρχει προβλημα φαινεται , λεμε αν που αμα υπηρχε θα το εβρισκε και το καρδιογραφημα , εσυ ομως θα εισαι πιο σιγουρη και γεματη ενεργεια να προχωρησεις στην εγκυμοσυνη σου . Τωρα για να εισαι και πιο σιγουρη κανεις και τωρα ενα υπερυχο και κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης σου για να καθυσηχαστεις εντελως βλεποντας οτι ολα ειναι τελειως φυσιολογικα , βεβαια στη διαρκεια της εγκυμοσυνης οτι εξεταση θελεις να κανεις θα ενημερωνεις το γυναικολογο σου . φιλακιααααα

Κορίνα, συμφωνώ και γω με τα κορίτσια...

Καλύτερα να πάρεις τη γνώμη του γιατρού. Και καλύτερα αφού το σκέφτεσαι για να μείνεις έγκυος να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου από τώρα ώστε να σε ενημερώσει και να σου λύσει και τυχόν απορίες αλλα να σου δώσει και συμβουλές.

sL7ap2.png

Κορινα μου θα σου πω κιεγω την γνωμη μου και πραξε οπως κρινεις εσυ!

Εγω πιστευω λοιπον οτι πρεπει να βρεις εναν καλο και ικανο καρδιολογο και να πας να του κανει μια επισκεψη οπου θα του εξιστορησεις ολο το ιστορικο της οικογενειας σου και την δικη σου επιπλοκη.Θα τους πεις επισης τους προβληματισμους για επικειμενη εγκυμοσυνη.

Εκεινος το πιο πιθανο ειναι να σου κανει μια σειρα απο εξετεσεις οπως π.χ καρδιογραφημα, τριπλεξ καρδιας, υπερηχο η ακομα και τεστ κοπωσεως...

Πιθανον ολα αυτα να δειξουν ενδεχομενη καρδιακη παθηση πιθανον ομως να μην δειξουν και τιποτα.....Σε καθε περιπτωση παντως θα ξερεις τι εχεις να αντιμετωπισεις οταν μεινεις εγκυος και φυσικα με ποιον τροπο αφου ηδη θα γνωριζεις!

Σε καθε περιπτωση θα πρεπει επειτα να υπαρξει συνεργασια του καρδιολογου σου με τον γυναικολογο σου ωστε να διαφυλαχθει η ομαλη εκβαση και το περας της εγκυμοσυνης :)

Εγω προσωπικα σου ευχομαι να μην συντρεχει κανενας λογος ανησυχιας και ολες οι εξετασεις να ειναι καθαρες!

Καλη δυναμη καλη μου και περιμενουμε να μας ενημερωσεις για την συνεχεια :)

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Διαφημίσεις

• 1 year later...

μολις ειδα το τοπικ σου ηθελα να σου πω πως κι εγω ειχα διαγνωστει με καρδιακη ανεπαρκεια στην αορτη αλλα ο γιατρος δε με προσεξε στη γεννα και εβαλα βηματοδοτη λεχωνα. Ηθελα να σου πω αν θες να πας καλυτερα στο Ωνασειο για εξεταση γιατι εκει εχουν καλα μηχανηματα και δεν εχει καμια σχεση το τριπλεξ με οτι γινεται στους ιδιωτες.

Αν σου βρουνε κατι τοτε καλο ειναι να γεννησεις σε νοσοκομειο οπου υπαρχει καρδιολογικη μοναδα. Ευχομαι να πανε ολα καλα και η καρδια σου να χτυπα γερη για πολλα χρονια!