Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κατάφερε να με ανησυχήσει....

Recommended Posts

Χθες το απόγευμα ήρθε στο σπίτι μας η κοπέλα που μένει στο κάτω διαμέρισμα με το κοριτσάκι της 4 ετών. Η μικρή κράταγε ένα DVD που λέγεται "Τραγουδάκια για μωράκια" . Επέμενε το κοριτσάκι να δουν το DVD με τον γιο μου... ήξερα και εγω οτι ο δικός μου λατρεύει DVD με τραγουδάκια και τους το βάζω.

Ο μικρός (13 μηνών) όποτε βλέπει το DVD αυτό ή τύχει να δει στην τηλεόραση παιδικό video ή να ακούσει μουσική κουνιέται ρυθμικά και η κίνησή του είναι σταθερή μπρος -πίσω. Εγω θεωρώ οτι χορεύει και το διασκεδάζω μάλιστα... Μου λέει λοιπόν η κοπέλα οτι αυτό που κάνει το παιδί για τόση ώρα (οση ώρα δηλαδή είχε διάρκεια το DVD) δεν είναι φυσιολογικό. Ούτε λίγο - ούτε πολύ μου είπε οτι μπορεί να είναι δείγμα αυτισμού.

Φυσικά το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει καμία ιδιότητα να χαρακτηρίζει ένα παιδί.... αλλά δε σας κρύβω οτι με ανησύχησε... Ξέρω επίσης οτι ο μικρός μου είναι αρκετά νωρίς για να καταλήγουμε σε τέτοια συμπεράσματα, αλλά γενικά η συμπεριφορά του δε μου εμπνέει κάποια φόβο αφου είναι ένα πολύ κοινωνικό παιδί, δεν είναι προσκολημένο επάνω μου, η ανάπτυξή του είναι η αναμενόμενη κτλ...

Θα εκτιμούσα κάθε σχόλιο...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να ανησυχεις.το ιδιο πραγμα κανει κι ο δικος μου οχι σε ολη την διαρκεια τουdvd αλλα κατα διαστηματα.το ειχα ρωτησει στο γιατρο μου και μου ειπε οτι να μην ανησυχω.ετσι κι αλλιως ειναι ενα πολυ κοινωνικο παιδακι.αυτο το εκανα κι εγω οταν ημουν μικρη.

αν εχεις καποια σκεψη ρωτα το γιατρο.τα καινουρια βιβλιαρια υγειας που κυκλοφορουν,εμεις δεν τα εχουμε , εχουν ολες τις ενδειξεις για αυτισμο.η κινηση που κανει το παιδι θα ηταν ανησυχητικη αν την εκανε χωρις λογο και οντας απομονωμενο στον εαυτο του.εσυ πως το βλεπεις;χαιρεται οταν σε βλεπει;λυπαται οταν φευγεις;κανει στερεοτυπα πραγματα;δηλ κατι οπως η κινηση αλλα σε αλλο τομεα πχ να κουναει ενα αυτοκινητακι πανω κατω με τις ωρες.σε κοιταει στα ματια και σε βλεπει;μην βγαζεις συμπερασμα ευκολα,απλα ο πολυς κοσμος ξερει ενα συμπτωμα και αν το δει ακομα κ σε φυσιολογικα παιδια το ερμηνευει ως ενδειξη..

Εγω θα σου ελεγα να αγορασεις και εσυ το dvd γιατι του αρεσει πολυ και διασκεδαζει και να μην ακους την καθε "επιστημονα" ελεος δηλαδη .Εδω εμας η πρωην παιδιατρος πηγε να μασ βγαλει το αγορι μας με προβλημα ομιλιας και ηθελε σονι και καλα να μας στειλει σε λογοθεραπευτη τι λεμε τωρα ρε σεις . το παιδι μας μιλαει ΤΕΛΕΙΑ πλεον ΚΑΘΑΡΑ και εκεινη μαλα....οτανε , μην ακους κανενα εισαι αρκετα μορφωμενη (μιας και μπαινεις σε ενα φορουμ και ενδιαφερεσε για το παιδι σου και μαθαινεις διαφορα ) για να καταλαβεις ποτε θα θεωρησεις υποπτα καποια σημαδια απο το παιδι σου και ποτε οχι ...

Διαφημίσεις

Και τι να εκανε το παιδι να χορευε τσιφτετελι;;;

ελεος πια ολοι εχουν αποψη και μολις κανουν παιδι γινονται παιδιατροι...:twisted:

και εμενα ο δικος μου κανει το ιδιο και γυρναει και γυρω γυρω απο τον εαυτο του πολλες φορες.ετσι χορευει τι να κανω τωρα να τον παω σε σχολη χορου;

θεωρω οτι αν υπηρχε καποιος λογος ανυσηχιας θα το ειχες αντιληφθει και εσυ και ο παιδιατρος σου που τον παρακολουθει.

