Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν μπορώ να την ξυπνήσω!

Recommended Posts

το πιστεύετε ότι αυτό είναι το μεγάλο μου πρόβλημα κάθε πρωί;όπως έχω γράψει "στα πρωτάκια μας" η κόρη μου στο σχολείο τα πάει μια χαρά, είναι πολύ καλή και με τη δασκάλα της που μίλησα μου είπε τα καλύτερα για την επίδοσή της και για τη συμπεριφορά και για την κοινωνικότητά της...άρα δεν υπάρχει πρόβλημα από το σχολείο...

παιδιά βαριέται να σηκωθεί... με το ζόρι τη σηκώνω , με τις φωνές τη ντύνω, με γλυκόλογα κάθε βράδυ την προετοιμάζω να μη μου κάνει τα ίδια την επόμενη...τίποτε..

πέρυσι που το πρωί δούλευα και πήγαινε νήπια δεν έκανε έτσι σε τόσο μεγάλο βαθμό στη μάνα μου και πολλές φορές πήγαινε σχολείο με τον μεγάλο μου γιο που φεύγει λίγο νωρίτερα με τα πόδια και με φίλους.Φέτος την πηγαίνω εγώ με το αυτοκίνητο και συνήθως φτάνουμε με τα νεύρα τσατάλια λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι.

καμιά πρακτική συμβουλή;

υ.γ. κοιμάται πάντα νωρίς!

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Διαφημίσεις

κοριτσάκια καμία δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα;μπράβοο, πολύ χαίρομαι!καμία συμβουλή;αύριο έρχεται Δευτέρα(μπρρρρρ)

Γλύκα μου τι κάνεις;;;

Το πιο λογικό θα ήταν να μην κοιμάται καλά, αλλά λες ότι χορταίνει ύπνο, το άλλο λογικό είναι να της αρέσει απλά ο πρωινός ύπνος, που λέμε ότι είναι πιο γλυκός!!! μάλλον έχεις υπναρού κόρη!!!

Δυστυχώς για συμβουλές δεν έχω- εγώ περνάω το ανάποδο, λέω αμάν καμιά Κύριακή να τις κρατήσει λίγο ο άντρας μου να κοιμηθώ ως τις 8, γιατί εμείς 7 η ώρα έχουμε εγερτήριο!!!

Γιατί δεν βάζεις το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς από το συνηθισμένο σας, όχι πολύ, αυτό το τεταρτάκι που σας λείπει και πάτε πάντα με την ψυχή στο στόμα, μην της το πεις όμως να νομίζει ότι είναι η ίδια ώρα. Αυτό σκέφτομαι μήπως βοηθήσει!

Α, και σταθερά συνεχίζεις με υπομονή, το γλυκό κήρυγμα, λογικά του χρόνου δεν θα ναι καθόλου έτσι, θα δεις οτι θα έχετε προσαρμοστεί, και μένα πέρισυ όλο καθυστερούσαν, όχι στον ύπνο μην νομίζεις, αλλά πηγαίναν με ρυθμό χελώνας, φέτος δόξα το θεώ κυλάνε καλά τα πράγματα.

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Δυστηχως Γλυκα δεν μπορω να σε βοηθησω και πολυ γιατι ο γιος μου ανηκει στην κατηγορια που ειναι και της ταο αλλα προσπαθησε να βαλεις καποια ωραια μουσικουλα την ωρα που την ξυπνας μηπως και παρασυρθει και σηκωθει.μπορεις να της προτινεις να ξυπνησετε μαζι πιο μπροστα και να πιειτε ενα καφε εσυ και το γαλα της η κορη σου σαν δυο φιλαναδες πριν πανε για δουλεια.Ελπιζω να σε βοηθησα οσο αφορα ιδεες ξυπνηματος.

Κι εμένα δεν ξυπνάει εύκολα και σίγουρη λύση δεν έχω να προτείνω.

