Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ

Recommended Posts

¨ΑΛλο πάλι και τούτο:έχει 2 μερες και δεν θέλει καθόλου να φάει στερεές, δηλ φρουτόκρεμα, κρεμα το φαγητό το μεσημέρι..οπότε δίνω γάλα το οποίο και πίνει..πίνει δηλ μόνο γάλα.να σημειώσω ότι βγήκανε τα 2 δοντάκια του πριν από 4 5 μερες..επειδή είχε περάσει και μια ουρολοίμωξη πριν 1μιση μήνα, εγώ είχα αγχωθεί, μήπως συνδέεται με αυτό,α αλλά η γιατρός μου είπε ότι αφού πίνει ΄γάλα σημαίνει ότι έχει όρεξη απλά δεν θέλει να φάει τα στερεά, περναέι τη φάση του..ετσι δεν είναι? φαντάζομαι ότι αν ήταν ανόρεχτο δεν θα έπινε ούτε γάλα έτσι δεν είναι?

Διαφημίσεις

¨ΑΛλο πάλι και τούτο:έχει 2 μερες και δεν θέλει καθόλου να φάει στερεές, δηλ φρουτόκρεμα, κρεμα το φαγητό το μεσημέρι..οπότε δίνω γάλα το οποίο και πίνει..πίνει δηλ μόνο γάλα.να σημειώσω ότι βγήκανε τα 2 δοντάκια του πριν από 4 5 μερες..επειδή είχε περάσει και μια ουρολοίμωξη πριν 1μιση μήνα, εγώ είχα αγχωθεί, μήπως συνδέεται με αυτό,α αλλά η γιατρός μου είπε ότι αφού πίνει ΄γάλα σημαίνει ότι έχει όρεξη απλά δεν θέλει να φάει τα στερεά, περναέι τη φάση του..ετσι δεν είναι? φαντάζομαι ότι αν ήταν ανόρεχτο δεν θα έπινε ούτε γάλα έτσι δεν είναι?

πιθανον Μαρακι να ναι η φαση τετοια,τα δοντια γενικα απο οτι ξερω φερνουν καποια ανησυχια...η παιδιατρος τι σου λεει?να δινεις γαλα?δινε του για να μην μενει νηστικο τουλαχιστον.εμεις ειμαστε σχεδον εξιμιση και δεν εχουμε ουτε ενα δοντι παρολο που το σαλιο τρεχει και οτι βρει στο στομα το βαζει.οποτε ισως μανουλες που εχουν πειρα σ'αυτο να σε βοηθησουν:):P

Η παιδίατρος μου είπε φάση είναι..πίνει γάλα πχ χτες ήπιες συνολικά όλη την ημέρα 990΄μλ. και αναρωτιέμαι θεωρείται ανορεξία αυτό? το ότι δεν τρώει δηλαδή στερεές αλλά πίνει γάλα..θα μου πείτε για να σου φύγει το άγχος κάνε μια καλλιέργεια..ε βρε κορίτσια, δεν αντέχω άλλο, κάθε 3 και λίγο καλλιέργεια..προγραμματισμένη κάθε μήνα, την άλλη φορά έκανε 37,2 ξανά καλλιέργεια..δεν μπορώ με την παραμικρή αιτία να το κουβαλάω στο μικροβιολογικό και να το κάνω καλλιέργεια...θεωρώ ότι αν ήταν ουρολοίμωξη δεν θα πλησιάζε ούτε το γάλα έτσι δεν είναι??γάλα το πίνει μια χαρά και στην ποσότητα που σας γράφω

