Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τιθεται θεμα παρεξηγησης;

athens2006

Recommended Posts

Ανοίγω νέο θέμα, γιατι μάλλον με το θεμα του γαμου μπερδευεστε και καμια δεν απαντά.

Οταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε, επειδή ήταν ξαφνικο και μεσα σε ενα μηνα, δεν ειχαμε κουμπαρο. Ειπαμε λοιπον με τον συζυγο να αναλαβουμε εμεις τα εξοδα και του κουμπαρου αντιστοιχα και να ζητησουμε απο τον ξαδελφο μου που εχει προτεινει να μας βαφτισει το παιδι, να μας παντρεψει κιολας. Στην κυριολεξια με μονα εξοδα τα ρουχα που θα φορουσαν.

Για θρησκευτικους λογους τα παιδια δεν μπορουσαν και προτεινε η μητερα του ξαδελφου μου, η θεια μου να μας παντρεψει. Οι σχεσεις και με τα δυο παραπανω ζευγαρια ειναι παραπανω απο φιλικες, βρισκομαστε συνεχεια, κανονιζουμε βολτες, γιορτες και ολα τα συναφη τα περναμε μαζι.

Εγώ δεν ειχα προβλημα με αυτο. Η θεια μου προτεινε να αναλαβει αυτη κανονικα τις υποχρεωσεις ενος κουμπαρου, δηλαδη τα στεφανα, τις λαμπαδες και το κοστος της εκκλησιας. Αυτα μου ειπε ειναι τα εθιμα του κουμπαρου στην Αθηνα. Εμεις σαν Βορειο Ελλαδιτες εχουμε πολλα περισσοτερα αλλά το σεβαστηκα και ειπα πως ουτως ή αλλως εγω τα ειχα υπολογισει ολα να πληρωθουν απο εμας.

Μεχρι στιγμης δεν εχει γινει καμια συζητηση για το κοστος αυτων των υποχρεωσεων και που μπορω να κινηθω αν δω κατι και μου αρεσει. Πηγα λοιπον σε ενα ανθοπωλειο και μου ζητησαν 300,00 για τις λαμπαδες. Αυτα τα λεφτα εγω θεωρω οτι ειναι πεταμενα. Οι λαμπαδες αυτου του κοστους ηταν απλά δυο τετραγωνοι στυλοι υψους περιπου 1,20 με τον απαραιτητο στολισμο και παντελώς άχρηστες στο μέλλον για εμένα. Έτσι προτεινα να κανουμε αυτο που κανουν Θεσσαλονικη, και αντι για λαμπαδες - κερια να πάρουμε λαμπαδες-φωτιστικα για να μου μεινουν και στο σπιτι, με αυστηρη προυποθεση οτι το ποσο των φωτιστικων δεν θα ξεπερνουσε τα 300,00 που κοστιζαν τα κερια. Αυτή η ιδεα δεν ενθουσιασε καθολου τη θεια μου λέγοντας πως ειναι πολυ παλια μοδα στην Αθηνα και δεν το κανουνε. Προτεινε να ρωτησει σε ενα δικο της ανθοπωλειο, ετσι ωστε να βρουμε λαμπαδες κερια που να μπορουν να αξιοποιηθουν και σαν κερια αργοτερα στο σπιτι. Δεκτη η αποψη της απο εμενα και περιμενω να παμε να δουμε τι θα γινει.

Οσον αφορα τα στεφανα, αυτά που αρχικα εβρισκα εγω και μου αρεσαν κοστιζαν περιπου στα 150-200 € αναλογα το μαγαζι. Σε μια κουβεντα καταλαβα οτι ηταν ακριβα για αυτην. Βρηκα λοιπον καποια που αρεσαν και σε μενα και στο συζυγο με 110,00. Ειμαστε ομως σε αναμονη γιατι τωρα που θα παει η θεια μου να δει για λαμπαδες, θελει να δει η ιδια για στεφανα.