οποτε αφησε το μικρο να διασκαδασει με την ησυχια του

Εχω διαβάσει αρκετά πράγματα για τον αυτισμό και πραγματικά δεν έχω παρατηρήσει κάτι που να με ανησυχήσει, απλώς κάποιες φορές λες οτι το τρίτο μάτι μπορεί να δει κάτι πιο καθαρά... Τη στιγμή που μου το είπε μάλιστα γέλασα και της απάντησα "Εμένα το μόνο που με ανησυχεί είναι οτι θα τον μαζεύω απο τα τραπέζια στα clubακια...". Μετά όμως, το βράδυ που χαλάρωσα... άρχισα να το σκέφτομαι... και μου έγινε έμμονη ιδέα... Και ολο λέω να μην το κάνω αυτό το πράγμα....

γνωμη μου ειναι να μην κανουμε οτι τα ξερουμε ολα. το παιδι ειναι απιθανο να εχει κατι και μαλιστα με μια ενδειξη που ειναι ακομα και ρυθμος στη μουσικη. δε νομιζω ομως, αφου δεν γνωριζουμε τα προσωπα να λεμε,οχι αποκλειεται η ναι ειναι σιγουρο. το ιδανικο ειναι αφου εχει μια μικρη ανησυχια να ρωτησει εναν ειδικο χωρις πανικο και να ηρεμησει μια κ καλη με την απαντηση.σιγουρα καλο ειναι να μην επηρεαζεται απο ατομα που δεν εχει εμπιστοσυνη η ξερει οτι δεν εχουν γνωσεις. συνηθως αυτα τα ατομα διχνουν ξερολες και αυθεντιες και τονιζουν τα αρνητικα χαρακτηριστικα παραπανω

Διαφημίσεις

Και τι να εκανε το παιδι να χορευε τσιφτετελι;;;

και εμενα ο δικος μου κανει το ιδιο και γυρναει και γυρω γυρω απο τον εαυτο του πολλες φορες.ετσι χορευει τι να κανω τωρα να τον παω σε σχολη χορου;

Εμένα τα χορεύει όλα σε Ροκ κατάσταση! Όλοι γελάμε και τον φωνάζουμε John Bon Jovi!

Το παιδάκι είναι πάρα πολύ μικρό για να βλέπει dvd.

Αν ψάξεις εδώ στο παρεντς θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες για αυτό το θέμα και για ποιο λόγο ακριβώς είναι επικύνδινο.

Να το χαίρεσαι !

Και η βαφτιστήρα μου το έκανε αυτό από πολύ μικρή. Κάποιος είπε στην μαμά της ότι ίσως να έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα:confused: Μα τι πρόβλημα να έχει ένα κοριτσάκι ενός έτους ? Είμαστε καλά? Τελικά η μικρή ( η οποία τώρα είναι 5 χρονών) σταμάτησε να το κάνει και είναι μια χαρά. Κοινωνικότατη και αξιοθαύμαστη.... και χωρίς ψυχολογικά προβλήματα.

Αν ψάξεις εδώ στο παρεντς θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες για αυτό το θέμα και για ποιο λόγο ακριβώς είναι επικύνδινο.

Να το χαίρεσαι !

Νομίζω οτι δεν υπάρχει λόγος να πιάνουμε τα άκρα. Φυσικά αποφεύγω να τον αφήνω στο dvd, άλλωστε δε μου αρέσε ανέκαθεν η εικόνα ενός αποβλακωμένου μωρού μπροστά απο μια οθόνη, αλλά δε σου κρύβω οτι δε με ενοχλεί να βλέπει και λίγο απο τα αγαπημένα του DVD. Αλλωστε κάποια DVD για μωράκια, ή η σειρά της Brainy Baby (Baby IQ) έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφου τα μωράκια - παιδάκια μαθαίνουν, μιμούνται κτλ.

Διαφημίσεις

Εμένα ο δικός μου ας πούμε δεν αντιδρούσε καθόλου στη μουσική και μεγαλώνοντας αν τύχει και κουνηθεί καθόλου σε ρυθμούς μουσικής θα το κάνει εντελώς αρτσούμπαλα, δεν το'χει..και συνήθως άμα ακούει παιδικά τραγουδάκια λέει χαριτωμένα " τι χαζά πλαματάκια είναι αυτά, δε μου αρέσουν ΚΑΘΟΛΟΥ "

Πάντως δεν θεωρώ ότι η κοπέλα είπε κάτι κακοπροαίρετα, απλά επισήμανε κάτι που η Loukoumamy αν θέλει το κρατάει αν θέλει όχι,,

Εγώ ας πούμε τέτοιου είδους παρατηρήσεις θα έκανα μόνο σε άτομα που αγαπάω πάρα πολύ και που έχω πολύ πολύ θάρρος

Να το χαίρεσαι !

συμφωνω μαζι σου εγω απαντησα με το σκεπτικο οτι ολο αυτο το κανει οταν ακουει CD εμενα ακομα δεν εχει δει τηλεοραση και εμεις βλεπουμε μονο οταν κοιμαται.

