Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

utrodestan και papp-a

Recommended Posts

κοριτσια σε μια φιλη μου ο γιατρος της ειπε πως τα ουτροτζεσταν μπορουν να επηρρεασουν ψευδως αρνητικα τα αποτελεσματα τοθ papp-a.εχετε ακουσει κατι τετοιο?

7Ggjp2.png

Διαφημίσεις

Ισχύει αυτό???:confused:

Μου φαίνεται λίγο περίεργο μιας και απ οτι έχω καταλάβει πολλές κάνουμε χρήση του φαρμακου αυτού.Πάντως όταν μου κανόνισε ο γιατρός μου να κάνω το Papp A σε 2 εβδομάδες δεν μου είπε τίποτα....

QqmLp3.png

καλησπέρα!

όταν έκανα την pappA έπερνα 3 utrogestan την ημέρα και πιο συγκεκριμένα έπερνα μέχρι και τον 4ο περίπου 3 utrogestan την ημέρα τα σταμάτησα και στον 5ο είχα κάποια στιγμή λίγο αίμα και τα ξαναπήρα αλλα από τον κόλπο αυτή τη φορά. μην τα φοβάσαι καθόλου μόνο κιλά βάζουν. Με το κάλο!!!!

κιλά γιατί? ακόμη και αν προσέχεις τη διατροφή σου?

κάνουν κατακράτηση υγρών και πρήζουν... άσε κάτι ξέρω και εγώ που πήρα σε ένα μήνα 5 κιλά και με ανάγκασε η γιατρός να κάνω δίαιτα και έχασα τα 2...

[/url]

dev186pfs__.png

Διαφημίσεις

Οταν έκανα το Papp A έπαιρνα 3 utrogestan από το στόμα και ένα κολπικά επί τρεις φορές την ημέρα. Δεν μου είπε κανείς τίποτα. Και η εξέταση βγήκε μια χαρά. Και τα κιλά επίσης μπήκαν μια χαρά ;):P

wyaMp2.pngcEVCp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Τελικά έκανα την αυχενική+PAPP A και ρώτησα και τον γιατρό μου και στο ΜΗΤΕΡΑ που τα έκανα αν επηρρεάζει το χάπι την εξέταση.Δεν την επηρρεάζει απλά πρέπει να το αναφέρεις πριν(τουλάχιστον αυτό ζήτησαν στο ΜΗΤΕΡΑ) επειδη είναι ορμόνες.

Όσο για κιλά δεν έχω πάρει-έχω μόνο φούσκωμα στην κοιλιά αλλά δεν ξέρω αν ευθύνεται αυτο... :wink:

QqmLp3.png

Καλησπέρα! Αύριο θα κάνω κάποιες εξετάσεις και είμαι στην 11η βδομάδα. Παίρνω utrogestan κολπικά 2 φορές την ημέρα. Αύριο πρέπει να δώσω ούρα για εξέταση. Μήπως γνωρίζετε, αν πρέπει απόψε κι αύριο το πρωί να μην τα πάρω, αφού φεύγουν κομμάτια όταν πάω τουαλέτα ή δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα?

Συγνώμη, αλλά είμαι πρώτη φορά έγγυος και άπειρη... :)

Όταν είχα κάνει εξέταση ούρων παίρνοντας ενδοκολπικά utrogestan, ρώτησα τη μικροβιολόγο και μου είπε ότι δεν πειράζει. Την πρώτη φορά έκανα αυτό. Τη δεύτερη φορά, για να είμαι σίγουρη ότι τα αποτελέσματα δε θα αλλοιωθούνε, την πρωινή τη δόση την έκανα αφού σύλεξα πρώτα τα ούρα. Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει καθόλου.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Καλημέρα κορίτσια. Εγώ χθες έκανα το papp-a και περιμένω τα αποτελέσματα. Εχω αγωνία, αν και η αυχενική ήταν καλή (ευτυχώς Παναγία μου). Πάιρνω και αυτή την εβδομάδα (11η και 6 ημερών) τα utrogestan μέχρι να μπώ στη 12η. O γιατρος δεν μου είπε τίποτα σχετικό ούτε το έχω ξανακούσει. Εξάλλου τόσες γυναικες το παίρνουν αυτό το παλιοφάρμακο...Ας ελπίσουμε να μην επηρεάζει τα αποτελέσματα. Τι να πώ....Ποσο τα σιχαινόμαι τα φάρμακα. Αισθάνομαι σαν δοκιμαστικός σωλήνας...:roll:

O μικρούλης μου είναι το καλύτερο δώρο του θεούλη!

Διαφημίσεις

Ναι, σε ευχαριστώ πολύ! Τελικά το ίδιο έκανα κι εγώ, γιατί δεν ήθελα να διακόψω τα utrogestan. Με πιάνει φόβος, αν δεν κάνω κάτι που μου λέει ο γιατρός μου!

Ωστόσο και ταξίδια μου είπε να αποφύγω, αλλά θα το ριψοκινδυνεύσω.... Μέχρι την Κόρινθο μου είπε μπορώ να πάω το πολύ!

Εξάλλου τόσες διαδρομές με το αυτοκίνητο κάνω και στην Αθήνα, τόσες ώρες στο δρόμο...

Τι λέτε εσείς;

Ναι, σε ευχαριστώ πολύ! Τελικά το ίδιο έκανα κι εγώ, γιατί δεν ήθελα να διακόψω τα utrogestan. Με πιάνει φόβος, αν δεν κάνω κάτι που μου λέει ο γιατρός μου!

Ωστόσο και ταξίδια μου είπε να αποφύγω, αλλά θα το ριψοκινδυνεύσω.... Μέχρι την Κόρινθο μου είπε μπορώ να πάω το πολύ!

Εξάλλου τόσες διαδρομές με το αυτοκίνητο κάνω και στην Αθήνα, τόσες ώρες στο δρόμο...

Τι λέτε εσείς;

Πιερούλα εγώ εργάζομαι στον Πειραιά (βλέπω κι εσύ εκει μένεις) και έχω πάρει άδεια. Δεν έχω οδηγησει από την αρχή της εγκυμοσύνης, αν και ο γιατρός δε μου το απαγόρευσε και γενικώς αποφεύγω τις μετακινήσεις (κυρίως λόγω της γρίπης). Εχεις δίκιο βεβαια, αν οδηγεις μέσα στην Αθήνα τόσες ώρες, δεν θα σε βλάψει ένα ταξίδι, αρκεί βεβαια να μην πας στην Αλεξανδρούπολη (που λέει ο λόγος...). :!:

O μικρούλης μου είναι το καλύτερο δώρο του θεούλη!

Εγώ δουλεύω σε φροντιστήριο κι έχω και κάποια ιδιαίτερα, ευτυχώς όλα είναι κοντά, με το αυτοκίνητο φυσικά. Απλώς αυτή την περίοδο έχουμε και μετακόμιση και έπιπλα να επιλέξουμε για το καινούριο μας σπίτι. Οπότε ήμασταν και είμαστε πολλές ώρες στο δρόμο...

Κι εγώ αποφεύγω να βρίσκομαι όπου έχει πολύ κόσμο, όπως ηλεκτρικό...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...