Και ολα αυτα δεν ειναι πραγματα που για μενα θα τα εδινα σημασια αν απλα δεν ειχε συμβει το εξης:

Η θεια μου αποφασισαν να μας κανουν δωρο μια κρεββατοκαμαρα, θεωρωντας πως αυτη που μενουμε ειναι η κρεββατοκαμαρα του συζυγου με την πρωην του. Εμεις την κρεββατοκαμαρα την αγορασαμε πριν τρια χρονια και δεν ειναι απο τα δωματια που αλλαζεις επιπλα συχνα. Οταν ακουσα το δωρο ομολογώ οτι ενθουσιαστηκα αλλά ήμουν και λιγο επιφυλακτικη. Δηλαδη, το δωματιο μου πρεπει να εχει το γουστο μου, ετσι δεν ειναι; Αν ας πουμε, το ιδιο ελεγε η πεθερα μου να κανει, ως το εθιμο, θα της ελεγα πως πρεπει να τη διαλεξουμε μαζι. ή δωσε μου τα λεφτα να κλεισω εγω μια που μου αρεσει ανεξαρτητως ποσού, θα το συμπληρωνα εγώ. Το δωρο ομως της θειας δεν ειχε καμια πινελια δικη μας επάνω και οταν το παρελαβα ήταν αποκαρδιοτικό. Το στρωμα ήταν πολύ μικροτερο απο αυτο που ήδη έχουμε και δεν χωραμε καλα καλα καθως ο μικρος ακομη τρυπωνει μαζι μας τη νυχτα και δεν υπήρχαν καθολου συρταρια αποθηκευσης ρουχων, δηλαδη κομο και τουαλετα είχαν ενα συρταρι για δειγμα. Αρα επρεπε εκτος των νεων επίπλων να κρατησω τουλαχιστον τη μια απο τις δύο συρταριερες που ειχα απο τη παλια κρεββατοκαμαρα. Ετσι αποφασισα να τους πω οτι σεβομαι τη κινηση που έκαναν και την εκτιμώ αλλα επειδη το κρεββατι ειναι μικρο για εμας να έκανα μια αλλαγή στο καταστημα που την πήραν και να συμπληρωσω το ποσο να παρω μια μεγαλυτερη του γουστου μου.

Η αντιδραση τους ακουστηκε καπως... Ενταξει ξερω το δωρο δεν επιστρεφεται. Αλλά εγω δεν ηθελα να το επιστρεψω απλά να το φέρω στα γουστα μας και στις αναγκες μας. Το βραδυ της ιδιας ημερας ελαβα ενα τηλεφωνημα οτι τελικα θα παρουν πισω την κρεββατοκαμαρα που μας εστειλαν να τη χρησιμοποιησουν στο σπιτι τους και θα δουν με εμας.

Εμένα, ειλικρινά, δεν με πειραξε αυτό γιατι οπως προειπα η κρεββατοκαμαρα μου ειναι καινουργια. ΑΠλά δεν ξέρω κατα ποσο μπορει να παρεξηγηθεί η κατασταση ετσι και λιγες μερες πριν το γαμο να βρεθουμε ψυχραμενοι και .... χωρις κουμπαρους.

Ο αντρας μου λεει πως δεν εχουν θυμωσει ή πειραχτει αλλά κατι που θα μπει στο σπιτι μας και ειδικα επιπλο πρεπει να μας ρωτησει οποιος το αγοραζει αν μας αρεσει και μας εξυπηρετει. Εσεις εχετε την ιδια αποψη;

Διαφημίσεις

Εννοείται!!!!!

Ειδικά όταν έχεις κρεβατοκάμαρα και πιθανόν να έχεις ανάγκη κάποιο διαφορετικό έπιπλο (π.χ. κάτι για το σαλόνι σου ή για το παιδικό δωμάτιο). Αλλά ακόμα και αν κοιμώσουν σε ράντσο ή στο πάτωμα εννοείται ότι τα έπιπλα της κρεβατοκάμαράς σου που θα κοιμάσαι μια ζωή με τον άντρα σου θα τα διαλέξεις εσύ και κανένας άλλος.

Αν παρεξηγήθηκαν αυτοί μία θα πρέπει εσύ να είχες παρεξηγηθεί δέκα!

Και το γεγονός ότι δεν δέχτηκαν να την αλλάξεις και την πήραν οι ίδιοι "βρωμάει" λίγο, αν θέλεις την άποψή μου. Την αγόρασαν σε προσφορά και δεν ήθελαν να δεις την τιμή ή δεν δέχονταν γι' αυτό το λόγο αλλαγή από το κατάστημα;

Όπως και νά' χει αν το έκαναν αυτό οι ίδιοι οι γονείς σου ή τα πεθερικά σου θα λέγαμε ότι θα ήταν απαράδεκτο. Να το κάνει η θεία σου είναι ...ασχολίαστο. :evil:

.....δε νομίζω τάκη....

