Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ??ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΜΑΣ.ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ S ΠΟΥ ΤΟΤΕ (2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ) ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.61%.ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΟ 31%.Η ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ 40%.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΑΜΗΛΑ.ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΓΩΓΗ ΕΝΕΣΙΜΗ.ΕΧΩ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΛΙΓΟ.ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ??ΕΣΑΣ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ?ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΩΓΗ??

line_m123_beg_micky_time_1248408000_text_d4ef20f0e1e9e4df20eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

Το έψαξα λίγο και βρήκα αυτό

http://npetrogiannis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=88

δες λίγο πιο κάτω στην ιστορ.αναδρομή.

Μάλλον πρόκειται για θρομβοφιλία, (δεν το κατέχω το θέμα, απ' ότι διάβασα εδώ από άλλες κοπέλες) θα κάνεις κάποια θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όλα οκ, υπάρχουν συζητήσεις σχετικές στο autoeditadminforum δες και αυτές που λένε για ηπαρίνη.

0eqUp2.png

ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΙΝΗ S ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΕΝΕΣΟΥΛΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΣΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

κατι τετοιο ειχα διαβασει και εγω αλα δεν ημουν σιγουρη.οτι εχει σχεση με τη θρομβοφιλια.ελπιζω να μην ειναι σοβαρο.ασ κανω οσεσ ενεσεισ χρειαστουν αρκει να βει γερο το αγγελουδι μου!!θαπαω σημερα και στην αιματολογο μου να δω τι θα μου πει.σασ ευχαριστω πολυ που με καθυσυχασατε.ελπιζω ολα να πανε καλα.

line_m123_beg_micky_time_1248408000_text_d4ef20f0e1e9e4df20eceff520e5dfede1e9.gif

• 1 year later...

Καλησέρα σε όλους, παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα το site και τώρα αποφάσισα να γίνω κι εγώ μέλος, ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με την πρωτείνη s.

πρίν απο ένα χρόνο έκανα εξωσωματική που όμως δεν πέτυχε, στις εξετάσεις που έκανα τώρα βρέθηκε πως έχω ανεπάρκεια στην πρωτείνη s. απλά θέλω να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει να μου πεί, μπορώ να πάρω την πρωτείνη αυτή από την τροφή; ρωτάω γιατί τώρα προσπαθώ φυσιολογικά με τεχνιτή ωορυξία και επειδή ο γιατρός μου είπε πως μόνο στην εξοσωματική δίνουν απο την αρχή ενέσεις. λέω μήπως βοηθήσω τον εαυτό μου με φυσικό τρόπο. είναι λίγο καλύτερο από το τα μην κάνω τίποτα!!!!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Γεια σας κορίτσια, γράφω για να σας πω κάποια στοιχεία σχετικά με την πρωτεΐνη s όπως μου τα εξήγησαν οι γιατροί μου (γυναικολόγος και νευρολόγος). Η πρωτεΐνη αυτή δεν μπορεί να αυξηθεί με κάποια ειδική δίαιτα η μέσω φαρμάκων. Έχει σχέση με την πηκτικότητα του αίματος. Με την πρώτη μου επίσκεψη στο γυναικολόγο (όταν έμεινα έγκυος) και αφού είχα κάνει εξετάσεις αίματος κάποιους μήνες πριν και βρέθηκε έλλειψη της εν λόγω πρωτεΐνης, ο γυναικολόγος μου είπε να κάνω μοριακές εξετάσεις αίματος για να δούμε αν πάσχω από θρομβοφιλία. Για να πάσχει κανείς από Θρομβοφιλία πρέπει 2 γονίδια να είναι μεταλλαγμένα. Σε εμένα ήταν μόνο το ένα οπότε ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Προληπτικά μου είπε να κάνω ενέσεις ηπαρίνης, που μόλις βρείς το σωστό τρόπο πονάνε ελάχιστα. Σημασία έχει να ξέρει κανείς αν πάσχει απο θρομβοφιλία για να μην υπάρχουν επιπλοκές. Αν ξέρεις ότι πάσχεις, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σας χαιρετώ

• 2 months later...