Αλλά αυτό που έχω δει να βοηθά μερικές φορές είναι όταν το πρωί κάνω ιδιαίτερη προσπάθεια να είμαι γλυκιά και χαρούμενη (λίγο δύσκολο με τη δική μου στέρηση ύπνου) και βάζω μουσικούλα στο ράδιο και τον γλυκοπαροτρύνω. Θέλει λίγη ώρα το μυαλό του να ξυπνήσει και πράγματι θέλει επιμονή και σταθερότητα. Εμείς αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα είναι αφου έχει ξυπνήσει, να μη σέρνεται και να ετοιμάζεται σχετικά γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις.

Αυτό το τεταρτάκι πιο νωρίς που προτείνει η tao νομίζω ότι είναι το πιο εγγυημένο. Θα πάρει κάποιες εβδομάδες για να συνηθίσει, αλλά αν είσαι εσύ σταθερή, θα προσαρμοστεί κι εκείνη (κι εσύ).

Αυτό που έχω κόψει εντελώς είναι να εκφράζω το πρωινό άγχος, ό,τι κι αν συμβεί. Επειδή αργούσε να σηκωθεί, αργούσε να ντυθεί, αργούσε να φάει το πρωινό του και το σχολείο απέχει 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σπίτι, ήμουν γεμάτη άγχος και καμιά φορά με θυμό τα πρωινά. Δε βοηθά αυτό και χαλάει τη διάθεση όλων και είναι ο χειρότερος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα του παιδιού σου και τη δική σου. Το έχω κόψει εντελώς πια εδώ και καιρό όταν κατάλαβα τη βλακεία και τουλάχιστον, μόλις καταφέρει να ξυπνήσει (με αρκετή παρότρυνση), μπαίνει εύκολα σε καλό ρυθμό.

Διαφημίσεις

To νωρις δλδ τι ωρα ειναι...

Γιατι για σενα μπορει να ειναι νωρις αλλα το παιδι να μην χορταινει τον υπνο του..

Οποτε ισως θα επρεπε να κοιμαται πιο νωρις...οταν χορταινεις τον υπνο...σηκωνεσαι ευκολα.

Εγω απλα τις βαζω νωρις και ξυπνανε ευκολα το πρωι (αναβω το φως και λεω να ξυπνησουν..πολλες φορες βεβαια τις βρισκω ηδη ξυπνιες)Το προβλημα ειναι με το ΣΚ που επισης ξυπνανε απ τις 7...

Συμφωνω. Ο δικος μου σταματησε να εχει προβλημα εφυπνισης απο τοτε που τον κοιμιζω οκτωμιση. Εφταμιση ξεκιναμε διαδικασια υπνου με μπανιο, γαλα, δοντακια, παραμυθια. Το πρωι ξυπναει ανετα στις εφτα η και νωριτερα. Το ιδιο ομως και τα σαββατοκυριακα

σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!

tao μου είμαι καλά, σε παρακολουθώ και σένα, όλα καλά ε;λοιπόν ναι νομίζω ότι απλά είναι υπναρού..το μήνυμά σου το διάβασα χθες βράδυ και όντως σήμερα την ξύπνησα ένα τεταρτάκι νωρίτερα...φτάσαμε στο σχολείο 2-3 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι αλλά τουλάχιστον δεν τρέχαμε!

dora 79 σ' ευχαριστώ και σένα για τη συμβουλή σου αλλά και εγώ δεν πίνω καφέ εκείνη τη στιγμή πάνε τα παιδιά σχολείο και μετά ..τον απολαμβάνω

Belfaccino αυτό ακριβώς...αγχώνομαι κι εγώ και είμαι μέσα στα νεύρα ..σήμερα πάντως πραγματικά προσπάθησα να είμαι πιο ήρεμη

ΑΦΡΟΔΙΤΗ μου όχι νομίζω ότι τη βάζω αρκετά νωρίς, ήδη από τις εννιά είναι με μπυτζαμούλες, διαβάζουμε παραμυθάκι...νομίζω ότι είναι στο παιδί κι ο γιος μου από τα 5 του ξυπνούσε κάθε μέρα από τις 7-και εξακολουθεί-ακόμη και τα ΣΚ!

και πάλι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....