εγω με τη δικη μου κουμπαρα τα διαλεξαμε ολα μαζι. απο δωρο κουμπαρου μεχρι στεφανα λαμπαδες και οτι αλλο. ηταν βεβαια φιλη μου και παντα τη ρωτουσα τι ποσο διαθετει ωστε να διαλεξω κατι αναλογο. το κακο με τη δικη σου περιπτωση ειναι οτι ειναι γυναικα μεγαλυτερης ηλικιας και ετσι εκαναν παλαιοτερα. δηλαδη ο κουμπαρος πραγματι τα διαλεγε ολα μονος του και τα πηγαινε στη εκκλησια. καλυτερα να βαλεις τη μαμα σου να μιλησει στην θεια σου με εμμεσο τροπο να της εξηγησει εστω να πηγαινετε μαζι για την αγορα των πραγματων. δεν ξερω αν θα παρεξηγηθει γιατι αυτο ειναι θεμα χαρακτηρα αλλα καλο ειναι να συζητηθει με καποιο τροπο το θεμα.

παντως βρε παιδι μου καλο ηταν να σας ρωτουσε τι θα θελατε εστω για δωρο γαμου, ωστε να ειναι κατι που χρειαζεστε. ρωτησε τη εσυ τι θελει για δωρο κουμπαρου μηπως μπει στο νοημα........

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Αχ δύσκολη περίπτωση. Εγώ αυτό που έκανα επίσης με κουμπάρο από πιο νότια είναι το εξής: του είπα πως έχω πολύ ιδιαίτερο γούστο και πραγματικά δε θέλω να τον επιβαρύνω. Ας μου πει τί ποσό θέλει να διαθέσει στο σύνολο και τα υπόλοιπα θα τα βάλω εγώ. Εγώ είμαι η περίεργη και εσύ είσαι η σωστή. Απλά το περιμένω πώς και πώς και θα ήθελα να τα διαλέξω εγώ με το περίεργο γούστο μου. Σ΄έυχαριστώ τόσο πολύ που με καταλαβαίνεις. Αλλά μια φορά παντρευεσαι βρα αδερφέ;)

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Εννοείται!!!!!

Ειδικά όταν έχεις κρεβατοκάμαρα και πιθανόν να έχεις ανάγκη κάποιο διαφορετικό έπιπλο (π.χ. κάτι για το σαλόνι σου ή για το παιδικό δωμάτιο). Αλλά ακόμα και αν κοιμώσουν σε ράντσο ή στο πάτωμα εννοείται ότι τα έπιπλα της κρεβατοκάμαράς σου που θα κοιμάσαι μια ζωή με τον άντρα σου θα τα διαλέξεις εσύ και κανένας άλλος.

Αν παρεξηγήθηκαν αυτοί μία θα πρέπει εσύ να είχες παρεξηγηθεί δέκα!

Και το γεγονός ότι δεν δέχτηκαν να την αλλάξεις και την πήραν οι ίδιοι "βρωμάει" λίγο, αν θέλεις την άποψή μου. Την αγόρασαν σε προσφορά και δεν ήθελαν να δεις την τιμή ή δεν δέχονταν γι' αυτό το λόγο αλλαγή από το κατάστημα;

Όπως και νά' χει αν το έκαναν αυτό οι ίδιοι οι γονείς σου ή τα πεθερικά σου θα λέγαμε ότι θα ήταν απαράδεκτο. Να το κάνει η θεία σου είναι ...ασχολίαστο. :evil:

συμφωνώ:roll:

καλα πηγε κ σου πηρε κρεβατοκαμαρα χωρις να την διαλεξεις???

Εμενα οι θειες μου μου πηραν τα ηλεκτρικα στο σπιτι που στην τελικη πανω κατω ολα ιδια ειναι κ παλι πηγα μονη μου κ τα παρηγγειλα κ αυτες απλα μου δωσαν τα λεφτα .

Μονο η μια που πηρε το πλυντηριο το πηρε μονη της γιατι το πηρε απο γνωστο της κ εβαλε δοσεις η γυναικα αλλα κ παλι της ειχα πει ποιο μοντελο ηθελα.