Και η βαφτιστήρα μου το έκανε αυτό από πολύ μικρή. Κάποιος είπε στην μαμά της ότι ίσως να έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα:confused: Μα τι πρόβλημα να έχει ένα κοριτσάκι ενός έτους ? Είμαστε καλά? Τελικά η μικρή ( η οποία τώρα είναι 5 χρονών) σταμάτησε να το κάνει και είναι μια χαρά. Κοινωνικότατη και αξιοθαύμαστη.... και χωρίς ψυχολογικά προβλήματα.

Παιδάκια ενός έτους με προβλήματα υπάρχουν δυστυχώς πολλά! Αυτό είναι όμως άλλη συζήτηση...

Πάντως διαπιστώνω οτι λίγο-πολύ την κίνηση αυτή την κάνουν πολλά παιδάκια. Αυτό που πίστευα ανέκαθεν δηλαδή.

Παιδάκια ενός έτους με προβλήματα υπάρχουν δυστυχώς πολλά! Αυτό είναι όμως άλλη συζήτηση...

Πάντως διαπιστώνω οτι λίγο-πολύ την κίνηση αυτή την κάνουν πολλά παιδάκια. Αυτό που πίστευα ανέκαθεν δηλαδή.

ναι καλε εχω δει πολλα μικρα να κουνιουνται σε αυτο το ρυθμο

Πάντως δεν θεωρώ ότι η κοπέλα είπε κάτι κακοπροαίρετα, απλά επισήμανε κάτι που η Loukoumamy αν θέλει το κρατάει αν θέλει όχι,,

Εγώ ας πούμε τέτοιου είδους παρατηρήσεις θα έκανα μόνο σε άτομα που αγαπάω πάρα πολύ και που έχω πολύ πολύ θάρρος

Συμφωνώ απόλυτα μάζί σου Dalia.

Θεωρώ περιττό να σου πω να μην της δώσεις καμια σημασια.

Εβαλα και τη διαγνωση δηλαδη; Και πως εξηγει τπο γεγονος ότι το παιδι το κανει αυτο μόνο την ώρα του DVD και όχι έτσι από μόνο του;

Πάνε λίγες μέρες που έδειχνε η τηλ., δε θυμάμαι σε ποια εκπομπή ένα κοριτσάκι που ίσα που στεκόταν, νομίζω καν δεν περπάταγε, και κρατιόταν από ένα τραπεζάκι και χόρευε όση ώρα έπαιζε η τηλ. βιντεοκλίπ της Μπιγιονσέ ! Η μικρή είχε και προτίμηση. Ελεγε μ΄΄ελιστα υπ΄ποτιτλος :η πιο μικρή θαυμαστρια της Μπιγιονσε!

Εγώ μάλλον κακόβουλο σχόλιο θα το χαρακτήριζα. Μήπως ζηλευει;

α γι αυτο με πηρες τρελαμενη χτες!!! δεν μπορουσα να σου απαντησω.... η δικια μου ειχε παθει αμοκ και κοπανιοτανε στους τοιχους και με καταδαγκωνε (χαρακτηριστικοτατη περιπτωση δυσλειτουργικου παιδιου :mrgreen: ) επειδη δεν ηθελε να κοιμηθει!!!

επισης εχει τυχει να κουναει πολλες φορες τα χερια της με εναν περιεργο ρυθμικο τροπο... ειχα προβληματιστει (δεν μου ειπε κανεις τιποτα, αλλα εγω ειχα διαβασει 2 ιντερνετικες βιβλιοθηκες μεχρι να δω τι στην ευχη κανει...)

ε, μετα απο λιγο καιρο, εβαλε και ηχο στο κουνημα των χεριων...

εκανε το 'μιααααααα ωραια πεταλουυυυυυυυδαααααααααα'

:mrgreen:

δεν σε αδικω που ανησυχησες, αλλα η φιλη σου ειναι βλημα... (ποια ειναι??:mad::x:x )

Θεωρώ περιττό να σου πω να μην της δώσεις καμια σημασια.

Εβαλα και τη διαγνωση δηλαδη; Και πως εξηγει τπο γεγονος ότι το παιδι το κανει αυτο μόνο την ώρα του DVD και όχι έτσι από μόνο του;

Εγώ μάλλον κακόβουλο σχόλιο θα το χαρακτήριζα. Μήπως ζηλευει;

Θεωρώ υπερβολική την απόψη αυτή...

η κοπέλα μια μικρή παρατήρηση έκανε και την συζητησε με τη φίλη της...

Σας γράφω αυτά γιατί με τη νονά του Θεόφιλου έχουμε κάνει τέτοιου είδους συζητήσεις όσο αναφορά το γιό της....΄και η συζήτηση έγινε μονο από αγάπη και όχι απο ζήλεια

anyway...

A ρε φυστικάκι με έκανες και γέλασα! Η κοπέλα μένει στην ίδια πολυκατοικία, αλλά δεν έχουμε πολλά πολλά! Τώρα τί να πω... Εγω μια φορά δεν στο κρύβω, το πακέτο το Marlboro το κατέβασα χθες το βράδυ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...