Συμφωνω. Ο δικος μου σταματησε να εχει προβλημα εφυπνισης απο τοτε που τον κοιμιζω οκτωμιση. Εφταμιση ξεκιναμε διαδικασια υπνου με μπανιο, γαλα, δοντακια, παραμυθια. Το πρωι ξυπναει ανετα στις εφτα η και νωριτερα. Το ιδιο ομως και τα σαββατοκυριακα

αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει, εγώ γυρίζω σπίτι κατά τις οκτώ και η μικρή γυρνάει 3 φορές την εβδομάδα από το κολυμβητήριο στις 8.30!

Πάντως κι εγώ νομίζω ότι δε χορταίνει ύπνο.

Και η δικιά μου κόρη ξυπνάει δύσκολα και κοιμάται επίσης δύσκολα. Έχω παρατηρήσει ότι τα ΣΚ που ξυπνάει ότι ώρα θέλει κοιμάται 2 ώρες παραπάνω στο 24ωρο από ότι τις καθημερινές.

Τώρα είμαι σε διαδικασία σκέψης πως να βολέψω αυτό το 2ωρο κάπου μέσα στο 24ωρο των καθημερινών, για να ξυπνάει πιο άνετα και να μην αισθάνεται κουρασμένη μες στη μέρα!

Αν το βολέψω θα σας το πω!!

Διαφημίσεις

Γλυκα ηθελα να σε ρωτησω τι παραμυθια διαβαζεις στην κορη σου?Μηπως την τρομαζει καποιο `η ακομα μηπως καποιο την προβληματιζει οποτε δεν κανει ηρεμο υπνο?Γιατι εχω προσαξει οτι ολα μα ολα τ απαραμυθια κρυβουν κατι κακο που σε εμας μπορει να μην γινετε αντιληπτο.Ολα κρυβουν κατι επιθετικο. Ο λυκος που τρωει οτι ζωο `η ακομα και ανθρωπο,η χιονατη που και καλα δολοφονειται.Ολα εχουν κατι που εμεις σαν μεγαλοι πλεον δεν το καταλαβαινουμε.Και μπορει ενα παιδι να το προβληματιζει.Το εχω περασει με τον γιο μου αυτο και στο ρωταω.Νομιζε οτι θα ερθει ο λυκος στο σπιτι μας μεσα.

ναι σ'αυτό έχεις δίκιο, κι εγώ προσπαθώ αυτό να το προσέξω. Πάντως χθες βράδυ της διάβασα το βιβλίο "Νικάω το φόβο", όπου οι συμβουλές δίνονται από έναν γλυκύτατο λύκο και πραγματικά κοιμήθηκε σαν πουλάκι και ξεπέρασε και την ιδέα του "κακού" λύκου. Πάντως το πρωί με πολλή κουβέντα από την προηγούμενη ξυπνάει λίγο καλύτερα...αλλά θέλουμε ακόμη δουλειά!

Καλημέρα κι από μένα. Πιστεύω πως η κόρη σου Γλ.υκα δε χορταίνςι τον ύπνο της. Βέβαια με το ωράριό σου είναι δύσκολο να κοιμηθεί νωρίτερα. Η δικιά μου δεν είναι παιδί που της αρέσει ιδιαίτερα ο ύπνος και κοιμάται 8,30, το πρωί είναι μια χαρά. Ένας τρόπος για να ξυπνήσει με περισσότερη όρεξη είναι να περιμένει κάτι για το πρωί. Αυτό κάνουμε με τη μικρή μου. Π.χ παίρνει ένα μικρό παιχνιδάκι για να το δείξει στους φίλους της και της το λέμε από το βράδυ με ενθουσιασμό για να περιμένει πως και πώς την ώρα να πάει στο σχολείο να τους το δείξει, ή ένα πλεξουδάκι ή κάτι που να την ενδιαφέρει. Για λίγο καιρό και μετά θα συνηθήσει. Πιάστην στην κουβέντα να πρέπει να σκέφτεται για να σου απαντήσει και να ξυπνήσει. Καλή υπομονή:P

