Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τραχηλικες συμφυσεις κ συλληψη

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες!

Θα πω εν συντομια την ιστορια μου, για να θεσω τις αποριες μου. Ειμαστε σε προσπαθεια για μωρακι εδω κ 2 χρονια. Το καλοκαιρι αλλαξα γυναικολογο κ ξεκινησαμε πιο εντατικες εξετασεις για το θεμα αυτο. Τον προηγουμενο μηνα εκανα σαλπιγγογραφια κ μολις σημερα εκανα υστεροσκοπηση. Στην υστεροσκοπηση φανηκε παχυ ενδομητριο, στενωση τραχηλου κ τραχηλικες συμφυσεις, οπου κ "λυθηκαν". Η γιατρος μου εδωσε 3 μηνες φυσιολογικης συλληψης, γιατι μετα θα ξαναβγουν οι συμφυσεις. Αν σε αυτους τους 3 μηνες δεν προκυψει φυσιολογικη συλληψη, τοτε προχωραμε σε εξωσωματικη.

Θα ηθελα να ρωτησω αν καμια κοπελα ειχε παρομοια εμπειρια ή γνωση κ να μοιραστει μαζι μου την εκβαση της καταστασης!

Σας ευχαριστω εκ των προτερων! Θα περιμενω εμπειριες σας!

Ποτέ δεν μας δίνεται κάτι που δεν μπορούμε να αντέξουμε...

Διαφημίσεις

Καμια δεν ξερει τιποτα; Μια εμπειρα θελω μονο να ακουσω, να παρω λιγο κουραγιο να ελπιζω...

Καλησπερα σε ολες!

Θα πω εν συντομια την ιστορια μου, για να θεσω τις αποριες μου. Ειμαστε σε προσπαθεια για μωρακι εδω κ 2 χρονια. Το καλοκαιρι αλλαξα γυναικολογο κ ξεκινησαμε πιο εντατικες εξετασεις για το θεμα αυτο. Τον προηγουμενο μηνα εκανα σαλπιγγογραφια κ μολις σημερα εκανα υστεροσκοπηση. Στην υστεροσκοπηση φανηκε παχυ ενδομητριο, στενωση τραχηλου κ τραχηλικες συμφυσεις, οπου κ "λυθηκαν". Η γιατρος μου εδωσε 3 μηνες φυσιολογικης συλληψης, γιατι μετα θα ξαναβγουν οι συμφυσεις. Αν σε αυτους τους 3 μηνες δεν προκυψει φυσιολογικη συλληψη, τοτε προχωραμε σε εξωσωματικη.

Θα ηθελα να ρωτησω αν καμια κοπελα ειχε παρομοια εμπειρια ή γνωση κ να μοιραστει μαζι μου την εκβαση της καταστασης!

Σας ευχαριστω εκ των προτερων! Θα περιμενω εμπειριες σας!

Καλησπερα,τι εννοεις οταν λες "λυθηκαν"...μηπως βοηθησε η σαλπιγγογραφια σε αυτο??..μου ακουγεται λογικη η προταση της γυναικολογου μιας και ειναι η ιδια με του δικου μου,ο οποιος υποστηριζει πως μετα την σαλπιγγογραφια αυξανονται οι πιθανοτητες συλληψης...ελεγχος ωορρηξιας και σπερμοδιαγραμμα εχουν γινει??

Καμια δεν ξερει τιποτα; Μια εμπειρα θελω μονο να ακουσω, να παρω λιγο κουραγιο να ελπιζω...

ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ...ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!!!!....οποτε δεν το βαζουμε κατω και με ψηλα το κεφαλι συνεχιζουμε...

Καλησπερα,τι εννοεις οταν λες "λυθηκαν"...μηπως βοηθησε η σαλπιγγογραφια σε αυτο??..μου ακουγεται λογικη η προταση της γυναικολογου μιας και ειναι η ιδια με του δικου μου,ο οποιος υποστηριζει πως μετα την σαλπιγγογραφια αυξανονται οι πιθανοτητες συλληψης...ελεγχος ωορρηξιας και σπερμοδιαγραμμα εχουν γινει??

η σαλπιγγογραφια αρχικα εδειξε μια δυσπλασι στην μητρα κ γι' αυτο προχωρησαμε σε υστεροσκοπηση. η υστεροσκοπηση αυτη την δυσπλασια την διεψευσε κ εδειξε τις συμφυσεις στον τραχηλο. Κατα την διαρκεια της υστεροσκοπησης μου εκοψαν τις συμφυσεις που βρεθηκαν. Απλα οπως μου ειπαν αυτες οι συμφυσεις εμποδιζαν το σπερμα να περασει προς τα μεσα. Μου ειπαν οτι θα ξαναβγουν, οποτε κ α\γι αυτο μου εδωσε το 3μηνο φυσιολογικης συλληψης.