Που στην τελικη κ αλλη μαρκα να επερνε δεν θα ειχε κ μεγαλη διαφορα.

Τι ειναι δηλαδη η κρεβατοκαμαρα??? βαζο που αν στην τελικη δεν σου αρεσει η δεν σου ταιριαζει στο σπιτι το κρυβεις σε ενα ντουλαπι???

Δεν ειναι κ πολυ στα καλα της η θεια μου φαινεται.. Ψαξε για αλλη κουμπαρα γιατι μαλλον θα εχεις προβληματα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Την κρεββατοκαμαρα την πηραν απο πολυκαταστημα πασιγνωστο και η τιμη της ηταν απο οταν την παρελαβα γνωστη γιατι ηρθε με το τιμολογιο μαζι.... Παντως εχτες πηγα στο ιδιο καταστημα απο οπου αγορασα φωτιστικα για το σαλονι και την ειδα. Και βρηκα και αλλες οι οποιες ηταν φθηνοτερες και πολυ πιο κοντα στο γουστο το δικο μου και του αντρα μου. Δεν θα με πειραζε τοσο αν τουλαχιστον ηταν κοντα στα δικα μου γουστα.

Τωρα για το επομενο δωρο, αν δεν μου πει τιποτα, απλα θα το δεχτω οτι και αν ειναι. Οτι την πηρε πισω εμενα με ψιλο...ενοχλησε.... δηλαδη θα μπορουσα με τα ιδια λεφτα απο το ιδιο καταστημα ή συμπληρωνοντας κατι εγω να παρω μια τραπεζαρια καλη που επισης δεν εχω, αφου θελει να παρουμε καποιο επιπλο. Εγω δεν της ειπα δεν μ'αρεσει και τι θα κανω τωρα που δεν αλλαζει. Μιλαμε για απειρες επιλογες σε αυτο το καταστημα γερμανικης προελευσης.... για να σας δωσω να καταλαβετε. Αλλα να την παρει εξ'ολοκληρου πισω....

Τωρα απλά περιμενω να δω τη διαθεση τους... Εγω απο μερους μου συνεχιζω την επικοινωνια μου χωρις να δειχνω κατι...

ή το αλλο με τα στεφανα και τις λαμπαδες, δεν εχουμε κανει καθολου συζητηση για το τι εχουν διαθεση να δωσουν παρα μονο οταν εγω ειδα καποια σχεδια και τιμες και σχολιαστικε οτι ηταν ακριβα... διακριτικα μεν... πηγα λοιπον και διαλεξα στεφανα με 100,00 αντι των 200,00 που εβλεπα στην αρχη αλλά τελικα θελει να παει η ιδια να δει τουλαχιστον λεει... Και λεει ο αντρας μου, να παμε στο μαγαζι που τα ειδαμε και να φωτογραφισουμε, να της πουμε αυτα μας αρεσουν, βρες τα και παρτα,αν τα βρεις δηλαδη φθηνοτερα αλλου.

Αν θέλεις τη γνώμη μου , πιστεύω ότι ότι μπαίνει σε έπιπλο στο σπίτι σας πρέπει να το έχετε διαλέξει εσύ και ο άντρας σου. Είναι δυνατόν να κοιμάσαι στο κρεβάτι που διάλεξε η θεία???? Άντε να ήταν ένα διακοσμητικό , το βάζεις ντουλάπα και το στολίζεις όταν έρχεται επίσκεψη.

Όσο για τα στέφανα και τις λεπτομέρειες του γάμου , οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς κουμπάρους : Εσύ διαλέγεις , εσύ συμπληρώνεις αν οι επιλογές σου ξεφεύγουν από τον προϋπολογισμό του κουμπάρου , ΕΣΥ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ !!! Γιατί λοιπόν να πρέπει τα στέφανα να τα εγκρίνει η θεία????:mad:

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Εγω η αληθεια ειναι πως οταν εψαχνα στο ιντερνετ διαλεγα καποια κοντα στα 200,00.

Οταν πηγαμε σε μαγαζι και τα δοκιμασα κιολας, η επιλογη που κοστιζει 100,00 μονο εγινε βαση σχεδιου και οτι μας αρεσαν πραγματικα.