Η παιδίατρος μου είπε φάση είναι..πίνει γάλα πχ χτες ήπιες συνολικά όλη την ημέρα 990΄μλ. και αναρωτιέμαι θεωρείται ανορεξία αυτό? το ότι δεν τρώει δηλαδή στερεές αλλά πίνει γάλα..θα μου πείτε για να σου φύγει το άγχος κάνε μια καλλιέργεια..ε βρε κορίτσια, δεν αντέχω άλλο, κάθε 3 και λίγο καλλιέργεια..προγραμματισμένη κάθε μήνα, την άλλη φορά έκανε 37,2 ξανά καλλιέργεια..δεν μπορώ με την παραμικρή αιτία να το κουβαλάω στο μικροβιολογικό και να το κάνω καλλιέργεια...θεωρώ ότι αν ήταν ουρολοίμωξη δεν θα πλησιάζε ούτε το γάλα έτσι δεν είναι??γάλα το πίνει μια χαρά και στην ποσότητα που σας γράφω

εχεις δικιο για την καλλιεργεια..εχουν τις φασεις τους και αυτα..η ποσοτητα που πινει μια χαρουλα ειναι..εμεις εχουμε βηχα στον υπνο της κυριως την πιανει και απο δυο διαφορετικους παιδιατρους ακουσα οτι ειναι απο την μυτη χωρις να εχει μυξες!τι να πω,το αφηνω ετσι..απο την στιγμη που εχουν ορεξη εστω και για γαλα ειναι πιστευω καλα!;):P

Θα συμφωνησω και εγω οτι αν ηταν ουρολοιμωξη δεν θα ηθελε τιποτα και θα εκλαιγε. Aν το παιδι κοιμαται ησυχο και δεν ξυπναει ουρλιαζοντας καθως επισης και δεν εχει πορτοκαλι τσισακια που μυριζουν ασχημα (ψαριλα ειχε πει μια κοπελα εδω και ειχε δικιο) να μην αγχωνεσαι.

Δοντακια πιθανοτατα ειναι ή αντε το πολυ καποιο πονακι στο λαιμο που το εμποδιζει στην καταποση.

Eχω ζησει τον πανικο με οποιαδηποτε αλλαγη να τρεχεις για καλλιεργεια και ειναι εφιαλτικο. Σε πληροφορω οτι δοξα το θεο αδικα αγχωνομουνα τελικα. Οσο για την καλλιεργεια γιατι δεν κανεις την συλογη σπιτι (οχι τωρα αλλα γενικα) ωστε να μην τρεχεις και εκεινο. Ειναι πιο ξεκουραστο και για τους 2 σας αυτο :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

μαρακι η δικια μου το περασε ακριβως στην ιδια ηλικια με το δικο σου παιδακι.κ κρατησε 1 μηνα παρακαλω!επινε μονο γαλα 3 φορες την ημερα κ τιποτα αλλο!ειχα φτασει σε σημειο να κανω 4 φαγητα τη μερα μηπως δε της αρεσει το ενα η το αλλο με αποτελεσμα να καταληγουν ολα στα σκουπιδια!περιττο να πω οτι ειχα αγανακτησει!τελικα την πηγα στον παιδιατρο κ δε της βρηκε τιποτα!αλλα μου ειπε πως ειναι τοσο ισχυρογνομων (το ατιμο:twisted:) ωστε οσο επιμενω εγω αλλο τοσο να μη τρωει αυτη!γιαυτο μου ειπε το εξης κολπο.να μη της αναφερω για φαγητο μεχρι το μεσημερι(αφου πιει το πρωι το γαλα)κ να μαγειρεψω κατι που της αρεζε κ να στρωθω καλα καλα να φαω χωρις να της πω ΤΙΠΟΤΑ!κ οτι θα ερθει απο μονη της να ζητησει!αυτο εκανα λοιπον καθησα να φαω κ εβαλα το αλεσμενο το δικο της απο διπλα κ δεν της ειπα τιποτα! κ ηρθε απο κατω κ ανοιγε σαν γλαρος το στομα:P:p:p απο τοτε λυθηκε το προβλημα.δοκιμασε το!

Θα συμφωνησω και εγω οτι αν ηταν ουρολοιμωξη δεν θα ηθελε τιποτα και θα εκλαιγε. Aν το παιδι κοιμαται ησυχο και δεν ξυπναει ουρλιαζοντας καθως επισης και δεν εχει πορτοκαλι τσισακια που μυριζουν ασχημα (ψαριλα ειχε πει μια κοπελα εδω και ειχε δικιο) να μην αγχωνεσαι.