σε ευχαριστω για την απαντηση σου!

Διαφημίσεις

η σαλπιγγογραφια αρχικα εδειξε μια δυσπλασι στην μητρα κ γι' αυτο προχωρησαμε σε υστεροσκοπηση. η υστεροσκοπηση αυτη την δυσπλασια την διεψευσε κ εδειξε τις συμφυσεις στον τραχηλο. Κατα την διαρκεια της υστεροσκοπησης μου εκοψαν τις συμφυσεις που βρεθηκαν. Απλα οπως μου ειπαν αυτες οι συμφυσεις εμποδιζαν το σπερμα να περασει προς τα μεσα. Μου ειπαν οτι θα ξαναβγουν, οποτε κ α\γι αυτο μου εδωσε το 3μηνο φυσιολογικης συλληψης.

σε ευχαριστω για την απαντηση σου!

Κι εγω οταν εκανα σαλπιγγογραφια τον Φεβρουαριο,εδειξε συμφυσεις στην σαλπιγγα (αν και ηταν ανοιχτες και οι δυο),εκανα υστεροσκοπηση για την αφαιρεση τους,αλλα εγκυος δεν εμεινα. Αυτο που ειχε προβληματισει ειναι γιατι δημιουργηθηκαν οι συμφυσεις και εαν θα ξαναβγουν(να σημιωσω οτι καθε χρονο κανω τεστ παπ και καλλιεργια κολπικου υγρου ,παντα ηταν "καθαρα") .Οταν ρωτησα τον γιατρο μου απαντησε χαρακτηριστικα:ειναι "σαν να με ρωτας ,γιατι καποια παιδια εχουν κρεατακια?και οχι δεν θα ξανα"φυτρωσουν" οι συμφυσεις αφου τις αφαιρεσαμε".Τον Ιουλιο κανω διαγνωστικη λαπαρο/υστεροσκοπηση και ξαναειχα συμφυσεις.Εφυγα απο αυτον τον γιατρο ( δεν μπορω αυτους που σου λενε "ετυχε" .Εαν ηταν τυχαιο,οι περισσοτερες γυναικες θα γεννιομασταν με συμφυσεις )

Μου μιλησε μια γνωστη για την εξεταση PCR (που γινεται απο το αιμα περιοδου) και μου ειπε οτι ειναι πιο αξιοπιστη απο την καλλιεργια κολπικου υγρου(απλα ειναι σχετικα ακριβη και δεν την πληρωνει κανενα ταμειο).Οντως την εκανα και εδειξε οτι εχω χλαμυδια.Τα χλαμυδια δημιουργουν συμφυσεις,και πηρα αντιβιωση και εγω και ο αντρας μου.

Κι εγω οταν εκανα σαλπιγγογραφια τον Φεβρουαριο,εδειξε συμφυσεις στην σαλπιγγα (αν και ηταν ανοιχτες και οι δυο),εκανα υστεροσκοπηση για την αφαιρεση τους,αλλα εγκυος δεν εμεινα. Αυτο που ειχε προβληματισει ειναι γιατι δημιουργηθηκαν οι συμφυσεις και εαν θα ξαναβγουν(να σημιωσω οτι καθε χρονο κανω τεστ παπ και καλλιεργια κολπικου υγρου ,παντα ηταν "καθαρα") .Οταν ρωτησα τον γιατρο μου απαντησε χαρακτηριστικα:ειναι "σαν να με ρωτας ,γιατι καποια παιδια εχουν κρεατακια?και οχι δεν θα ξανα"φυτρωσουν" οι συμφυσεις αφου τις αφαιρεσαμε".Τον Ιουλιο κανω διαγνωστικη λαπαρο/υστεροσκοπηση και ξαναειχα συμφυσεις.Εφυγα απο αυτον τον γιατρο ( δεν μπορω αυτους που σου λενε "ετυχε" .Εαν ηταν τυχαιο,οι περισσοτερες γυναικες θα γεννιομασταν με συμφυσεις )

Μου μιλησε μια γνωστη για την εξεταση PCR (που γινεται απο το αιμα περιοδου) και μου ειπε οτι ειναι πιο αξιοπιστη απο την καλλιεργια κολπικου υγρου(απλα ειναι σχετικα ακριβη και δεν την πληρωνει κανενα ταμειο).Οντως την εκανα και εδειξε οτι εχω χλαμυδια.Τα χλαμυδια δημιουργουν συμφυσεις,και πηρα αντιβιωση και εγω και ο αντρας μου.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου!

