Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μειωμένο υγρό και "ήσυχο" μωρό... help!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες. Είμαι στην 32η εβδομάδα και εδώ κι ένα μήνα περίπου ο γιατρός μου βρίσκει χαμηλό αμνιακό υγρό (μέσα στα φυσιολογικά όρια). Από το εσώρουχο δε φαίνεται να έχω απώλεια υγρών και γενικά με καθησυχάζει (απλά να ξεκουράζομαι πολύ, να πίνω περισσότερα υγρά και να τρώω περισσότερα φρούτα). Στη χτεσινή εξέταση θορυβήθηκα, γιατί η μπέμπα ήταν ήσυχη στον υπέρηχο και ο γιατρός μου ζήτησε να σημειώνω κάθε μέρα πόσες φορές θα με κλωτσήσει μέσα σε μισή ώρα. Και πάλι ήταν καθησυχαστικός, ότι δηλαδή είμαστε στα φυσιολογικά όρια, αλλά από χτες άρχισα να το σκέφτομαι έντονα... Φαντάζομαι ότι είναι φυσιολογικό να είναι άλλοτε πολύ ζωηρό και άλλοτε πολύ ήσυχο, αλλά στην πρώτη εγκυμοσύνη τα πάντα μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία... Έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο;

mAMnp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ αντιμετώπισα ολιγάμνιο (μειωμένο αμνιακο υγρο). Το ανακαλύψαμε στην 30 εβδ. στο doppler. Ο γιατρος συνέστησε παρακολούθηση και υπέρηχο σε 15 μερες δηλ. 32 εβδ. και επειδή ειχε μειωθει και άλλο ξανα υπέρηχο σε 33εβδ και 34εβδ. Τελικά επειδή ειχε κατεβει περαιτέρω μου το πήραν με κτ στην 35εβδ. αφου πρώτα από την 33 εβδ. ειχα κάνει 2 ενεσεις κορτιζόνης για να ωριμασουν γρηγορότερα τα πνευμονάκια του. Τελικά ευτυχώς δεν ειχαμε θέμα με αναπνευστικο, τώρα μόνο έχουμε ευαισθησια στα κρυώματα αλλά δεν ειμαι σίγουρη οτι οφειλεται σε αυτό ή απλά ετυχε οπως σε πολλά παιδάκια.

Εγώ βέβαια όταν ήταν ολιγάμνιο τον ακουγα πολύ συχνά. Ισως στο ειπε γιατί αν πέσει κάτω από ένα οριο το υγρο ίσως ειναι επικύνδυνο για το παιδί, οπότε να έχεις το νου σου. Σου έχει πει ποτε να το παρακολουθήσετε? Εμένα βέβαια ήταν κατω από τα φυσιολογικά όρια οπότε .... Εντωμεταξύ ουτε εγώ εχανα υγρά. Ηταν παθολογικό το δικό μου θέμα. Εσένα όμως μη σε απασχολούν αυτά αφού εισαι στα φυσιολογικά. Απλά να εισαι προετοιμασμένη ότι ίσως να πας λίγο νωρίτερα για γέννα.

s-age.pngs-age.png

Κι εγώ είχα χαμηλό αμνιακό υγρό, επίσης στα φυσιολογικά όρια, στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου...Μια από τα ίδια, ο γιατρός μου είχε πει να πίνω 3 λίτρα νερό τη μέρα και να τον πάρω τηλέφωνο αν μια μέρα δεν ακούσω το παιδί...Ναι, σε καταλαβαίνω είναι αγχωτικό αλλά τι να κάνεις...Σκέψου είχα τόσο κολλήσει με τη σκέψη ''σήμερα κουνήθηκε αρκετά;'' που μια μέρα ΑΦΟΥ είχα γεννήσει σκέφτηκα ''σήμερα δεν το άκουσα καθόλου το παιδί!''...Καλή;;;

Κατά τα άλλα γέννησα στην 39η εβδομάδα, 4 μέρες πριν την ΠΗΤ...Με το καλό σου εύχομαι....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Όσο περνούν οι μέρες γίνεται όλο και πιο ζωηρή και έχω ηρεμήσει αρκετά. Φαίνεται πως περίμενε να αρχίσει η άδεια.. :-)

mAMnp2.png

• 4 months later...