Δοντακια πιθανοτατα ειναι ή αντε το πολυ καποιο πονακι στο λαιμο που το εμποδιζει στην καταποση.

Eχω ζησει τον πανικο με οποιαδηποτε αλλαγη να τρεχεις για καλλιεργεια και ειναι εφιαλτικο. Σε πληροφορω οτι δοξα το θεο αδικα αγχωνομουνα τελικα. Οσο για την καλλιεργεια γιατι δεν κανεις την συλογη σπιτι (οχι τωρα αλλα γενικα) ωστε να μην τρεχεις και εκεινο. Ειναι πιο ξεκουραστο και για τους 2 σας αυτο :D

δε το κάνω γιατί φοβάμαι ότι δεν θα το πλύνω καλα και θα γίνει επιμόλυνση (13ημερών από 2επιομολύνσεις σε μικροβιολογικό βέβαια) τρέχαμε στο νοσοκομείο για υπερηβική που τελικά έδειξε στείρα..δοκίμασα με το κυπελλάκι, αλλά το παιδί είναι μεγάλο τώρα και δεν μπορώ να το κρατάω με τα πόδια ανοιχτά..ταλαιπωρείται πολύ..καλύτερα με το σακουλάκι έστω και αν είναι λιγότερο επισφαλές..αν βγει κάτι το ξανακάνουμε..απλά αυτοί έχουνε μεγαλύτερη εμπειρία στη συλλογή ούρων..να ρωτήσω και κάτι άλλο: σχετικά με τα ούρα μια και αναφερθηκε το θέμα: όταν τα μυρίζω έχουνε κάποια μυρωδιά τσισίλα, ιδίως τα πρωινά που είναι όλο το βραδυ..τη γνωστή μυρωδιά ούρων στο πάμπερσ..φαντάζομαι ότι τα ούρα της ουρολοίμωξης θα τα καταλάβαινα, πορτοκαλί χρώμα έντονο και έντονη μυρωδιά μόλις άνοιγα το πάμπερ σαν κακά μου είπε η γιατρός..πάντως όταν έκανε ουρολοίμωξη εκτός από 2 ώρες που από 37,5 έφτασε 38 για 5 λεπτά και μετά έπεσε, τίποτα άλλο δεν είχε..ουτε έκλαιγε, ουτε μύριζαν τα τσίσα ούτε τίποτα..για αυτό έχω κατααγχωθεί με την ύπουλη αυτή λοίμωξη..εκτός αν όσο εμγαλώνουν τα σημάδια είναι πιο ξεκάθαρα..

Δήμητρα, 7 μηνών τί φαγητό που του αρέσει??μοσχάρι ή κοτόπουλο..πόσες επιλογές έχει σε αυτή την ηλικία?και σιγά μη ζηλέψει που βλέπει εμένα να τρώω..μήπως έκανες λάθος την ηλικία?

• 9 months later...

Ας επαναφερω το θεμα !!!!!

Ο νικολας μου ειναη 10 μηνων και πριν δυο μηνες στις διακοπες επαθε οξεια λαρυγγιτιδα.Του εκαναν μασκα και ενεση και μετα απο 2 μερες ξανα....μετα του ''περασε''.

Απο τοτε σταματησε να τρωει το φρουτο και εβγαλε και ενα πανω δοντι οποτε το συνεδεσα με αυτο και δεν ανησυχισα ιδιαιτερα.

Αντι για φρουτο λοιπον του εδινα γαλα μπουκαλι (θηλαζω ακομα μονο το βραδυ).Μια μερα δεν ανοιγε να φαει ουτε κρεμα και ετσι ηπιε παλι γαλα .....τουλαχιστον ετρωγε το μεσημεριανο του.....τωρα ειναι μια εβδομαδα που και αυτο το ''κοβει''.....με το ζορι να φαει 5-6 κουταλιες !!!!!!!

