Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"Χειμωνιάτικη βάφτιση"

evita79

Recommended Posts

Οι περισσότερες βαπτίσεις, όπως και οι γάμοι άλλωστε γίνονται άνοιξη- καλοκαίρι,άντε και αρχές φθινοπώρου. Εμείς επέιδή την άνοιξη χρονίζει η μικρή και μετά τις 15/2 δε γίνονται βαπτίσεις λόγω Σαρακοστής θα βαπτίσουμε την μικρη μας καταχείμωνο...είναι άλλες μαμάδες στην ίδια θέση και πως οργανώσατε τη δική σας βάπτιση:idea:? Όσες έχετε βαπτίσει χειμώνα τι συμβουλές δίνετε:idea:? ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Eγω μπορει να κατεχω και τον τιτλο...τα βαφτισα ολα χειμωνα .

Την μεγαλη την βαφτισα 6-1(ηταν 6,5 μηνων)την χρονιαμε τα πολλα χιονια και αυτος που ηταν να τραβηξει βιντεο αποκλιστηκε και δεν μπορεσε να ερθει...για να παμε στην εκκλησια βαλαμε αλυσιδες...Η βαφτιση ηταν πρωινη.

Στα διδυμα δεν εβαλα μυαλο... και τα βαφτισα 27-12 (5,5 μηνων) αλλα απογευμα...και ειχε αρκετο κρυο.

Μια χαρα ηταν ολα και κανενα μωρο δεν κρυωσε.

Το μονο που δεν μ αρεσε ηταν οτι τα διδυμα επειδη ηταν απογευματινη βαφτιση ηταν αναμεσα σε γαμους και ειχε κοσμο.

ΑΑΑ επισης καπου ειχα ακουσει οτι βαφτισεις γινονται κανονικα την σαρακοστη απλα δεν την προτιμανε γιατι πολλοι νηστευουν..γαμοι δεν γινονται μονο.

Αυτο βεβαια ψαξ το ...μου το ειχαν πει..οποτε δεν ειναι και 100%

επειδή κι εμείς για Μάρτη λέμε, πέρασα εχθές απο την εκκλησία και ρώτησα τον παπά αν γίνονται βαπτίσεις Σαρακοστή. Μου είπε οτι μέχρι την Κυριακή πριν των Βαίων γίνονται.

67d6bea5bf.png

Διαφημίσεις

Καλά που μου το είπες θα το ψάξω...κυρίως ήθελα να ξ'ερω αν είναι καλύτερα πρωί ή απόγευμα(το γάμο μου και την βάπτιση του γιου μου τα κάναμε Μαίο και απόγευμα) και βέβαια τι κάνατε για την εκκλησία για να μην κρυώσει το μωρό. Α και για τα ρουχαλάκια. Σας πήραν χειμωνιάτικα για του χρόνου ή μόνο για φέτος(νουμερο εννοώ για να μην πάνε τελείως χαμένα). Ελπίζω να μην χιονίζε!!ι αν και ακόμα δεν κλείσαμε ημερομηνία στο ψάξιμο είμαστε!

Κι εμάς μας είχε πει ο παπάς ότι επιτρέπονται οι βαπτίσεις κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Ωστόσο, υπάρχει το πρόβλημα του τραπεζιού, του γλυκού κλπ, τα οποία θα πρέπει να φροντίσεις να είναι νηστίσιμα (γιατί ακόμα και αν οι περισσότεροι καλεσμένοι σου δεν νηστεύουν, πάλι φαίνεται "κάπως" να προσφέρεις κρέατα τη διάρκεια της Σαρακοστής).

Εγώ παντρεύτηκα Ιανουάριο και είχα διαλέξει περίπου τα μέσα του μήνα μπας και πετύχω τις αλκυονίδες ημέρες και τελικά μου έκαναν το χατήρι. Ήταν πολύ ωραία μέσα στο καταχείμωνο να γίνουν οι προετοιμασίες και η τελετή σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Κατά τα άλλα το μόνο πρόβλημα που βρίσκω στο να κάνεις βάφτιση χειμώνα είναι το θέμα των γυναικείων ρούχων (αντί για φορεματάκια οι μητέρα και η νονά χρειάζεται κάτι πιο ζεστό, όπως ταγιεράκι, μπολερό, κλπ):cool:.