Ε, ποσο πιο φθηνα πια να γινουν;

Οσον αφορα τις λαμπαδες, η δικη μου ανθοπωλης ζητα 300,00 να στολισει δυο ασπρα ψηλα τετραγωνα κερια. Για αυτο το λογο εγω επεμενα σε φωτιστικα-λαμπαδες ή κατι τελος παντων που θα διακοσμησει αργοτερα το σπιτι. Τωρα μου ειπε πως ο δικος της ανθοπωλης εχει λαμπαδες που αποτελουνται απο επι μερους κομματια οποτε μπορω να κανω καποια συνθεση και να τα χρησιμοποιησω ή ακομη και ενα ενα. Αν και θεωρω οτι κατι τετοιο θα ξεφυγει της δικης μου προσφορας, αν διατιθεται να τα αγορασει τοτε εχει καλως...

Διαφημίσεις

κοιτα...νευριαζω παρα πολυ οταν κανω δωρο σε καποιον και το επιστρεφει για τον οποιοδηποτε λογο...φυσικα μιλαω για μια τσαντα,ενα καπελο,η ενα βαζο και οχι μια ολοκληρη κρεββατοκαμαρα.αυτην φυσικα θα πηγαινα να την διαλεξω μαζι με το ατομο που θελω να το κανω δωρο και οχι μονη μου.αλλα ουτε και να σου δωσω λεφτα να παρεις οτι θελεις γιατι δεν εχει αξια ετσι.η θεια σου ειναι μεγαλη γυναικα και παντα θα εχετε προβληματα τετοιας φυσεως.εγω παντρεψα την ξαδερφη μου και ολα τελικα τα διαλεξε η μαμα της.εδωσα μονο τα λεφτα.αλλα ενταξει δεν τους παρεξηγουμε.ειναι σιγουρο πως σας αγαπαει.μην την κοντραρετε και ολα θα πανε καλα.να ζησετε!!!

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Αχ αυτα τα κουμπαρια.... τελικα ειναι τι ανθρωπος θα σου τυχει ασχετου ηλικιας και κατα ποσο θα μπορεις να πεις αυτα που θελεις χωρις να τιθεται θεμα παρεξηγησης. Εμεις θα καναμε κουμπαρα την "πρωην κολλητη" μου και ευτυχως που δεν την εκανα εφαγα τετοιο πουλημα τελευταια στιγμη που δεν θελω να το θυμαμαι!!!!!! Τελικα εκανα κουμπαρο τον πρωτο ξαδερφο του αντρα μου αλλα λογω μικρης ηλικιας και ελλειψης δικου του πορτοφολιου (ηταν φοιτητης κιολας) ολα τα εξοδα μας τα πληρωσε η μαμα του. Σε ολα με πηρε μαζι της και με αφησε να διαλεξω τα παντα και μαλιστα οταν της ειπα οτι θελω λαμπαδες κερια μεγαλα δεν μου αρνηθηκε. Βεβαια παντα κοιτουσα και το οικονομικο (και οι λαμπαδες που πηρα ηταν πιο φθηνες απο τις κλασικες λαμπαδες). Και στην βαφτιση το ιδιο εκανε με πηρε μαζι της και για τα βαφτιστικα. Οσον αφορα τα δωρα στο γαμο μας εδωσε λεφτα να παρουμε οτι θελουμε και σε γιορτες και τα σχετικα αν δεν μας παρει κατι παντα ειναι του γουστου μας μας δινει λεφτα. Και ειναι αυτο που λεω αν και μεγαλης ηλικιας σεβεται τα γουστα μας. Δηλαδη για να καταλαβω το οτι θα γινει κουμπαρα δεν σημαινει οτι πρεπει να συζητησετε και να δεχτει και αυτη το δικο σου γουστο? Οπως ανεφερε και η DORA παραπανω δεν ειναι ενα βαζο που δεν σου ερεσε για να πεις ευχαριστω και να το βαλεις μετα σε ενα ντουλαπι. Ειναι κατι που θα το εχεις σχεδον μια ζωη και στην τελικη δεν μπορει να δει τι χρειαζεστε στο σπιτι? Εγω εχω να πω μιση ντροπη δικη σου μιση δικη της με αυτο που εγινε. Προσπαθησε μονο τωρα που πλησιαζει ο γαμος να μην σε απασχολουνε τετοια πραγματα αν και ξερω οτι ειναι δυσκολο.