η σαλπιγγογραφια εδειξε ανοιχτες τις σαλπιγγες, χωρις προβλημα σε αυτες. Εξεταση για χλυμυδια εχω κανει κ βγηκε καθαρη.

Οσο για τις συμφυσεις, μου τις βρηκανε στον τραχηλο, ο οποιος ηταν κλειστος κ ειχα μεγαλο προβλημα κατα την υστεροσκοπηση κ μου τις κοψανε. Μου ειπαν οτι οι συμφυσεις εχουν την ταση να ξαναβγαινουν εκει που φυτρωνουν κ οτι ο μονος τροπος να απαλλαγω απο αυτες ειναι ο φυσιολογικος τοκετος, οπου ο τραχηλος θα αλλαξει...

Τι να πω, τωρα μου εχουν δωσει ενα τριμηνο περιθωριο για φυσιολογικη συλληψη, αλλιως μετα παμε για εξωσωματικη...

Σπερμοδιαγραμμα εχουμε κανει κ ηταν κατι παραπανω απο καλο...

ειμαι στην αναμονη... Ελπιζω να γινει κατι μεσα σε αυτο το τριμηνο... Δυο χρονια περιμενω...

Ευχομαι να μείνεις έγκυος με την πρώτη προσπάθεια! Κορίτσια κι εγώ σκέφτομαι να κάνω σαλπιγγογραφία. Είχα μια δυσάρεστη εμπειρία το καλοκαίρι (εξωμήτριο), μού αφαίρεσαν τη μία σάλπιγγα, μου είπαν ότι η άλλη είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Απλά μια φίλη μου γιατρός είπε να κάνω οπωσδήποτε σαλπιγγογραφία στην άλλη σάλπιγγα, ουτως ώστε, αν υπάρχουν συμφύσεις, να θεραπευτούν. Αύριο θα πάω σε μια καινούργια γιατρο να πάρω κι άλλη γνώμη. Ομως βρε κορίτσια θεραπεύονται οι συμφύσεις; Λίγο περίεργο μού ακούστηκε αυτό.

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Ευχομαι να μείνεις έγκυος με την πρώτη προσπάθεια! Κορίτσια κι εγώ σκέφτομαι να κάνω σαλπιγγογραφία. Είχα μια δυσάρεστη εμπειρία το καλοκαίρι (εξωμήτριο), μού αφαίρεσαν τη μία σάλπιγγα, μου είπαν ότι η άλλη είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Απλά μια φίλη μου γιατρός είπε να κάνω οπωσδήποτε σαλπιγγογραφία στην άλλη σάλπιγγα, ουτως ώστε, αν υπάρχουν συμφύσεις, να θεραπευτούν. Αύριο θα πάω σε μια καινούργια γιατρο να πάρω κι άλλη γνώμη. Ομως βρε κορίτσια θεραπεύονται οι συμφύσεις; Λίγο περίεργο μού ακούστηκε αυτό.

Σε ευχαριστω για τις ευχες σου κ σου ευχομαι να σου πανε κ εσενα ολα καλα!

Οσο για τις συμφυσεις, εμενα μου ειπαν οτι οι συμφυσεις ξαναβγαινουν κ μαλιστα συντομα. Την υστεροσκοπηση την εκανα στο Αλεξανδρας κ εκτος απο την γιατρο μου, μεσα ηταν κ ο διευθυντης της κλινικης, οποτε φαντασου οτι ηταν σα να επαιρνα ταυτοχρονα κ δευτερη γνωμη. Σκεψου οτι μου ειπαν οτι εχω 3 μηνες περιθωριο γιατι μετα θα ξαναβγουν.

Σου ευχομαι οτι καλυτερο κ τα πραγματα να ειναι καλα για σενα κ η επομενη εγκυμοσυνη να εχει καλη καταληξη!

Αν θελεις να σου συστησω γιατρο, ειμαι στην διαθεση σου! Εμεινα πολυ ικανοποιημενη απο την γιατρο μου! Και στην υστεροσκοπηση μου σταθηκε πολυ, διοτι ειχα καποιες επιπλοκες!

Καλη επιτυχια!

MARGI μου,καλο θα ηταν να εκανες σαλπιγγογραφια,δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα γινει και κατι,απλα θεωρητικα και δεν ξερω κατα ποσο αποδεδειγμενα,ευνοει την συλληψη...οποτε ποτε δεν ξερεις!!!