.....δε νομίζω τάκη....

Καλά που μου το είπες θα το ψάξω...κυρίως ήθελα να ξ'ερω αν είναι καλύτερα πρωί ή απόγευμα(το γάμο μου και την βάπτιση του γιου μου τα κάναμε Μαίο και απόγευμα) και βέβαια τι κάνατε για την εκκλησία για να μην κρυώσει το μωρό. Α και για τα ρουχαλάκια. Σας πήραν χειμωνιάτικα για του χρόνου ή μόνο για φέτος(νουμερο εννοώ για να μην πάνε τελείως χαμένα). Ελπίζω να μην χιονίζε!!ι αν και ακόμα δεν κλείσαμε ημερομηνία στο ψάξιμο είμαστε!

Ενω ηθελα χειμωνιατικα φορεματακια..τοτε δεν βρισκαμε (ενα ειχαμε βρει που ηταν κακασχημο)Βεβαια τωρα εχουν βγει πιο πολλα...

Εμεις απλα ειχαμε παρει κανονικα καλοκαιρινο με πουκαμισακι απο μεσα (απ τα βαφτιστα το ειχαμε παρει στο ιδιο χρωμα και ταιριαζε απολυτα) και απο πανω φορεσαν τα γουνακια τους...Τελικα καλυτερα που ειχαμε παρει καλοκαιρινα γιατι τα φουστανακια αυτα τα φορεσαν μετα αλλες 2 χρονιες.(βεβαια εξακολουθει να μ αρεσει το βαφτιστικο να ειναι για τωρα...αλλα μεσα στο χειμωνα δεν φαινονται ετσι κι αλλιως καθολου επειδη απο πανω πεφτει γουνα-μπουφαν)

Στην εκκλησια μεσα ειχε ζεστη ετσι κι αλλιως και οταν βγηκαμε εξω...και μεχρι τ αυτοκινητο ειχα κουβερτουλα αγκαλιας και τα κουκουλωνα .

Kι η δική μας βάφτιση ήταν 22/02, και εκείνη την ημέρα είχε ψοφόκρυο. Αλλά όλα ήταν καλά, η εκκλησία είχε θέρμανση (εντωμεταξύ είχε κι άλλη βάφτιση πριν από εμάς οπότε ήταν ήδη ζεστή).

Εγώ προτιμώ η χειμωνιάτικη βάφτιση να είναι πρωινή, λόγω του φωτός. Τα ρούχα της μαμάς και της νονάς δεν ήταν πρόβλημα, απλώς δεν βάλαμε τουαλέτες (που δεν σκοπεύαμε ούτως ή αλλως). Όσο για τα βαφτιστικά δεν ξέρω, γιατί της είχα πάρει ένα φορεματάκι βελούδινο από το internet. Πήραμε κι ένα μάλλινο σκούφο αντί για καπέλο, τον οποίο στολίσαμε με ένα λουλούδι-μπουτονιέρα και ήταν τζιτζί!

Διαφημίσεις

εγινα νονά πρίν δυο χρονια 26 Δεκεμβρη.Πηρα στην μπεμπουλα και μια υπεροχη γουνα και ειχαμε και Αη Βασιλη στο τραπεζι για τα πιτσιρικια.

Εμείς κλείσαμε ρούχα που θα φορεθούν από μάρτιο

Ενω ηθελα χειμωνιατικα φορεματακια..τοτε δεν βρισκαμε (ενα ειχαμε βρει που ηταν κακασχημο)Βεβαια τωρα εχουν βγει πιο πολλα...