74Qtp3.png2SeRp3.png

Καλημέρα κι από μένα. Πιστεύω πως η κόρη σου Γλ.υκα δε χορταίνςι τον ύπνο της. Βέβαια με το ωράριό σου είναι δύσκολο να κοιμηθεί νωρίτερα. Η δικιά μου δεν είναι παιδί που της αρέσει ιδιαίτερα ο ύπνος και κοιμάται 8,30, το πρωί είναι μια χαρά. Ένας τρόπος για να ξυπνήσει με περισσότερη όρεξη είναι να περιμένει κάτι για το πρωί. Αυτό κάνουμε με τη μικρή μου. Π.χ παίρνει ένα μικρό παιχνιδάκι για να το δείξει στους φίλους της και της το λέμε από το βράδυ με ενθουσιασμό για να περιμένει πως και πώς την ώρα να πάει στο σχολείο να τους το δείξει, ή ένα πλεξουδάκι ή κάτι που να την ενδιαφέρει. Για λίγο καιρό και μετά θα συνηθήσει. Πιάστην στην κουβέντα να πρέπει να σκέφτεται για να σου απαντήσει και να ξυπνήσει. Καλή υπομονή:P

σ' ευχαριστώ..πολύ έξυπνες οι ιδέες σου!

Έχω μια ανηψιά που όποτε την ξυπνούσανε έκλαιγε. Τώρα είναι 2α γυμνασίου και ακόμη κοιμάται 12 ώρες τη μέρα και απλά δεν κλαίει όταν ξυπνάει. Αυτό που βρήκανε όταν μεγάλωσε είναι ότι έχει έλλειψη σιδήρου και κουράζεται εύκολα οπότε κοιμάται πολύ.

Διαφημίσεις

Έχω μια ανηψιά που όποτε την ξυπνούσανε έκλαιγε. Τώρα είναι 2α γυμνασίου και ακόμη κοιμάται 12 ώρες τη μέρα και απλά δεν κλαίει όταν ξυπνάει. Αυτό που βρήκανε όταν μεγάλωσε είναι ότι έχει έλλειψη σιδήρου και κουράζεται εύκολα οπότε κοιμάται πολύ.

!!!!!!!!!!!!!

Τώρα που το ανέφερες αυτό, θυμήθηκα ότι έχω έναν φίλο από τα παιδικά μου χρόνια, ο οποίος κι αυτός κοιμόταν (και κοιμάται) πολλές ώρες. Κι εκείνος έχει έλλειψη σιδήρου.

Τώρα που το ανέφερες αυτό, θυμήθηκα ότι έχω έναν φίλο από τα παιδικά μου χρόνια, ο οποίος κι αυτός κοιμόταν (και κοιμάται) πολλές ώρες. Κι εκείνος έχει έλλειψη σιδήρου.

δεν ξέρω παιδιά αν αυτό ισχύει...γνωρίζω ότι ο χαμηλός σίδηρος προκαλεί νωθρότητα και ατονία αλλά τη μικρή μόνο νωθρή δε τη λες.Εξάλλου παλιότερα της είχα κάνει εξετάσεις και δεν είχε χαμηλό σίδηρο..αλλά μια εξέταση δεν είναι κακό να της κάνω κάποια στιγμή...

πάντως να σας πω ότι κι εγώ έχω χαμηλό αιματοκρίτη και σίδηρο(καθώς και στίγμα) αλλά δεν είμαι-και δεν ήμουν ποτέ- του ύπνου!

Γλυκα τι γινεται με την κορουλα σου?Εχουμε να μαθουμε νεα σου εδω και αρκετες μερες.Πως ειναι τα πρωινα ξυπνηματα?

Dora μου τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα με τη βοήθεια και των συμβουλών σας..προσπαθώ να τη βάζω όσο νωρίτερα γίνεται για ύπνο αλλά αυτό που πραγματικά νομίζω ότι βοήθησε είναι ότι την ξυπνάω κανένα δεκάλεπτο νωρίτερα με γέλια και πειράγματα π.χ. τη φιλάω, τη γαργαλάω και ξαπλώνω για ένα δυο λεπτα δίπλα της..επίσης παίζουμε ένα παιχνιδάκι με ένα σκυλάκι που το έχει μαζί της στο κρεβάτι ότι και καλά το σκυλάκι ξύπνησε και πεινάει και η μαμά του-αυτή δηλαδή-πρέπει να του ετοιμάσει γαλατάκι..όπως βλέπεις έχω κάνει το πρωινό της ξύπνημα επιστήμη αλλά τουλάχιστον είναι χαρούμενη και κεφάτη-κι εγώ μαζί της!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...