Διαφημίσεις

Θα ρωτήσω σήμερα τη γιατρό για την σαλπιγγογραφία να δω τι θα μου πει. Να σας πω την αλήθεια φοβάμαι να την κάνω. Δε φοβάμαι τον πόνο ( άλλωστε έχω περάσει τέτοιους σωματικούς πόνους που πλέον συνήθισα :-( ). Φοβάμαι μήπως μου πουν ότι δεν είναι στα καλά της και η μοναδική μου σαλπιγγούλα. Τουλάχιστον τώρα έχω μία ελπίδα,

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Σε ευχαριστω για τις ευχες σου κ σου ευχομαι να σου πανε κ εσενα ολα καλα!

Οσο για τις συμφυσεις, εμενα μου ειπαν οτι οι συμφυσεις ξαναβγαινουν κ μαλιστα συντομα. Την υστεροσκοπηση την εκανα στο Αλεξανδρας κ εκτος απο την γιατρο μου, μεσα ηταν κ ο διευθυντης της κλινικης, οποτε φαντασου οτι ηταν σα να επαιρνα ταυτοχρονα κ δευτερη γνωμη. Σκεψου οτι μου ειπαν οτι εχω 3 μηνες περιθωριο γιατι μετα θα ξαναβγουν.

Σου ευχομαι οτι καλυτερο κ τα πραγματα να ειναι καλα για σενα κ η επομενη εγκυμοσυνη να εχει καλη καταληξη!

Αν θελεις να σου συστησω γιατρο, ειμαι στην διαθεση σου! Εμεινα πολυ ικανοποιημενη απο την γιατρο μου! Και στην υστεροσκοπηση μου σταθηκε πολυ, διοτι ειχα καποιες επιπλοκες!

Καλη επιτυχια!

mariadi, τώρα διάβασα τα νέα σου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά κοριτσάκι μου και να μείνεις έγκυος σύντομα.

Τι είδους επιπλοκές είχες μετά την υστεροσκόπηση?

Σε ρωτάω, γιατί σε λίγες μέρες θα κάνω κι εγώ υστεροσκόπηση και θορυβήθηκα τώρα λίγο που μου είπες ότι είχες επιπλοκές.

5f27b8bd0c.png

Εγω ειχα παρομοιο (?) προβλημα με συμφυσεις στην μητρα οι οποιες λυθηκαν με ιστεροσκοπηση, σπιραλ και ορμονοθεραπια. Εμεινα εγκυος με σπερματεγχυση (ασχετη με τις συμφυσεις) 7 μηνες μετα την επεμβαση και 5 μηνες μετα το τελος της ορμονοθεραπειας.

mariadi, τώρα διάβασα τα νέα σου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά κοριτσάκι μου και να μείνεις έγκυος σύντομα.

Τι είδους επιπλοκές είχες μετά την υστεροσκόπηση?

Σε ρωτάω, γιατί σε λίγες μέρες θα κάνω κι εγώ υστεροσκόπηση και θορυβήθηκα τώρα λίγο που μου είπες ότι είχες επιπλοκές.

Bpιτσα μου το οτι ειχα εγω επιπλοκες δεν σημαινει οτι θα εχουν ολες οι κοπελες. Η σαλπιγγογραφια που εκανα πηγε παρα πολυ καλα κ ημουν σχεδον σιγουρη οτι καπως ετσι θα κυλουσε κ η υστεροσκοπηση. Τα πραγματα ομως δεν εξελιχθηκαν καλα κατα την διαρκεια της. Ο τραχηλος μου ηταν τελειος κλειστος κ διαπιστωθηκαν συμφυσεις. Προφανως στην προσπαθεια των γιατρων να ανοιχτει ο τραχηλος εγω πονεσα πααααααααρα πολυ. Η υστεροσκοπηση απο διαγνωστικη εξελιχθηκε σε επεμβατικη κ μαλιστα χωρις αναισθησια :confused::confused::confused::confused::confused:... Ο Πνος ηταν τοσο εντονος που μου επεσε η πιεση, ζαλιζομουν, ειχα δυσπνοια, εκανα εμετο, ενιωθα οτι θα λιποθυμησω.... απο 10 λεπτα υποθεση κατεληξε σε 2,5 ωρες.... Ταλαιπωρηθηκα παρα πολυ κ δεν ημουν προετοιμασμενη για μια τετοια κατασταση.

Ελπιζω οτι ημουν η εξαιρεση σε μια τετοια κατασταση κ οτι συνηθως δεν συμβαινει ετσι. Αυτο μου το ειπαν κ οι γιατροι. Δεν εξελισσεται ετσι.. Ημουν ατυχη... Τωρα ελπιζω σε μια καλυτερη περιοδο προσπαθειων, γιατι αν δεν μεινω μεσα στο τριμηνο, παμε για εξωσωματικη..

Καλη επιτυχια σε ολα τα κοριτσια...!!!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...