Καλησπέρα

Πρόσφατα ανακάλυψα κι εγώ ότι έχω έλλειψη πρωτεΐνης S. Εν τω μεταξύ έχω ήδη ένα γιο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είχε διαπιστωθεί η έλλειψη αυτή, είτε γιατί δεν είχα κάνει τη σχετική εξέταση είτε γιατί είχε φυσιολογικές τιμές και δεν την είχα καν δει( πρέπει να ψάξω τις εξετάσεις που είχα κάνει). Τώρα έχω κάνει τρεις φορές τις σχετικές εξετάσεις και κάθε φορά η τιμές ειναι λίγο χαμηλά. Η αιματολογος του νοσοκομείου μου είπε μόνο να μην καπνίζω και σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή ακινησίας κτλ να προσέξω και ένας άλλος αιματολογος μου είπε να βάλω τους η γονείς μου να κάνουν τις ίδιες εξετάσεις και θα δούμε αν ενδείκνυται να ξαναμεινω έγκυος. Σημειωτέον ότι ούτε οι γονείς μου ούτε εγώ έχουμε δείξει δείγματα θρομβοφιλιας μέχρι τώρα και δεν ξέρω πώς να κινηθώ. Μήπως πρέπει κι εγώ να κάνω κάποιες μοριακες εξετάσεις για να είμαι σίγουρη? Μήπως θα έπρεπε να απευθυνθώ σε άλλη ειδικότητα? Και το πιο σημαντικό για μένα, είναι στάνταρ κληρονομικό αυτό? Δηλαδή ο γιος μου θα έχει θρομβοφιλια αν έχω κι εγώ? Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτω για ένα δεύτερο παιδάκι, αν είναι έτσι?

Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα, αλλά έχω ανησυχήσει.

Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζετε

McQiiin Καλησπέρα,

Καταρχήν, η έλλειψη πρωτεΐνης S ΔΕΝ σημαίνει αυτόματα ότι είσαι θρομβοφιλική, πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις. Εγώ διαπίστωσα την έλλειψη αυτή έπειτα από εξετάσεις που μου έκανε η Νευρολόγος μου, και αφού ο Γυναικολόγος μου μου ζήτησε το ιστορικό μου, του πήγα και αυτές τις εξετάσεις γιαυτό μετά έκανα τις μοριακές.

Εμένα δεν έκαναν οι γονείς μου, (δεν είπε κάτι τέτοιο ο γυναικολόγος μου) αλλά ούτε και πιστεύω ότι είναι 100% κληρονομικό, αφού όσο γνωρίζω καμία ασθένεια δεν κληρονομείται 100% στα παιδιά μας.

Και σε περίπτωση που κάνεις τις εξετάσεις και διαγνωστεί ότι πάσχεις από θρομβοφιλία, με την κατάλληλη αγωγή δεν διατρέχεις ούτε εσύ ούτε και το έμβρυο κάποιο κίνδυνο!! Οπότε μην αγχώνεσαι!!! Μην το σκέφτεσαι καθόλου για 2ο μωράκι, σημασία έχει μόνο να γνωρίζεις αν πάσχεις ή όχι.

Σε χαιρετώ

Σε ευχαριστώ Amy για την απάντηση

Μάλλον πρέπει να συμβουλευτω κάποιον άλλο γιατρό να με κατευθύνει για το ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνω για να ξέρω σίγουρα αν έχω θρομβοφιλια ή όχι και αν θα χρειαστεί να ακολουθήσω κάποια αγωγή σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Όσον αφορά στα παιδιά απλά δεν θα ήθελα να ξέρω στον κόσμο ανθρώπους που εξαιτίας μου θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις και να παίρνουν φάρμακα ή ενέσεις και να προσέχουν πάντα με το φόβο της θρόμβωσης.

Πιστεύεις ότι ο κατάλληλος γιατρός για να απευθυνθώ είναι ο αιματολογος ή κάποια άλλη ειδικότητα?

Καλησπέρα McQiiin.

