Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κατάφερε να με ανησυχήσει....

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω θα ηθελα να ξερω αν υπαρχουν πολυ πρωιμα δειγματα αυτισμου, ή και ηπιοτερης μορφης δυσλειτουργια...

να σου δινει κατι να καταλαβεις απο ενος ετους, ας πουμε....

καπου ειχα διαβασει για το ποσο σημαντικο ειναι να επιζητει το μωρο οπτικη επαφη με τους γονεις, να τους κοιταει δηλαδη στα ματια...

η οπτικη επαφη ειναι το σημαντικοτερο κ το συναισθημα που θα βγαλει με την απουσια της μητερας.αν θα κλαψει πχ σημαινει οτι του λειπει.ενα πολυ πολυ ησυχο μωρο ανησυχει τους παιδιατρους.ενα στερεοτυπο που μπορει να αναπτυξει πχ να θελει κατι συγκεκριμενο σε συγκεκριμενη ωρα ..πχ ενα παιδακι ηθελε φιλι απο τη μαμα πρι κοιμηθει(το λεω για να δειτε ποσο περιεργο ειναι,αληθινο ομως).η μαμα διαπιστωσε οτι οταν δεν το φιλουσε εκλαιγε.τελικα ο λογος που εκλαιγε δεν ηταν η απουσια του φιλιου σαν συναισθημα αλλα σαν διαδικασια.επρεπε να γινει αυτη η κινηση η οποια θα μπορουσε να ηταν αλλη.πχ να ειναι σε συγκεκριμενη θεση τα παπουτια του

Φυστικάκι μου συναναστρέφομαι με αρκετά παιδάκια στην ηλικία των δικών μας και τελικά καταλαβαίνω γιατί δε μπορούν να προκαταβάλουν αναπτυξιακά ζητήματα στην ηλικία αυτή οι γιατροί. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης και προφανώς είναι μεγάλο ρίσκο να καταλήξεις σε συμπέρασμα τόσο νωρίς. Ασε που τελικά ο αυτισμός είναι τεράστιο κεφάλαιο!! Εδω σου λέει οτι υπάρχουν παιδάκια που η ανάπτυξή τους ήταν καλή και ένα καλό πρωινό... αυτισμός! Είναι αλήθεια ολα αυτά, οπότε τί να πεις...

ενα παιδι οταν εχει αυτισμο δεν ανταποκρινεται στα τραγουδια κ δεν χορευει με ρυθμο.

το λεω γιατι ο ανηψιος μου ειναι αυτιστικος.

οποτε η γειτονισσα μονο να σε ανησυχησει ηθελε!

Διαφημίσεις

εγω θα ηθελα να ξερω αν υπαρχουν πολυ πρωιμα δειγματα αυτισμου, ή και ηπιοτερης μορφης δυσλειτουργια...

να σου δινει κατι να καταλαβεις απο ενος ετους, ας πουμε....

καπου ειχα διαβασει για το ποσο σημαντικο ειναι να επιζητει το μωρο οπτικη επαφη με τους γονεις, να τους κοιταει δηλαδη στα ματια...

ναι ετσι ειναι!

συνηθως οι γιατροι βγαζουν πορισμα μετα τα δυο.

εγω τωρα πια που το βιωνω με τον ανηψιο μου ,θα το καταλαβαινα απο μηνων αν εχει αυτισμο η κορη μου.

ομως υπαρχουν σταδια αυτισμου κ παιδια που διαφερουν.

πχ αλλα μιλανε ή παπαγαλιζουν κ αλλα δεν μιλανε καθολου οπως στην δικη μας περιπτωση!

επισης εχω κουραστει να κανουν διαγνωση οι γιατροι με το παραμικρο οτι ενα παιδι εχει αυτισμο!

Ενδείξεις ναι, μπορεί να υπάρξουν. Διάγνωση όμως δεν υπάρχει.QUOTE]

Και εγω κάπως έτσι το σκέφτομαι, Aleca.

ναι καλή μου, αλλά στα ιατρικά άρθρα λέει, ότι το ρυθμικό κούνημα του παιδιού μπρος πίσω, έρχεται μετά την διάγνωση. Δηλαδή μετά τα 3! Οι ενδέιξεις που λέμε είναι συγκεκριμένες για αυτη την ηλικία. Δεν ακούει όταν του μιλάς, δεν έχει καλή οπτική επαφή, προτιμάει να είναι προσκολλημένος σε ένα παιχνιδι παρά σε άνθρωπο...και άλλα που φαντάζομαι εσύ δεν τα βιώνεις ευτυχώς. Οπότε ο μικρούλης σου... ένα χορό είπε να ρίξει ο καυμένος και 'ξινό' του βγήκε!!!:P να τον χαίρεσαι!