Kalhspera koritsia...

Briskomai sthn 33 bdomada kai to mwro zigizei 1500kg einai ligo to xerw alla eidh gnwrizrw oti paw 10 meres pio prin bebaia o giatros mou den anisixei me to baros toso poli oso gia to meiwmeno sta fisiologika oria bebaia amniako igro to opoio diapistwthike to sabato pou piga na kanw tobler..kai epatha to sok (oxi pali agxos) enw mexri to Sabato to prwi den enowtha kamia enolxlhsh kai igrh xafnika apo thn wra pou to ematha niwthw san bregmenh gata alla sto eswrouxo mou den fainetai tipota oute einai igro to mono pou niwthw einai san ena riaki na trxei kai oxi panta xwris omws na lerwnei...

den xerw an einai to igro o giatros mou mou sinesthse xekourash arketh kai pairnw mia antibiwsh se periptwsh flegmonhs.

Koristsia fobamai para poli gia thn anaptixh ths mikrhs mou kai fobamai epishs gia deuterh fora thn prowrothta den thelw n to xanaperasw

Διαφημίσεις

Ο Γιατρός σου δεν σου εκανε την εξέταση με το πεχαμετρικο χαρτι? Ηλιοτροπικο καπως ετσι δεν θυμαμαι πως λεγεται...αυτο δειχνει αν υπαρχει διαρροή... το τοποθετεί βαθιά στον κόλπο και αν αλλαξει χρωμα υπαρχει διαρροη.

Επισης ειναι μεν μειωμενο αλλα μεσα στα φυσιολογικά...αρα δεν ειναι για πανικο η κατασταση σου! Και οσο για το βαρος μια χαρα ειναι η μπουμπου σου αναπτυσσεται απλα με αλλου ρυθμους, δεν εχουν ολα τα μωρα γεννηθει να ακολουθουν τον μεσο όρο...ας μην συμπεριλάβω το λαθος των υπερηχων...

Κι εμενα ετσι μου ελεγαν προς το τελος οτι εχω μειωμενο υγρο(ο γιατρος μου διαφωνουσε μου το ειπαν στο βιοφυσικο προφιλ) και οτι το μωρο ειναι 2000 τελικά γέννησα την μικρή μου 3040...και ολα καλα!

eNeap2.pngNziDp2.png

Auth thn exetash me to eidiko xarti pou blepeis an einai amniako igro den to ebisteuetai idiatera dioti kai thn prohgoumenh fora pou eixa pesei kai eixa fobithei kai mou eixan kanei sto Elenas auto to tst den htan axiopisto giati otan exeis polla igra kai eidika twra sthn egkimosinh bgainei outws h allws allw xrwma.

Ti na pw den xerw pantws auto pou diapistwnw einai pws se polles egkimosines tixainei auto to gegonos kai pragmatika den borw na katalabw giati simbainei auto, giati na xanetai h giati na mhn paragetai apo ton plakounta?

Hthela na rwthsw ean den iparxei rhxh kai apla den paragei toso poli posothta kata to telos auto ebodizei kai thn anaptijh tou mwrou. Fysika an einai sta fisiologika epipeda oxi pathologiko. To fobamai para poli auto thelw oso borw na to karathsw mesa gia na megalwsei.

Μην ανησυχεις ολα καλα θα πανε, εξαλλου εισαι σε φυσιολογικες ποσοτητες!

Το υγρο το διατηρει το μωρο ουρώντας μεσα σστον σακο...καθαριζεται το πινει , το ουρει κ.ο.κ. δεν εχει να κανει με τον πλακουντα.