Στη δική μου περίπτωση, όπως είχα ξαναγράψει, με κατεύθυνε ο γυναικολόγος αφού του είχα πει ότι σκοπεύω να μείνω έγκυος. Πιστεύω ότι και ο Αιματολόγος και ο Γυναικολόγος θα σε κατευθύνουν σωστά, αρκεί να είναι άξιοι της εμπιστοσύνης σου (όχι να θέλει πχ λέμε τώρα ο Αιματολόγος να κάνει πολλές εξετάσεις με σκοπό να στα πάρει διπλά). Καλό θα ήταν να συζήταγες για την θρομβοφιλία με τον γιατρό σου, να σου φύγουν οι απορίες και το άγχος γιατί δεν υπάρχει λόγος να πιστεύεις ότι είναι κάτι τόσο σοβαρό.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια. Είμαι έγκυος 20 εβδομάδων από εξωσωματική. Από την πρώτη μέρα της εμβρομεταφοράς ξεκίνησα ενέσεις innohep για θρομβοφιλία χωρίς να έχω κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις. Πριν από 3 εβδομάδες περίπου έκανα σε αιματολόγο θρομβοελαστόγραμμα και μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να τις συνεχίζω, η πηκτικότητα του αίματος είναι πολύ καλή. Θα επαναλάβω βέβαια την εξέταση σε 1 μήνα.

Είναι εύκολο πάντως να τις κάνεις και συγκεκριμένα οι Ιnnohep δεν πονάνε σχεδόν καθόλου, απλά πρέπει να γίνουν κάθε μέρα συγκεκριμένη ώρα.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

Αύριο θα κλείσω ραντεβού με έναν αιματολογο που μου συνέστησε μια φίλη και ελπίζω για τα καλύτερα. Αν έχω ενδιαφέροντα νέα θα σας ενημερώσω.

( παρεμπιπτόντως τι είναι το θρομβοελαστογραμμα??? Και πως γίνεται?)

Καλή εβδομάδα

Λοιπόν έχω ευχάριστα νέα για να σας ενημερώσω

Πήγα σήμερα σε έναν πολύ καλό κύριο αιματολογο, που δεν ήθελε να με ξεπετάξει και είχε όλη την καλή διάθεση να μου αφιερώσει λίγο από το χρόνο του και να μου εξηγήσει κάποια πράγματα. Μου είπε λοιπόν ότι με δύο αποτελέσματα εξετάσεων οριακά χαμηλά δεν θεωρείται ότι υπάρχει πρόβλημα και όλα τα υπόλοιπα επίσης δείχνουν το ίδιο και δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω εξετάσεων. Επίσης μου επεσήμανε ότι οι εξετάσεις αυτές το καλύτερο ειναι να γίνονται την 21η μέρα του κύκλου

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις

• 2 weeks later...
Ευχαριστώ πολύ και πάλι

Αύριο θα κλείσω ραντεβού με έναν αιματολογο που μου συνέστησε μια φίλη και ελπίζω για τα καλύτερα. Αν έχω ενδιαφέροντα νέα θα σας ενημερώσω.

( παρεμπιπτόντως τι είναι το θρομβοελαστογραμμα??? Και πως γίνεται?)

Καλή εβδομάδα

Το θρομβοελαστόγραμμα είναι μια απλή εξέταση αίματος, στην οποία ο αιματολόγος βλέπει την πηκτικότητα του αίματος. Είναι ανώδυνη, σαν να κάνεις τις απλές εξετάσεις αίματος.

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

ειχα παει και εγω σε μια πολυ καλη αιματολογο στην αθηνα οταν εμεινα εγκυος στο δευτερο παιδι για να δουμε αν εχω θρομβοφιλια χωρις να εχω κανεναν απολυτως συμτωμα σε καμια εγκυμοσυνη. τελος παντων, δεν εχω.

μου εγραψε τις εξετασεις αιματος, ενω ημουν στην 7η εβδομαδα κυησης, και μου ειπε οτι η πρωτεινη S θα εινια χαμηλη σιγουρα. αυτο γινεται γιατι κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης η πρωτεινη "κρυβεται" και δεν φαινεται ψευδως.