ναι καλή μου, αλλά στα ιατρικά άρθρα λέει, ότι το ρυθμικό κούνημα του παιδιού μπρος πίσω, έρχεται μετά την διάγνωση. Δηλαδή μετά τα 3! Οι ενδέιξεις που λέμε είναι συγκεκριμένες για αυτη την ηλικία. Δεν ακούει όταν του μιλάς, δεν έχει καλή οπτική επαφή, προτιμάει να είναι προσκολλημένος σε ένα παιχνιδι παρά σε άνθρωπο...και άλλα που φαντάζομαι εσύ δεν τα βιώνεις ευτυχώς. Οπότε ο μικρούλης σου... ένα χορό είπε να ρίξει ο καυμένος και 'ξινό' του βγήκε!!!:P να τον χαίρεσαι!

Aleca μου το έχω καταλάβει αυτό. Οσο περισσότερο τον παρατηρώ, τόσο καταλαβαίνω οτι τουλάχιστον για το κούνημα του παιδιού, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Τώρα μάλιστα ξεκινήσαμε και εμείς να κουνιoμαστε με τον ίδιο ρυθμό όταν χορεύουμε μαζί του... Σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στους κακόβουλους!!!!! ΧΧΧΧ

ενα παιδι οταν εχει αυτισμο δεν ανταποκρινεται στα τραγουδια κ δεν χορευει με ρυθμο.

το λεω γιατι ο ανηψιος μου ειναι αυτιστικος.

οποτε η γειτονισσα μονο να σε ανησυχησει ηθελε!

Καλημερα κι απο μενα !

Συμφωνω παρα πολυ με την Χριστινα!! Συνηθως τα παιδια με αυτισμο ΔΕΝ ανταποκρινονται αμεσα στα ερεθισματα!!! Μονο ενα παιδι φυσιολογικο με το που του δωσεις το ερεθισμα αντιδρα & ανταποκρινεται!! Εργαζομαι 7 χρονια με ατομα (παιδια & ενηλικες) με αναπτυξιακες διαταραχες ( μεσα σε αυτο τον ορο ανηκει κ ο αυτισμος), κανενα ατομο με αυτισμο δεν εχει ακριβως την ιδια κλινικη εικονα με αλλο ατομο με αυτισμο!

Αφηστε τα παιδια σας να χορευουν λοιπον σα γλυκα & ατσουμπαλα ρομποτακια και να γελατε μαζι τους (εκει να δειτε ποσο θαρρος θα παρουν κ ποσο πιο "εντονα" θα χορευουν!!:P:p) Δυστυχως συμβαινει και στο χωρο των επαγγελματιων να βγαινουν βιαστικα συμπερασματα ποσο μαλλον μεταξυ γειτονων, φιλων, γνωστων;)

Εμπιστεψου το ενστικτο σου, παρατηρησε το παιδι σου σε καθε φαση κ δεξου μονο συμβουλη απο ανθρωπους που εμπιστευεσαι!!!!

4usdp3.png

Διαφημίσεις

Αν είναι δυνατόν !!Έλεος πια..

Επειδή στο οικογενειακό μου περιβάλλον έχουμε παιδάκι με αυτισμό θα σου έλεγα να μην ανησυχείς καθόλου. Η διάγνωση του αυτισμού γίνεται από μια σειρά πραγμάτων και συμπεριφορών του παιδιού και όχι επειδή χορεύει όταν ακούει τραγουδάκια.

Και εμένα ο γιος μου χορεύει και κουνιέται αν ακούει τραγούδια και είναι μια χαρά υγιέστατο παιδάκι.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ανοίγουν μερικοί το στόμα τους και λένε με τόση ευκολία πράγματα και ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία ενός παιδιού ..όταν οι ίδιοι είναι άσχετοι.

Ότι απορία έχεις να ρωτάς τον παιδίατρο σου .εγώ αυτό κάνω και δεν ακούω κανέναν και καμία .Έχω ακούσει από την ημέρα που γέννησα……

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...