Εμεις απλα ειχαμε παρει κανονικα καλοκαιρινο με πουκαμισακι απο μεσα (απ τα βαφτιστα το ειχαμε παρει στο ιδιο χρωμα και ταιριαζε απολυτα) και απο πανω φορεσαν τα γουνακια τους...Τελικα καλυτερα που ειχαμε παρει καλοκαιρινα γιατι τα φουστανακια αυτα τα φορεσαν μετα αλλες 2 χρονιες.(βεβαια εξακολουθει να μ αρεσει το βαφτιστικο να ειναι για τωρα...αλλα μεσα στο χειμωνα δεν φαινονται ετσι κι αλλιως καθολου επειδη απο πανω πεφτει γουνα-μπουφαν)

Στην εκκλησια μεσα ειχε ζεστη ετσι κι αλλιως και οταν βγηκαμε εξω...και μεχρι τ αυτοκινητο ειχα κουβερτουλα αγκαλιας και τα κουκουλωνα .

Καλή η ιδέα για τα καλοκαιρινά ρούχα. Που να περιμένουμε να τα βάλει του χρόνου...Εμένα οι γούνες δεν μ'αρεσουν μα όλο και κανένα παλτουδάκι θα βρούμε! Για πρωί σκέφτομαι κι εγώ να είναι και ξεκούραστο το μωρο κι εμείς. Για το τραπέζι ΄στη σαρακοστή όντως είναι ένα θέμα μα κάτι θα κανονισουμε με το μαγαζί. Οι αλκυονίδες είναι καλή περίπτωση γιατί πως να το κάνουμε τον ήλιο τον θες όσο κρύο και να χει( όπως και σημερα...μπρρρ )Τα ρούχα δεν τα είχα σκεφτεί... Δύσκολο θα είναι σίγουρα αλλά μια και δεν σκοπεύουμε να περιμένουμε ως το καλοκαίρι θα τα βολέψουμε...άντε να αγοράζεις κανούρια ρούχα για όλους...Κορίτσια ευχαριστώ για την αντπόκριση και κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη!:-)

Kι η δική μας βάφτιση ήταν 22/02, και εκείνη την ημέρα είχε ψοφόκρυο. Αλλά όλα ήταν καλά, η εκκλησία είχε θέρμανση (εντωμεταξύ είχε κι άλλη βάφτιση πριν από εμάς οπότε ήταν ήδη ζεστή).

Εγώ προτιμώ η χειμωνιάτικη βάφτιση να είναι πρωινή, λόγω του φωτός. Τα ρούχα της μαμάς και της νονάς δεν ήταν πρόβλημα, απλώς δεν βάλαμε τουαλέτες (που δεν σκοπεύαμε ούτως ή αλλως). Όσο για τα βαφτιστικά δεν ξέρω, γιατί της είχα πάρει ένα φορεματάκι βελούδινο από το internet. Πήραμε κι ένα μάλλινο σκούφο αντί για καπέλο, τον οποίο στολίσαμε με ένα λουλούδι-μπουτονιέρα και ήταν τζιτζί!

Από πoιο site αν επιτρέπεται?

Καλή η ιδέα για τα καλοκαιρινά ρούχα. Που να περιμένουμε να τα βάλει του χρόνου...Εμένα οι γούνες δεν μ'αρεσουν μα όλο και κανένα παλτουδάκι θα βρούμε! Για πρωί σκέφτομαι κι εγώ να είναι και ξεκούραστο το μωρο κι εμείς. Για το τραπέζι ΄στη σαρακοστή όντως είναι ένα θέμα μα κάτι θα κανονισουμε με το μαγαζί. Οι αλκυονίδες είναι καλή περίπτωση γιατί πως να το κάνουμε τον ήλιο τον θες όσο κρύο και να χει( όπως και σημερα...μπρρρ )Τα ρούχα δεν τα είχα σκεφτεί... Δύσκολο θα είναι σίγουρα αλλά μια και δεν σκοπεύουμε να περιμένουμε ως το καλοκαίρι θα τα βολέψουμε...άντε να αγοράζεις κανούρια ρούχα για όλους...Κορίτσια ευχαριστώ για την αντπόκριση και κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη!:-)

Eγω στη βαφτιστηρα μου (τελη Νοεμβριου) της ειχα παρει ενα πολυ ωραιο μπουφαν ασπρο (σε κοψιμο παλτο) και το φορεσε 2 χρονιες...