Εχω αγανακτησει....εχω κανει οσα φαγητα ξερω,του εδωσα απο τα δικα μας τιποτα.....ανοιγει το στομα στην πρωτη κουταλια και μετα κανει σαν να πνηγετε σαν να τον τσουζει το φαγητο...βηχει κτλ, κτλ.

Εβγαλε και αλλα 2 δοντια απο πανω εν το μεταξυ....απο γαλα πινει μια χαρα και δεν θα τον ελεγε κανεις αδυνατο παιδι αλλα ετσι οπως παει τι θα κανει θα αδυνατησει και θα παθει και τιποτα αλλο.....

Αναρωτιεμαι αν εχει τιποτα το λαιμουδακι του και το κανει αυτο η αν ειναι απο τα δοντια η αν τελικα το παιδι μου ειναι κακόφαγο.

Πειτε μου την γνωμη σας βρε μανούλες,λετε να εχει κατι το παιδακι μου και εγω να μην το εχω παρει χαμπάρι ????

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Ας επαναφερω το θεμα !!!!!

Ο νικολας μου ειναη 10 μηνων και πριν δυο μηνες στις διακοπες επαθε οξεια λαρυγγιτιδα.Του εκαναν μασκα και ενεση και μετα απο 2 μερες ξανα....μετα του ''περασε''.

Απο τοτε σταματησε να τρωει το φρουτο και εβγαλε και ενα πανω δοντι οποτε το συνεδεσα με αυτο και δεν ανησυχισα ιδιαιτερα.

Αντι για φρουτο λοιπον του εδινα γαλα μπουκαλι (θηλαζω ακομα μονο το βραδυ).Μια μερα δεν ανοιγε να φαει ουτε κρεμα και ετσι ηπιε παλι γαλα .....τουλαχιστον ετρωγε το μεσημεριανο του.....τωρα ειναι μια εβδομαδα που και αυτο το ''κοβει''.....με το ζορι να φαει 5-6 κουταλιες !!!!!!!

Εχω αγανακτησει....εχω κανει οσα φαγητα ξερω,του εδωσα απο τα δικα μας τιποτα.....ανοιγει το στομα στην πρωτη κουταλια και μετα κανει σαν να πνηγετε σαν να τον τσουζει το φαγητο...βηχει κτλ, κτλ.

Εβγαλε και αλλα 2 δοντια απο πανω εν το μεταξυ....απο γαλα πινει μια χαρα και δεν θα τον ελεγε κανεις αδυνατο παιδι αλλα ετσι οπως παει τι θα κανει θα αδυνατησει και θα παθει και τιποτα αλλο.....

Αναρωτιεμαι αν εχει τιποτα το λαιμουδακι του και το κανει αυτο η αν ειναι απο τα δοντια η αν τελικα το παιδι μου ειναι κακόφαγο.

Πειτε μου την γνωμη σας βρε μανούλες,λετε να εχει κατι το παιδακι μου και εγω να μην το εχω παρει χαμπάρι ????

Παντως εμενα ο μεγαλος με τη λαρυγγιτιδα εκοψε το χυμο πορτοκαλι για τον οποιο τρελενοταν.. Θα ελεγα να ρωτησεις τον γιατρο σας. Δεν χανεις τιποτα..

Πώς πάνε τα μωράκια σας που δεν τρώνε; Διορθώθηκε η κατάσταση;

Ρωτάω γιατί κι εμένα τώρα 10-1/2μηνών παρουσίασε ανορεξία στα πάντα! Βέβαια ποτέ μέχρι τώρα το μεσημεριανό φαί δεν έφαγε πάνω από 5-6κουταλάκια. Τώρα όμως τίποτα, παρά μόνο γάλα.

Η γιατρός είπε ότι εφόσον πίνει γάλα δεν έχει κάτι και να συνεχίσουμε μόνο με γάλα για 15μέρες ώστε να ξεκουραστεί λίγο.

Τί να πω; Ξανά γυρνάμε στην ηλικία του νεογέννητου;;

Διαφημίσεις