Εμενα το χαρτι αυτο δεν ειχε αλλξει χρωμα παροτι ειχα απειρα υγρα, και αρκετα αρια, δηλαδη ημουν σιγουρη οτι υπηρχε διαρροη...τελικα δεν υπηρχε.

Ειναι αλλη η οξυτητα των κολπικων υγρων και αλλη του αμνιακου. Τεσπα δεν ξερω ακριβως για το θεμα απλα ευχομαι να πανε ολα καλά!

Α! Και να πινες παρα πολυ νερο! 3 λιτρα την ημερα τουλαχιστον αν μπορεις, ειχα διαβασει οτι βοηθαει.

Σηζητησε το ξανα με τον γιατρο σου.

eNeap2.pngNziDp2.png

Είμαι πολύ χαρούμενη κορίτσια σήμερα πήγα ξανά για doppler και το υγρό πάλι είναι στα κατώτερα φ.επιπεδα βεβαια ίσως να υπάρχει καποια μικρή ρήξη αλλά αυτη ελέγχεται με μπολικη ξεκουραση την οποια και συνεχιζω να κανω.

Μου εφυγε ενα πολυ μεγαλο βάρος πραγματικα νομιζα οτι σημερα θα εμπαινα μεσα γιατι ενιωθα οτι εχανα αρκετα.

Τωρα σε 10 μερουλες παλι....

οσο περισσοτερο μενει μεσα το μωρο τοσο καλυτερα

• 5 weeks later...

καλημερα σε ολες τις μανουλες.να σας ρωτησω κατι?μολις μπηκα 36η εβδομαδα και εδω και κανα δυο μερες μπεμπης μου ειναι πολυ ησυχος.το αμνιακο μας υγρο στην τελευταια εξεταση ηταν επαρκες παντως.τα πρωινα παντα με ξπνουσε με κλωτσιες και τωρα μπορει να τον νιωσ το μεσημερι και πιο αργα ακομα.ευτυχως σημερα εχουμε προγρ.ραντεβου με το γιατρο αλλα μεχρι τοτε πως να ηρεμησω?

Διαφημίσεις

Φαει κατι γλυκο και να δεις ποως θα κουνηθει! Και πορτοκαλαδα με ανθρακικο αν δεν εισαι καθετα αντιθετη. Παντως οσο μεγαλωνουν τοσο και αρχιζουν να κοιμονται σαν νεογεννητα.

εχω κανει επιδρομη σε κατι κουλουρακια αλλα τιποτα.τωρα θα κανω και ενα καφεδακι decaf γιατι ο μπεμπης μας εχει μια αδυναμια στον καφε και θα περιμενω.αχ πολυ αγχος αυτη η εγκυμοσυνη.ποτε μπορεις να νιωθεις οτι ολα πανε καλα και να μη σε αγχωνει τιποτα? τη μια δεν κουνιεται πολυ,την αλλη γιατι ποναω εδω,μηπως κατι τρεχει με το μωρο?μηπως ζοριζεται?μηπως κανω κατι πουτο ενοχλει?

στέλλα ηρέμησε μάλλον το μωράκι δε θα έχει χώρο να κουνηθεί...γιάυτό!πήγαινε και στο γιατρό το απόγευμα και θα δεις ότι δεν είναι τίποτα!αν έχεις τόσο άγχος όμως κούνα λίγο το μωρό να δεις τι θα κάνει...

• 1 month later...

kalispera!eimai 32+5 ebdomades xtes ekana uperixo k mou brike i giatros mou meiwmeno amniako ugro..epsakse na dei apo ti proerxetai alla oute exei tripisi kapou o sakos oute to morw den paragei k oi eksaitaseis mou itan mia xara..mou eipe oti auto mporei na prokalesei prooro toketo k etsi mou egrapse na kanw enesis kortizoni. anisixw polu ti mporei na ginei??an kserei kapoia as mou pei bebaia i apolia amniakou ugrou einai fusiologiki k twra tha paw se 2 bdomades pali..

Διαφημίσεις