Τα γουνακια που ειχαν παρει στα διδυμα ..τα φορεσαν μεχρι και περσυ το χειμωνα (την χρονια που ηταν 1,5 χρ τους ηταν λιγο μεγαλα...αλλα φοριοντουσαν..και περσυ που ηταν 5,5 ηταν οριακα...αλλα και παλι φοριουντουσαν...και ειναι και ψηλα παιδια....)Αυτο βεβαια αν δεν το ζουσα δεν μπορουσα να το φανταστω ...οτι θα μπορουσαμε μ ενα γουνακι να την βγαλουμε για 4 χρονια!!!!

Εγω στην βαφτιση των κοριτσιων μου (και στις 2 βαφτισεις) ειχα φορεσει πολυ ωραια κουστουμια με αμανικα μπλουζακια απο μεσα...και αυτα τα φορεσα πολλες φορες ακομα που καναν αποσβεση και με το παραπανω...

Διαφημίσεις

Καλά έκανες! Εγώ το φόρεμα από τη βάπτιση του γιου ακόμα στην ντουλάπα το έχω κεμασμένο και φορεμένο μια φορά! Παπουτσακια πήρες μεγάλο νούμερο? Ο γιος μου τα έβαλε μόνο 2 φορές και ηταν πανέμορφα και σκέφτομαι τώρα να πω στις νονές να πάρουν αγκαλιάς για την εκκλησία και όταν περπατήσει με το καλό της παίρνουν τοτε...

Καλά έκανες! Εγώ το φόρεμα από τη βάπτιση του γιου ακόμα στην ντουλάπα το έχω κεμασμένο και φορεμένο μια φορά! Παπουτσακια πήρες μεγάλο νούμερο? Ο γιος μου τα έβαλε μόνο 2 φορές και ηταν πανέμορφα και σκέφτομαι τώρα να πω στις νονές να πάρουν αγκαλιάς για την εκκλησία και όταν περπατήσει με το καλό της παίρνουν τοτε...

Ναι παπουτσακι καλυτερα να παρεις το 20..ειναι συνηθως το νουμερο που το φορανε στο χρονο ή λιγο μετα που περπατανε ηδη...

Από πoιο site αν επιτρέπεται?

Από το http://www.childrensalon.co.uk. Είναι τοπ για πιο επίσημα ρουχαλάκια (πρόσφατα της πήρα κι ένα μεταξωτό άσπρο που έγινε παρανυφάκι). Συνήθως τα στέλνουν μέσα σε 5 ημέρες, και επίσης, όταν είχα πάρει το "βαπτιστικό" είχαν και εκπτώσεις! Παπούτσια επίσης από εκεί πήραμε, αγκαλιάς.

Όπως κι η Αφροδίτη, εγώ είχα αγοράσει ένα φόρεμα που θα μπορούσα να το βάλω και στο γραφείο (στα μεγάλα κέφια όμως :D, γιατί ούτε εκεί δεν ντύνομαι τόσο "σικ", είμαι λίγο λέτσος), αλλά το είχα συνδυάσει με πολύ ψηλά τακούνια και "άλλαζε" κάπως. Εννοείται ότι ξαναφοριέται πολύ εύκολα, όταν γεννήσω!

To βαφτιστικό μας δεν υπάρχει πια, μια που το πήραμε πέρυσι αλλά έμοιαζε με αυτό:

http://www.childrensalon.com/product_info.php?products_id=16632

με αυτά τα παπουτσάκια:

http://www.childrensalon.com/product_info.php?manufacturers_id=143&page=2&products_id=8704

Το παρανυφάκι ήταν αυτό:

http://www.childrensalon.com/product_info.php?cPath=2_6&products_id=13938

Οι τιμές αρχικά είναι σε λίρες, αλλά πάνω δεξιά στο homepage, σου έχει μια λίστα όπου μπορείς να επιλέξεις το ευρώ.

Λοιπόν κοπελια χειμωνιάτικη εγώ βαφτίζω την μικρή μου στις 27 Δεκέμβρη και με λίγη βοήθεια και από δω μέσα μπορώ να σου πω τι ίδέες έχω και ΄τι έχω κάνει μέχρι τώρα να μου σε βοηθήσω αν θές...

.png img1238z.jpg